EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Doamna conf. dr. Ioana Cristea de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a fost invitata sa faca parte din boardul editorial al uneia dintre cele mai importante reviste de medicina/psihiatrie din lume, Lancet Psychiatry: https://www.thelancet.com/lanpsy/editorial-advisory-board. Doamna conf. Cristea este si redactor-sef al revistei UBB Journal of Evidence-Based Psychotherapies indexata Web of Science și Scopus, cadru didactic la Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si cercetator afiliat la Meta-Research Innovation Center de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii. Doamna Cristea are pregatire de psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental si a lucrat anterior la universitatile din Pisa si Padova in Italia, Universitatea Stanford, SUA si Vrije Universiteit din Olanda. Intre 2016 si 2017 a beneficiat de o bursa de tip Fulbright Visiting Senior Scholar la Universitatea Stanford. Principalele sale interese de cercetare se refera la aspecte legate de transparenta, rigoare si risipa in sanatatea mentala si cercetarea psihologica, utilizand abordari atat cantitative cat si mixte, concentrandu-se pe o evaluare critica a eficacitatii si sigurantei diferitelor tipuri de interventii psihologice si farmacologice asupra tulburarilor mentale, precum si pe documentarea efectelor sistematice ale diferitelor tipuri de prejudecati, cum ar fi conflictele de interese de natura financiara sau non-financiara.

Universitatea Babes-Bolyai, prin Muzeul Memorial David Prodan, organizeaza dezbaterea cu tema 40 de ani de la aparitia cartii „Rascoala lui Horea”. Evenimentul va avea loc miercuri, 20 februarie, la Muzeul Memorial David Prodan. Moderatorul acestei dezbateri va fi Dr. Andreea Dancila Ineoan.

Echipa Universitatii Babes-Bolyai a castigat premiul runner-up al competitiei de studii de caz in management strategic organizata, in perioada 5-10 februarie 2019, la Georgetown University din Washington DC, clasandu-se pe locul II al grupei formate din cinci echipe universitare. Echipa clujeana pregatita de prof. univ. dr. Szasz Levente, conf. univ. dr. Gyorfy Lehel si lect. univ. dr. Racz Bela-Gergely este formata din patru studenti ai Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai: Barabasi Tamas (Informatica economica, anul II), Boga Balazs (Management, anul I), Kelemen Kincso (Informatica economica, anul III) si Padar Zsuzsanna (Finante si banci, anul III). Grupa a fost castigata de echipa studenteasca reprezentand Fordham University (New York), urmata de echipa UBB care a devansat astfel echipe reprezentand universitati americane de prestigiu, precum Pennsylvania State University, Stetson University (Florida) si Emory University (Atlanta). Competitia intitulata McDonough Business Strategy Challenge, organizata de Georgetown University – McDonough School of Business, a avut loc in perioada 5-10 februarie 2019 si a reunit 19 echipe reprezentand universitati de top cu profil economic de din Europa si America. Echipele au avut sarcina de a elabora o strategie pentru organizatia American Cancer Society in vederea cresterii implicarii voluntarilor in viata organizatiei la nivel national, cu accent special asupra generatiilor tinere din America.

Directia Patrimoniu Cultural Universitar, Serviciul Muzee, prin Muzeul de Mineralogie al Universitatii Babes-Bolyai, in colaborare cu Departamentul de Geologie, organizeaza seria de evenimente intitulate ,,Povestea unui mineral”. Acestea se vor desfasura lunar pe tot parcursul anului 2019. Urmatorul eveniment din aceasta serie va avea loc marti, 19 februarie 2019, in incinta Muzeului de Mineralogie. Publicul vizitator va avea ocazia sa afle informatii suplimentare legate de mineralele de plumb, locurile unde se gasesc, aplicatii practice ale acestora, dar si alte curiozitati. Intrarea este libera.

Miercuri, 6 februarie 2019, Doamna Ministru al Educatiei Nationale, Prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu a vizitat Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca. A avut loc o intalnire cu cadrele didactice, la care a luat parte IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

Luni, 11 februarie 2019, a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca lansarea festiva a volumului aniversar In Honorem Pr. Prof. Valer Bel, Ed. Presa Universitara Clujeana, 2019. Au luat cuvantul: IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca (moderatorul evenimentului), Pr. conf. univ. dr. Cristian Sonea si Dr. Paul Siladi, editorii volumului, Pr. prof. univ. dr. Ioan Vasile Leb, Pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa Ilarion V. Felea din Arad, Pr. prof. univ. dr. Ioan Tulcan (Arad) si Pr. prof. univ. dr. Valer Bel. Au fost subliniate punctele centrale ale operei teologice, ale parintelui Bel, considerat un „teolog punte intre generatii”, initiator al reinfiintarii Institutului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca in 1990, autor al unor lucrari de certa valoare, cu accent pe deschiderea misionara a Dogmaticii. Volumul contine trei parti: Laudatio – cuvinte de evocare, In honorem – studii semnate de parinti profesori colegi ai parintelui Bel de la Cluj-Napoca si de la alte Facultati de Teologie Ortodoxa din tara, doctori si doctoranzi pe care ii indruma si Restitutio – 12 studii ale celui omagiat.

In cadrul Scolii Doctorale „Isidor Todoran” a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, in 11, respectiv 12 februarie 2019 au sustinut cursuri: Pr. prof. univ. dr. Piero Coda, rectorul Institututului „SOPHIA” din Loppiano – Italia: Ontologie trinitara – o introducere si Pr. prof. univ. dr. Roberto Tomasi, decanul Facultatii de Teologie Catolica din Padova – Italia: Relatia dintre credinta si ratiune, filosofie si teologie in gandirea filosofica occidentala si a traditiei crestine (catolice).

In perioada 12-13 februarie 2019, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca in colaborare cu Institutul Sophia din Loppiano (Italia) au organizat simpozionul international: Treime, Biserica, societate care face parte din programul catedrei de Teologie Ecumenica Patriarhul Atenagoras – Chiara Lubich. Lucrarile s-au deschis in capela facultatii cu o slujba de Te Deum savarsita de Arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa, urmata de cuvantul de binecuvantare al IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Cuvantul de deschidere a fost rostit de Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul facultatii. Au rostit alocutiuni Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila, presedintele Senatului Universitatii Babes-Bolyai, Pr. prof. univ. dr. Piero Coda, Rectorul Institutului Universitar Sophia din Loppiano, si Pr. prof. univ. dr. Roberto Tommasi, decanul Facultatii de Teologie Catolica din Padova. Au fost sustinute urmatoarele prelegeri: Pr. prof. univ. dr. Piero Coda: Treime si antropologie – perspectiva teologiei occidentale, Pr. prof. univ. dr. Dr. Ioan Chirila: Fundamentele biblice ale invataturii trinitare. Expresii prefigurative vechitestamentare si ioaneice, Prof. univ. dr. Giovana Porrino: Viata sociala a poporului Israel in lumina primului Legamant, Pr. conf. univ. dr. Cristian Sonea: Sfanta Treime si misiunea crestina. Relevanta paradigmei Misio Dei pentru lumea contemporana, Drd. Sandra Ferreira: Patriarhul Atenagoras si Chiara Lubich, o intalnire profetica, Pr. lect. univ. dr. Grigore Dinu Mos: Principiile si valorile societatii contemporane in lumina dogmei Sfintei Treimi, Prof. univ. dr. Alessandro Clemenzia: Treime si eclesiologie: teologia catolica contemporana si Arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa: Iubirea lui Dumnezeu-Treime si iubirea omului. Moderatorii evenimentului au fost Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu si Prof. univ. dr. Stefan Tobler, director al Centrului de Cercetare Ecumenica din Sibiu si profesor universitar al Departamentului de Teologie Evanghelica a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu.


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
Sonea Cristian-Sebastian, Siladi Paul, In honorem pr. prof. univ. dr. Valer Bel
Stefani Claudiu, Consumul de alcool si droguri si delincventa juvenila
Rusu Dan Octavian, Socializarea politica la copii si adolescenti
Cristea Dan Ionut, Statutul de putere in Sistemul International dupa terminarea Razboiului Rece. S.U.A. si unilateralismul
Szabo Kinga, Munka-es szemelyzetpszcihologia
Szabo-Thalmeiner Noemi, A pedagogiai kutatas modszertani alapjai


ARTICOLE APARUTE
El Bachraoui, Mohamed; Sandor, Jozsef
On a theta product of Jacobi and its applications to q-gamma products
JOURNAL OF MATHEMATICAL ANALYSIS AND APPLICATIONS
Volume: 472  Issue: 1  Pages: 814-826
DOI: 10.1016/j.jmaa.2018.11.051
Published: APR 1 2019
Accession Number: WOS:000456896000041

Cai, Haibin; Fang, Yinfeng; Jue, Zhaojie; Costescu, Cristina; David, Daniel; Billing, Erik; Ziemke, Tom; Thill, Serge; Belpaeme, Tony; Vanderborght, Bram; Vernon, David; Richardson, Kathleen; Liu, Honghai
Sensing-Enhanced Therapy System for Assessing Children With Autism Spectrum Disorders: A Feasibility Study
IEEE SENSORS JOURNAL
Volume: 19  Issue: 4  Pages: 1508-1518
DOI: 10.1109/JSEN.2018.2877662
Published: FEB 15 2019
Accession Number: WOS:000457327900036

Ardelean, Ioana Violeta; Crisan, Florin; Gafta, Dan; Roman, Anamaria
High lichen species richness but low taxonomic diversity built up on abandoned tailings heaps in a cultural landscape
FLORA
Volume: 251  Pages: 68-76
DOI: 10.1016/j.flora.2018.12.005
Published: FEB 2019
Accession Number: WOS:000457159500007

Ionescu, C.; Fischer, C.; Hoeck, V.; Luettge, A.
Discrimination of Ceramic Surface Finishing by Vertical Scanning Interferometry
ARCHAEOMETRY
Volume: 61  Issue: 1  Pages: 31-42
DOI: 10.1111/arcm.12410
Published: FEB 2019
Accession Number: WOS:000456686800003

Rusu, Ioana; Modi, Alessandra; Radu, Claudia; Mircea, Cristina; Vulpoi, Adriana; Dobrinescu, Catalin; Bodolica, Vitalie; Potarniche, Tiberiu; Popescu, Octavian; Caramelli, David; Kelemen, Beatrice
Mitochondrial ancestry of medieval individuals carelessly interred in a multiple burial from southeastern Romania
SCIENTIFIC REPORTS
Volume: 9  Article Number: 961
DOI: 10.1038/s41598-018-37760-8
Published: JAN 30 2019
Accession Number: WOS:000457128700038

Trandafir, Mihaela Mirela; Pop, Lidia; Hadade, Niculina D.; Hristea, Ioana; Teodorescu, Cristian Mihail; Krumeich, Frank; van Bokhoven, Jeroen A.; Grosu, Ion; Parvulescu, Vasile, I
Spirobifluorene-based Porous Organic Polymers as Efficient Porous Supports for Pd and Pt for Selective Hydrogenation
CHEMCATCHEM
Volume: 11  Issue: 1  Special Issue: SI  Pages: 538-549
DOI: 10.1002/cctc.201801247
Published: JAN 9 2019
Accession Number: WOS:000457144200046

Kashani, Davood Aliakbarzadeh; Dinarvand, Saeed; Pop, Ioan; Hayat, Tasawar
Effects of dissolved solute on unsteady double-diffusive mixed convective flow of a Buongiorno’s two-component nonhomogeneous nanofluid
INTERNATIONAL JOURNAL OF NUMERICAL METHODS FOR HEAT & FLUID FLOW
Volume: 29  Issue: 1  Pages: 448-466
DOI: 10.1108/HFF-04-2018-0168
Published: JAN 7 2019
Accession Number: WOS:000457050100020

Popa, Iulia Diana; Dabija, Dan-Cristian
Developing the Romanian Organic Market: A Producer’s Perspective
SUSTAINABILITY
Volume: 11  Issue: 2  Article Number: 467
DOI: 10.3390/su11020467
Published: JAN 2 2019
Accession Number: WOS:000457129900171

Abbay, Aradom Gebrekidan; Rutten, Roel; Azadi, Hossein; Witlox, Frank
How Social Status Contributes to Sustainable Livelihoods? An Empirical Analysis in Ethiopia
SUSTAINABILITY
Volume: 11  Issue: 1  Article Number: 68
DOI: 10.3390/su11010068
Published: JAN 1 2019
Accession Number: WOS:000457127300068

Berinde, Sorin-Romulus; Corpadean, Adrian-Gabriel
Assessing the Sustainable Room for Growth for a Particular Romanian Tourism Area of Business: The Case of Accommodation Businesses
SUSTAINABILITY
Volume: 11  Issue: 1  Article Number: 243
DOI: 10.3390/su11010243
Published: JAN 1 2019
Accession Number: WOS:000457127300243

Pavel, Alexandru; Moldovan, Octavian
Determining Local Economic Development in the Rural Areas of Romania. Exploring the Role of Exogenous Factors
SUSTAINABILITY
Volume: 11  Issue: 1  Article Number: 282
DOI: 10.3390/su11010282
Published: JAN 1 2019
Accession Number: WOS:000457127300282

Petrescu, Dacinia Crina; Petrescu-Mag, Ruxandra Malina; Manciula, Dorin Iosif; Nistor, Ioan Alin; Ilies, Veronica Ioana
Wastewater Reflections in Consumer Mind: Evidence from Sewage Services Consumer Behaviour
SUSTAINABILITY
Volume: 11  Issue: 1  Article Number: 123
DOI: 10.3390/su11010123
Published: JAN 1 2019
Accession Number: WOS:000457127300123

Grindean, Roxana; Tantau, Ioan; Feurdean, Angelica
Linking vegetation dynamics and stability in the old-growth forests of Central Eastern Europe: Implications for forest conservation and management
BIOLOGICAL CONSERVATION
Volume: 229  Pages: 160-169
DOI: 10.1016/j.biocon.2018.11.019
Published: JAN 2019
Accession Number: WOS:000456638300019

David, Oana A.; Cardos, Roxana A. I.; Matu, Silviu
Is REThink therapeutic game effective in preventing emotional disorders in children and adolescents? Outcomes of a randomized clinical trial
EUROPEAN CHILD & ADOLESCENT PSYCHIATRY
Volume: 28  Issue: 1  Pages: 111-122
DOI: 10.1007/s00787-018-1192-2
Published: JAN 2019
Accession Number: WOS:000456945300010

Ghinia, Miruna Georgiana; Novelli, Elena; Sajgo, Szilard; Badea, Tudor Constantin; Strettoi, Enrica
Brn3a and Brn3b Knockout Mice Display Unvaried Retinal Fine Structure Despite Major Morphological and Numerical Alterations of Ganglion Cells
JOURNAL OF COMPARATIVE NEUROLOGY
Volume: 527  Issue: 1  Special Issue: SI  Pages: 187-211
DOI: 10.1002/cne.24072
Published: JAN 1 2019
Accession Number: WOS:000457345800014

Fernandez-Alvarez, Javier; Rozental, Alexander; Carlbring, Per; Colombo, Desiree; Riva, Giuseppe; Anderson, Page L.; Maria Banos, Rosa; Benbow, Amanda A.; Bouchard, Stephane; Maria Breton-Lopez, Juana; Cardenas, Georgina; Difede, JoAnn; Emmelkamp, Paul; Garcia-Palacios, Azucena; Guillen, Veronica; Hoffman, Hunter; Kampann, Isabel; Moldovan, Ramona; Muehlberger, Andreas; North, Max; Pauli, Paul; Castro, Wenceslao Penate; Quero, Soledad; Tortella-Feliu, Miguel; Wyka, Kataryzna; Botella, Cristina
Deterioration rates in Virtual Reality Therapy: An individual patient data level meta-analysis
JOURNAL OF ANXIETY DISORDERS
Volume: 61  Pages: 3-17
DOI: 10.1016/j.janxdis.2018.06.005
Published: JAN 2019
Accession Number: WOS:000456898000002

Dorresteijn, Ine; Nimmo, Dale G.; Loos, Jacqueline; Hanspach, Jan; Moga, Cosmin, I; David, Alin; Ernst, Lunja M.; Fischer, Joern
A new world for old landscapes: Land-use intensification and bird conservation in a traditional farming landscape
NORTH-WESTERN JOURNAL OF ZOOLOGY
Volume: 14  Issue: 2  Pages: 199-207  Article Number: e171605
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000457106300007

Stermin, Alexandru Nicolae; David, Alin; Eilers, Alexander; Haase, Martin; Ornes, Angela Schmitz
A better sex discriminator? Validity of sex-discriminating formulas in water rails Rallus aquaticus L., 1758 (Rallidae)
NORTH-WESTERN JOURNAL OF ZOOLOGY
Volume: 14  Issue: 2  Pages: 208-212  Article Number: e171606
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000457106300008

Bolovan, Ioan; Bolovan, Sorina Paula
From the National Assembly in Blaj to the Great National Assembly in Alba Iulia Church and Nationality
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 4  Pages: 31-44
Published: WIN 2018
Accession Number: WOS:000457205500003

Savini, A.; Pinson, S.; Bistacchi, A.; Etiope, G.; Holland, C. W.
Imaging shallow gas migration pathways in a mud-volcano province using an autonomous underwater vehicle (Malta Plateau, Mediterranean Sea)
NEAR SURFACE GEOPHYSICS
Volume: 16  Issue: 6  Pages: 681-699
DOI: 10.1002/nsg.12017
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000456673800006

Kovacs, Viktoria A.; Sarkadi-Nagy, Eszter; Sandu, Petru; Duleva, Vesselka; Spinelli, Angela; Kaposvari, Csilla; Hassapidou, Maria; Janssen, Dilani; Grochowska-Niedworok, Elzbieta; Messing, Sven; Martos, Eva
Good practice criteria for childhood obesity prevention in kindergartens and schools-elaboration, content and use
EUROPEAN JOURNAL OF PUBLIC HEALTH
Volume: 28  Issue: 6  Pages: 1029-1034
DOI: 10.1093/eurpub/cky129
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000456673500011

Erentaite, Rasa; Lannegrand-Willems, Lyda; Negru-Subtirica, Oana; Vosylis, Rimantas; Sondaite, Jolanta; Raiziene, Saule
Identity Development Among Ethnic Minority Youth Integrating Findings from Studies in Europe
EUROPEAN PSYCHOLOGIST
Volume: 23  Issue: 4  Special Issue: SI  Pages: 324-335
DOI: 10.1027/1016-9040/a000338
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000456853400006

Sevastre-Berghian, A. C.; Toma, V. A.; Sevastre, B.; Hanganu, D.; Vlase, L.; Benedec, D.; Oniga, I; Baldea, I; Olteanu, D.; Moldovan, R.; Decea, N.; Filip, G. A.; Clichici, S., V
CHARACTERIZATION AND BIOLOGICAL EFFECTS OF HYPERICUM EXTRACTS ON EXPERIMENTALLY-INDUCED – ANXIETY, OXIDATIVE STRESS AND INFLAMMATION IN RATS
JOURNAL OF PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY
Volume: 69  Issue: 5  Pages: 789-800
DOI: 10.26402/jpp.2018.5.13
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000457073300013

Miclean, Mirela; Cadar, Oana; Levei, Levente; Senila, Lacrimoara; Ozunu, Alexandru
Metal contents and potential health risk assessment of crops grown in a former mining district (Romania)
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES
Volume: 53  Issue: 9  Pages: 595-601
DOI: 10.1080/03601234.2018.1473966
Published: 2018
Accession Number: WOS:000457096300005

Meza, Radu Mihai; Meza, Serban Nicolae
A Triadic Formal Concept Analysis Approach to Analyzing Online Hate Speech in Facebook Comments
BRAIN-BROAD RESEARCH IN ARTIFICIAL INTELLIGENCE AND NEUROSCIENCE
Volume: 10  Issue: 1  Pages: 73-81
Published: JAN-FEB 2019
Accession Number: WOS:000457502300007

Rill, Robert Adrian; Farago, Kinga Bettina
Gaze-based Cursor Control Impairs Performance in Divided Attention
ACTA CYBERNETICA
Volume: 23  Issue: 4  Pages: 1071-1087
DOI: 10.14232/actacyb.23.4.2018.6
Published: 2018
Accession Number: WOS:000457161400006

Nistor, Madalina; Ghiman, Raluca; Ayvaz, Huseyin; Rugina, Dumitrita; Mada, Diana; Stanila, Andreea; Socaciu, Carmen; Diaconeas, Zorita
Antiproliferative Activity of Anthocyanins Pure Extracts from Mulberries and Raspberries on HeLa and A2780 Human Cancer Cell Lines

BULLETIN OF UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE CLUJ-NAPOCA-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Volume: 75  Issue: 2  Pages: 156-162
DOI: 10.15835/buasvmcn-fst:2017.0038
Published: 2018
Accession Number: WOS:000457209300006

Cecan, Andra-Diana; Parvu, Alina Elena; Parvu, Marcel; Fischer, Fodor Eva; Patiu, Mariana; Catoi, Florinela; Irimie, Alexandru
Mahonia Aquifolium Flowers Extract Effects in Acute Experimental Inflammation
BULLETIN OF UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE CLUJ-NAPOCA-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Volume: 75  Issue: 2  Pages: 189-199
DOI: 10.15835/buasvmcn-fst:2018.0019
Published: 2018
Accession Number: WOS:000457209300010

Varga, Rada; Pazsint, Annamaria-Izabella
THE REFLECTION OF PERSONAL AND COLLECTIVE TRAGEDIES IN ANCIENT SOURCES 1. PERSONAL TRAGEDIES IN ROMAN EPIGRAPHY
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 5  Issue: 4  Pages: 22-31
DOI: 10.114795/j.v5i4.344
Published: 2018
Accession Number: WOS:000456945400002

Meza, Radu; Vincze, Hanna Orsolya; Mogos, Andreea
Targets of Online Hate Speech in Context. A Comparative Digital Social Science Analysis of Comments on Public Facebook Pages from Romania and Hungary
INTERSECTIONS-EAST EUROPEAN JOURNAL OF SOCIETY AND POLITICS
Volume: 4  Issue: 4  Pages: 26-50
DOI: 10.17356/ieejsp.v4i4.503
Published: 2018
Accession Number: WOS:000456889300002


ALTE PUBLICATII
Chekroud, Adam Mourad; Cristea, Ioana Alina
Repetitive transcranial magnetic stimulation for depression
LANCET (FI-53.254)
Volume: 393  Issue: 10170  Pages: 403-403
Published: FEB 2 2019
Accession Number: WOS:000457636900021

Petreu, Marta
The legacy of Maiorescu, has works published, Literary critic
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 4  Pages: 45-57
Published: WIN 2018
Accession Number: WOS:000457205500004

Tofan, George-Bogdan; Nita, Adrian
Octavian C. Taslauanu (1876-1942)
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 4  Pages: 58-73
Published: WIN 2018
Accession Number: WOS:000457205500005

Botos, Raluca
Empires in World War I: Shifting Frontiers and Imperial Dynamics in a Global Conflict
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 4  Pages: 144-146
Published: WIN 2018
Accession Number: WOS:000457205500012

Moraiuu, Iuliu-Marius
Side by side: Berry-au-Bac in the First World War: Franco-German perspectives on the Aisne fronts
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 4  Pages: 147-148
Published: WIN 2018
Accession Number: WOS:000457205500013

Morariu, Iuliu-Marius
The war behind the trenches: Documentary contributions related to Bistrita-Nasaud County
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 4  Pages: 148-149
Published: WIN 2018
Accession Number: WOS:000457205500014

Lumezeanu, Angela Cristina
Gender and the First World War
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 4  Pages: 153-156
Published: WIN 2018
Accession Number: WOS:000457205500016

Andreica, Gabriel
Creators, Conquerors and Citizens. A History of Ancient Greece
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 5  Issue: 4  Pages: 74-75
DOI: 10.14795/j.v5i4.353
Published: 2018
Accession Number: WOS:000456945400007

Gazdac, Cristian; Florea, Loredana
The Routledge Companion to Intangible Cultural Heritage
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 5  Issue: 4  Pages: 82-83
DOI: 10.14795/j.v5i4.364
Published: 2018
Accession Number: WOS:000456945400009


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
22 FEBRUARIE 2019, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula Ferdinand
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    RAZVAN-ALIN HENT
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    ARISTOCRATIA DACICA (I a. Chr. – I p. Chr). O PERSPECTIVA ARHEOLOGICA ASUPRA STATUTULUI SOCIAL
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. DRASOVEAN Florin (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

18 FEBRUARIE 2019, 14:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula Ferdinand
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Tereza POP
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    ILUSTRATII DIN PRESA ROMANILOR DIN TRANSILVANIA DIN PRIMELE DECENII ALE SECOLULUI AL XX-LEA
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. SABAU Nicolae (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)