OPORTUNITATI DE FINANTARE

UEFISCDI si CNCS anunta lansarea competitiei pentru Proiecte de cercetare exploratorie (PCE 2023), din cadrul PN IV, Programului 5.1 – IDEI. Competitia are drept scop sustinerea si promovarea cercetarii stiintifice fundamentale si/sau exploratorii din România. Informatii suplimentare: https://uefiscdi.gov.ro/proiecte-de-cercetare-exploratorie-pce  si https://cercetare.ubbcluj.ro/ro/proiecte-de-cercetare-exploratorie-pce-2023/

UEFISCDI si CNCS anunta lansarea competitiei pentru Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente (TE 2023), din cadrul PNCDI-IV, Programului 5.2 – Resurse Umane. Competitia are drept scop sprijinirea tinerilor cercetatori, doctori in stiinte, care si-au stabilit un program de cercetare independent, obtinand rezultate semnificative in domeniul propriu de cercetare, pentru crearea sau consolidarea propriei echipe de cercetare. Informatii suplimentare: https://uefiscdi.gov.ro/proiecte-de-cercetare-pentru-stimularea-tinerelor-echipe-independente-te  si https://cercetare.ubbcluj.ro/ro/proiecte-de-cercetare-pentru-stimularea-tinerelor-echipe-independente-te-2023/

A fost lansata Competitia Internationala L’Oréal – UNESCO For Women in Science 2024 care este deschisa  femeilor de stiinta, din toate colturile lumii, pana pe data de 28 iunie 2023. Nominalizarile se realizeaza in scris, de catre o personalitate stiintifica. Auto-nominalizarile nu sunt eligibile, nici nominalizarile din partea membrilor familiei. Pot sa nominalizeze: structurile de conducere din universitati sau institute de cercetare; membri ai Academiilor de Stiinte, profesori titulari, foste laureate ale competitiei sau doctori in stiinte. Nominalizarile pot fi depuse doar electronic, prin intermediul platformei online dedicate: www.forwomeninscience.com. Fiecare laureata (cate o cercetatoare/regiune: Africa si Statele Arabe, Asia si Pacific, Europa, America Latina si Caraibe, America de Nord) va fi premiata cu 100.000 de euro, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Paris in iunie 2024. Acest eveniment isi propune sa le ofere castigatoarelor ocazia de a-si prezenta cercetarile si de a interactiona cu oameni de stiinta din intreaga lume.


CONFERINTE, SESIUNI DE COMUNICARI, EVENIMENTE STIINTIFICE

(calendar evenimente stiintifice UBB: https://cercetare.ubbcluj.ro/events/)

CS II dr. Elena Crinela Holom, de la Centrul de Studiere a Populatiei din cadrul UBB, a fost nominalizata si a devenit membru al Board-ului Societatii Europene de Demografie Istorica (ESHD). Este o noua recunoastere a faptului ca la UBB exista o scoala de demografie istorica performanta, racordata la tendintele recente din stiinta demografiei istorice. Nu intamplator in deceniul trecut la Centrul de Studiere a Populatiei a fost creata prima baza de date privind populatia istorica din Transilvania, o premiera atat in Romania cat si in tarile din Europa Centrala si de Sud-Est.

Departamentul de Limbi Straine Specializate al Facultatii de Litere organizeaza in perioada 9-10 iunie 2023 a XIII-a conferinta internationala „Dinamica Limbajelor de Specialitate: Tehnici si strategii inovatoare”. Acest eveniment ii reuneste pe toti cei care pot contribui la dezvoltarea domeniului limbilor straine pentru scopuri specifice (cunoscute si ca limbi straine specializate sau limbaje de specialitate), un domeniu puternic interdisciplinar a carui teorie, cercetare si practica au suferit schimbari dinamice mai ales in ultimele decenii. Mai multe informatii la http://lett.ubbcluj.ro/dls/invitatie/.

În perioada 12.06-15.06.2023 Facultatea de Geografie a UBB va organiza o serie de prelegeri pe teme de Teledetecție (Remote Sensing) avându-l ca invitat pe Dr. Garik Gutman (NASA Manager, Land-Cover/Land-Use Change Program). Scopul vizitei este promovarea activitatii de monitorizare a suprafetei terestre desfasurata de NASA, intalnirea cu specialisti si studenti interesati de telelectie si de aplicatiile acestei tehnologii. Intalnirile se vor desfasura in limba engleza, la sediul Facultatii de Geografie, str. Clinicilor 5-7, dupa programul care poate fi consultat la  https://geografie.ubbcluj.ro/noutati-detaliu=Dr–Garik-Gutman-%E2%80%93-NASA-Manager.

Scoala Doctorala Istorie. Civilizatie. Cultura a Facultatii de Istorie si Filosofie va invita luni, 12 iunie 2023 cu incepere de la ora 15.00 la prelegerea sustinuta de prof. dr. Toader Nicoara „Istoricul intre teoria si practica interdisciplinaritatii”, care va avea loc in Aula Ferdinand I (str. Napoca nr. 11, etaj 1). Informatii suplimentare la https://hiphi.ubbcluj.ro/evenimente?n=confe_ExCath_Nicoara.html%20.

Facultatea de Studii Europene organizeaza in data de 13 iunie 2023, ora 13, prezentarea online sustinuta de Excelenta Sa Lucie Samcova-Hall Allen, Ambasador al EU in Islanda. Detaliile de conectare se gasesc la https://euro.ubbcluj.ro/13-june-eu-diplomatic-service-and-eu-delegation-work-the-case-of-iceland/.

In cadrul seriei de conferinte organizate in cadrul ERC Starting Grant Nota (NO. 948152) Note-taking and Notebooks as Channels of Medieval Academic Dissemination across, in data de 13.06.2023, dl. Ota Pavlicek (Academy of Sciences of the Czech Republic) va sustine conferinta cu titlul „Debating for a month: Quodlibetal arts disputations at European universities as an example of late medieval scholarly conferences tradition”.

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor organizeaza in data de 20 iunie 2023 workshop-ul intitulat „Current status and challenges of business digitalization and Industry 4.0”. In cadrul workshop-ului vor sustine prelegeri d-na dr. Krisztina Demeter de la Corvinus University of Budapest, beneficiara a Programului International Advanced Fellowship respectiv dl. Otto Csiki, doctorand UBB si beneficiar al Programului Podstdoctoral Advanced Fellowship, fellowship-uri acordate prin competitie in cadrul proiectului institutional cu titlul “Reteaua Academica de cercetare de excelenta STAR-UBB˝, ID: PFE-550-UBB. Evenimentul se va desfasura in format hibrid, incepand cu ora 15:00 la sediul facultatii, sala 102, si pe platforma Zoom. Informatii suplimentare la https://econ.ubbcluj.ro/eveniment.php?id=1125.

Universitatea Babes-Bolyai organizeaza prin Centrul de Stiinte Umaniste Digitale (DigiHUBB) cea de-a 13-a editie a scolii de vara European Summer University in Digital Humanities „Culture & Technology” (24.07-4.08.2023). Dupa cele 12 editii precedente gazduite de Universitatea din Leipzig, ESU-DH este astazi una dintre cele mai prestigioase scoli de vara din domeniu de pe continent. ESU-DH2023 ofera, de-a lungul a 11 zile, o experienta intensiva prin intermediul workshop-urilor, prelegerilor, prezentarilor si activitatilor conexe asigurate de experti de renume international de pe trei continente. Ea este, de asemenea, o oportunitate de a intra intr-o comunitate stransa de specialisti intre care se pot naste in viitor colaborari de succes. Invitam membrii comunitatii UBB sa isi asigure un loc cu taxa preferentiala ESU-DH 2023. Doctoranzii pot folosi in scopul participarii la scoala de vara granturile doctorale si fondurile dedicate ale scolilor doctorale, iar angajatii UBB au la dispozitie si granturile SEEDS. Suplimentar, organizatorii se straduiesc sa puna la dispozitie si burse finantate din fonduri proprii si sponsorizari. Detalii despre scoala de vara pot fi gasite pe site-ul scolii de vara (https://esu-ct.conference.ubbcluj.ro/ si https://digihubb.centre.ubbcluj.ro/), pe social media (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn) sau contactand direct grupul de organizare prin email: esu-ct.conference@ubbcluj.ro. Persoana de contact: lect. dr. Christian Schuster, director DigiHUBB (christian.schuster@ubbcluj.ro)

Directia Patrimoniu Cultural Universitar a Universitatii Babes-Bolyai organizeaza prima expozitie ARTYO – Mihaela Coanda, realizata in colaborare cu Departamentul de Pictura al Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca. Noua expozitie ARTYO aduce in fata publicului o serie de lucrari realizate in tehnica acuarela, intr-o abordare contemporana. Universul pictural al artistei ne poarta prin diverse manifestari incipiente si stadii ale spectrului natural, respectiv animal, utilizand o cromatica dominata de gama rece, declara organizatorii. Vernisajul expozitiei a avut loc miercuri, 31 mai 2023. Expozitia poate fi vizitata pana vineri, 23 iunie 2023, de luni pana vineri, in intervalul orar 15:00–17:00.  Intrarea este libera.

Universitatea Babes-Bolyai a organizat Conferinta Nationala „Protectia datelor cu caracter personal in invatamantul universitar romanesc – provocari si perspective”. Evenimentul, la care au participat reprezentanti de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Ministerul Educatiei, Directoratul National de Securitate Cibernetica, precum si specialisti in protectia datelor cu caracter personal din universitatile romanesti si nu numai, a fost deschis de dl Rector al UBB Cluj, prof. univ. dr. Daniel DAVID, vineri 09.06 ora 10.00 in Aula Magna a UBB.

Institutul Transilvan de Neurostiinte (TINS) si Universitatea Babes-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca au organizat, joi, 8 iunie 2023, in Aula Magna a UBB, evenimentul „Neuroscience today from molecules to neural computation”, care i-a avut ca invitati pe prof. dr. Hannah Monyer de la Universitatea Heidelberg si prof. dr. Wolf Singer de la Institutul Ernst-Strungman, Frankfurt. Cu origini romanesti (nascuta la Laslea, in jud. Sibiu si cu scoala la Cluj-Napoca pana la varsta de 17 ani), Hannah Monyer a absolvit medicina la Universitatea Heidelberg si a urmat studii post-doctorale in neurologie la Universitatea Stanford. La Universitatea Heidelberg si-a creat propriul grup de cercetare, fiind distinsa cu cel mai important premiu pentru cercetare din Germania, Gottfried Wilhelm Leibniz Prize (2004), premiul franco-german Gay-Lussac – Humboldt (2005) si premiul Academiei Nationale Germane de Stiinte Leopoldina (2006). Wolf Singer este director fondator al Institutului de Studii Avansate din Frankfurt (FIAS, 2004), director fondator al Forumului Ernst Strungmann, Frankfurt (2006), director fondator al Institutului Ernst Strungmann (ESI), Frankfurt (2008), membru al Academiei Nationale Germane de Stiinte Leopoldina, membru al Academiei Pontificale de Stiinte din Roma, Cavaler al Legiunii de Onoare, membru al Academiei de Stiinte si Stiinte Umaniste din Berlin-Brandenburg. A primit numeroase premii si distinctii pentru cercetare (selectiv): premiul Ernst Jung pentru Stiinta si Cercetare, premiul Max Planck pentru relatii publice, premiul European pentru Stiinta Korber, premiul Ernst Hellmut Vits, Medaille de la Ville de Paris. Hannah Monyer si Wolf Singer se afla la Cluj in calitate de lectori ai celei de-a 11-a editii a Scolii de Vara Transilvane de Neurostiinte Experimentale (Transylvanian Experimental Neuroscience Summer School, TENSS), organizata de TINS intre 1 si 22 iunie la Lacul Stiucii, Sacalaia.

Facultatea de Inginerie din cadrul Centrului Universitar al UBB din Resita, Filiala Resita a Societatii de Robotica din Romania si Academia de Stiinte Tehnice din Romania au organizat joi, 8 iunie 2023, workshop-ul „Robotica – istorie si actualitate”, in cadrul caruia au fost expuse teme de interes in domeniu si a avut loc prezentarea cartii „Istoria roboticii in Romania” de catre Dl. Dr. Ing. Nicolae Joni, vicepresedinte al Societatii de Robotica din Romania. Au participat reprezentanti ai administratiei publice locale si ai mediului de afaceri, personalitati, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si universitar, elevi si studenti.

In data de 8 iunie 2023, in cadrul seriei de seminarii STAR-UBB despre gravitatie, cosmologie si astrofizica, are loc prezentarea online cu titlul „On the quasi-stationary expansion in gravity”, sustinuta de catre Dieter Van den Bleeken, Physics Department, Bogazici University, Bebek, Istanbul, Turkey. In data de 15 iunie 2023 va avea loc prezentarea cu titlul „Thermodynamics and gravity are more closely related than you may think”, sustinuta de catre Prof. Diego Pavon, Departamento de Fisica, Facultad de Ciencias, Universidad Autonoma de Barcelona, Bellaterra, Barcelona, Spain. Mai multe informatii se gasesc la link-ul: https://starubb.institute.ubbcluj.ro/gca/.

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor a gazduit in data de 8 iunie 2023, ora 14:00, prelegerea „Life Insurance & Banking Industries: From Friends to Foes? New Insights During Unstable Environments from the OECD Countries Using a Quantile Approach” sustinuta de Ingrid Dragota, de la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul sesiunii de primavara a Cluj Economics and Business Seminar Series (CEBSS). CEBSS, initiat si coordonat de catre Dl. Conf. univ. dr. Cristian Litan, reprezinta un forum pentru dezbaterea si diseminarea rezultatelor cercetarilor stiintifice, avand un impact relevant asupra cunostintelor, educatiei si practicilor din domeniul economiei si al afacerilor. Mai multe detalii la https://econ.ubbcluj.ro/eveniment.php?id=1103.

Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza in data de 9 iunie 2023 evenimentul„The 3rd Workshop on Applied Deep Learning (WeADL 2023)” in cadrul proiectului RO-NO-2019-0133. Informatii suplimentare se gasesc la http://www.cs.ubbcluj.ro/weadl/.

Noul numar al revistei Studia Theologia Catholica Latina este dedicat analizei situatiei din Ucraina in contextul razboiului, din perspectiva interrelatiei dintre religie si politica. Razboiul de agresiune impotriva Ucrainei ridica problema responsabilitatii Bisericii Ortodoxe Ruse in sustinerea invaziei, dar confrunta si bisericile din Ucraina, din Europa/din lume, si Consiliul Mondial al Bisericilor, cu o provocari particulare (redefinirea misiunii acestora, regandirea pozitiei despre etica razboiului si pacii, abilitatea de a distinge intre agresor si victima). Studiile sunt scrise de Liudmyla Fylypovych (Kyiv) si Pavlo Smytsnyuk (Princeton/Kyiv), Katharina Kunter (Helsinki), Thomas Nemeth (Viena), Sergei Chapnin (Fordham) si Ionut Biliuta (Targu Mures).  Lucrarile sunt accesibile la link-ul http://www.studia.ubbcluj.ro/arhiva/cuprins_en.php?id_editie=1493&serie=THEOLOGIA%20CATHOLICA%20LATINA&nr=1&an=2023


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA

Tofana Stelian, Neacsu Ovidiu M., Iisus Hristos al istoriei, 978-606-37-1835-9 (e-book)

Tofana Stelian, Benea Nicolae Olimpiu, Neacsu Ovidiu M., Sfantul Luca. Apostol, istoric si evanghelist (vol. II), ISBN 978-606-37-1737-6, 978-606-37-1758-1 (e-book)

Tofana Stelian, Benea Nicolae Olimpiu, Neacsu Ovidiu M., Sfantul Luca. Apostol, istoric si evanghelist (vol. III), ISBN 978-606-37-1737-6, 978-606-37-1759-8 (e-book)

Aparaschivei Dan, Berzovan Alexandru, Studia archaeologica et linguistica: miscellanea in honorem annos LXXV peragentis professoris Adriani Poruciuc oblata, 978-606-37-1785-7

Soare Liliana, Din inceputurile terminologiei stiintifice romanesti. Vol 2 Astronomie, georgrafie, meteorologie, fizica: studiu introductiv, selectie, transcriere, comentarii si glosar, ISBN 978-606-37-1743-7

Grosu Vlad-Teodor, Optimizarea performantei in schiul alpin prin antrenament mental, imagerie si programare neurolingvistica, ISBN 978-606-37-1812-0

Grosu Vlad-Teodor, Studii de optimizare a performantei in schiul alpin, prin antrenamentul mental, ISBN 978-606-37-1813-7

Amuza Antonio, Strategii de comunicare si marketing electoral. Suport de curs, ISBN 978-606-37-1831-1 (e-book)

Balica Ecaterina Georgeta, Gavris Radu Emilian, Omuciderea. Tendinte, factori de risc si reprezentari media, ISBN 978-606-37-1829-8  (e-book)


ARTICOLE APARUTE

Title: Immune determinants of the pre-metastatic niche

Author(s): Patras, L (Patras, Laura); Shaashua, L (Shaashua, Lee); Matei, I (Matei, Irina); Lyden, D (Lyden, David)

Source: CANCER CELL (revista indexata Nature Index) Volume: 41  Issue: 3  Pages: 546-572  DOI: 10.1016/j.ccell.2023.02.018  Published: MAR 13 2023

Accession Number: WOS:000994959100001

ISSN: 1535-6108

eISSN: 1878-3686

 

Title: Socialist Realism without Socialism Norsetalgia and the Scandinavian 1960s

Author(s): Olaru, O (Olaru, Ovio)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 201-211  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300018

ISSN: 1221-1249

Title: “Inside-out mechanisms of parental practices and children’s externalizing problems: the role of authoritarian parenting style, parental irrational beliefs, emotion regulation, and distress”

Author(s): Rosca, GM (Rosca, Georgiana Maria); Iuga, IA (Iuga, Ioana Alexandra); David, OA (David, Oana Alexandra)

Source: CURRENT PSYCHOLOGY  DOI: 10.1007/s12144-023-04539-8  Early Access Date: MAR 2023

Accession Number: WOS:000983765100007

ISSN: 1046-1310

eISSN: 1936-4733

Title: Executive functions and emotion regulation in children with autism spectrum disorders

Author(s): Costescu, C (Costescu, Cristina); Adrian, R (Adrian, Rosan); Carmen, D (Carmen, David)

Source: EUROPEAN JOURNAL OF SPECIAL NEEDS EDUCATION  DOI: 10.1080/08856257.2023.2215010  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000989287300001

ISSN: 0885-6257

eISSN: 1469-591X

Title: Magnetic Properties of the Fe2B Alloy Doped with Transition Metal Elements

Author(s): Benea, D (Benea, Diana); Pop, V (Pop, Viorel)

Source: MAGNETOCHEMISTRY  Volume: 9  Issue: 4  Article Number: 109  DOI: 10.3390/magnetochemistry9040109  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000979448700001

eISSN: 2312-7481

Title: European Identity As a Cornerstone of Regionalism Perceptions on the Future of Europe

Author(s): Stoica, MS (Stoica, Mihnea S.)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 267-277  Supplement: 2  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980028300018

ISSN: 1221-1249

Title: Literary Studies Facing the “Three Cultures Model”

Author(s): Goldis, AC (Goldis, Andreea Coroian)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 182-189  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300016

ISSN: 1221-1249

Title: Glocal Literatures in the Making The Interstitial Novel in Modern Romania As World-Literature

Author(s): Gardan, D (Gardan, Daiana)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 190-200  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300017

ISSN: 1221-1249

Title: Assessing Impedance Analyzer Data Quality by Fractional Order Calculus: A QCM Sensor Case Study

Author(s): Burda, I (Burda, Ioan)

Source: ELECTRONICS  Volume: 12  Issue: 9  Article Number: 2127  DOI: 10.3390/electronics12092127  Published: MAY 6 2023

Accession Number: WOS:000987273600001

eISSN: 2079-9292

Title: New Regionalism and Enlargement Negotiations in Central and Eastern Europe

Author(s): Ciot, MG (Ciot, Melania-Gabriela)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 162-174  Supplement: 2  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980028300012

ISSN: 1221-1249

Title: The Import of the Latin American Novel in Romania “Meaningful Voids” and Selection Principles of a (Semi)peripheral National Market

Author(s): Goldis, A (Goldis, Alex)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 100-110  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300009

ISSN: 1221-1249

Title: Political Culture, Translation, and the Emergence of Anarchism in Romania at the Turn of the 20th Century

Author(s): Tataran, A (Tataran, Adrian)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 87-99  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300008

ISSN: 1221-1249

Title: Translational Layers and Transnational Identities in the Romanian Literature of the 1980s

Author(s): Stan, A (Stan, Adriana)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 123-133  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300011

ISSN: 1221-1249

Title: An Ideological Distant Reading of the American Novel Translated in the Romanian Literary System (1853-1989)

Author(s): Turcus, C (Turcus, Claudiu); Gardan, D (Gardan, Daiana)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 237-249  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300021

ISSN: 1221-1249

Title: The Ascension of the Author and Ecologies of Knowledge A New Theoretical Framework

Author(s): Ciorogar, A (Ciorogar, Alex)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 171-181  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300015

ISSN: 1221-1249

Title: A Historical Approach on Regionalism Evolutions from Geography and Spatialization to Regional Alliance Systems

Author(s): Comanescu, RA (Comanescu, Radu Albu)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 226-243  Supplement: 2  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980028300016

ISSN: 1221-1249

Title: Late, but Timely James Kelman’s Reappraisal of Modernism

Author(s): Popa-Petrar, P (Popa-Petrar, Petronia)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 212-222  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300019

ISSN: 1221-1249

Title: Cultures in Translation Translated Peripherality in Gyorgy Dragoman and Radu Pavel Gheo’s Fiction

Author(s): Ursa, M (Ursa, Mihaela)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 134-144  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300012

ISSN: 1221-1249

Title: X Times Theory Observations on Implied Temporalities and the Autopoiesis of Theory

Author(s): Moldovan, R (Moldovan, Rares)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 161-170  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300014

ISSN: 1221-1249

Title: The Transformation of Romanian Internal Public Audit between 2006 and 2020

Author(s): Moldovan, O (Moldovan, Octavian); Macarie, FC (Macarie, Felicia Cornelia)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW OF ADMINISTRATIVE SCIENCES  Issue: 67E  Pages: 21-43  DOI: 10.24193/tras.67E.2  Published: OCT 2022

Accession Number: WOS:000988114100002

ISSN: 1842-2845

eISSN: 2247-8310

Title: Study on binding affinity profile, bioactivity, and lipophilicity of selected antipsychotic drugs

Author(s): Szasz, M (Szasz, Melinda); Casoni, D (Casoni, Dorina); Cimpoiu, C (Cimpoiu, Claudia)

Source: JOURNAL OF LIQUID CHROMATOGRAPHY & RELATED TECHNOLOGIES  DOI: 10.1080/10826076.2023.2216780  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000994779100001

ISSN: 1082-6076

eISSN: 1520-572X

Title: Grape seed meal by-product is able to counteract oxidative stress induced by lipopolysaccharide and dextran sulphate in IPEC cells and piglets after weaning

Author(s): Pistol, GC (Pistol, Gina Cecilia); Marin, DE (Marin, Daniela Eliza); Bulgaru, VC (Bulgaru, Valeria Cristina); Anghel, AC (Anghel, Andrei Cristian); Saracila, M (Saracila, Mihaela); Vlassa, M (Vlassa, Mihaela); Filip, M (Filip, Miuta); Taranu, I (Taranu, Ionelia)

Source: PLOS ONE  Volume: 18  Issue: 4  DOI: 10.1371/journal.pone.0283607  Published: APR 13 2023

Accession Number: WOS:000970963500128

ISSN: 1932-6203

Title: Review of Geopolymer Nanocomposites: Novel Materials for Sustainable Development

Author(s): Drabczyk, A (Drabczyk, Anna); Kudlacik-Kramarczyk, S (Kudlacik-Kramarczyk, Sonia); Korniejenko, K (Korniejenko, Kinga); Figiela, B (Figiela, Beata); Furtos, G (Furtos, Gabriel)

Source: MATERIALS  Volume: 16  Issue: 9  Article Number: 3478  DOI: 10.3390/ma16093478  Published: APR 29 2023

Accession Number: WOS:000987560900001

eISSN: 1996-1944

Title: Implicit and explicit learning of socio-emotional information are not related to the level of depressive symptomatology

Author(s): Jurchis, R (Jurchis, Razvan); Costea, A (Costea, Andrei); Opre, A (Opre, Adrian)

Source: MOTIVATION AND EMOTION  DOI: 10.1007/s11031-023-10022-5  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000984674500001

ISSN: 0146-7239

eISSN: 1573-6644

Title: Enhanced Plasmonic Photocatalysis of Au-Decorated ZnO Nanocomposites

Author(s): Stefan, M (Stefan, Maria); Popa, A (Popa, Adriana); Toloman, D (Toloman, Dana); Leostean, C (Leostean, Cristian); Barbu-Tudoran, L (Barbu-Tudoran, Lucian); Falamas, A (Falamas, Alexandra)

Source: INORGANICS  Volume: 11  Issue: 4  Article Number: 157  DOI: 10.3390/inorganics11040157  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000977747100001

eISSN: 2304-6740

Title: Potential antitumor activity of garlic against colorectal cancer: focus on the molecular mechanisms of action

Author(s): Oravetz, K (Oravetz, Kinga); Todea, AV (Todea, Adelina-Violeta); Balacescu, O (Balacescu, Ovidiu); Cruceriu, D (Cruceriu, Daniel); Rakosy-Tican, E (Rakosy-Tican, Elena)

Source: EUROPEAN JOURNAL OF NUTRITION  DOI: 10.1007/s00394-023-03166-0  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000982073000001

ISSN: 1436-6207

eISSN: 1436-6215

Title: Tying loose ends: political parties and individual private funding in Romania

Author(s): Gherghina, S (Gherghina, Sergiu); Marian, C (Marian, Claudiu); Farcas, R (Farcas, Raluca)

Source: SOUTHEAST EUROPEAN AND BLACK SEA STUDIES  DOI: 10.1080/14683857.2023.2213552  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000990427800001

ISSN: 1468-3857

eISSN: 1743-9639

Title: In Search of the Lost Archives An Incursion into the Archives of the German Ethnic Group in Postwar Romania

Author(s): Tarau, V (Tarau, Virgiliu)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 108-122  Supplement: 2  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980028300008

ISSN: 1221-1249

Title: Transaminase – carbonic anhydrase bi-enzymatic cascade for preparation of (R)-1-arylethan-1-amines and (S)-1-arylethan-1-ols

Author(s): Barabas, LE (Barabas, Laura Edit); Scrob, DM (Scrob, Diana Maria); Varga, A (Varga, Andrea); Kiss, L (Kiss, Lorand); Tosa, MI (Tosa, Monica Ioana); Paizs, C (Paizs, Csaba)

Source: REACTION CHEMISTRY & ENGINEERING  DOI: 10.1039/d3re00128h  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000980571000001

ISSN: 2058-9883

Title: 3D printed magnets with custom field geometry, produced using SmCo5/Fe exchange coupled nanocomposites

Author(s): Hirian, R (Hirian, R.); Bortnic, R (Bortnic, R.); Popa, F (Popa, F.); Gutoiu, S (Gutoiu, S.); Benea, D (Benea, D.); Souca, G (Souca, G.); Pop, V (Pop, V.)

Source: CURRENT APPLIED PHYSICS  Volume: 51  Pages: 39-43  DOI: 10.1016/j.cap.2023.04.017  Early Access Date: APR 2023   Published: JUL 2023

Accession Number: WOS:000989756500001

ISSN: 1567-1739

eISSN: 1878-1675

Title: Logarithmic Coefficients Inequality for the Family of Functions Convex in One Direction

Author(s): Adegani, EA (Adegani, Ebrahim Analouei); Motamednezhad, A (Motamednezhad, Ahmad); Jafari, M (Jafari, Mostafa); Bulboaca, T (Bulboaca, Teodor)

Source: MATHEMATICS  Volume: 11  Issue: 9  Article Number: 2140  DOI: 10.3390/math11092140  Published: MAY 3 2023

Accession Number: WOS:000987504300001

eISSN: 2227-7390

Title: Events-Affect-Personality: A Daily Diary Investigation of the Mediating Effects of Affect on the Events-Personality Relationship

Author(s): Ion, A (Ion, Andrei); Georgescu, A (Georgescu, Andrei); Iliescu, D (Iliescu, Dragos); Nye, CD (Nye, Christopher D. D.); Miu, AD (Miu, Andrei)

Source: PSYCHOLOGICAL REPORTS  DOI: 10.1177/00332941231175363  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000982587200001

ISSN: 0033-2941

eISSN: 1558-691X

Title: Unnecessary hospitalisations and polypharmacy practices in Romania: A health system evaluation for strengthening primary health care

Author(s): Jullien, S (Jullien, Sophie); Mateescu, I (Mateescu, Irina); Brinzac, MG (Brinzac, Monica G.); Dobocan, C (Dobocan, Claudia); Pop, I (Pop, Ioana); Weber, MW (Weber, Martin W.); Butu, C (Butu, Cassandra); Carai, S (Carai, Susanne)

Source: JOURNAL OF GLOBAL HEALTH  Volume: 13  Article Number: 04039  DOI: 10.7189/jogh.13.04039  Published: 2023

Accession Number: WOS:000989946100001

ISSN: 2047-2978

eISSN: 2047-2986

Title: DNA Barcoding Data Reveal Important Overlooked Diversity of Cortinarius sensu lato (Agaricales, Basidiomycota) in the Romanian Carpathians

Author(s): Szabo, E (Szabo, Emerencia); Dima, B (Dima, Balint); Denes, AL (Denes, Avar L.); Papp, V (Papp, Viktor); Keresztes, L (Keresztes, Lujza)

Source: DIVERSITY-BASEL  Volume: 15  Issue: 4  Article Number: 553  DOI: 10.3390/d15040553  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000977740900001

eISSN: 1424-2818

Title: Functionalization and Coordination Effects on the Structural Chemistry of Pendant Arm Derivatives of 1,4,7-trithia-10-aza-cyclododecane ([12]aneNS(3))

Author(s): Caltagirone, C (Caltagirone, Claudia); Aragoni, MC (Aragoni, Maria Carla); Arca, M (Arca, Massimiliano); Blake, AJ (Blake, Alexander John); Demartin, F (Demartin, Francesco); Garau, A (Garau, Alessandra); Podda, E (Podda, Enrico); Pop, A (Pop, Alexandra); Lippolis, V (Lippolis, Vito); Silvestru, C (Silvestru, Cristian)

Source: CRYSTALS  Volume: 13  Issue: 4  Article Number: 616  DOI: 10.3390/cryst13040616  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000979356100001

eISSN: 2073-4352

Title: Toward microfluidic SERS and EC-SERS applications via tunable gold films over nanospheres

Author(s): Falamas, A (Falamas, Alexandra); Cuibus, D (Cuibus, Denisa); Tosa, N (Tosa, Nicoleta); Brezestean, I (Brezestean, Ioana); Muntean, CM (Muntean, Cristina M.); Milenko, K (Milenko, Karolina); Vereshchagina, E (Vereshchagina, Elizaveta); Moldovan, R (Moldovan, Rebeca); Bodoki, E (Bodoki, Ede); Farcau, C (Farcau, Cosmin)

Source: DISCOVER NANO  Volume: 18  Issue: 1  Article Number: 73  DOI: 10.1186/s11671-023-03851-3  Published: MAY 3 2023

Accession Number: WOS:000980953900001

eISSN: 2731-9229

Title: Predictors of mortality for patients with hip fracture: a study of the nationwide 1-year records of 24,950 fractures in Romania

Author(s): Gasparik, AI (Gasparik, Andrea I. I.); Lorenzovici, L (Lorenzovici, Laszlo); Pascanu, IM (Pascanu, Ionela M. M.); Csata, Z (Csata, Zsombor); Poiana, C (Poiana, Catalina); Dobre, R (Dobre, Ramona); Bartelick, MM (Bartelick, Miruna M. M.)

Source: ARCHIVES OF OSTEOPOROSIS  Volume: 18  Issue: 1  Article Number: 69  DOI: 10.1007/s11657-023-01253-7  Published: MAY 17 2023

Accession Number: WOS:000990559100001

ISSN: 1862-3522

eISSN: 1862-3514

Title: Charophyte flora from the Oligocene fossil site of Suceag (Transylvanian Basin, Romania)

Author(s): Sanjuan, J (Sanjuan, Josep); Bordeianu, M (Bordeianu, Marian); Demirci, E (Demirci, Elvan); Codrea, VA (Codrea, Vlad A.)

Source: REVIEW OF PALAEOBOTANY AND PALYNOLOGY  Volume: 312  Article Number: 104861  DOI: 10.1016/j.revpalbo.2023.104861  Early Access Date: FEB 2023   Published: MAY 2023

Accession Number: WOS:000992950600001

ISSN: 0034-6667

eISSN: 1879-0615

Title: Effect of Microencapsulated Basil Extract on Cream Cheese Quality and Stability

Author(s): Popescu, L (Popescu, Liliana); Cojocari, D (Cojocari, Daniela); Lung, ILK (Lung, Ildiko); Kacso, I (Kacso, Irina); Ciorita, A (Ciorita, Alexandra); Ghendov-Mosanu, A (Ghendov-Mosanu, Aliona); Balan, G (Balan, Greta); Pintea, A (Pintea, Adela); Sturza, R (Sturza, Rodica)

Source: MOLECULES  Volume: 28  Issue: 8  Article Number: 3305  DOI: 10.3390/molecules28083305  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000984059200001

eISSN: 1420-3049

Title: The Biochemistry and Effectiveness of Antioxidants in Food, Fruits, and Marine Algae

Author(s): Pruteanu, LL (Pruteanu, Lavinia Lorena); Bailey, DS (Bailey, David Stanley); Gradinaru, AC (Gradinaru, Andrei Cristian); Jantschi, L (Jantschi, Lorentz)

Source: ANTIOXIDANTS  Volume: 12  Issue: 4  Article Number: 860  DOI: 10.3390/antiox12040860  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000988283200001

eISSN: 2076-3921

Title: Social sustainability of residential squares: Evidence from Narmak neighborhood, Tehran

Author(s): Pazhuhan, M (Pazhuhan, Mousa (Panahandeh Khah)); Azadi, H (Azadi, Hossein); Lopez-Carr, D (Lopez-Carr, David); Barbir, J (Barbir, Jelena); Shahzadi, I (Shahzadi, Irum); Furst, C (Fuerst, Christine)

Source: HABITAT INTERNATIONAL  Volume: 136  Article Number: 102811  DOI: 10.1016/j.habitatint.2023.102811  Published: JUN 2023

Accession Number: WOS:000991035700001

ISSN: 0197-3975

eISSN: 1873-5428

Title: Contribution of agricultural land conversion to global GHG emissions: A meta-analysis

Author(s): Huang, SS (Huang, Shansong); Ghazali, S (Ghazali, Samane); Azadi, H (Azadi, Hossein); Moghaddam, SM (Moghaddam, Saghi Movahhed); Viira, AH (Viira, Ants-Hannes); Janeckova, K (Janeckova, Kristina); Sklenicka, P (Sklenicka, Petr); Lopez-Carr, D (Lopez-Carr, David); Kohl, M (Koehl, Michael); Kurban, A (Kurban, Alishir)

Source: SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT  Volume: 876  Article Number: 162269  DOI: 10.1016/j.scitotenv.2023.162269  Early Access Date: MAR 2023   Published: JUN 10 2023

Accession Number: WOS:000972609600001

ISSN: 0048-9697

eISSN: 1879-1026

Title: LA FIGURE DE L’INTERPRETE CHEZ SHUMONA SINHA ENTRE « COGITO TACITE » ET « COGITO PARLE »

Author(s): Raita, C (Raita, Camelia)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 317-332  DOI: 10.24193/subbphilo.2023.1.18  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100017

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: THE REPRESENTATION OF RITUAL (IM)PURITY THROUGH METEOROLOGICAL METAPHORS IN FOLKLORIC LANGUAGE

Author(s): Platon, E (Platon, Elena)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 51-74  DOI: 10.24193/subbphilo.2023.1.03  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100026

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: POLITICAL MYSTICISM AND THE LEGIONARY MOVEMENT IN INTERWAR ROMANIA. A COGNITIVE APPROACH

Author(s): Sonea, IS (Sonea, Ioana-Silvia)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 141-162  DOI: 10.24193/subbphilo.2023.1.08  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100008

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: SPACE AND TIME EXPRESSIONS IN THE ROMANIAN LINGUISTIC IMAGINARY

Author(s): Balaban, MZE (Balaban, Maria-Zoica Eugenia)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 75-89  DOI: 10.24193/subbphilo.2023.1.04  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100004

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: HOMO LUDENS AMONG CULTURES AND TRANSLATIONS-A PRACTICAL APPROACH

Author(s): Burlacu, DV (Burlacu, Diana V.)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 195-210  DOI: 10.24193/subbphilo.2023.1.11  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100011

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: COMPLEX EVALUATIONS OF CAPONS MEAT QUALITY GROWN IN A TRADITIONAL HUSBANDRY SYSTEM

Author(s): Greapca, AS (Greapca, A. S.); Dan, S (Dan, S. D.); Muntean, LR (Muntean, Ligia Rebeca); Geana, E (Geana, Eliza); Mihaiu, R (Mihaiu, Romolica); Mihaiu, M (Mihaiu, M.)

Source: REVISTA ROMANA DE MEDICINA VETERINARA  Volume: 33  Issue: 1  Pages: 33-39  Published: 2023

Accession Number: WOS:000974905000005

ISSN: 1220-3173

eISSN: 2457-7618

Title: IN-OUT AND NEAR. PATTERNS OF HOARDING IN PRE-, DURING- AND POST- ROMAN DACIA. THE BENEFITS OF USING A LARGE DATABASE-COIN HOARDS OF THE ROMAN EMPIRE PROJECT

Author(s): Gazdac, C (Gazdac, Cristian)

Source: JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY  Volume: 10  Issue: 1  Pages: 222-239  DOI: 10.14795/j.v10i1.859  Published: 2023

Accession Number: WOS:000989476600001

ISSN: 2360-266X

Title: ON “THE FABRICK OF THE TONGUE”. LANGUAGE METAPHORS USED TO ADVOCATE DESCRIPTIVISM/PRESCRIPTIVISM IN ENGLISH AND ROMANIAN DICTIONARIES

Author(s): Stefanescu, M (Stefanescu, Maria); Minica, M (Minica, Mircea)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 181-194  DOI: 10.24193/subbphilo.2023.1.10  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100010

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: NUOVE COSTRUZIONI DELL?IMMAGINARIO IDENTITARIO-STUDIO DI CASO

Author(s): Nesu, N (Nesu, Nicoleta)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 249-266  DOI: 10.24193/subbphilo.2023.1.14  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100013

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652


VOLUME DE CONFERINTA / PROCEEDINGS

Title: A Lexicon-based Feature for Twitter Sentiment Analysis

Author(s): Limboi, S (Limboi, Sergiu); Diosan, L (Diosan, Laura)

Edited by: Nedevschi S; Potolea R; Slavescu RR

Source: 2022 IEEE 18TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTELLIGENT COMPUTER COMMUNICATION AND PROCESSING, ICCP  Book Series: IEEE International Conference on Intelligent Computer Communication and Processing ICCP  Pages: 95-102  DOI: 10.1109/ICCP56966.2022.10053936  Published: 2022

Accession Number: WOS:000976936100013

ISSN: 2065-9946

ISBN: 978-1-6654-6437-6

Title: A Semi-Supervised Approach to Cell Nuclei Segmentation

Author(s): Dragomir, MA (Dragomir, Manuel-Alexandru); Macinic, V (Macinic, Victor); Cojocar, GS (Cojocar, Grigoreta-Sofia)

Edited by: Nedevschi S; Potolea R; Slavescu RR

Source: 2022 IEEE 18TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTELLIGENT COMPUTER COMMUNICATION AND PROCESSING, ICCP  Book Series: IEEE International Conference on Intelligent Computer Communication and Processing ICCP  Pages: 33-40  DOI: 10.1109/ICCP56966.2022.10053987  Published: 2022

Accession Number: WOS:000976936100005

ISSN: 2065-9946

ISBN: 978-1-6654-6437-6

Title: Using BERT to extract emotions from personal journals

Author(s): Ovidiu-Mihai, V (Ovidiu-Mihai, Vilceanu); Tudor-Alexandru, I (Tudor-Alexandru, Ileni); Petrescu, M (Petrescu, Manuela)

Edited by: Nedevschi S; Potolea R; Slavescu RR

Source: 2022 IEEE 18TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTELLIGENT COMPUTER COMMUNICATION AND PROCESSING, ICCP  Book Series: IEEE International Conference on Intelligent Computer Communication and Processing ICCP  Pages: 89-94  DOI: 10.1109/ICCP56966.2022.10053943  Published: 2022

Accession Number: WOS:000976936100012

ISSN: 2065-9946

ISBN: 978-1-6654-6437-6

Title: A Prototype System for Urban Water Consumption Monitoring and Anomaly Detection

Author(s): Czako, Z (Czako, Zoltan); Hangan, A (Hangan, Anca); Lisman, D (Lisman, Dragos); Sebestyen, G (Sebestyen, Gheorghe); Deszi, MM (Deszi, Marcus-Mihai)

Edited by: Nedevschi S; Potolea R; Slavescu RR

Source: 2022 IEEE 18TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTELLIGENT COMPUTER COMMUNICATION AND PROCESSING, ICCP  Book Series: IEEE International Conference on Intelligent Computer Communication and Processing ICCP  Pages: 17-23  DOI: 10.1109/ICCP56966.2022.10053971  Published: 2022

Accession Number: WOS:000976936100003

ISSN: 2065-9946

ISBN: 978-1-6654-6437-6


ALTE PUBLICATII

Title: Time Regained: World Literature and Cinema

Author(s): Mirt, A (Mirt, Andreea)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 293-295  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300027

ISSN: 1221-1249

Title: Editor’s Note

Author(s): Ciot, MG (Ciot, Melania-Gabriela)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 159-161  Supplement: 2  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980028300011

ISSN: 1221-1249

Title: Philip E. Mosely about Transylvania and Bessarabia

Author(s): Cordon, CD (Cordon, Curtis D.)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 310-312  Supplement: 2  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980028300021

ISSN: 1221-1249

Title: Authoritarian police in democracy: contested security in Latin America

Author(s): Tap, P (Tap, Paul)

Source: DEMOCRATIZATION  DOI: 10.1080/13510347.2023.2207214  Early Access Date: APR 2023

Accession Number: WOS:000982044700001

ISSN: 1351-0347

eISSN: 1743-890X

Title: Concepts and methods in imaginary research: The Phantasma guests

Author(s): Galan, A (Galan, Andra)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 295-297  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300028

ISSN: 1221-1249

Title: International negotiations

Author(s): Serban, LV (Serban, Liviu-Vasile)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 312-315  Supplement: 2  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980028300022

ISSN: 1221-1249

Title: Migrating Minds: Theories and Practices of Cultural Cosmopolitanism

Author(s): Lupascu, E (Lupascu, Emanuel)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 299-301  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300030

ISSN: 1221-1249

Title: The European Union and the international system: The beginning of 21st century

Author(s): Butisca, LM (Butisca, Luciana M.)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 315-317  Supplement: 2  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980028300023

ISSN: 1221-1249

Title: Beyond the Iron Curtain: Revisiting the Literary System of Communist Romania

Author(s): Balici, M (Balici, Mihnea)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 301-303  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300031

ISSN: 1221-1249

Title: Critical scenarios: Protagonists, methods, interpretations

Author(s): Farmatu, T (Farmatu, Teona)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 297-299  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300029

ISSN: 1221-1249

Title: Humanities at the Crossroads New Theoretical, Systemic, and Quantitative Approaches

Author(s): Ursa, M (Ursa, Mihaela); Terian, SM (Terian, Simina-Maria); Goldis, A (Goldis, Alex); Terian, A (Terian, Andrei)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW  Volume: 31  Pages: 7-8  Supplement: 1  Published: 2022

Accession Number: WOS:000980025300001

ISSN: 1221-1249

Title: Dimensionally-dependent uncertainty relations, or why we (probably) won’t see micro-black holes at the LHC, even if large extra dimensions exist (vol 10, 1155667, 2023)

Author(s): Lake, MJ (Lake, Matthew J.); Liang, SD (Liang, Shi-Dong); Watcharapasorn, A (Watcharapasorn, Anucha)

Source: FRONTIERS IN ASTRONOMY AND SPACE SCIENCES  Volume: 10  Article Number: 1198444  DOI: 10.3389/fspas.2023.1198444  Published: MAY 9 2023

Accession Number: WOS:000993886400001

ISSN: 2296-987X

Title: The Encyclopedia of Romanian Imaginaries. Volume II. Linguistic Patrimony and Imaginary

Author(s): Platon, E (Platon, Elena)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 351-354  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100022

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: Old English Legal Writings

Author(s): Crisan, A (Crisan, Andrei)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 365-367  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100025

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: The Encyclopaedia of the Imaginary from Romanian Space. Volume IV: Religious Imaginary

Author(s): Sacalis, AL (Sacalis, Anca-Lorena)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 355-357  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100023

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: An Introduction to Internet Linguistics: The Cultural Sociolinguistic Take with Case Studies

Author(s): Toderita, MR (Toderita, Marian-Raducu)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 359-363  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100024

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: Practical Spanish course. Communication I

Author(s): Moraru, SV (Moraru, Sanda-Valeria)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 347-349  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100021

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: Exploring Discourse Practices in Romanian

Author(s): Manole, V (Manole, Veronica)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 343-346  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100020

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: A history of Romanian translations in the 20th century (ITLR), vol. I

Author(s): Alexandru, I (Alexandru, Ioana); Andreescu, R (Andreescu, Robert); Pintean, R (Pintean, Roxana)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 333-338  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100018

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652

Title: Romanian Culture A Crash Course

Author(s): Cotoi, A (Cotoi, Amalia)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 339-342  Published: JAN-MAR 2023

Accession Number: WOS:000975577100019

ISSN: 1220-0484

eISSN: 2065-9652


SUSTINERI TEZE DE ABILITARE (lista la https://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerea-publica-a-tezelor-de-abilitare/)

9 IUNIE 2023, ORA 10

CANDIDAT          IMRE – IGNAC UNGVARI – ZRINYI

INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL UNIVERSITATEA „BABES-BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA

DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE        FILOSOFIE

DATA SI ORA SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE  9 IUNIE 2023, ORA 10

LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE              FACULTATEA DE ISTORIE SI FILOSOFIE, STR. MIHAIL KOGALNICEANU NR.1, SALA 138/ „FRANCOIS CHAMOUX”, ETAJUL 1

TITLUL TEZEI DE ABILITARE           HORIZONS FOR THE INTERPRETATION OF MORALITY. NORMATIVITY, INTERSUBJECTIVITY, LIFE WORLD (ORIZONTURILE INTERPRETARII MORALITATII. NORMATIVITATE, INTERSUBIECTIVITATE, LUMEA VIETII)

COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE NUMITE DE CNATDCU

1. PROF. UNIV. DR. BOROS GABOR, KAROLI GASPAR REFORMATUS EGYETEM (UNIVERSITATEA KAROLI GASPAR A BISERICII REFORMATE) DIN BUDAPESTA (UNGARIA)

2. PROF. UNIV. DR. ULLMANN TAMAS, UNIVERSITATEA EOTVOS LORAND DIN BUDAPESTA (UNGARIA)

3. PROF. UNIV. DR. VERESS CAROL, UNIVERSITATEA „BABES-BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA

SUPLEANT : PROF. UNIV. DR. OLAY CSABA, UNIVERSITATEA EOTVOS LORAND DIN BUDAPESTA (UNGARIA)

SUPLEANT : PROF. UNIV. DR. PAVLOVITS TAMAS, UNIVERSITATEA DIN SZEGED (UNGARIA)


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)

16 IUNIE 2023, 13:00

FACULTATEA      Litere

LOCUL SUSTINERII           sala Popovici

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT   COTOI – MICU Amalia – Maria

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT         Reconfigurarea modernismului. Romanul romanesc fata cu o cultura a modernitatii

DOMENIUL DE DOCTORAT           Filologie

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Prof. univ. dr. POP (URSA) Mihaiela (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Prof. univ. dr. BRAGA Corin (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

16 IUNIE 2023, 12:00

FACULTATEA      Chimie si Inginerie Chimica

LOCUL SUSTINERII           Sala 97

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT   SCROB Teodora (cas. GAGYI)

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT         EVALUATION OF BIOACCESSIBILITY AND BIOAVAILABILITY OF PHYTOCHEMICALS FROM DIFFERENT FRUITS AND VEGETABLES (EVALUAREA BIOACCESIBILITATII SI BIODISPONIBILITATII UNOR FITOCOMPUSI DIN FRUCTE SI LEGUME)

DOMENIUL DE DOCTORAT           Chimie

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Prof. univ. dr. FRENTIU Tiberiu (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Prof. univ. dr. CIMPOIU Claudia (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

13 IUNIE 2023, 11:00

FACULTATEA      Teologie Ortodoxa

LOCUL SUSTINERII           Sala 212 (Vasile Petrascu)

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT   GLODEAN Raul – Ioan

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT         Atitudinea crestinilor fata de autoritatea romana in lumina Epistolei catre Romani (13, 1-7)

DOMENIUL DE DOCTORAT           Teologie

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Arhim. Prof. univ. dr. TIA Cristian (Teofil) (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Pr. Prof. univ. dr. TOFANA Stelian (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

13 IUNIE 2023, 09:00

FACULTATEA      Teologie Ortodoxa

LOCUL SUSTINERII           Sala 212 (Vasile Petrascu)

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT   GLIGAN MIHAELA (cas. LUKACS)

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT         „AGONIILE” LUI IISUS:DRAMA DIN GHETSIMANI SI „PARASIREA” DE PE CRUCE. O PERSPECTIVA A EVANGHELIILOR SINOPTICE.

DOMENIUL DE DOCTORAT           Teologie

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Arhim. Prof. univ. dr. TIA Cristian (Teofil) (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Pr. Prof. univ. dr. TOFANA Stelian (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

9 IUNIE 2023, 11:00

FACULTATEA      Fizica

LOCUL SUSTINERII           sala ,,AUGUSTIN MAIOR”

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT   KEDVES Endre Zsolt

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT         Structural and photocatalytic investigations of TiO₂-MoO₃ composites (Investigatii structurale si fotocatalitice ale nanocristalelor de TiO₂ si MoO₃)

DOMENIUL DE DOCTORAT           Fizica

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Prof. univ. dr. CHIS Vasile (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Prof. univ. dr. BAIA Lucian (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

8 IUNIE 2023, 11:00

FACULTATEA      Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii

LOCUL SUSTINERII           camera de consiliu

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT   NEGRILA Ion

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT         BULLYING SI CYBERBULLYING IN SISTEMUL DE INVATAMANT PREUNIVERSITAR

DOMENIUL DE DOCTORAT           Stiinte ale comunicarii

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Prof. univ. dr. BALAS Delia Cristina (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Prof. univ. dr. HOSU Ioan (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

8 IUNIE 2023, 11:00

FACULTATEA      Educatie Fizica si Sport

LOCUL SUSTINERII           Sala 23

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT   POP Rares-Mihai

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT         Tehnici cognitiv-comportamentale aplicate la sportivii juniori in fotbal – investigare multidimensionala

DOMENIUL DE DOCTORAT           Stiinta sportului si educatiei fizice

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Prof. univ. dr. SANDOR Iosif (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Prof. univ. dr. GROSU Emilia Florina (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)