OPORTUNITATI DE FINANTARE

Centrul Suport Orizont 2020-UBB (CeSO 2020-UBB) informeaza asupra urmatoarelor apeluri transnationale:

–          Apelul Crisis CHANSE-HERA (uefiscdi.gov.ro/crisis-chanse-hera) este finantat prin programul CHANCE Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe, o initiativa comuna ce reuneste 27 de organizatii finantatoare din 24 de tari. Apelul vizeaza dezvoltarea de oportunitati pentru cercetari colaborative transnationale, axate pe stiinte umaniste, care vor avea ca rezultat noi perspective relevante pentru provocarile sociale, culturale si politice majore cu care se confrunta Europa si lumea. Scopul programului este: (1) sa ofere, din perspectiva stiintelor umaniste, noi cunostinte si o noua intelegere a originilor, surselor si cauzelor marilor crize filosofice, culturale, sociale, economice, religioase, politice si de mediu cu care Europa si lumea s-au confruntat in trecut si se confrunta in prezent; (2) sa evidentieze rolul complex al practicilor culturale si sociale in modelarea raspunsurilor la crize, dar si, uneori, in crearea acestora, fie ca este vorba de prezent sau de trecut, si sa ne ajute sa intelegem daca si cum traditiile culturale problematizeaza notiunea de criza ca moment fundamental si critic pentru societate si pentru comunitati; (3) sa exploreze impactul culturii in modelarea rezilientei in fata crizelor; (4) sa sublinieze modul in care stiintele umaniste pot contribui la escaladarea sau, in egala masura, la dezescaladarea si rezolvarea crizelor. Apelul va fi lansat in data de 26 mai 2023, iar depunerea si evaluarea se vor face in doua etape (pre-propuneri si propuneri finale). Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiect este 21 septembrie 2023, ora 14:00 CET.   

 –          Apelul “Enhancing well-being for the future” CHANSE-NORFACE (uefiscdi.gov.ro/well-being-chanse-norface), din cadrul aceluiasi program, are trei obiective majore: (1) promovarea cercetarilor teoretice si metodologice de varf la nivel international privind bunastarea, care poate fi multidisciplinara, interdisciplinara si comparativa si care se construieste in mod sinergic pe o baza paneuropeana; (2) dezvoltarea si promovarea cunostintelor si a perceptiei bazate pe cercetare si fundamentate teoretic cu privire la bunastare in legatura cu aspecte de mare relevanta societala, politica, economica si practica, in moduri care au potentialul de a avea un impact substantial asupra vietii oamenilor; (3) sa motiveze si sa sprijine excelenta si consolidarea capacitatilor de cercetare in domeniul bunastarii la nivel transnational in toate tarile participante la apel, in Europa si in afara acesteia. Apelul va fi lansat in data de 26 mai 2023, iar depunerea si evaluarea se vor face in doua etape (pre-propuneri si propuneri finale). Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiect este 21 septembrie 2023, ora 14:00 CET.   


CONFERINTE, SESIUNI DE COMUNICARI, EVENIMENTE STIINTIFICE

(calendar evenimente stiintifice UBB: https://cercetare.ubbcluj.ro/events/)

In data de 30 mai 2023 la CREIC (str. Valea Chintaului, nr. 1) incepand cu ora 9:30, Universitatea Babes-Bolyai organizeaza evenimentul UBB InnoFair 2023. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului InnoChange (HEI), care pe parcurs de 2 ani a incercat sa sprijine dezvoltarea unor proiecte de dezvoltare-inovare care sa sustina comunitatile antreprenoriale din grupurile de cercetare si de studenti UBB. La eveniment sunt invitate grupuri prestigioase de cercetare din UBB, care dezvolta proiecte cu potential comercial, startup-uri ale studentilor, investitori, firme private interesate de activitatea de cercetare din UBB, si vorbitori pe teme de inovare, oportunitati de finantare, Science Communication. Informatii suplimentare se gasesc la https://www.cs.ubbcluj.ro/ubb-innofair/.

Facultatea de Istorie si Filosofie si Centrul de Diplomatica si Paleografie Medievala TRANS.SCRIPT organizeaza joi, 1 iunie 2023, ora 10-18.30, la Institutul de Istorie, Aula “Ferdinand I”, str. Napoca 11, colocviul international „Scoala in Evul Mediu si la inceputul modernitatii. Interferente romano-italiene”. Manifestarea reprezinta cel de-al patrulea colocviu romano-italian organizat in cadrul parteneriatului dintre Universitatea „Babes-Bolyai” si „Istituto Storico Italiano per il Medio Evo” (Roma) si se concentreaza asupra tematicii ample a scolii in societatea medievala si pre-moderna (circa 1300-1600). Dezbaterea va fi circumscrisa urmatoarelor trei teme majore: institutii de invatamant, profesori si elevi, patrimoniu textual. Vor prezenta comunicari sau alocutiuni: Ioan-Aurel Pop, Massimo Miglio, Ovidiu Ghitta, Adinel C. Dinca, Carla Frova, Andrea Fara, Paolo Rosso, Maria Giuseppina Muzzarelli, Serban Turcus, Vasile Rus, Iulian M. Damian.

Cercul de Poezie Nordica DiktLek din cadrul Departamentului de Limbi si Literaturi Scandinave de la Facultatea de Litere a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca organizeaza vineri, 26 mai 2023, de la orele 12:00, o prezentare cu titlul „Draugr, reimleikar, Hel-blar, ipostaze ale umbrei in poezia scaldica”. Invitata, Flavia Teoc, este absolventa de Filosofie la Universitatea Babes-Bolyai. A urmat un masterat in Filosofia Culturii si un doctorat in Filologie la aceeasi universitate. De-a lungul timpului a publicat numeroase volume de poezie, dar si studii literare sau traduceri. Moderatorii intalnirii vor fi conf. univ. dr. Roxana-Ema Dreve si asist. univ. dr. Diana Latug. Evenimentul, coordonat de lector univ. dr. Raluca Duinea, se va desfasura in format hibrid, atat in sala 205 a Facultatii de Litere, cat si pe platforma Zoom, in limbile norvegiana si romana.

In data de 1 iunie 2023, in cadrul seriei de seminarii STAR-UBB despre gravitatie, cosmologie si astrofizica, are loc prezentarea online cu titlul „Near horizon soft hair”, sustinuta de catre Prof. Daniel Grumiller, Institute for Theoretical Physics, Technische Universitat Vienna, Austria. Mai multe informatii se gasesc la link-ul: https://starubb.institute.ubbcluj.ro/gca/

In perioada 11-18 mai 2023, in cadrul Centrului de Studii Misionare si Nomocanonice din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa au sustinut workshopuri urmatorii invitati:

– Dr. Michael Biehl (Formerly Association of Protestant Churches, Germania) – „World Christianity. A Theoretical Rramework and its Methodologies, Mission, Intercultural Theology and Religious Studies. The Transformation of an Academic Disciple, After Arusha. The World Missionary Conference 2018 and its Missiological Implications”.

– Dr. Marina Behera (Oxford Centre of Mission Studies) – „From Contextual Theology to Contextual Studies, The Scholary/ Academic Context of Research”.

– Dr. Dimitrios Keramidas (Pontifical University of St. Thomas Aquinas, Roma) – „Mission and Christian Unity, Reading the Missionary Teaching of the Holy and Great Council of the Orthodox Church”.

Joi, 18 mai 2023, in Aula Magna a facultatii a avut loc lansarea ultimului volum din Jurnalul lui Alexandru Mironescu. Au prezentat: P. S. Parinte Conf. univ. dr. Benedict Bistriteanul, Pr. Ioan Pintea, Pr. Ciprian Negreanu, Prof. Marius Vasileanu.

Scoala Doctorala „Isidor Todoran” a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat, on side si on line, in perioada 22-23 mai 2023, cu binecuvantarea IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, simpozionul dedicat doctoranzilor, intitulat „Teologie, imnografie, melodica – cercetarea doctorala intre acrivia stiintifica si marturisirea doxologica”. Manifestarea (coordonata de Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, directorul Scolii Doctorale si Dr. Teodora-Ilinca Muresanu, secretar) face parte din suita de manifestari stiintifice ale facultatii, proiectate pentru anul 2023 si se incadreaza in seria de evenimente organizate cu prilejul proclamarii, de catre Sfantul Sinod al Bisericii noastre, a anului 2023 ca „Anul omagial al pastoratiei persoanelor varstnice si Anul comemorativ al imnografilor si cantaretilor bisericesti (psalti)”

In perioada 30-31 mai 2023 Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor organizeaza workshop-ul „Structural Equation Modeling (SEM): Basic Topics and Practical Issues”, sustinut de Christoph Helm, Chaired Professor la Johannes Kepler University Linz, Austria and Research Professor la Institute for the Management and Economics of Education (IBB) University of Education Zug, Switzerland. Informatii suplimentare la: https://econ.ubbcluj.ro/eveniment.php?id=1119%20


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA

Nasta Lavinia Elena, Determinarea: o reconsiderare gramaticala a articolului in limba romana, ISBN 978-606-37-1760-4

Mogosanu Petre Virgiliu, Materiale si tehnici traditionale in sculptura contemporana, ISBN 978-606-37-1818-2

Ghidiu Iulia-Anamaria, Transatlantic Integration after the Cold War. Romania ‐ a Strategic Pillar within the Euro‐Atlantic Community, ISBN 978-606-37-1706-2 (e-book)


ARTICOLE APARUTE

Title: Mixed noble metal-oxo clusters: platinum(iv)-gold(iii) oxoanion [(Pt2Au3O6)-Au-IV-O-III((CH3)(2)AsO2)(6)](-)

Author(s): Zhang, JY (Zhang, Jiayao); Bhattacharya, S (Bhattacharya, Saurav); Muller, AB (Mueller, Anja B.); Kiss, L (Kiss, Levente); Silvestru, C (Silvestru, Cristian); Kuhnert, N (Kuhnert, Nikolai); Kortz, U (Kortz, Ulrich)

Source: CHEMICAL COMMUNICATIONS (revista indexata Nature Index)  DOI: 10.1039/d3cc00243h  Early Access Date: APR 2023

Accession Number: WOS:000979015000001

ISSN: 1359-7345

eISSN: 1364-548X

Title: Enhancing the post-combustion carbon dioxide carbon capture plant performance by setpoints optimization of the decentralized multi-loop and cascade control system

Author(s): Ilea, FM (Ilea, Flavia-Maria); Cormos, AM (Cormos, Ana-Maria); Cristea, VM (Cristea, Vasile-Mircea); Cormos, CC (Cormos, Calin-Cristian)

Source: ENERGY  Volume: 275  Article Number: 127490  DOI: 10.1016/j.energy.2023.127490  Early Access Date: APR 2023   Published: JUL 15 2023

Accession Number: WOS:000982142500001

ISSN: 0360-5442

eISSN: 1873-6785

Title: Novel simultaneous determination of alliin and allicin in Allium sp. using digital subtraction HPTLC

Author(s): Bosca, B (Bosca, Bogdan); Mot, AC (Mot, Augustin C.)

Source: JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY B-ANALYTICAL TECHNOLOGIES IN THE BIOMEDICAL AND LIFE SCIENCES  Volume: 1222  Article Number: 123700  DOI: 10.1016/j.jchromb.2023.123700  Early Access Date: APR 2023   Published: APR 1 2023

Accession Number: WOS:000980987300001

ISSN: 1570-0232

eISSN: 1873-376X

Title: Negotiating ‘access’ to the international ‘rules-based order’: Taiwan’s South China Sea policy

Author(s): Trif, DS (Trif, Dana S.)

Source: PACIFIC REVIEW  DOI: 10.1080/09512748.2023.2206160  Early Access Date: APR 2023

Accession Number: WOS:000979209700001

ISSN: 0951-2748

eISSN: 1470-1332

Title: PREVENTIVE AND PREDICTIVE MAINTENANCE OF AMMONIUM NITRATE GRANULATION PROCESS BASED ON PRELIMINARY HAZARD ANALYSIS TECHNIQUE

Author(s): Leordean, R (Leordean, Ramona); Ozunu, A (Ozunu, Alexandru); Torok, Z (Torok, Zoltan)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 265-274  DOI: 10.24193/subbchem.2023.1.19  Published: 2023

Accession Number: WOS:000973917200017

ISSN: 1224-7154

Title: COMPARATIVE CHEMICAL AND ANTIMICROBIAL CHARACTERIZATION OF NON-OZONATED AND OZONATED VEGETABLE OILS

Author(s): Balea, A (Balea, Ana); Ciotlaus, I (Ciotlaus, Irina); Pojar-Fenesan, M (Pojar-Fenesan, Maria); Carpa, R (Carpa, Rahela)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 285-301  DOI: 10.24193/subbchem.2023.1.21  Published: 2023

Accession Number: WOS:000973917200019

ISSN: 1224-7154

Title: Thomas Ebendorfer on virtus sermonis and the Relation between Theology, Philosophy, and Logic With an Edition of the Prologue to His Commentary on the Sentences

Author(s): Curut, I (Curut, Ioana)

Source: VIVARIUM-AN INTERNATIONAL JOURNAL FOR THE PHILOSOPHY AND INTELLECTUAL LIFE OF THE MIDDLE AGES AND RENAISSANCE  Volume: 61  Issue: 1  Pages: 59-109  DOI: 10.1163/15685349-06101001  Published: MAR 2023

Accession Number: WOS:000975641900003

ISSN: 0042-7543

Title: Generating students’ loyalty towards the sustainable university during the later COVID-19 pandemic

Author(s): Dabija, DC (Dabija, Dan-Cristian); Campian, V (Campian, Veronica); Stanca, L (Stanca, Liana); Tiron-Tudor, A (Tiron-Tudor, Adriana)

Source: INTERNATIONAL JOURNAL OF SUSTAINABILITY IN HIGHER EDUCATION  DOI: 10.1108/IJSHE-11-2022-0372  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000986189300001

ISSN: 1467-6370

eISSN: 1758-6739

Title: Double-Network Chitosan-Based Hydrogels with Improved Mechanical, Conductive, Antimicrobial, and Antibiofouling Properties

Author(s): Carpa, R (Carpa, Rahela); Farkas, A (Farkas, Anca); Dobrota, C (Dobrota, Cristina); Butiuc-Keul, A (Butiuc-Keul, Anca)

Source: GELS  Volume: 9  Issue: 4  Article Number: 278  DOI: 10.3390/gels9040278  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000977642100001

eISSN: 2310-2861

Title: Fast and Accurate Numerical Algorithm with Performance Assessment for Nonlinear Functional Volterra Equations

Author(s): Nwaigwe, C (Nwaigwe, Chinedu); Micula, S (Micula, Sanda)

Source: FRACTAL AND FRACTIONAL  Volume: 7  Issue: 4  Article Number: 333  DOI: 10.3390/fractalfract7040333  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000978203200001

eISSN: 2504-3110

Title: In-situ Diffusive Gradients in thin-films passive sampling coupled with ex-situ small-sized electrothermal vaporization capacitively coupled plasma microtorch optical emission spectrometry as green and white method for the simultaneous determination of labile species of toxic elements in surface water

Author(s): Angyus, SB (Angyus, Simion Bogdan); Senila, M (Senila, Marin); Frentiu, T (Frentiu, Tiberiu); Ponta, M (Ponta, Michaela); Frentiu, M (Frentiu, Maria); Covaci, E (Covaci, Eniko)

Source: TALANTA  Volume: 259  Article Number: 124551  DOI: 10.1016/j.talanta.2023.124551  Early Access Date: APR 2023   Published: JUL 1 2023

Accession Number: WOS:000985799200001

ISSN: 0039-9140

eISSN: 1873-3573

Title: An advanced method to streamline p-hacking

Author(s): Sarstedt, M (Sarstedt, Marko); Adler, SJ (Adler, Susanne J.)

Source: JOURNAL OF BUSINESS RESEARCH  Volume: 163  Article Number: 113942  DOI: 10.1016/j.jbusres.2023.113942  Early Access Date: APR 2023   Published: AUG 2023

Accession Number: WOS:000984954000001

ISSN: 0148-2963

eISSN: 1873-7978

Title: WATER SORPTION, SOLUBILITY AND MONOMER RELEASE OF A FAST POLYMERIZED HEAT-CURING RESIN ENHANCED WITH GRAPHENE SILVER NANOPARTICLES

Author(s): Bacali, C (Bacali, Cecilia); Moldovan, M (Moldovan, Marioara); Cuc, S (Cuc, Stanca); Tisler, CE (Tisler, Corina Elena); Buduru, S (Buduru, Smaranda)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 251-263  DOI: 10.24193/subbchem.2023.1.18  Published: 2023

Accession Number: WOS:000973917200016

ISSN: 1224-7154

Title: DESIGN AND CONSTRUCTION OF A PROOF-OF-CONCEPT POULTRY LITTER PYROLYSIS PLANT

Author(s): Botha, DE (Botha, Daniel E.); Agachi, PS (Agachi, Paul S.)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 105-118  DOI: 10.24193/subbchem.2023.1.08  Published: 2023

Accession Number: WOS:000973917200008

ISSN: 1224-7154

Title: The association between adverse childhood events and cluster C personality disorders: A meta-analysis

Author(s): Crisan, S (Crisan, Stefania); Stoia, M (Stoia, Maria); Predescu, E (Predescu, Elena); Miu, AC (Miu, Andrei C.); Szentagotai-Tatar, A (Szentagotai-Tatar, Aurora)

Source: CLINICAL PSYCHOLOGY & PSYCHOTHERAPY  DOI: 10.1002/cpp.2856  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000980163900001

ISSN: 1063-3995

eISSN: 1099-0879

Title: Synthesis and performance of experimental resin-based dental adhesives reinforced with functionalized graphene and hydroxyapatite fillers

Author(s): Ilie, N (Ilie, Nicoleta); Serfozo, NE (Serfoezoe, Norbert Erich); Prodan, D (Prodan, Doina); Diegelmann, J (Diegelmann, Julia); Moldovan, M (Moldovan, Marioara)

Source: MATERIALS & DESIGN  Volume: 221  Article Number: 110985  DOI: 10.1016/j.matdes.2022.110985  Published: SEP 2022

Accession Number: WOS:000980547400001

ISSN: 0264-1275

eISSN: 1873-4197

Title: Practical Aspects of Upper Gastrointestinal Bleeding in Children

Author(s): Sur, LM (Sur, Lucia Maria); Armat, I (Armat, Ionel); Sur, G (Sur, Genel); Tisa, IB (Tisa, Ioana Badiu); Bordea, MA (Bordea, Madalina Adriana); Lupan, I (Lupan, Iulia); Samasca, G (Samasca, Gabriel); Lazar, C (Lazar, Calin)

Source: JOURNAL OF CLINICAL MEDICINE  Volume: 12  Issue: 8  Article Number: 2921  DOI: 10.3390/jcm12082921  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000976483800001

eISSN: 2077-0383

Title: COMPARATIVE STUDY OF TWO COMMERCIAL STONEWARE PASTES FOR PLASTIC SHAPING BY POTTERY WHEEL

Author(s): Barabas, R (Barabas, Reka); Cadar, O (Cadar, Oana); Bizo, L (Bizo, Liliana)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 91-104  DOI: 10.24193/subbchem.2023.1.07  Published: 2023

Accession Number: WOS:000973917200007

ISSN: 1224-7154

Title: Mass-based hybridity model for thermomicropolar binary nanofluid flow: first derivation of angular momentum equation

Author(s): Behrouz, M (Behrouz, Mahmoud); Dinarvand, S (Dinarvand, Saeed); Yazdi, ME (Yazdi, Mohammad Eftekhari); Tamim, H (Tamim, Hossein); Pop, I (Pop, Ioan); Chamkha, AJ (Chamkha, Ali J.)

Source: CHINESE JOURNAL OF PHYSICS  Volume: 83  Pages: 165-184  DOI: 10.1016/j.cjph.2023.03.006  Early Access Date: APR 2023   Published: JUN 2023

Accession Number: WOS:000981516900001

ISSN: 0577-9073

Title: Embedding entrepreneurship education in non-business courses: A systematic review and guidelines for practice

Author(s): Crisan, EL (Crisan, Emil Lucian); Beleiu, IN (Beleiu, Ioana Natalia); Salanta, II (Salanta, Irina-Iulia); Bordean, ON (Bordean, Ovidiu Niculae); Bunduchi, R (Bunduchi, Raluca)

Source: MANAGEMENT LEARNING  DOI: 10.1177/13505076231169594  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000985978100001

ISSN: 1350-5076

eISSN: 1461-7307

Title: BULK AND BILAYER INVERTED ORGANIC SOLAR CELLS (OSCs) EXHIBITING D-A AND A-D-A DONORS WITH 2,2?-BI[3,2-b]THIENOTHIOPHENE UNITS AND PC61BM OR C70 ACCEPTORS

Author(s): Gabrian, L (Gabrian, Levi); Giurgi, GI (Giurgi, Gavril-Ionel); Szolga, L (Szolga, Lorant); Crisan, AP (Crisan, Andreea Petronela); Bogdan, E (Bogdan, Elena); Galatus, R (Galatus, Ramona); Terec, A (Terec, Anamaria); Grosu, I (Grosu, Ion)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 275-283  DOI: 10.24193/subbchem.2023.1.20  Published: 2023

Accession Number: WOS:000973917200018

ISSN: 1224-7154

Title: Eco-Coenotic and Diversity Patterns in Artemisia alba Open Scrubs from Romania within the Context of Similar Communities from Neighbouring Regions

Author(s): Coldea, G (Coldea, Gheorghe); Gafta, D (Gafta, Dan); Negrean, G (Negrean, Gavril)

Source: DIVERSITY-BASEL  Volume: 15  Issue: 4  Article Number: 475  DOI: 10.3390/d15040475  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000977535300001

eISSN: 1424-2818

Title: In Vitro Degradation of Mg-Doped ZrO2 Bioceramics at the Interface with Xerostom (R) Saliva Substitute Gel

Author(s): Bizo, L (Bizo, Liliana); Muresan-Pop, M (Muresan-Pop, Marieta); Barabas, R (Barabas, Reka); Barbu-Tudoran, L (Barbu-Tudoran, Lucian); Berar, A (Berar, Antonela)

Source: MATERIALS  Volume: 16  Issue: 7  Article Number: 2680  DOI: 10.3390/ma16072680  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000970048800001

eISSN: 1996-1944

Title: MHD Mixed Convection Flow of Hybrid Ferrofluid through Stagnation-Point over the Nonlinearly Moving Surface with Convective Boundary Condition, Viscous Dissipation, and Joule Heating Effects

Author(s): Zainodin, S (Zainodin, Syafiq); Jamaludin, A (Jamaludin, Anuar); Nazar, R (Nazar, Roslinda); Pop, I (Pop, Ioan)

Source: SYMMETRY-BASEL  Volume: 15  Issue: 4  Article Number: 878  DOI: 10.3390/sym15040878  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000981138500001

eISSN: 2073-8994

Title: Worldwide evidence of corporate governance influence on ESG disclosure in the utilities sector

Author(s): Nicolo, G (Nicolo, Giuseppe); Zampone, G (Zampone, Giovanni); Sannino, G (Sannino, Giuseppe); Tiron-Tudor, A (Tiron-Tudor, Adriana)

Source: UTILITIES POLICY  Volume: 82  Article Number: 101549  DOI: 10.1016/j.jup.2023.101549  Early Access Date: APR 2023   Published: JUN 2023

Accession Number: WOS:000986102300001

ISSN: 0957-1787

eISSN: 1878-4356

Title: RADIOCARBON DATING OF THE HISTORIC GRAND BAOBAB OF MAHAJANGA, MADAGASCAR

Author(s): Patrut, A (Patrut, Adrian); Patrut, RT (Patrut, Roxana T.); Rakosy, L (Rakosy, Laszlo); Ratiu, IA (Ratiu, Ileana Andreea); Danthu, P (Danthu, Pascal); Tsy, JMLP (Tsy, Jean-Michel L. E. O. N. G. P. O. C. K.); Von Reden, KF (Von Reden, Karl F.)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 119-129  DOI: 10.24193/subbchem.2023.1.09  Published: 2023

Accession Number: WOS:000973917200009

ISSN: 1224-7154

Title: HPLC-PDA VERSUS GC-MS IN THE ANALYSIS OF PARACETAMOL AND NON-STEROIDAL ANTI-INFLAMMATORY DRUGS IN WASTEWATER

Author(s): Herghelegiu, MC (Herghelegiu, Mihaela-Catalina); Ernault, A (Ernault, Aude); Beldean-Galea, MS (Beldean-Galea, Mihail Simion); Coman, MV (Coman, Maria-Virginia)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 19-35  DOI: 10.24193/subbchem.2023.1.02  Published: 2023

Accession Number: WOS:000973917200002

ISSN: 1224-7154

Title: GRAPHITE PASTE ELECTRODE MODIFIED WITH ZEOLITIC IMIDAZOLATE FRAMEWORK (ZIF-67) FOR THE DETERMINATION OF ACETAMINOPHEN

Author(s): Ngo, TTH (Ngo, Thi Thanh Hien); Pham, THY (Pham, Thi Hai Yen); Dang, NT (Dang, Nguyen Thoai); Nguyen, TVH (Nguyen, Thi Vuong Hoan); Pham, TH (Pham, Thanh Huyen); Turdean, GL (Turdean, Graziella Liana)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 68  Issue: 1  Pages: 7-17  DOI: 10.24193/subbchem.2023.1.01  Published: 2023

Accession Number: WOS:000973917200001

ISSN: 1224-7154

Title: Self-Assembly of Block Copolymers in Thin Films Swollen-Rich in Solvent Vapors

Author(s): Babutan, I (Babutan, Iulia); Todor-Boer, O (Todor-Boer, Otto); Atanase, LI (Atanase, Leonard Ionut); Vulpoi, A (Vulpoi, Adriana); Botiz, I (Botiz, Ioan)

Source: POLYMERS  Volume: 15  Issue: 8  Article Number: 1900  DOI: 10.3390/polym15081900  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000976471500001

eISSN: 2073-4360

Title: Influence of Ni2+substitution by Co2+on the morphology and magnetic properties of single domain Co?Ni0.9-?Zn0.1Fe2O4 nanoparticles

Author(s): Dippong, T (Dippong, Thomas); Cadar, O (Cadar, Oana); Deac, IG (Deac, Iosif Grigore); Tudoran, LB (Tudoran, Lucian Barbu); Levei, EA (Levei, Erika Andrea)

Source: JOURNAL OF ALLOYS AND COMPOUNDS  Volume: 952  Article Number: 170074  DOI: 10.1016/j.jallcom.2023.170074  Early Access Date: APR 2023   Published: AUG 15 2023

Accession Number: WOS:000981826200001

ISSN: 0925-8388

eISSN: 1873-4669

Title: A new extremophile ostracod crustacean from the Movile Cave sulfidic chemoautotrophic ecosystem in Romania

Author(s): Iepure, S (Iepure, Sanda); Wysocka, A (Wysocka, Anna); Sarbu, SM (Sarbu, Serban M.); Kijowska, M (Kijowska, Michalina); Namiotko, T (Namiotko, Tadeusz)

Source: SCIENTIFIC REPORTS  Volume: 13  Issue: 1  Article Number: 6112  DOI: 10.1038/s41598-023-32573-w  Published: APR 14 2023

Accession Number: WOS:000971754600001

ISSN: 2045-2322

Title: Anionic Polysaccharide Cryogels: Interaction and In Vitro Behavior of Alginate-Gum Arabic Composites

Author(s): Feraru, A (Feraru, Alexandra); Toth, ZR (Toth, Zsejke-Reka); Muresan-Pop, M (Muresan-Pop, Marieta); Baia, M (Baia, Monica); Gyulavari, T (Gyulavari, Tamas); Pall, E (Pall, Emoke); Turcu, RVF (Turcu, Romulus V. F.); Magyari, K (Magyari, Klara); Baia, L (Baia, Lucian)

Source: POLYMERS  Volume: 15  Issue: 8  Article Number: 1844  DOI: 10.3390/polym15081844  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000977426100001

eISSN: 2073-4360

Title: Synthesis of Bis(amino acids) Containing the Styryl-cyclobutane Core by Photosensitized [2+2]-Cross-cycloaddition of Allylidene-5(4H)-oxazolones

Author(s): Sierra, S (Sierra, Sonia); Dalmau, D (Dalmau, David); Alegre-Requena, JV (Alegre-Requena, Juan V.); Pop, A (Pop, Alexandra); Silvestru, C (Silvestru, Cristian); Marin, ML (Luisa Marin, Maria); Bosca, F (Bosca, Francisco); Urriolabeitia, EP (Urriolabeitia, Esteban P.)

Source: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES  Volume: 24  Issue: 8  Article Number: 7583  DOI: 10.3390/ijms24087583  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000977657800001

eISSN: 1422-0067

Title: Utilitarian and Hedonic Motivation in E-Commerce Online Purchasing Intentions

Author(s): Fulop, MT (Fulop, Melinda Timea); Topor, DI (Topor, Dan Ioan); Capusneanu, S (Capusneanu, Sorinel); Ionescu, CA (Ionescu, Constantin Aurelian); Akram, U (Akram, Umair)

Source: EASTERN EUROPEAN ECONOMICS  DOI: 10.1080/00128775.2023.2197878  Early Access Date: APR 2023

Accession Number: WOS:000976013600001

ISSN: 0012-8775

eISSN: 1557-9298

Title: High frequencies (HF) repetitive transcranial magnetic stimulation (rTMS) increase motor coordination performances in volleyball players

Author(s): Moscatelli, F (Moscatelli, Fiorenzo); Toto, GA (Toto, Giusi Antonia); Valenzano, A (Valenzano, Anna); Cibelli, G (Cibelli, Giuseppe); Monda, V (Monda, Vincenzo); Limone, P (Limone, Pierpaolo); Mancini, N (Mancini, Nicola); Messina, A (Messina, Antonietta); Marsala, G (Marsala, Gabriella); Messina, G (Messina, Giovanni); Polito, R (Polito, Rita)

Source: BMC NEUROSCIENCE  Volume: 24  Issue: 1  Article Number: 30  DOI: 10.1186/s12868-023-00796-2  Published: MAY 9 2023

Accession Number: WOS:000983656300001

ISSN: 1471-2202

Title: REVISITING ARCHIVED RYE GRAINS DISCOVERED AT THE NEOLITHIC SITE CUNESTI (ROMANIA)

Author(s): Golea, M (Golea, Mihaela); Garcia-Vazquez, A (Garcia-Vazquez, Ana); Mircea, C (Mircea, Cristina); Carciumaru, M (Carciumaru, Marin); Sava, G (Sava, Gabriela); Mueller, J (Mueller, Johannes); Kirleis, W (Kirleis, Wiebke); Lazar, C (Lazar, Catalin)

Source: RADIOCARBON  Article Number: PII S003382222300022X  DOI: 10.1017/RDC.2023.22  Early Access Date: APR 2023

Accession Number: WOS:000972206900001

ISSN: 0033-8222

eISSN: 1945-5755

Title: Performance of rural cooperatives? production in Iran: Implications for sustainable development

Author(s): Akbari, M (Akbari, Mohammad); Ebrahimi, MS (Ebrahimi, Mohammad Sadegh); Amini, AM (Amini, Amir Mozafar); Shahzad, U (Shahzad, Umer); Janeckova, K (Janeckova, Kristina); Sklenicka, P (Sklenicka, Petr); Miceikien, A (Miceikien, Astrida); Azadi, H (Azadi, Hossein)

Source: JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION  Volume: 405  Article Number: 136836  DOI: 10.1016/j.jclepro.2023.136836  Early Access Date: APR 2023   Published: JUN 15 2023

Accession Number: WOS:000978315200001

ISSN: 0959-6526

eISSN: 1879-1786

Title: Structural and flame retardancy properties of GO-DOPO-HAK composite

Author(s): Mihis, AG (Mihis, Alin Grig); Cotet, LC (Cotet, Liviu Cosmin); Cadar, C (Cadar, Calin); Pop, LC (Pop, Lucian Cristian); Todea, M (Todea, Milica); Rusu, MM (Rusu, Mihai Marius); Vulpoi, A (Vulpoi, Adriana); Szekely, I (Szekely, Istvan); Salagean, CA (Salagean, Catalin Alexandru); Magyari, K (Magyari, Klara); Muresan-Pop, M (Muresan-Pop, Marieta); Cadar, O (Cadar, Oana); Baia, M (Baia, Monica); Sofran, IE (Sofran, Ioana Emilia); Lisa, G (Lisa, Gabriela); Anghel, I (Anghel, Ion); Baibarac, M (Baibarac, Mihaela); Danciu, V (Danciu, Virginia); Baia, L (Baia, Lucian)

Source: JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE  Volume: 58  Issue: 16  Pages: 7025-7047  DOI: 10.1007/s10853-023-08456-w  Early Access Date: APR 2023   Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000970927100002

ISSN: 0022-2461

eISSN: 1573-4803

Title: Mo-LDH-GO Hybrid Catalysts for Indigo Carmine Advanced Oxidation

Author(s): Pavel, OD (Pavel, Octavian Dumitru); Stamate, AE (Stamate, Alexandra-Elisabeta); Zavoianu, R (Zavoianu, Rodica); Cruceanu, A (Cruceanu, Anca); Tirsoaga, A (Tirsoaga, Alina); Birjega, R (Birjega, Ruxandra); Brezestean, IA (Brezestean, Ioana Andreea); Ciorita, A (Ciorita, Alexandra); Culita, DC (Culita, Daniela Cristina); Dias, APS (Dias, Ana Paula Soares)

Source: MATERIALS  Volume: 16  Issue: 8  Article Number: 3025  DOI: 10.3390/ma16083025  Published: APR 2023

Accession Number: WOS:000978674500001

eISSN: 1996-1944

Title: A systematic review and meta-analysis of the effect of cognitive interventions to prevent intrusive memories using the trauma film paradigm

Author(s): Asselbergs, J (Asselbergs, Joost); van Bentum, J (van Bentum, Jael); Riper, H (Riper, Heleen); Cuijpers, P (Cuijpers, Pim); Holmes, E (Holmes, Emily); Sijbrandij, M (Sijbrandij, Marit)

Source: JOURNAL OF PSYCHIATRIC RESEARCH  Volume: 159  Pages: 116-129  DOI: 10.1016/j.jpsychires.2023.01.028  Early Access Date: JAN 2023   Published: MAR 2023

Accession Number: WOS:000978331200001

ISSN: 0022-3956

eISSN: 1879-1379

Title: Polydopamine conjugated SiO2 nanoparticles as potential drug carriers for melanoma treatment

Author(s): Buhazi, IM (Buhazi, Ioana Madalina); Grosu, IG (Grosu, Ioana-Georgeta); Filip, X (Filip, Xenia); Petran, A (Petran, Anca); Tripon, SC (Tripon, Septimiu Cassian); Floare, CG (Floare, Calin Gabriel); Suciu, M (Suciu, Maria)

Source: THERAPEUTIC DELIVERY  DOI: 10.4155/tde-2023-0010  Early Access Date: MAY 2023

Accession Number: WOS:000983091500001

ISSN: 2041-5990

eISSN: 2041-6008


ALTE PUBLICATII

Title: Beckett and politics. New directions in Irish and Irish American literature

Author(s): Mihalycsa, E (Mihalycsa, Erika)

Source: TEXTUAL PRACTICE  DOI: 10.1080/0950236X.2023.2202505  Early Access Date: APR 2023

Accession Number: WOS:000975040100001

ISSN: 0950-236X

eISSN: 1470-1308


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)

12 MAI 2023, 09:00

30 MAI 2023, 14:00

FACULTATEA      Psihologie si Stiinte ale Educatiei

LOCUL SUSTINERII           sala 5

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT   PIRVULESCU LIDIA-EMILIA

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT         CREATII FUNCTIONALE PRIN PROIECTE TEMATICE LA DISCIPLINA ARTE VIZUALE SI ABILITATI PRACTICE LA NIVELUL ACHIZITIILOR FUNDAMENTALE

DOMENIUL DE DOCTORAT           Stiinte ale educatiei

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

prof. univ. dr. BOCOS-BINTINTAN Musata-Dacia (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

prof. univ. dr. CHIS Vasile (Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca)