EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
In urma Conferintei Nationale Acces la Literatura Stiintifica, editia a 5-a, DeGruyter si Enformation, ofera o perioada de acces gratuit la colectiile de reviste ale editurii pana in data de 28.02.2018. De Gruyter publica lucrari academice de cel mai inalt nivel, de peste 260 de ani. Localizata in Berlin, compania lanseaza peste 1.300 de titluri noi in fiecare an in stiintele umaniste, stiintele sociale, medicina, stiintele naturii si drept; publica peste 750 de reviste si ofera o gama larga de continut digital. Grupul de companii include editurile De Gruyter Akademie Forschung, Birkhauser, De Gruyter Mouton, De Gruyter Oldenbourg, De Gruyter Open. Mai multe informatii se gasesc la adresa: https://www.e-nformation.ro/events/acces-gratuit-post-conferinta-la-colectiile-de-reviste-de-gruyter.

Lorand Silye, lector universitar in cadrul Departamentului de Geologie al Facultatii de Biologie si Geologie a UBB, a fost distins cu premiul Gheorghe Munteanu-Murgoci, oferit de Sectia de Stiinte Geonomice a Academiei Romane pentru studiul intitulat Sarmatian foraminiferal assemblages from Southern Transylvanian Basin and their significance for the reconstruction of depositional environments. Volumul premiat cuprinde primul studiu in care cercetatorul analizeaza, cu ajutorul micropaleontologiei, mediile depozitionale ale anumitor corpuri de roca sedimentara din sudul Bazinului Transilvaniei, care au insemnatate si in domeniul cercetarii gazelor naturale. Totodata, cartea reprezinta prima descriere extinsa paleontologica a fosilelor sarmatiene (aprox. 12 milioane de ani) din sudul Bazinului Transilvaniei. Prin aceasta Lorand Silye a contribuit cu date pretioase la cartografierea detaliata a dezvoltarii geologice din sudul Bazinului Transilvaniei si la deschiderea noilor cai in cercetarea geologica pentru hidrocarburi in sudul Transilvaniei. Sectia de Stiinte Geonomice a Academiei Romane ofera premiul Gheorghe Munteanu-Murgoci cercetatorilor care, in lucrarile lor stiintifice, trateaza geologia Romaniei sau a vreunei regiuni din tara. In acest an au fost premiate publicatiile aparute in anul 2015. Decernarea premiilor va avea loc in data de 15 decembrie 2017, in cadrul sedintei festive a Academiei Romane. Studiul poate fi consultat la adresa: http://doctorat.ubbcluj.ro/sustinerea_publica/rezumate/2010/geologie/SILYE_LORAND_RO.pdf

Gradina Botanica Alexandru Borza va gazdui in perioada 8-20 decembrie 2017, o expozitie temporara de fluturi exotici, organizata cu ocazia inaugurarii noii sere de plante insectivore. Evenimentul este organizat de Facultatea de Biologie si Geologie a Universitatii Babes-Bolyai, impreuna cu Departamentul de Taxonomie si Ecologie, Departamentul de Biologie si Ecologie al liniei maghiare, respectiv Societatea Ornitologica Romana si este coordonat de catre dr. Cristina Craioveanu si dr. Macalik Kunigunda. Proiectul este finantat prin Fondul de Dezvoltare Institutionala 2017, coordonat de conf. dr. Marko Balint, prorectorul UBB responsabil cu linia de studii in limba maghiara, extensiile, relatia cu universitatile maghiare si asigurarea calitatii.

Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes-Bolyai a gazduit miercuri, 6 decembrie 2017, dezbaterea Prepraring for the 21st century threats, organizata de Grupul de Reflectie si Analiza Internationala CITADEL, think-tank de analiza in domeniul politicii internationale. Dezbaterea l-a avut ca invitat de onoare pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, dl Hans Klemm. Reprezentantul diplomatic al SUA a participat pentru a doua oara la dezbaterile Grupului CITADEL, de la inceputul mandatului sau in Romania. Dezbaterea a fost moderata de conf. dr. habil. Valentin Naumescu, fondatorul si coordonatorul Grupului de Reflectie si Analiza Internationala CITADEL.

Centrul de Filosofie Aplicata al Facultatii de Istorie si Filosofie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai o va avea ca invitata la Atelierul Multidisciplinar si Interuniversitar de Filosofie si Antropologie Medicala pe Cosmina-Maria Berindei, cercetatoare la Institutul de Lingvistica si Istorie Literara Sextil Puscariu al Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca. Cosmina-Maria Berindei va sustine o prelegere cu tema Ritualuri de pregatire a mortului si rolul lor privind destinul postum in imaginarul culturii traditionale romanesti. Intalnirea va avea loc miercuri, 13 decembrie 2017.

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, prin membrii proiectului SASCA (Sprijin pentru tinerii care au copilarit in sistemul de protectie a copilului) a fost alaturi de Consiliul Tinerilor Institutionalizati Cluj, marti, 5 decembrie 2017, la  Marsul Ingerilor – comemorarea copiilor care au decedat in sistemul romanesc de protectie a copiilor. Cu aceasta ocazie au fost invitati cei interesati la o dezbatere pe tema :Problemelor actuale ale tinerilor institutionalizati si post institutionalizati. Evenimentul s-a desfasurat la sediul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala si au fost prezentate scurte alocatiuni despre aspecte legislative si date rezultate din culegerea unor istorii ale vietii tinerilor institutionalizati si postinstitutionalizati si vor fi formulate sugestii pentru reconsiderarea raspunsului institutional fata de copiii ocrotiti in sistemul de protectie a copiilor. In aceeasi zi participantii s-au incolonat pentru a comemora victimele copii ale sistemului institutional si a avut loc marsul spre Piata Unirii, unde au fost aprinse candele.

Cercul de politica externa si diplomatie condus de conf. dr. Valentin Naumescu a gazduit marti, 5 decembrie 2017, lansarea cartii Nagorno-Karabakh conflict and its implications for citizens, apartinand drd. Emilia Nicoleta Schiop. Volumul analizeaza situatia si relatiile dintre Azerbaijan si Armenia, prezinta interviuri realizate cu reprezentanti ai ambelor tari, pentru a arata modul in care conflictul a determinat schimbarea opiniilor, fiind realizata si o comparatie intre conflictul din Nagorno-Karabakh si Balcanii de Vest.

La Facultatea de Litere va avea loc in data de 7 decembrie Linguistik-Workshop – Vermittlung von sprache, informationen und kultur in ubersetzungen.

In cadrul seriei de conferinte organizate de catre Centrul de Filosofie Antica si Medievala a avut loc in data de 5 decembrie prezentarea L’homme comme imago Dei chez Augustin. Reflexions sur la richesse et l’ineffable de l’image – Georgiana HUIAN (Universitat Bern), iar in 12 decembrie va avea loc prezentarea La ce bun filosofia in secolul XXI? – Marta PETREU (UBB Cluj).

Facultatea de Istorie si Filosofie si Institutul de Istorie Ecleziastica Nicolae Bocsan au organizat in data de 7 decembrie conferinta Tragedia armenilor in anii Marelui Razboi sustinuta de prof. dr. Giuseppe MUNARINI de la Universitatea din Padova.

Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati Departamentul de Psihopedagogie Speciala al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a organizat Conferinta :Experiente impartasite. Experiente Incluzive. Conferinta a fost organizata in parteneriat cu Asociatia Be Inclusive, Biroul pentru studentii cu dizabilitati (BSD) al Universitatii Babes-Bolyai, Centrul de asistenta in domeniul tehnologiilor de acces pentru persoane cu deficiente de vedere (CATA) si Laboratorul de cercetari interdisciplinare a diferentelor individuale in invatare (Learn-id).

Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (AFER) a anuntat, in 23 noiembrie 2017, premiile anuale pentru cele mai bune publicatii stiintifice din domeniul economic ale cadrelor didactice si cercetatorilor din universitatile romanesti. Trei dintre cele patru publicatii premiate (doua articole stiintifice, respectiv doua carti) poarta semnatura unor cadre didactice ale UBB-FSEGA. Acordarea de catre AFER (o asociatie nationala care numara reprezentanti ai 57 de facultati cu profil economic din tara) a acestor premii unor lucrari stiintifice elaborate de catre colegii de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor reprezinta o confirmare si o recunoastere la nivel national a calitatii activitatii de cercetare derulate in cadrul acestei facultati. Castigatorii sunt: Razvan Petrusel (post-mortem) pentru lucrarea: Petrusel, R., Mendling, J., & Reijers, H. A. (2017). How visual cognition influences process model comprehension. Decision Support Systems, 96, 1-16 – unul dintre cele mai valoroase jurnale (locul 10 din 83) din domeniul Operations Research & Management Science, conform celui mai recent clasament Web of Science; Levente Szasz & Bela G. Racz pentru lucrarea: Demeter, K., Szasz, L., & Racz, B.G. (2016). The impact of subsidiaries’ internal and external integration on operational performance. International Journal of Production Economics, 182, 73-85 – unul dintre cele mai valoroase jurnale (locul 6 din 83) din domeniul Operations Research & Management Science, conform celui mai recent clasament Web of Science; Dan-Cristian Dabija pentru lucrarea: Dinu, V., Savoiu, G., & Dabija, D.C. (2016). A concepe, a redacta si a publica un articol stiintific. Editura ASE, Bucuresti.  Totodata, AFER a acordat premii pentru intreaga activitate, in semn de recunoastere a contributiilor aduse la dezvoltarea mediului academic romanesc domnilor: prof.univ.dr. Dumitru Matis si prof.univ.dr. Ioan Plaias.

Vineri, 8 decembrie 2017, Dr. Raffaele Petruzzi, directorul executiv al Transfer Pricing Center din cadrul Vienna University of Economics and Business (cea mai mare universitate europeana specializata in Business & Economics) va sustine o prelegere cu tema The Transfer Pricing Center Introduced by OECD BEPS Project  la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. Dr. Petruzzi este unul dintre cei mai mari specialisti europeni in preturi de transfer, fiind expert al OECD si al ONU in acest domeniu.

In data de 13 decembrie, va avea loc dezbaterea Totul despre Revolutia fiscala, organizata de Asociatia Studentilor Contabili RATIO in parteneriat cu KPMG Romania si UBB-FSEGA. Cu ajutorul lui Ciprian Stoian – Tax Manager in cadrul KPMG Romania, participantii vor dezbate consecintele ultimelor modificari legislative asupra principalilor actori din economia Romaniei.

In cadrul Cluj Economics and Business Seminar Series a fost invitat in data de 7 decembrie domnul Conf.univ.dr. Alin ANDRIES (Alexandru Ioan Cuza University of Iasi) care a sustinut o prezentare cu titlul The Risk-Taking Channel of Monetary Policy, iar in data de 14 decembrie domnul Almos TELEGDY (Central European University) va sustine o prezentare cu titlul The Effects of EU Grants on Firm Behavior la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor.

In perioada 7-9 decembrie vor avea loc Zilele Comunicarii la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, eveniment organizat de Departamentul de Comunicare, Relatii Publice si Publicitate.

Luni, 11 decembrie, ora 13, Facultatea de Teatru si Televiziune va gazdui conferinta cu titlul: Theatre as Space of Belonging, Healing and Resistance, Views of Contemporary Immigrant Theatre in United States. Conferinta va avea loc in sala I.D. Sirbu si va fi sustinuta de Prof. Dominica Radulescu, PhD la Washington and Lee University, Lexington, Virginia.


CARTI
Caracelli, Ignez; Haiduc, Ionel; Zukerman-Schpector, Julio; Tiekin, Edward R. T.
A New Non-Covalent Bonding Mode in Supramolecular Chemistry: Main Group Element Lone-Pair-pi(arene) Interactions
Edited by: Johnson DW; Hof F
AROMATIC INTERACTIONS: FRONTIERS IN KNOWLEDGE AND APPLICATION
Book Series: Monographs in Supramolecular Chemistry
Volume: 20  Pages: 98-123
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415892100005

Potara, Monica; Farcau, Cosmin; Botiz, Ioan; Astilean, Simion
Detection of Environmental Pollutants by Surface-Enhanced Raman Spectroscopy
Edited by: Hussain CM; Kharisov B
ADVANCED ENVIRONMENTAL ANALYSIS: APPLICATIONS OF NANOMATERIALS, VOL 1
Book Series: RSC Detection Science Series
Volume: 9  Pages: 479-503
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415208700018

Pop, Doru
Pop-Rock and Propaganda During the Ceausescu Regime in Communist Romania
Edited by: Mazierska E
POPULAR MUSIC IN EASTERN EUROPE: BREAKING THE COLD WAR PARADIGM
Book Series: Pop Music Culture and Identity
Pages: 51-67
DOI: 10.1057/978-1-137-59273-6_3
Published: 2016
Accession Number: WOS:000412527700003
Book DOI: 10.1057/978-1-137-59273-6


ARTICOLE APARUTE
Benkovic, T.; Kendel, A.; Parlov-Vukovic, J.; Kontrec, D.; Chis, V.; Miljanic, S.; Galic, N.
Aromatic hydrazones derived from nicotinic acid hydrazide as fluorimetric pH sensing molecules: Structural analysis by computational and spectroscopic methods in solid phase and in solution
SPECTROCHIMICA ACTA PART A-MOLECULAR AND BIOMOLECULAR SPECTROSCOPY
Volume: 190  Pages: 259-267
DOI: 10.1016/j.saa.2017.09.038
Published: FEB 5 2018
Accession Number: WOS:000415912500035

Kasa, Zsolt; Saszet, Kata; Dombi, Andras; Hernadi, Klara; Baia, Lucian; Magyari, Klara; Pap, Zsolt
Thiourea and Triton X-100 as shape manipulating tools or more for Bi2WO6 photocatalysts?
MATERIALS SCIENCE IN SEMICONDUCTOR PROCESSING
Volume: 74  Pages: 21-30
DOI: 10.1016/j.mssp.2017.10.001
Published: FEB 2018
Accession Number: WOS:000415924400004

Sheremet, M. A.; Pop, I.; Mahian, O.
Natural convection in an inclined cavity with time-periodic temperature boundary conditions using nanofluids: Application in solar collectors
INTERNATIONAL JOURNAL OF HEAT AND MASS TRANSFER
Volume: 116  Pages: 751-761
DOI: 10.1016/j.ijheatmasstransfer.2017.09.070
Published: JAN 2018
Accession Number: WOS:000415391800066

Baricz, Arpad; Kokologiannaki, Chrysi G.; Pogany, Tibor K.
ZEROS OF BESSEL FUNCTION DERIVATIVES
PROCEEDINGS OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY
Volume: 146  Issue: 1  Pages: 209-222
DOI: 10.1090/proc/13725
Published: JAN 2018
Accession Number: WOS:000415212000019

Thoma, Patrick; Monecke, Manuel; Buja, Oana-Maria; Solonenko, Dmytro; Dudric, Roxana; Ciubotariu, Oana-Tereza; Albrecht, Manfred; Deac, Iosif G.; Tetean, Romulus; Zahn, Dietrich R. T.; Salvan, Georgeta
Polycrystalline La1-xSrxMnO3 films on silicon: Influence of post-Deposition annealing on structural, (Magneto-) Optical, and (Magneto-) Electrical properties
APPLIED SURFACE SCIENCE
Volume: 427  Pages: 533-540
DOI: 10.1016/j.apsusc.2017.08.046  Part: A
Published: JAN 1 2018
Accession Number: WOS:000415135500061

Pitto-Barry, Anais; Lupan, Alexandru; Zegke, Markus; Swift, Thomas; Attia, Amr A. A.; Lord, Rianne M.; Barry, Nicolas P. E.
Pseudo electron-deficient organometallics: limited reactivity towards electron-donating ligands
DALTON TRANSACTIONS
Volume: 46  Issue: 45  Pages: 15676-15683
DOI: 10.1039/c7dt02827j
Published: DEC 7 2017
Accession Number: WOS:000415989000011

Chis, Adina; Vulturar, Romana; Andreica, Sorin; Prodan, Alexandra; Miu, Andrei C.
y y Behavioral and cortisol responses to stress in newborn infants: Effects of mode of delivery
PSYCHONEUROENDOCRINOLOGY
Volume: 86  Pages: 203-208
DOI: 10.1016/j.psyneuen.2017.09.024
Published: DEC 2017
Accession Number: WOS:000415781300024

Baricz, Arpad; Yagmur, Nihat
Radii of starlikeness and convexity of a cross-product of Bessel functions
RAMANUJAN JOURNAL
Volume: 44  Issue: 3  Pages: 493-519
DOI: 10.1007/s11139-017-9943-0
Published: DEC 2017
Accession Number: WOS:000415332900002

Feurdean, Angelica; Munteanu, Catalina; Kuemmerle, Tobias; Nielsen, Anne B.; Hutchinson, Simon M.; Ruprecht, Eszter; Parr, Catherine L.; Persoiu, Aurel; Hickler, Thomas
Long-term land-cover/use change in a traditional farming landscape in Romania inferred from pollen data, historical maps and satellite images
REGIONAL ENVIRONMENTAL CHANGE
Volume: 17  Issue: 8  Pages: 2193-2207
DOI: 10.1007/s10113-016-1063-7
Published: DEC 2017
Accession Number: WOS:000415136200002

Stoeber, Joachim; Madigan, Daniel J.; Damian, Lavinia E.; Esposito, Rita Maria; Lombardo, Caterina
Perfectionism and eating disorder symptoms in female university students: the central role of perfectionistic self-presentation
EATING AND WEIGHT DISORDERS-STUDIES ON ANOREXIA BULIMIA AND OBESITY
Volume: 22  Issue: 4  Pages: 641-648
DOI: 10.1007/s40519-016-0297-1
Published: DEC 2017
Accession Number: WOS:000415158400006

Toma, Ana M.; Rat, Ciprian I.; Pavel, Octavian D.; Hardacre, Christopher; Rueffer, Tobias; Lang, Heinrich; Mehring, Michael; Silvestru, Anca; Parvulescu, Vasile I.
Heterocyclic bismuth(III) compounds with transannular N -> Bi interactions as catalysts for the oxidation of thiophenol to diphenyldisulfide
CATALYSIS SCIENCE & TECHNOLOGY
Volume: 7  Issue: 22  Pages: 5343-5353
DOI: 10.1039/c7cy00521k
Published: NOV 21 2017
Accession Number: WOS:000415063300015

Sheremet, M. A.; Revnic, C.; Pop, I.
Natural convective heat transfer through two entrapped triangular cavities filled with a nanofluid: Buongiorno’s mathematical model
INTERNATIONAL JOURNAL OF MECHANICAL SCIENCES
Volume: 133  Pages: 484-494
DOI: 10.1016/j.ijmecsci.2017.09.010
Published: NOV 2017
Accession Number: WOS:000415770300041

Girbovan, A.; Sur, G.; Samasca, G.; Lupan, I.
Is the evidence of breast feeding protection against coeliac disease real?
ALLERGOLOGIA ET IMMUNOPATHOLOGIA
Volume: 45  Issue: 6  Pages: 616-618
DOI: 10.1016/j.aller.2017.01.005
Published: NOV-DEC 2017
Accession Number: WOS:000415030900014

Hoaghia, Maria-Alexandra; Levei, Erika-Andrea; Cadar, Oana; Senila, Marin; Hognogi, Gheorghe-Gavrila
ASSESSMENT OF METAL CONTAMINATION AND ECOLOGICAL RISK IN URBAN SOILS SITUATED NEAR A METALLURGICAL COMPLEX
ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL
Volume: 16  Issue: 7  Pages: 1623-1630
Published: JUL 2017
Accession Number: WOS:000415722600022

Voica, Cezara; Roba, Carmen; Feher, Ioana; Magdas, D. Alina
Elemental Analysis and Metal Intake of Romanian Vegetables
ANALYTICAL LETTERS
Volume: 50  Issue: 17  Special Issue: SI  Pages: 2755-2771
DOI: 10.1080/00032719.2016.1261880
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415951900009

Patras, Laura; Sylvester, Bianca; Luput, Lavinia; Sesarman, Alina; Licarete, Emilia; Porfire, Alina; Muntean, Dana; Drotar, Denise Minerva; Rusu, Alexandra Doina; Nagy, Andras-Laszlo; Catoi, Cornel; Tomuta, Ioan; Vlase, Laurian; Banciu, Manuela; Achim, Marcela
Liposomal prednisolone phosphate potentiates the antitumor activity of liposomal 5-fluorouracil in C26 murine colon carcinoma in vivo
CANCER BIOLOGY & THERAPY
Volume: 18  Issue: 8  Pages: 616-626
DOI: 10.1080/15384047.2017.1345392
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415978600009

Pochea, Maria-Miruna; Filip, Angela-Maria; Pece, Andreea-Maria
Herding Behavior in CEE Stock Markets Under Asymmetric Conditions: A Quantile Regression Analysis
JOURNAL OF BEHAVIORAL FINANCE
Volume: 18  Issue: 4  Pages: 400-416
DOI: 10.1080/15427560.2017.1344677
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415935000003

Moldovan, Bianca; David, Luminita
Bioactive Flavonoids from Cornus mas L. Fruits
MINI-REVIEWS IN ORGANIC CHEMISTRY
Volume: 14  Issue: 6  Pages: 489-495
DOI: 10.2174/1573398X13666170426102809
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415814300006

Moisa, Madalina Elena; Spelmezan, Cristina Georgiana; Paul, Cristina; Bartha-Vari, Judith Hajnal; Bencz, Laszlo Csaba; Irimie, Florin Dan; Paizs, Csaba; Peter, Francicsc; Tosa, Monica Ioana
Tailored sol-gel immobilized lipase preparates for the enzymatic kinetic resolution of heteroaromatic alcohols in batch and continuous flow systems
RSC ADVANCES
Volume: 7  Issue: 83  Pages: 52977-52987
DOI: 10.1039/c7ra10157k
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415349700068

Dina, Nicoleta Elena; Colnita, Alia; Szoke-Nagy, Tiberiu; Porav, Alin Sebastian
A Critical Review on Ultrasensitive, Spectroscopic-based Methods for High-throughput Monitoring of Bacteria during Infection Treatment
CRITICAL REVIEWS IN ANALYTICAL CHEMISTRY
Volume: 47  Issue: 6  Pages: 499-512
DOI: 10.1080/10408347.2017.1332974
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415972500004

Joshi, Vishal; Singh, Deepak; Petrusel, Adrian
Existence Results for Integral Equations and Boundary Value Problems via Fixed Point Theorems for Generalized F-Contractions in b-Metric-Like Spaces
JOURNAL OF FUNCTION SPACES
Article Number: 1649864
DOI: 10.1155/2017/1649864
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415869900001

Orasan, O.; Oprean, R.; Saplontai-Pop, A.; Filip, M.; Carpa, R.; Sarosi, C.; Moldovan, M.; Man, S. C.
Antimicrobial activity and thiosulfinates profile of a formulation based on Allium cepa L. extract
OPEN CHEMISTRY
Volume: 15  Issue: 1  Pages: 175-181
DOI: 10.1515/chem-2017-0021
Published: JAN 2017
Accession Number: WOS:000414928800005

Naumescu, Valentin
Stability, Ambiguity and Change in the Discourses of NATO allies in the Black Sea region: The Cases of Romania, Bulgaria and Turkey
CROATIAN INTERNATIONAL RELATIONS REVIEW
Volume: 23  Issue: 80  Pages: 187-209
DOI: 10.1515/cirr-2017-0025
Published: NOV 2017
Accession Number: WOS:000415641100007

Schussler, Aura-Elena
Pornography in Transhumanism – Towards a Sexuality of Singularity
POSTMODERN OPENINGS
Volume: 8  Issue: 1  Pages: 41-56
DOI: 10.18662/po/2017.0801.04
Published: JUN 2017
Accession Number: WOS:000415245200004

Codau, Annamaria
The Acta Comparationis Litterarum Universarum (1877-1888) from the Perspective of its British Collaborators

HUNGARIAN CULTURAL STUDIES
Volume: 10  Pages: 106-119
DOI: 10.5195/ahea.2017.299
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415594700008

Bounegru, George; Varga, Rada
TOY FRAGMENTS DISCOVERED IN NORTHERN VICUS OF RAZBOIENI-CETATE (ALBA COUNTY)
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 4  Issue: 1  Pages: 47-51
DOI: 10.14795/j.v4i1.230
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415147400004

Nemeti, Sorin
MANIFESTO FOR THE ROMANIAN PUBLIC ARCHAEOLOGY
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 4  Issue: 3  Pages: 5-7
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415150800001

Zagreanu, Radu Iustinian; Cocis, Horatiu; Gaiu, Corneliu; Vaida, Dan Lucian; Bica, Ioan
THE ROMAN FRONTIER IN BISTRITA – NASAUD COUNTY. PART I. THE REPERTORY
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 4  Issue: 2  Pages: 25-45
DOI: 10.14795/j.v4i2.263
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415150500003

Nistor, Cristina Silvia; Stefanescu, Cristina Alexandrina
The managerial decisions for the European Union under the siege of changes in the public sector accounting
AFRICAN JOURNAL OF ACCOUNTING AUDITING AND FINANCE
Volume: 5  Issue: 3  Pages: 207-230
DOI: 10.1504/AJAAF.2016.10004604
Published: 2016
Accession Number: WOS:000415115800003


ALTE PUBLICATII
Carpa, Rahela; Maior, Maria Cornelia; Dejeu, Calin
Romanian ecosystems need EU protection  (Document Type: Letter)
SCIENCE    (factor de impact – 37.205)
Volume: 358  Issue: 6365  Pages: 880-881
DOI: 10.1126/science.aar2216
Published: NOV 17 2017
Accession Number: WOS:000415293000033

Ungureanu, Marius-Ionut; Gheorghe, Adrian; Voinea, Stefan Adrian
Patients are denied care because of corruption in Romania  (Document Type: Letter)
LANCET     (factor de impact – 47.831)
Volume: 390  Issue: 10108  Pages: 2139-2139
Published: NOV 11 2017
Accession Number: WOS:000415642200013

Cristea, Ioana A.; Cuijpers, Pim; Naudet, Florian
Equivalence of Psychodynamic Therapy to Other Established Treatments: Limited Supporting Evidence and Clinical Relevance   (Document Type: Letter)
AMERICAN JOURNAL OF PSYCHIATRY   (factor de impact – 14.176)
Volume: 174  Issue: 11  Pages: 1122-1123
DOI: 10.1176/appi.ajp.2017.17050592
Published: NOV 1 2017
Accession Number: WOS:000414240700016

Bakos, Aron
eFieldnotes: The Makings of Anthropology in the Digital World
ANTHROPOLOGY IN ACTION-JOURNAL FOR APPLIED ANTHROPOLOGY IN POLICY AND PRACTICE
Volume: 24  Issue: 2  Special Issue: SI  Pages: 46-47
Published: SUM 2017
Accession Number: WOS:000415650700008

Chiorean, Paul-Florin
Official Power and Local Elites in the Roman Provinces
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 4  Issue: 1  Pages: 117-118
DOI: 10.14795/j.v4i1.229
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415147400010

Filip, Oana-Corina
On Life and Death
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 4  Issue: 3  Pages: 57-58
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415150800007

Ruscu, Ligia
Proxenia Institution in the Pontic Space
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 4  Issue: 2  Pages: 77-78
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415150500006

Varga, Rada
Insularity, identity and epigraphy in the Roman world
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 4  Issue: 2  Pages: 80-81
DOI: 10.14795/j.v4i2.256
Published: 2017
Accession Number: WOS:000415150500008


SUSTINERI TEZE DE ABILITARE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerea-publica-a-tezelor-de-abilitare/)
9 DECEMBRIE 2017, ORA 10
CANDIDAT    SZILARD TOTH
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL    UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    ISTORIE
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE    FACULTATEA DE ISTORIE SI FILOSOFIE, STR. MIHAIL KOGALNICEANU NR. 1, SALA 310 (ETAJUL 3)
TITLUL TEZEI DE ABILITARE    MINORITATEA MAGHIARA DIN ROMANIA IN PERIOADA INTERBELICA DE LA ELITE LA LUMEA SATULUI: STRATEGII POLITICE SI METODE DE AFIRMARE ALE INTERESELOR NATIONALE
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE: PROF. UNIV. DR. LAURENTIU VLAD, UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI, PROF. UNIV. DR. ION ZAINEA, UNIVERSITATEA DIN ORADEA, PROF. UNIV. DR. TOADER NICOARA, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
15 DECEMBRIE 2017, 10:00
FACULTATEA    Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
LOCUL SUSTINERII    sala 118
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MORAR Anamaria
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Abordari privind modelul de evaluare a pozitiei de banca sistemica in contextul bancar international actual
DOMENIUL DE DOCTORAT    Finante
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. TRENCA Ioan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

15 DECEMBRIE 2017, 11:00
FACULTATEA    Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii
LOCUL SUSTINERII    sala T1 – FSPAC 2
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    CHIRCA Andrei
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Estimarea impactului universitatii in economia locala. Studiu de caz: Universitatea Babes-Bolyai in municipiul Cluj-Napoca
DOMENIUL DE DOCTORAT    Finante
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. LAZAR Dan Tudor (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

15 DECEMBRIE 2017, 11:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula Ferdinand
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    DUNCA Mihai-Marius
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Utilajul litic slefuit din neoliticul si eneoliticul timpuriu in nord-vestul Romaniei. Studiu de caz: situl de la Port-”Corau”
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. DRASOVEAN Florin (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

15 DECEMBRIE 2017, 12:00
FACULTATEA    Chimie si Inginerie Chimica
LOCUL SUSTINERII    Sala 97
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    GLAJAR Ioana – Coralia (cas. FEHER)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    IDENTIFICAREA MARKERILOR SPECIFICI PENTRU PROBE DE APA SI VEGETALE PRIN UTILIZAREA SPECTROMETRIEI DE MASA SI A METODELOR CHEMOMETRICE
DOMENIUL DE DOCTORAT    Chimie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. emerit dr. OPREAN Ioan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)