EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca a primit oficial statutul de universitate de 4 stele in cadrul evaluarii QS Star derulate de la inceputul anului 2018, fapt care corespunde statutului de universitate internationala de excelenta. UBB se prezinta astfel ca o universitate cu profil international, demonstrand excelenta in predare si cercetare, cu un mediu academic stimulativ care asigura oportunitati excelente de studiu si de integrare a absolventilor pe piata muncii, contribuind prin inovare avansata la o societate bazata pe cunoastere, care asigura o calitate crescuta a vietii oamenilor. Criteriile/indicatorii utilizati de QS STAR in evaluarea comprehensiva a UBB au acoperit urmatoarele componente academice: (1) Predarea (4 indicatori); (2) Cercetarea (3) Inovarea; (4) Internationalizarea; (5) Angajabilitatea absolventilor (3 indicatori); (6) Mediul de invatare (6 indicatori); si (7) Incluziunea sociala (4 indicatori). Un indicator suplimentar a fost evaluarea unui program tinta.

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) isi mentine pozitia printre cele mai bune universitati ale lumii, conform clasamentelor internationale de referinta in mediul academic european si international, ocupand cea mai inalta pozitie romaneasca din Academic Ranking of World Universities/ARWU 2018 – cunoscut si ca rankingul Shanghai al universitatilor -, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internationale ale universitatilor prin prisma indicatorilor de excelenta – de educatie si de cercetare – folositi in analiza. In clasamentul general dat publicitatii in luna august 2018, UBB se situeaza in intervalul 601-700, fiind urmata de Universitatea din Bucuresti (UB), pozitionata in intervalul 801-900 (http://www.shanghairanking.com/ARWU2018.html). In ceea ce priveste rezultatele pe domenii, potrivit datelor publicate in ultimele saptamani de Academic Ranking of World Universities (http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings), matematica din UBB are si in acest an cea mai buna pozitionare in ARWU – Q3 (pozitia 201-300 din 500 de pozitii incluse in ranking, fiind pe primul loc in Romania), la nivel national si in cadrul UBB. La randul sau, domeniul administratie publica, dezvoltat in cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din UBB, se afla pentru prima oara in top 200, ocupand, alaturi de Academia de Studii Economice Bucuresti, prima pozitie la nivel national (pozitia 151-200 din cele 200 de pozitii incluse in clasament). UBB este lider national, alaturi de Universitatea din Bucuresti, si in domeniul Geologiei, situandu-se intre primele 500 de pozitii in top Shanghai (pozitia 401-500 din 500 de pozitii), in timp ce domeniul inginerie chimica al UBB, pozitionat in intervalul 401-500 (din 500 de pozitii), ocupa locul trei in tara, alaturi de alte universitati romanesti de prestigiu. In domeniul Fizica, UBB este pozitionata in intervalul 401-500 (din 500 de pozitii), ocupand a doua pozitie la nivel national.

Sambata, 29 septembrie 2018, Editura Universul Juridic, in parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, si INPPA – Centrul Teritorial Cluj, organizeaza Conferinta nationala de Drept civil – Familia si parteneriatul civil.

Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a organizat miercuri,  26  septembrie  2018, conferinta: Air-Water interfaces as special reaction environments sustinuta de Prof. Dr. Veronica Vaida University of Colorado, Department of Chemistry Boulder, USA.

Intre 24 – 31 august, Institutul de Cercetari pentru Sustenabilitate si Managementul Dezastrelor Bazate pe Calcul de Inalta Performanta (ISUMADECIP) si Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului au organizat, in parteneriat cu mai multe institutii din tara si din strainatate, Scoala Internationala de Vara Managementul Dezastrelor, la Arcalia, judetul Bistrita-Nasaud. Partenerii acestei scoli de vara au fost Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne, Romania; Universitatea Nationala de Servicii Publice (Nemzeti Kozszolgalati Egyetem) din Budapesta, Ungaria; Cluster eco-inovativ pentru un mediu sustenabil (CLEMS), Romania; Fundatia „Centrul National APELL pentru Managementul Dezastrelor” (CN APELL – RO), Romania si Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii si Echipamente de Protectia Mediului (ICPE), Bistrita, Romania. Scopul activitatii a fost pregatirea teoretica si practica a studentilor in domeniul managementului dezastrelor si consolidarea legaturii institutionale intre universitati si institutiile specializate in raspunsul la astfel de situatii.

In perioada 29 august -31 august 2018, delegatia Universitatii Free State, din Bloemfontein, Africa de Sud, formata din domnul Rector Prof. Dr. Francis Petersen, Domnul Prof. Dr. Danie Vermeulen – Decan al Facultatii de Stiinte Naturale si Agricole, domnul Prof. dr. Andries Jordaan – directorul Centrului Disaster Management Training and Education Centre for Africa (DIMTEC), a vizitat Universitatea Babes-Bolyai si Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului. Obiectivul principal a fost identificarea si discutarea unor oportunitati de colaborare intre universitati si facultati. Cu aceasta ocazie, oaspetii au participat la deschiderea exercitiului de protectie civila organizat in cadrul scolii internationale de vara Managementul Dezastrelor de catre Institutul de Cercetari pentru Sustenabilitate si Managementul Dezastrelor Bazate pe Calcul de Inalta Performanta (ISUMADECIP) din cadrul universitatii noastre. In cadrul discutiilor purtate au fost stabilite viitoare colaborari in domeniul ingineriei mediului si prevenirii dezastrelor, al organizarii programelor de studii din aceste domenii pentru a putea realiza schimburi de studenti si cadre didactice.

Alida Timar-Gabor, Conferentiar la Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca a castigat locul I in cadrul Premiilor Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie – editia a IV-. Concursul recunoaste tinerii cercetatori din domeniul stiintei si ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelenta si au adus contributii extraordinare in domeniul lor de specialitate.


CARTI
Ratiu, Dan Eugen
Artistic Critique on Capitalism as a Practical and Theoretical Problem
Edited by: Alexander VD; Hagg S; Hayrynen S; Sevanen E
ART AND THE CHALLENGE OF MARKETS, VOL 2: FROM COMMODIFICATION OF ART TO ARTISTIC CRITIQUES OF CAPITALISM
Book Series: Sociology of the Arts
Pages: 173-211  DOI: 10.1007/978-3-319-64644-2_7
Published: 2018
Accession Number: WOS:000438291400008
Book DOI: 10.1007/978-3-319-64644-2

Radomir, Lacramioara; Wilson, Alan
Corporate Reputation: The Importance of Service Quality and Relationship Investment
Edited by: Avkiran NK; Ringle CM
PARTIAL LEAST SQUARES STRUCTURAL EQUATION MODELING: RECENT ADVANCES IN BANKING AND FINANCE
Book Series: International Series in Operations Research & Management Science
Volume: 267  Pages: 77-123
DOI: 10.1007/978-3-319-71691-6_4
Published: 2018
Accession Number: WOS:000437127000005
Book DOI: 10.1007/978-3-319-71691-6

Farkas, Imola-Agnes
ADVERBIALIZED NOMINALS IN SUPERLATIVE APS
Edited by: Burada M; Tatu O; Sinu R
LANGUAGES IN ACTION: EXPLORING COMMUNICATION STRATEGIES AND MECHANISMS
Pages: 50-72
Published: 2018
Accession Number: WOS:000435529800003

The Romani Women’s Movement. Struggles and Debates in Central and Eastern Europe,  Edited by Angela Kocze, Violetta Zentai, Jelena Jovanovic, Eniko Vincze, Routledge, 2018.


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
KOVACS Barna, BERNATH Krisztina, INDICATORI AI BUNASTARII COPIILOR DIN JUDETUL BIHOR. A GYERMEK‐JOLLET INDIKATORAI BIHAR MEGYEBEN. INDICATORS OF WELL‐BEING OF CHILDREN IN BIHOR COUNTY
BUTA Mircea Gelu, ARHIVELE BISTRITEI, ANUL III, FASCICULA 1 (9), ARHIVELE SI CERCETAREA ISTORICA IN PERSPECTIVA CENTENARULUI MARII UNIRI
STAN Ana-Maria, PERSONALITATI ALE UNIVERSITATII BABES-BOLYAI, VOL. V, ROMANIAN UNIVERSITY AND COUNTRY FOUNDERS: VASILE PARVAN, ONISIFOR GHIBU AND NICOLAE IORGA
GOZO Zeno, ISTORIA PSIHOLOGIEI
SOREA Daniela, HELEREA Elena, OLTEANU Florentin, OPOZITIE SI SOLIDARITATE IN COMUNISM
BUTA Mircea Gelu, ARHIVELE BISTRITEI, ANUL III, FASCICULA 2 (10), ASTRA SI MAREA UNIRE
STUDIA ET DOCUMENTA TURCOLOGICA, NR. V-VI
DAIAN Diana Maria, ACTIVITATEA MISIONARA OFENSIVA A ORDINELOR CATOLICE IN TRANSILVANIA SECOLULUI AL XVII‐LEA IN CONTEXTUL RECONQUISTEI CATOLICE POST‐TRIDENTINE Perspective asupra ordinului franciscan in Principatul calvin (1604‐1690) (e-book)
NISTOR Ciprian Gheorghe, ANALIZA SI MODELAREA ZGOMOTELOR MOTOARELOR DE INDUCTIE TRIFAZATE DE RANDAMENT PREMIUM IE 3. STUDII DE CAZ (VOL. I) (e-book)
ILOVAN Oana-Ramona, TARA NASAUDULUI. STUDIU DE GEOGRAFIE REGIONALA (e-book)
TARKANYI Janos, VIZUALIS KOMMUNIKACIO A TUDOMANYOS-FANTASZTIKUS FILMANTOLOGIAK ELEMZESE A MODERN LATVANYTECHNIKA ES A FILMNARRATIVA SZEMSZOGEBOL (e-book)
BELENYI Emese, KOTODESEK PEREMVIDEKEN Identitas es tarsadalmi inkluzio romaniai magyar siketek eletutjainak tukreben (e-book)
VLADESCU Ionut, DE LA PEDAGOGIA GENERALA LA PSIHOLOGIA PEDAGOGICA (e-book)
MURESAN Mariana, MULLER Victor Octavian, MULLER Camelia Ancuta, GRUNDLAGEN DER BUCHHALTUNG: Arbeitsheft mit Losungen (e-book)
BRUDIU Razvan, INCINERAREA. PROVOCARE MISIONARA SAU CONTRAMARTURIE CRESTINA? Editia a II-a revizuita si adaugita (e-book)
DRAGOI Costel, METODICA REZOLVARII PROBLEMELOR DE CONSTRUCTII GEOMETRICE CU RIGLA SI COMPASUL (e-book)
KOVACS Barna, ELEMI MATEMATIKA (e-book)
BRUDIU Razvan, INCINERAREA. PROVOCARE MISIONARA SAU CONTRAMARTURIE CRESTINA? Editia a II-a revizuita si adaugita
DRAGOI Costel, PROBLEME DE GEOMETRIE PLANA REZOLVATE PENTRU GIMNAZIU (e-book)
MAGDAS Ioana, PREZENTAREA SI PRELUCRAREA DATELOR CERCETARII ȊN STIINTELE EDUCATIEI. Ghid pentru studenti (e-book)
TOTELECAN Silviu G., VECINATATEA IN MUNTII APUSENI: DISOLUTII COMUNITARE Editia a II‐a, revazuta si adaugita (e-book)
RUS Anton, IN HONOREM RENZO LAVATORI
CIOBANU Marcel, INVITATIE LA DRUMETIE SI PESCUIT PE VALEA SOMESULUI MIC. Editia a doua, revizuita si adaugita
FLOREA Ioana (coord.), STUDIA GERMANICA NAPOCENSIA, BAND 5, 2018: „Hier stehe ich, ich kann nicht anders.” Festschrift fur Eginald Sclattner zum 85. Guburtstag
DARVAY Zsolt, ALGORITMI NOI DE PUNCT INTERIOR IN PROGRAMAREA LINIARA
BRUDIU Razvan, INCINERAREA. PROVOCARE MISIONARA SAU CONTRAMARTURIE CRESTINA?
CIOT Melania Gabriela, NEW RESEARCHES IN INTERNATIONAL RELATIONS
IMBROANE Alex-Mircea, SISTEME INFORMATICE GEOGRAFICE, VOLUMUL I – STRUCTURI DE DATE (re-editare)
IMBROANE Alex-Mircea, SISTEME INFORMATICE GEOGRAFICE, VOLUMUL II – ANALIZA SPATIALA SI MODELARE
RUS Anton, CASTALDINI Alberto, SAPIENTIA ET SCIENTIA THEOLOGICA. In honorem Renzo Lavatori (e-book)


ARTICOLE APARUTE
Patrut, Adrian; Woodborne, Stephan; Patrut, Roxana T.; Rakosy, Laszlo; Lowy, Daniel A.; Hall, Grant; von Reden, Karl F.
Title: The demise of the largest and oldest African baobabs
NATURE PLANTS  (FI- 11.471)
Volume: 4  Issue: 7  Pages: 423-426
DOI: 10.1038/s41477-018-0170-5
Published: JUL 2018
Accession Number: WOS:000443221200013

Haghani, Zahra; Harko, Tiberiu; Shahidi, Shahab
The Einstein dark energy model
PHYSICS OF THE DARK UNIVERSE  (FI- 6.509)
Volume: 21  Pages: 27-39
DOI: 10.1016/j.dark.2018.05.006
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000442217200005

Campu, Andreea; Lerouge, Frederic; Chateau, Denis; Chaput, Frederic; Baldeck, Patrice; Parola, Stephane; Maniu, Dana; Craciun, Ana Maria; Vulpoi, Adriana; Astilean, Simion; Focsan, Monica
Gold NanoBipyramids Performing as Highly Sensitive Dual-Modal Optical Immunosensors
ANALYTICAL CHEMISTRY  (FI-6.042)
Volume: 90  Issue: 14  Pages: 8567-8575
DOI: 10.1021/acs.analchem.8b01689
Published: JUL 17 2018
Accession Number: WOS:000439397700040

Lacatus, Mihai A.; Bencze, Laszlo C.; Tosa, Monica I.; Paizs, Csaba; Irimie, Florin-Dan
Eco-Friendly Enzymatic Production of 2,5-Bis(hydroxymethyl)furan Fatty Acid Diesters, Potential Biodiesel Additives
ACS SUSTAINABLE CHEMISTRY & ENGINEERING  (FI- 6.14)
Volume: 6  Issue: 9  Pages: 11353-11359
DOI: 10.1021/acssuschemeng.8b01206
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000443924100027

Puscas, Cristina; Radu, Luana; Carrascoza, Francisco; Mot, Augustin C.; Amariei, Diana; Lungu, Oana; Scurtu, Florina; Podea, Paula; Septelean, Raluca; Matei, Alina; Mic, Mihaela; Attia, Amr. A.; Silaghi-Dumitrescu, Radu
The high affinity of small-molecule antioxidants for hemoglobin
FREE RADICAL BIOLOGY AND MEDICINE  (FI- 6.02)
Volume: 124  Pages: 260-274
DOI: 10.1016/j.freeradbiomed.2018.06.019
Published: AUG 20 2018
Accession Number: WOS:000441516300025

Ye, Yunxin; Harko, Tiberiu; Liang, Shi-Dong
Loop quantum cosmology with a non-commutative quantum deformed photon gas
EUROPEAN PHYSICAL JOURNAL C  (FI-5.172)
Volume: 78  Issue: 7  Article Number: 587
DOI: 10.1140/epjc/s10052-018-6059-7
Published: JUL 20 2018
Accession Number: WOS:000439512000002

Hopley, Philip J.; Weedon, Graham P.; Brierley, Chris M.; Thrasivoulou, Christopher; Herries, Andy I. R.; Dinckal, Ada; Richards, David A.; Nita, Dan C.; Parrish, Randall R.; Roberts, Nick M. W.; Sahy, Diana; Smith, Claire L.
Orbital precession modulates interannual rainfall variability, as recorded in an Early Pleistocene speleothem
GEOLOGY  (FI-5.073)
Volume: 46  Issue: 8  Pages: 731-734
DOI: 10.1130/G45019.1
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000441797000017

Van Cleemput, Nico; Zamfirescu, Carol T.
Regular non-hamiltonian polyhedral graphs
APPLIED MATHEMATICS AND COMPUTATION
Volume: 338  Pages: 192-206
DOI: 10.1016/j.amc.2018.05.062
Published: DEC 1 2018
Accession Number: WOS:000441871500016

Todea, M.; Muresan-Pop, M.; Vulpoi, A.; Simon, S.; Eniu, D.
Heat treatment effect on structure and in vitro bioactivity of titanosilicate microspheres
APPLIED SURFACE SCIENCE
Volume: 457  Pages: 838-845
DOI: 10.1016/j.apsusc.2018.07.029
Published: NOV 1 2018
Accession Number: WOS:000441872300099

Rigaud, Sylvain; Schlagintweit, Felix; Bucur, Ioan I.
The foraminiferal genus Neotrocholina Reichel, 1955 and its less known relatives: A reappraisal
CRETACEOUS RESEARCH
Volume: 91  Pages: 41-65
DOI: 10.1016/j.cretres.2018.04.014
Published: NOV 2018
Accession Number: WOS:000442976600005

Bayazitoglu, Y.; Bejan, A.; Bennacer, R.; Cheng, P.; He, Y. -L.; Jaluria, Y.; Kakac, S.; Masliyah, J.; Minkowycz, W. J.; Oclon, P.; Pop, I. M.; Taine, J.; Taler, J.; Tao, W. -Q; Vasiliev, L.; Viskanta, R.
On celebration of Professor Abdulmajeed A. Mohamad’s 65th birthday
INTERNATIONAL JOURNAL OF HEAT AND MASS TRANSFER
Volume: 126  Pages: 1356-1357
DOI: 10.1016/j.ijheatmasstransfer.2018.04.083  Part: B
Published: NOV 2018
Accession Number: WOS:000442972700117

Breaz, Simion
Matrices over finite fields as sums of periodic and nilpotent elements
LINEAR ALGEBRA AND ITS APPLICATIONS
Volume: 555  Pages: 92-97
DOI: 10.1016/j.laa.2018.06.017
Published: OCT 15 2018
Accession Number: WOS:000442065900007

Bagdasar, Ovidiu; Popovici, Nicolae
Unifying local-global type properties in vector optimization
JOURNAL OF GLOBAL OPTIMIZATION
Volume: 72  Issue: 2  Pages: 155-179
DOI: 10.1007/s10898-018-0656-8
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000444289200002

Bao, T. Q.; Cobzas, S.; Soubeyran, A.
Variational principles, completeness and the existence of traps in behavioral sciences
ANNALS OF OPERATIONS RESEARCH
Volume: 269  Issue: 1-2  Special Issue: SI  Pages: 53-79
DOI: 10.1007/s10479-016-2368-0
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000442991200005

Balazs, Helga E.; Schmid, Christoph A. O.; Feher, Ioana; Podar, Dorina; Szatmari, Paul-Marian; Marincas, Olivian; Balazs, Zoltan R.; Schroeder, Peter
HCH phytoremediation potential of native plant species from a contaminated urban site in Turda, Romania
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENT
Volume: 223  Pages: 286-296
DOI: 10.1016/j.jenvman.2018.06.018
Published: OCT 1 2018
Accession Number: WOS:000442057500027

Hannemann, Tina; Kulu, Hill; Rahnu, Leen; Puur, Allan; Haragus, Mihaela; Obucina, Ognjen Gonzalez Ferrer, Amparo; Neels, Karel; Van den Berg, Layla; Pailhe, Ariane; Potarca, Gina; Bernardi, Laura
Co-ethnic marriage versus intermarriage among immigrants and their descendants: A comparison across seven European countries using event-history analysis
DEMOGRAPHIC RESEARCH
Volume: 39  Pages: 487-523  Article Number: 17
DOI: 10.4054/DemRes.2018.39.17
Published: SEP 18 2018
Accession Number: WOS:000444735100001

Sheremet, Mikhail A.; Pop, Ioan
Effect of local heater size and position on natural convection in a tilted nanofluid porous cavity using LTNE and Buongiorno’s models
JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS
Volume: 266  Pages: 19-28
DOI: 10.1016/j.molliq.2018.06.065
Published: SEP 15 2018
Accession Number: WOS:000442976500003

Mot, Augustin C.; Puscas, Cristina; Miclea, Patricia; Naumova-Letia, Galaba; Dorneanu, Sorin; Podar, Dorina; Dissmeyer, Nico; Silaghi-Dumitrescu, Radu
Redox control and autoxidation of class 1, 2 and 3 phytoglobins from Arabidopsis thaliana
SCIENTIFIC REPORTS
Volume: 8  Article Number: 13714
DOI: 10.1038/s41598-018-31922-4
Published: SEP 12 2018
Accession Number: WOS:000444377500034

Awaludin, Izyan Syazana; Ishak, Anuar; Pop, Ioan
On the Stability of MHD Boundary Layer Flow over a Stretching/Shrinking Wedge
SCIENTIFIC REPORTS
Volume: 8  Article Number: 13622
DOI: 10.1038/s41598-018-31777-9
Published: SEP 11 2018
Accession Number: WOS:000444279000028

Coman, Anca G.; Paun, Anca; Popescu, Codruta C.; Hadade, Niculina D.; Anghel, Catalin C.; Madalan, Augustin M.; Ionita, Petre; Matache, Mihaela
Conformation-induced light emission switching of N-acylhydrazone systems
NEW JOURNAL OF CHEMISTRY
Volume: 42  Issue: 17  Pages: 14111-14119
DOI: 10.1039/c8nj01880d
Published: SEP 7 2018
Accession Number: WOS:000443280200069

Tanase, Constantin I.; Draghici, Constantin; Shova, Sergiu; Hanganu, Anamaria; Gal, Emese; Munteanu, Cristian V. A.
A long- range tautomeric effect on a new Schiff isoniazid analogue, evidenced by NMR study and X- ray crystallography
NEW JOURNAL OF CHEMISTRY
Volume: 42  Issue: 17  Pages: 14459-14468
DOI: 10.1039/c8nj01680a
Published: SEP 7 2018
Accession Number: WOS:000443280200045

Nagy-Gyor, Laszlo; Abahazi, Emese; Bodai, Viktoria; Satorhelyi, Peter; Erdelyi, Balazs; Balogh-Weiser, Diana; Paizs, Csaba; Hornyanszky, Gabor; Poppe, Laszlo
Co-immobilized Whole Cells with omega-Transaminase and Ketoreductase Activities for Continuous-Flow Cascade Reactions
CHEMBIOCHEM
Volume: 19  Issue: 17  Pages: 1845-1848
DOI: 10.1002/cbic.201800286
Published: SEP 4 2018
Accession Number: WOS:000443557100009

Beldean-Galea, Mihail Simion; Copaciu, Florina-Maria; Coman, Maria-Virginia
Chromatographic Analysis of Textile Dyes
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL
Volume: 101  Issue: 5  Pages: 1353-1370
DOI: 10.5740/jaoacint.18-0066
Published: SEP-OCT 2018
Accession Number: WOS:000444527600009

Copaciu, Florina-Maria; Simedru, Dorina; Coman, Maria-Virginia
Determination of Three Chromium Textile Azo Dyes in Wastewater by SPE-LC-ESI(-)-MS/MS
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL
Volume: 101  Issue: 5  Pages: 1422-1428
DOI: 10.5740/jaoacint.18-0059
Published: SEP-OCT 2018
Accession Number: WOS:000444527600016

Radu, Madalina; Moldovan, Ramona; Pintea, Sebastian; Baban, Adriana; Dumitrascu, Dan
Predictors of Outcome in Cognitive and Behavioural Interventions for Irritable Bowel Syndrome. A Meta-Analysis
JOURNAL OF GASTROINTESTINAL AND LIVER DISEASES
Volume: 27  Issue: 3  Pages: 257-+
DOI: 10.15403/jgld.2014.1121.273.bab
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000444455800010

Jahan, Shah; Sakidin, Hamzah; Nazar, Roslinda; Pop, Ioan
Analysis of heat transfer in nanofluid past a convectively heated permeable stretching/shrinking sheet with regression and stability analyses
RESULTS IN PHYSICS
Volume: 10  Pages: 395-405
DOI: 10.1016/j.rinp.2018.06.021
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000443868900066

Pasca, H.; Andreev, A. V.; Adamian, G. G.; Antonenko, N. V.
Induced fission modes of Fermium and Nobelium isotopes
NUCLEAR PHYSICS A
Volume: 977  Pages: 1-13
DOI: 10.1016/j.nuclphysa.2018.05.008
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000443667200001

Bucur, Ioan I.; Karim, Kamal Haji; Daoud, Hyam; Granier, Bruno; Khanaqa, Polla Azad
A new organ-species dasycladalean green alga from Darbandikhan, Kurdistan, Iraq
ARABIAN JOURNAL OF GEOSCIENCES
Volume: 11  Issue: 17  Article Number: 484
DOI: 10.1007/s12517-018-3840-8
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000443062900010

Sorokowska, Agnieszka; Groyecka, Agata; Karwowski, Maciej; Frackowiak, Tomasz; Lansford, Jennifer E.; Ahmadi, Khodabakhsh; Alghraibeh, Ahmad M.; Aryeetey, Richmond; Bertoni, Anna; Bettache, Karim; Blumen, Sheyla; Blazejewska, Marta; Bortolini, Tiago; Butovskaya, Marina; Cantarero, Katarzyna; Castro, Felipe Nalon; Cetinkaya, Hakan; Chang, Lei; Chen, Bin-Bin; Cunha, Diana; David, Daniel; David, Oana A.; Dileym, Fahd A.; Dominguez Espinosa, Alejandra del Carmen; Donato, Silvia; Dronova, Daria; Dural, Seda; Fialova, Jitka; Fisher, Maryanne; Gulbetekin, Evrim; Akkaya, Aslihan Hamamcioglu; Hilpert, Peter; Hromatko, Ivana; Iafrate, Raffaella; Iesyp, Mariana; James, Bawo; Jaranovic, Jelena; Jiang, Feng; Kimamo, Charles Obadiah; Kjelvik, Grete; Koc, Firat; Laar, Amos; Lopes, Fivia de Araujo; Macbeth, Guillermo; Marcano, Nicole M.; Martinez, Rocio; Mesko, Norbert; Molodovskaya, Natalya; Qezeli, Khadijeh Moradi; Motahari, Zahrasadat; Muhlhauser, Alexandra; Natividade, Jean Carlos; Ntayi, Joseph; Oberzaucher, Elisabeth; Ojedokun, Oluyinka; Bin Omar-Fauzee, Mohd Sofian; Onyishi, Ike E.; Paluszak, Anna; Pierce, John D., Jr.; Pillay, Urmila; Portugal, Alda; Razumiejczyk, Eugenia; Realo, Anu; Relvas, Ana Paula; Rivas, Maria; Rizwan, Muhammad; Salkicevic, Svjetlana; Sarmany-Schuller, Ivan; Schmehl, Susanne; Senyk, Oksana; Sinding, Charlotte; Sorbring, Emma; Stamkou, Eftychia; Stoyanova, Stanislava; Sukolova, Denisa; Sutresna, Nina; Tadinac, Meri; Tapanya, Sombat; Teras, Andero; Ponciano, Edna Lucia Tinoco; Tripathi, Ritu; Tripathi, Nachiketa; Tripathi, Mamta; Uhryn, Olja; Yamamoto, Maria Emilia; Yoo, Gyesook; Sorokowski, Piotr
Global Study of Social Odor Awareness
CHEMICAL SENSES
Volume: 43  Issue: 7  Pages: 503-513
DOI: 10.1093/chemse/bjy038
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000442930300311

Calugareanu, Grigore; Chekhlov, Andrey R.; Krylov, Piotr A.
Subgroups generated by images of endomorphisms of Abelian groups and duality
JOURNAL OF GROUP THEORY
Volume: 21  Issue: 5  Pages: 885-900
DOI: 10.1515/jgth-2018-0013
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000443232100007

Calugareanu, Grigore
Abelian groups with left morphic endomorphism ring
JOURNAL OF ALGEBRA AND ITS APPLICATIONS
Volume: 17  Issue: 9  Article Number: 1850176
DOI: 10.1142/S0219498818501761
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000442519900016

Marques, J. M.; Etiope, G.; Neves, M. O.; Carreira, P. M.; Rocha, C.; Vance, S. D.; Christensen, L.; Miller, A. Z.; Suzuki, S.
Linking serpentinization, hyperalkaline mineral waters and abiotic methane production in continental peridotites: an integrated hydrogeological-biogeochemical model from the Cabeco de Vide CH4-rich aquifer (Portugal)
APPLIED GEOCHEMISTRY
Volume: 96  Pages: 287-301
DOI: 10.1016/j.apgeochem.2018.07.011
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000442098100026

Darvay, Zsolt; Takacs, Petra Renata
Large-step interior-point algorithm for linear optimization based on a new wide neighbourhood
CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF OPERATIONS RESEARCH
Volume: 26  Issue: 3  Special Issue: SI  Pages: 551-563
DOI: 10.1007/s10100-018-0524-0
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000441937400003

Ozeki, Kenta; Van Cleemput, Nico; Zamfirescu, Carol T.
Hamiltonian properties of polyhedra with few 3-cuts-A survey
DISCRETE MATHEMATICS
Volume: 341  Issue: 9  Pages: 2646-2660
DOI: 10.1016/j.disc.2018.06.015
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000441494300030

Attia, Amr A. A.; Lupan, Alexandru; King, R. Bruce
Opening cobaltadicarbaborane deltahedra by external dimethylamino substituents: Conversion of icosahedra to isonido 12-vertex polyhedra
POLYHEDRON
Volume: 151  Pages: 458-464
DOI: 10.1016/j.poly.2018.06.003
Published: SEP 1 2018
Accession Number: WOS:000440125700055

Cozmuta, Anca Mihaly; Apjok, Robert; Peter, Anca; Cozmuta, Leonard Mihaly; Nicula, Camelia; Baia, Monica; Vulpoi, Adriana
Active papers coated with chitosan and containing TiO2 and Ag/TiO2 nanoparticles for increasing the shelf-life of walnut kernels
CELLULOSE
Volume: 25  Issue: 9  Pages: 5205-5225
DOI: 10.1007/s10570-018-1925-x
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000441935500026

Ersek, Vasile; Onac, Bogdan P.; Persoiu, Aurel
Kinetic processes and stable isotopes in cave dripwaters as indicators of winter severity
HYDROLOGICAL PROCESSES
Volume: 32  Issue: 18  Pages: 2856-2862
DOI: 10.1002/hyp.13231
Published: AUG 30 2018
Accession Number: WOS:000442343500005

Granath, Gustaf; Rydin, Hakan; Baltzer, Jennifer L.; Bengtsson, Fia; Boncek, Nicholas; Bragazza, Luca; Bu, Zhao-Jun; Caporn, Simon J. M.; Dorrepaal, Ellen; Galanina, Olga; Galka, Mariusz; Ganeva, Anna; Gillikin, David P.; Goia, Irina; Goncharova, Nadezhda; Hajek, Michal; Haraguchi, Akira; Harris, Lorna I.; Humphreys, Elyn; Jirousek, Martin; Kajukalo, Katarzyna; Karofeld, Edgar; Koronatova, Natalia G.; Kosykh, Natalia P.; Lamentowicz, Mariusz; Lapshina, Elena; Limpens, Juul; Linkosalmi, Maiju; Ma, Jin-Ze; Mauritz, Marguerite; Munir, Tariq M.; Natali, Susan M.; Natcheva, Rayna; Noskova, Maria; Payne, Richard J.; Pilkington, Kyle; Robinson, Sean; Robroek, Bjorn J. M.; Rochefort, Line; Singer, David; Stenoien, Hans K.; Tuittila, Eeva-Stiina; Vellak, Kai; Verheyden, Anouk; Michael Waddington, James; Rice, Steven K.
Environmental and taxonomic controls of carbon and oxygen stable isotope composition in Sphagnum across broad climatic and geographic ranges
BIOGEOSCIENCES
Volume: 15  Issue: 16  Pages: 5189-5202
DOI: 10.5194/bg-15-5189-2018
Published: AUG 29 2018
Accession Number: WOS:000443077000002

Rauca, Valentin-Florian; Licarete, Emilia; Luput, Lavinia; Sesarman, Alina; Patras, Laura; Bulzu, Paul; Rakosy-Tican, Elena; Banciu, Manuela
Combination therapy of simvastatin and 5, 6-dimethylxanthenone-4-acetic acid synergistically suppresses the aggressiveness of B16.F10 melanoma cells
PLOS ONE
Volume: 13  Issue: 8  Article Number: e0202827
DOI: 10.1371/journal.pone.0202827
Published: AUG 23 2018
Accession Number: WOS:000442800100134

Leopold, Nicolae; Stefancu, Andrei; Herman, Krisztian; Todor, Istvan Sz.; Iancu, Stefania D.; Moisoiu, Vlad; Leopold, Loredana F.
The role of adatoms in chloride-activated colloidal silver nanoparticles for surface-enhanced Raman scattering enhancement
BEILSTEIN JOURNAL OF NANOTECHNOLOGY
Volume: 9  Pages: 2236-2247
DOI: 10.3762/bjnano.9.208
Published: AUG 22 2018
Accession Number: WOS:000442485900001

Nagy, Flora; Tasnadi, Gabor; Balogh-Weiser, Diana; Bell, Evelin; Hall, Melanie; Faber, Kurt; Poppe, Laszlo
Smart Nanoparticles for Selective Immobilization of Acid Phosphatases
Source: CHEMCATCHEM  Volume: 10  Issue: 16  Pages: 3490-3499  DOI: 10.1002/cctc.201800405  Published: AUG 21 2018
Accession Number: WOS:000443112200020

Garg, Seema; Yadav, Mohit; Chandra, Amrish; Sapra, Sameer; Gahlawat, Soniya; Ingole, Pravin P.; Todea, Milica; Bardos, Eniko; Pap, Zsolt; Hernadi, Klara
Facile Green Synthesis of BiOBr Nanostructures with Superior Visible-Light-Driven Photocatalytic Activity
MATERIALS
Volume: 11  Issue: 8  Article Number: 1273
DOI: 10.3390/ma11081273
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000444112800010

Stan, Alexandru-Ioan
Computational speed and high-frequency trading profitability: an ecological perspective
ELECTRONIC MARKETS
Volume: 28  Issue: 3  Pages: 381-395
DOI: 10.1007/s12525-017-0264-3
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000443324000009

Moldovan, Bianca; Sincari, Vladislav; Perde-Schrepler, Maria; David, Luminita
Biosynthesis of Silver Nanoparticles Using Ligustrum Ovalifolium Fruits and Their Cytotoxic Effects
NANOMATERIALS
Volume: 8  Issue: 8  Article Number: 627
DOI: 10.3390/nano8080627
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000443257500066

Ciallella, Alessandro; Cirillo, Emilio N. M.; Curseu, Petru L.; Muntean, Adrian
Free to move or trapped in your group: Mathematical modeling of information overload and coordination in crowded populations
MATHEMATICAL MODELS & METHODS IN APPLIED SCIENCES
Volume: 28  Issue: 9  Pages: 1831-1856
DOI: 10.1142/S0218202518400079
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000442620600008

Candea, Diana-Mirela; Szentagotai-Tata, Aurora
Shame-proneness, guilt-proneness and anxiety symptoms: A meta-analysis
JOURNAL OF ANXIETY DISORDERS
Volume: 58  Pages: 78-106
DOI: 10.1016/j.janxdis.2018.07.005
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000442335400010

Beleiu, Horia Gheorghe; Beleiu, Ioana Natalia; Pavel, Sorin Gheorghe; Darab, Cosmin Pompei
Management of Power Quality Issues from an Economic Point of View
SUSTAINABILITY
Volume: 10  Issue: 7  Article Number: 2326
DOI: 10.3390/su10072326
Published: JUL 2018
Accession Number: WOS:000440947600217

Jamaludin, Anuar; Nazar, Roslinda; Pop, Ioan
Three-Dimensional Magnetohydrodynamic Mixed Convection Flow of Nanofluids over a Nonlinearly Permeable Stretching/Shrinking Sheet with Velocity and Thermal Slip
APPLIED SCIENCES-BASEL
Volume: 8  Issue: 7  Article Number: 1128
DOI: 10.3390/app8071128
Published: JUL 2018
Accession Number: WOS:000441814300118

Jurjiu, Aurel; Galiceanu, Mircea
Dynamics of a Polymer Network Modeled by a Fractal Cactus
POLYMERS
Volume: 10  Issue: 7  Article Number: 787
DOI: 10.3390/polym10070787
Published: JUL 2018
Accession Number: WOS:000442528400098

In vitro Evaluation of Accuracy of Single Dies Captured by Two Intraoral Digital Scanners
Burde, Alexandru Victor; Gasparik, Cristina; Moldovan, Marioara; Baciu, Sorana; Cosma, Cosmin
MATERIALE PLASTICE
Volume: 55  Issue: 2  Pages: 176-178
Published: JUN 2018
Accession Number: WOS:000444147100008

Csernai, L. P.; Kroo, N.; Papp, I.
Radiation dominated implosion with nano-plasmonics
LASER AND PARTICLE BEAMS
Volume: 36  Issue: 2  Pages: 171-178
DOI: 10.1017/S0263034618000149
Published: JUN 2018
Accession Number: WOS:000443240600002

Salagean, Grigore Stefan; Orsolya, Pall-Szabo Agnes
A Unified Class of Harmonic Functions with Varying Argument of Coefficients
FILOMAT
Volume: 32  Issue: 4  Pages: 1349-1357
DOI: 10.2298/FIL1804349S
Published: 2018
Accession Number: WOS:000444106200019

Capata, Adela; Kassay, Gabor; Al-Homidan, Suliman
EXISTENCE RESULTS FOR STRONG VECTOR EQUILIBRIUM PROBLEMS WITH APPLICATIONS
JOURNAL OF NONLINEAR AND CONVEX ANALYSIS
Volume: 19  Issue: 7  Pages: 1163-1179
Published: 2018
Accession Number: WOS:000444066600007

Breaz, Simion
Endomorphisms of free modules as sums of four quadratic endomorphisms
LINEAR & MULTILINEAR ALGEBRA
Volume: 66  Issue: 11  Pages: 2215-2217
DOI: 10.1080/03081087.2017.1389853
Published: 2018
Accession Number: WOS:000443904100009

Cerqueira, Pedro; Silaghi, Monica Ioana Pop; Stoian, Andreea; Turcu, Camelia
Perspectives on Financial, Monetary, and Economic Developments in Eastern Europe
EASTERN EUROPEAN ECONOMICS
Volume: 56  Issue: 5  Special Issue: SI  Pages: 329-333
DOI: 10.1080/00128775.2018.1506990  Published: 2018
Accession Number: WOS:000443864300001

Mera, Valentina-Ioana; Silaghi, Monica Ioana Pop
Determinants of the Demand for Money in CEE Countries: Updated Evidence
EASTERN EUROPEAN ECONOMICS
Volume: 56  Issue: 5  Special Issue: SI  Pages: 334-357
DOI: 10.1080/00128775.2018.1496458
Published: 2018
Accession Number: WOS:000443864300002

Ban, Irina-Marilena
House Prices and Current Account Evolution in the European Union: An Intertemporal Approach
EASTERN EUROPEAN ECONOMICS
Volume: 56  Issue: 5  Special Issue: SI  Pages: 358-381
DOI: 10.1080/00128775.2018.1482769  Published: 2018
Accession Number: WOS:000443864300003

Andries, Alin Marius; Nistor, Simona
Systemic Risk and Foreign Currency Positions of Banks: Evidence from Emerging Europe
EASTERN EUROPEAN ECONOMICS
Volume: 56  Issue: 5  Special Issue: SI  Pages: 382-421
DOI: 10.1080/00128775.2018.1440179
Published: 2018
Accession Number: WOS:000443864300004

Crivei, Septimiu; Olteanu, Gabriela
Strongly Rickart objects in abelian categories
COMMUNICATIONS IN ALGEBRA
Volume: 46  Issue: 10  Pages: 4326-4343
DOI: 10.1080/00927872.2018.1439046
Published: 2018
Accession Number: WOS:000442620000014

Crivei, Septimiu; Olteanu, Gabriela
Strongly Rickart objects in abelian categories: Applications to strongly regular and strongly Baer objects
COMMUNICATIONS IN ALGEBRA
Volume: 46  Issue: 10  Pages: 4426-4447
DOI: 10.1080/00927872.2018.1444171
Published: 2018
Accession Number: WOS:000442620000021

Anechitei-Deacu, Valentina; Timar-Gabor, Alida; Constantin, Daniela; Trandafir-Antohi, Oana; Del Valle, Laura; Fornos, Joan J.; Gomez-Pujol, Lluis; Wintle, Ann G.
ASSESSING THE MAXIMUM LIMIT OF SAR-OSL DATING USING QUARTZ OF DIFFERENT GRAIN SIZES
GEOCHRONOMETRIA
Volume: 45  Issue: 1  Pages: 146-159
DOI: 10.1515/geochr-2015-0092
Published: JAN 2018
Accession Number: WOS:000443301800001

Boulaiki, Habiba; Moussaoui, Toufik; Precup, Radu
Multiple positive solutions to a (2m)th-order boundary value problem
CARPATHIAN JOURNAL OF MATHEMATICS
Volume: 34  Issue: 2  Pages: 167-182
Published: 2018
Accession Number: WOS:000442594100005

Majumdar, S.; Basak, S. C.; Lungu, C. N.; Diudea, M. V.; Grunwald, G. D.
Mathematical structural descriptors and mutagenicity assessment: a study with congeneric and diverse datasets($)
SAR AND QSAR IN ENVIRONMENTAL RESEARCH
Volume: 29  Issue: 8  Special Issue: SI  Pages: 579-590
DOI: 10.1080/1062936X.2018.1496475
Published: 2018
Accession Number: WOS:000442692500002

Abu Bakar, Shahirah; Arifin, Norihan Md; Nazar, Roslinda; Ali, Fadzilah Md; Bachok, Norfifah; Pop, Ioan
THE EFFECTS OF SUCTION ON FORCED CONVECTION BOUNDARY LAYER STAGNATION POINT SLIP FLOW IN A DARCY POROUS MEDIUM TOWARDS A SHRINKING SHEET WITH PRESENCE OF THERMAL RADIATION: A STABILITY ANALYSIS
JOURNAL OF POROUS MEDIA
Volume: 21  Issue: 7  Pages: 623-636
DOI: 10.1615/JPorMedia.2018019722
Published: 2018
Accession Number: WOS:000442281700004

Merkin, J. H.; Pop, I
Stagnation point flow past a stretching/shrinking sheet driven by Arrhenius kinetics
APPLIED MATHEMATICS AND COMPUTATION
Volume: 337  Pages: 583-590
DOI: 10.1016/j.amc.2018.05.024
Published: NOV 15 2018
Accession Number: WOS:000439036700045

Magdas, Dana Alina; Pinzaru, Simona Cinta; Guyon, Francois; Feher, Ioana; Cozar, Bogdan Ionut
Application of SERS technique in white wines discrimination
FOOD CONTROL
Volume: 92  Pages: 30-36
DOI: 10.1016/j.foodcont.2018.04.043
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000438006500005

Jantschi, Lorentz; Bolboaca, Sorana D.
Conformational study of C-24 cyclic polyyne clusters
INTERNATIONAL JOURNAL OF QUANTUM CHEMISTRY
Volume: 118  Issue: 15  Article Number: e25614
DOI: 10.1002/qua.25614
Published: AUG 5 2018
Accession Number: WOS:000438343200010

Cormos, Ana-Maria; Dinca, Cristian; Cormos, Calin-Cristian
Energy efficiency improvements of post-combustion CO2 capture based on reactive gas-liquid absorption applied for super-critical circulating fluidized bed combustion (CFBC) power plants
CLEAN TECHNOLOGIES AND ENVIRONMENTAL POLICY
Volume: 20  Issue: 6  Pages: 1311-1321
DOI: 10.1007/s10098-018-1560-0
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000439453500016

Gherman, Ana Maria Mihaela; Tosa, Nicoleta; Cristea, Mircea Vasile; Tosa, Valer; Porav, Sebastian; Agachi, Paul Serban
Artificial neural networks modeling of the parameterized gold nanoparticles generation through photo-induced process
MATERIALS RESEARCH EXPRESS
Volume: 5  Issue: 8  Article Number: 085011
DOI: 10.1088/2053-1591/aad0d5
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000439324800002

Voinescu, Bogdan I.
Common Sleep, Psychiatric, and Somatic Problems According to Work Schedule: an Internet Survey in an Eastern European Country
INTERNATIONAL JOURNAL OF BEHAVIORAL MEDICINE
Volume: 25  Issue: 4  Pages: 456-464
DOI: 10.1007/s12529-018-9719-y
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000439000100009

Csata, E.; Billen, J.; Bernadou, A.; Heinze, J.; Marko, B.
Infection-related variation in cuticle thickness in the ant Myrmica scabrinodis (Hymenoptera: Formicidae)
INSECTES SOCIAUX
Volume: 65  Issue: 3  Pages: 503-506
DOI: 10.1007/s00040-018-0628-5
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000438620200017

Herbel, Ioana; Croitoru, Adina-Eliza; Rus, Adina Viorica; Rosca, Cristina Florina; Harpa, Gabriela Victoria; Ciupertea, Antoniu-Flavius; Rus, Ionut
The impact of heat waves on surface urban heat island and local economy in Cluj-Napoca city, Romania
THEORETICAL AND APPLIED CLIMATOLOGY
Volume: 133  Issue: 3-4  Pages: 681-695
DOI: 10.1007/s00704-017-2196-4
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000438428600003

Unguresan, Mihaela-Ligia; Muresan, Vlad; Gligor, Delia; Varodi, Codruta
Adsorption process of phenothiazine solution in dimethyl sulfoxide on graphite electrodes
JOURNAL OF SOLID STATE ELECTROCHEMISTRY
Volume: 22  Issue: 8  Pages: 2305-2314
DOI: 10.1007/s10008-018-3930-2
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000437834600002

Morariu, Iuliu-Marius
Aspects of political theology in the spiritual autobiography of Saint John of Kronstadt (1829-1908)
HTS TEOLOGIESE STUDIES-THEOLOGICAL STUDIES
Volume: 74  Issue: 4  Article Number: 4993
DOI: 10.4102/hts.v74i4.4993
Published: JUL 24 2018
Accession Number: WOS:000439502900001

Borbely, S.; Tong, X-M.; Nagele, S.; Feist, J.; Brezinova, I.; Lackner, F.; Nagy, L.; Tokesi, K.; Burgdoerfer, J.
Electron correlations in the antiproton energy-loss distribution in He
PHYSICAL REVIEW A
Volume: 98  Issue: 1  Article Number: 012707
DOI: 10.1103/PhysRevA.98.012707
Published: JUL 13 2018
Accession Number: WOS:000438489900009

Sandor, Bulcsue; Nowak, Michael; Koglin, Tim; Martin, Laura; Gros, Claudius
Kick Control: Using the Attracting States Arising Within the Sensorimotor Loop of Self-Organized Robots as Motor Primitives
FRONTIERS IN NEUROROBOTICS
Volume: 12  Article Number: 40
DOI: 10.3389/fnbot.2018.00040
Published: JUL 11 2018
Accession Number: WOS:000438296100002

Morar, Cristina; Lameiras, Pedro; Bende, Attila; Katona, Gabriel; Gal, Emese; Darabantu, Mircea
Design, synthesis and structure of novel G-2 melamine-based dendrimers incorporating 4-(n-octyloxy)aniline as a peripheral unit
BEILSTEIN JOURNAL OF ORGANIC CHEMISTRY
Volume: 14  Pages: 1704-1722
DOI: 10.3762/bjoc.14.145
Published: JUL 9 2018
Accession Number: WOS:000437918200001

Fodor, Liviu A.; Cotet, Carmen D.; Cuijpers, Pim; Szamoskozi, Stefan; David, Daniel; Cristea, Ioana A.
The effectiveness of virtual reality based interventions for symptoms of anxiety and depression: A meta-analysis
SCIENTIFIC REPORTS
Volume: 8  Article Number: 10323
DOI: 10.1038/s41598-018-28113-6
Published: JUL 9 2018
Accession Number: WOS:000437830200019

Peter, H.; Libal, A.; Reichhardt, C.; Reichhardt, C. J. O.
Crossover from Jamming to Clogging Behaviours in Heterogeneous Environments
SCIENTIFIC REPORTS
Volume: 8  Article Number: 10252
DOI: 10.1038/s41598-018-28256-6
Published: JUL 6 2018
Accession Number: WOS:000437673200026

Romania: The Kris Procedures. A Brief Incursion in the Roma Community-Based Dispute Management Mechanism
Chereji, Christian-Radu; Sandu, Ciprian
CONFLICT STUDIES QUARTERLY
Issue: 24  Pages: 3-11
DOI: 10.24193/csq.24.1
Published: JUL 2018
Accession Number: WOS:000437945800001

Bot, Ioana
The “darling Emperor”: images of the Austro-Hungarian Monarchy in the Romanian folklore from Transylvania around WWI
NEOHELICON
Volume: 45  Issue: 1  Pages: 113-121
DOI: 10.1007/s11059-018-0426-0
Published: JUN 2018
Accession Number: WOS:000438535400008

Szasz, Levente; Seer, Laszlo
Towards an operations strategy model of servitization: the role of sustainability pressure
OPERATIONS MANAGEMENT RESEARCH
Volume: 11  Issue: 1-2  Pages: 51-66
DOI: 10.1007/s12063-018-0132-0
Published: JUN 2018
Accession Number: WOS:000438712900004

Andreica, Adriana Maria; Gansca, Lucia; Ciotlaus, Irina; Oprean, Ioan
The Use of Mercury Compounds in the Synthesis of Some Lepidoptera Insect Sex Pheromones with Monoenic Structure
REVISTA DE CHIMIE
Volume: 69  Issue: 6  Pages: 1315-1318
Published: JUN 2018
Accession Number: WOS:000438397400005

Doukeh, Rami; Bombos, Mihaela; Moldovan, Marioara; Bolocan, Ion
Hydrodesulphurization of Thiophenes over CoMoRe/ ZSM 5 gamma-Al2O3 Catalyst
REVISTA DE CHIMIE
Volume: 69  Issue: 6  Pages: 1386-1390
Published: JUN 2018
Accession Number: WOS:000438397400018

Olenici, Nicolai; Duduman, Mihai-Leonard; Isaia, Gabriela; Knizek, Milos; Vasian, Iuliana
Widespread Distribution of Trypodendron laeve in the Carpathian Mountains (Romania)
FORESTS
Volume: 9  Issue: 6  Article Number: 286
DOI: 10.3390/f9060286
Published: JUN 2018
Accession Number: WOS:000436277900003

Bayar, Yilmaz; Gavriletea, Marius Dan
Foreign Direct Investment Inflows and Financial Development in Central and Eastern European Union Countries: A Panel Cointegration and Causality
INTERNATIONAL JOURNAL OF FINANCIAL STUDIES
Volume: 6  Issue: 2  Article Number: 55
DOI: 10.3390/ijfs6020055
Published: JUN 2018
Accession Number: WOS:000436496800022

Miclaus, Simona; Iftode, Cora; Miclaus, Antoniu
Would the Human Brain Be Able to Erect Specific Effects due to the Magnetic Field Component of an UHF Field via Magnetite Nanoparticles?
PROGRESS IN ELECTROMAGNETICS RESEARCH M
Volume: 69  Pages: 23-36  DOI: 10.2528/PIERM18030806
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439597500003

Soanca, A.; Lupse, M.; Moldovan, M.; Pall, E.; Cenariu, M.; Roman, A.; Tudoran, O.; Surlin, P.; Soritau, O.
Applications of inflammation-derived gingival stem cells for testing the biocompatibility of dental restorative biomaterials
ANNALS OF ANATOMY-ANATOMISCHER ANZEIGER
Volume: 218  Pages: 28-39
DOI: 10.1016/j.aanat.2018.02.009
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439253500004

Lukacs, A.; Kajanto, S.
FIXED POINT THEOREMS FOR VARIOUS TYPES OF F-CONTRACTIONS IN COMPLETE b-METRIC SPACES
FIXED POINT THEORY
Volume: 19  Issue: 1  Pages: 321-333
DOI: 10.24193/fpt-ro.2018.1.25
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439057900025

Breckner, Brigitte E.; Varga, Csaba
AN APPLICATION OF A FIXED-POINT THEOREM TO NEUMANN PROBLEMS ON THE SIERPINSKI FRACTAL
FIXED POINT THEORY
Volume: 19  Issue: 2  Pages: 475-486
DOI: 10.24193/fpt-ro.2018.2.38
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439058800005

Chelaru, Julieta D.; Muresan, Liana M.
CORROSION INHIBITORS FOR BRONZE COVERED WITH SYNTHETIC GOLDEN PATINA
REVUE ROUMAINE DE CHIMIE
Volume: 63  Issue: 1  Pages: 73-81
Published: JAN 2018
Accession Number: WOS:000439133900010

Baricz, Arpad; Toklu, Evrim; Kadioglu, E.
Radii of starlikeness and convexity of Wright functions
MATHEMATICAL COMMUNICATIONS
Volume: 23  Issue: 1  Pages: 97-117
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439056400007

Silaghi-Dumitrescu, Radu; Tomoiaga, Nicoleta; Jurco, Eugen
VARIABILITY IN BIOCHEMICAL COMPOSITION OF MILK AMONG THREE REPRESENTATIVE BREEDS OF DAIRY COWS FROM ROMANIA
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 1  Pages: 55-62
DOI: 10.24193/subbchem.2018.1.04
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439024100004

Halmagyi, Timea; Mosonyi, Emilia; Fazakas, Jozsef
NEW EXPERIMENTAL SULFOALUMINATE CLINKERS FROM NATURAL RAW MATERIAL MIXTURES
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 1  Pages: 73-86
DOI: 10.24193/subbchem.2018.1.06
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439024100006

Levei, Levente; Kovacs, Eniko; Hoaghia, Maria-Alexandra; Ozunu, Alexandru
ACCUMULATION OF HEAVY METALS IN PLANTAGO MAJOR GROWN IN URBAN AND POST-INDUSTRIAL AREAS
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 1  Pages: 87-98
DOI: 10.24193/subbchem.2018.1.07
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439024100007

Woodborne, Stephan; Hall, Grant; Jones, Connor W.; Loader, Neil J.; Patrut, Adrian; Patrut, Roxana T.; Robertson, Iain; Winkler, Stephan R.; Winterbach, Christiaan W.
A 250-YEAR ISOTOPIC PROXY RAINFALL RECORD FROM SOUTHERN BOTSWANA
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 1  Pages: 109-123
DOI: 10.24193/subbchem.2018.1.09
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439024100009

Bora, Florin Dumitru; Donici, Alina; Calugar, Anamaria; Somsai, Peter; Clapa, Doina; Gal, Emese; Bunea, Claudiu Ioan; Dumitras, Adelina
ELEMENTAL CONTENT AND LEAD-STRONTIUM ISOTOPE CHARACTERIZATION OF WINE
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 1  Pages: 137-155
DOI: 10.24193/subbchem.2018.1.11
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439024100011

Lungu, Claudiu N.
C-C CHEMOKINE RECEPTOR TYPE 3 INHIBITORS: BIOACTIVITY PREDICTION USING LOCAL VERTEX INVARIANTS BASED ON THERMAL CONDUCTIVITY LAYER MATRIX
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 1  Pages: 177-188
DOI: 10.24193/subbchem.2018.1.13
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439024100013

Grigoras, Mircea Adrian; Popescu, Agatha; Grigoras, Brindu. A. Antonia
THE IMPORTANCE OF THE GUESTHOUSES IN THE TOURISM OF THE BRASOV COUNTY, ROMANIA
SCIENTIFIC PAPERS-SERIES MANAGEMENT ECONOMIC ENGINEERING IN AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT
Volume: 18  Issue: 2  Pages: 201-212
Published: 2018
Accession Number: WOS:000438506000027

Benea, D.; Oestlin, A.; Weber, J. A.; Burzo, E.; Chioncel, L.
POSITRON ANNIHILATION SPECTROSCOPY FOR THE PURE AND NIOBIUM DOPED ZRCO(2)SN HEUSLER COMPOUND
ROMANIAN REPORTS IN PHYSICS  Volume: 70  Issue: 2  Article Number: 505
Published: 2018
Accession Number: WOS:000438016900012

Mak, Man Kwong; Leung, Chun Sing; Harko, Tiberiu
Computation of the General Relativistic Perihelion Precession and of Light Deflection via the Laplace-Adomian Decomposition Method
ADVANCES IN HIGH ENERGY PHYSICS
Article Number: 7093592
DOI: 10.1155/2018/7093592
Published: 2018
Accession Number: WOS:000437960100001

Andreicut, Andra-Diana; Parvu, Alina Elena; Mot, Augustin Catalin; Parvu, Marcel; Fodor, Eva Fischer; Catoi, Adriana Florinela; Feldrihan, Vasile; Cecan, Mihai; Irimie, Alexandru
Phytochemical Analysis of Anti-Inflammatory and Antioxidant Effects of Mahonia aquifolium Flower and Fruit Extracts
OXIDATIVE MEDICINE AND CELLULAR LONGEVITY
Article Number: 2879793
DOI: 10.1155/2018/2879793
Published: 2018
Accession Number: WOS:000437935600001

Kadar Magor
The strategic (re-)planning
CIVIL SZEMLE
Volume: 14  Issue: 4  Pages: 5-+
Published: 2017
Accession Number: WOS:000438481100001

Brzdek, Janusz; Karapinar, Erdal; Petrusel, Adrian
A fixed point theorem and the Ulam stability in generalized dq-metric spaces
JOURNAL OF MATHEMATICAL ANALYSIS AND APPLICATIONS
Volume: 467  Issue: 1  Pages: 501-520
DOI: 10.1016/j.jmaa.2018.07.022
Published: NOV 1 2018
Accession Number: WOS:000441370900029

Taran, G.; Magyari, K.; Topan, A.; Vulpoi, A.; Baia, L.
Improved bioactivity properties of SiO2-CaO-P2O5 glasses by using calcium L-lactate pentahydrate as calcium oxide
JOURNAL OF NON-CRYSTALLINE SOLIDS
Volume: 498  Pages: 199-203
DOI: 10.1016/j.jnoncrysol.2018.06.009
Published: OCT 15 2018
Accession Number: WOS:000440389500028

Dumitru, Oana A.; Onac, Bogdan P.; Polyak, Victor J.; Wynn, Jonathan G.; Asmerom, Yemane; Fornos, Joan J.
Climate variability in the western Mediterranean between 121 and 67 ka derived from a Mallorcan speleothem record
PALAEOGEOGRAPHY PALAEOCLIMATOLOGY PALAEOECOLOGY
Volume: 506  Pages: 128-138
DOI: 10.1016/j.palaeo.2018.06.028
Published: OCT 1 2018
Accession Number: WOS:000440960100010

Nayak, R. K.; Bhattacharyya, S.; Pop, I.
Effects of nanoparticles dispersion on the mixed convection of a nanofluid in a skewed enclosure
INTERNATIONAL JOURNAL OF HEAT AND MASS TRANSFER
Volume: 125  Pages: 908-919
DOI: 10.1016/j.ijheatmasstransfer.2018.04.088
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000440118600078

Florescu, Gabriela; Vanniere, Boris; Feurdean, Angelica
Exploring the influence of local controls on fire activity using multiple charcoal records from northern Romanian Carpathians
QUATERNARY INTERNATIONAL
Volume: 488  Special Issue: SI  Pages: 41-57
DOI: 10.1016/j.quaint.2018.03.042
Published: SEP 20 2018
Accession Number: WOS:000440001100005

Kutus, Bence; Peintler, Gabor; Bucko, Akos; Balla, Zsolt; Lupan, Alexandru; Attia, Amr A. A.; Palinko, Istvan; Sipos, Pal
The acidity and self-catalyzed lactonization of L-gulonic acid: Thermodynamic, kinetic and computational study
CARBOHYDRATE RESEARCH
Volume: 467  Pages: 14-22
DOI: 10.1016/j.carres.2018.07.006
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000441886200003

Bayar, Yilmaz; Gavriletea, Marius Dan
Peace, terrorism and economic growth in Middle East and North African countries
QUALITY & QUANTITY
Volume: 52  Issue: 5  Pages: 2373-2392
DOI: 10.1007/s11135-017-0671-8
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000440115300024

Covaci, Eniko; Angyus, Simion Bogdan; Senila, Marin; Ponta, Michaela; Darvasi, Eugen; Frentiu, Maria; Frentiu, Tiberiu
Eco-scale non-chromatographic method for mercury speciation in fish using formic acid extraction and UV-Vis photochemical vapor generation capacitively coupled plasma microtorch optical emission spectrometry
MICROCHEMICAL JOURNAL
Volume: 141  Pages: 155-162
DOI: 10.1016/j.microc.2018.05.023
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000439678200019

Curseu, Petru L.; Pop-Curseu, Ioan
Gender in the Afterlife: An Exploration of Dynamic Gender Stereotypes in the Epitaphs of the Merry Cemetery of Sapanta
FRONTIERS IN PSYCHOLOGY
Volume: 9  Article Number: 1436
DOI: 10.3389/fpsyg.2018.01436
Published: AUG 8 2018
Accession Number: WOS:000441074700001

Palzer-Khomenko, Markus; Wagreich, Michael; Knierzinger, Wolfgang; Meszar, Maria; Gier, Susanne; Kallanxhi, Madalina-Elena; Soliman, Ali
A calcite crisis unravelling Early Miocene (Ottnangian) stratigraphy in the North Alpine-Carpathian Foreland Basin: a litho- and chemostratigraphic marker for the Rzehakia Lake System
GEOLOGICA CARPATHICA
Volume: 69  Issue: 4  Pages: 315-+
DOI: 10.1515/geoca-2018-0019
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000441058100001

Dezsi, Stefan; Mindrescu, Marcel; Petrea, Danut; Rai, Praveen Kumar; Hamann, Andreas; Nistor, Margarit-Mircea
High-resolution projections of evapotranspiration and water availability for Europe under climate change
INTERNATIONAL JOURNAL OF CLIMATOLOGY
Volume: 38  Issue: 10  Pages: 3832-3841
DOI: 10.1002/joc.5537
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000440826000006

Cleary, Daniel M.; Onac, Bogdan P.; Tantau, Ioan; Forray, Ferenc L.; Wynn, Jonathan G.; Ionita, Monica; Tamas, Tudor
A guano-derived C-13 and N-15 record of climate since the Medieval Warm Period in north-west Romania
JOURNAL OF QUATERNARY SCIENCE
Volume: 33  Issue: 6  Pages: 677-688
DOI: 10.1002/jqs.3044
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000440926900006

Alexander-Dann, Benjamin; Pruteanu, Lavinia Lorena; Oerton, Erin; Sharma, Nitin; Berindan-Neagoe, Ioana; Modos, Dezso; Bender, Andreas
Developments in toxicogenomics: understanding and predicting compound-induced toxicity from gene expression data
MOLECULAR OMICS
Volume: 14  Issue: 4
DOI: 10.1039/c8mo00042e
Published: AUG 1 2018
Accession Number: WOS:000440949500001

Tiron-Tudor, Adriana; Nistor, Cristina Silvia; Stefanescu, Cristina Alexandrina
THE ROLE OF UNIVERSITIES IN CONSOLIDATING INTELLECTUAL CAPITAL AND GENERATING NEW KNOWLEDGE FOR A SUSTAINABLE BIO-ECONOMY
AMFITEATRU ECONOMIC
Volume: 20  Issue: 49  Pages: 599-615
DOI: 10.24818/EA/2018/49/599
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000440364100006

Ligor, Magdalena; Ratiu, Ileana-Andreea; Kielbasa, Anna; Al-Suod, Hossam; Buszewski, Boguslaw
Extraction approaches used for the determination of biologically active compounds (cyclitols, polyphenols and saponins) isolated from plant material
ELECTROPHORESIS
Volume: 39  Issue: 15  Special Issue: SI  Pages: 1860-1874
DOI: 10.1002/elps.201700431
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000440549300004

Ratiu, Ileana-Andreea; Al-Suod, Hossam; Ligor, Magdalena; Ligor, Tomasz; Railean-Plugaru, Viorica; Buszewski, Boguslaw
Complex investigation of extraction techniques applied for cyclitols and sugars isolation from different species of Solidago genus
ELECTROPHORESIS
Volume: 39  Issue: 15  Special Issue: SI  Pages: 1966-1974
DOI: 10.1002/elps.201700419
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000440549300015

Batrancea, Larissa; Nichita, Anca; Batrancea, Ioan; Gaban, Lucian
The Strenght of the Relationship Between Shadow Economy and Corruption: Evidence from a Worldwide Country-Sample
SOCIAL INDICATORS RESEARCH
Volume: 138  Issue: 3  Pages: 1119-1143
DOI: 10.1007/s11205-017-1696-z
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000438558600012

Gyorffy, Gabor; Tibori-Szabo, Zoltan; Vallasek, Julia-Reka
Back to the Origins: The Tragic History of the Szekler Sabbatarians
EAST EUROPEAN POLITICS AND SOCIETIES
Volume: 32  Issue: 3  Pages: 566-585
DOI: 10.1177/0888325417740626
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000439590900008

Pasca, H.; Andreev, A., V; Adamian, G. G.; Antonenko, N., V; Lacroix, D.
Toward an understanding of the anomaly in charge yield of Mo and Sn fragments in the fission reaction U-238(n, f)
PHYSICAL REVIEW C
Volume: 98  Issue: 1
DOI: 10.1103/PhysRevC.98.014624;014624
Published: JUL 30 2018
Accession Number: WOS:000440139500006

Benedec, Daniela; Oniga, Ilioara; Hanganu, Daniela; Gheldiu, Ana Maria; Puscas, Cristina; Silaghi-Dumitrescu, Radu; Duma, Mihaela; Tiperciuc, Brindusa; Varban, Rodica; Vlase, Laurian
Sources for developing new medicinal products: biochemical investigations on alcoholic extracts obtained from aerial parts of some Romanian Amaryllidaceae species
BMC COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE
Volume: 18  Article Number: 226
DOI: 10.1186/s12906-018-2292-8
Published: JUL 27 2018
Accession Number: WOS:000440202100002

Farcas, Anca D.; Mot, Augustin C.; Zagrean-Tuza, Cezara; Toma, Vlad; Cimpoiu, Claudia; Hosu, Anamaria; Parvu, Marcel; Roman, Ioana; Silaghi-Dumitrescu, Radu
Chemo-mapping and biochemical-modulatory and antioxidant/prooxidant effect of Galium verum extract during acute restraint and dark stress in female rats
PLOS ONE
Volume: 13  Issue: 7  Article Number: e0200022
DOI: 10.1371/journal.pone.0200022
Published: JUL 3 2018
Accession Number: WOS:000437246700037

Rusu, Tiberiu; Cristea, Ciprian; Rusu, Tudor; Groze, Ileana-Codruta; Stoica, Laurentiu
ENERGY SOURCES ANALYSIS FROM THE PERSPECTIVE OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT
ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL
Volume: 17  Issue: 7  Pages: 1729-1741
Published: JUL 2018
Accession Number: WOS:000441723100022

Malschi, Dana; Muntean, Liviu; Oprea, Ioan; Roba, Carmen; Popita, Gabriela; Stefanescu, Lucrina; Florian, Bianca Malschi; Rinba, Elena
RESEARCH ON WASTEWATERS BIOREMEDIATION WITH AQUATIC SPECIES FOR CONSTRUCTED WETLANDS
ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL
Volume: 17  Issue: 7  Pages: 1753-1764
Published: JUL 2018
Accession Number: WOS:000441723100024

Hutanu, Adina; Horvath, Emoke; Oradan, Alex; Voidazan, Septimiu; Chiriac, Liviu; Muntean, Daniela Lucia; Dobreanu, Minodora
FISH-OIL PRECONDITIONING MODULATES PLASMA MCP-1 AND TIMP-1 LEVELS AFTER EXPERIMENTAL INDUCED TRANSIENT CEREBRAL ISCHEMIA
FARMACIA
Volume: 66  Issue: 4  Pages: 602-608
DOI: 10.31925/farmacia.2018.4.7
Published: JUL-AUG 2018
Accession Number: WOS:000440983100006

Constantinescu, Teodora; Leonte, Denisa; Bencze, Laszlo Csaba; Vlase, Laurian; Imre, Silvia; Hanganu, Daniela; Zaharia, Valentin
HETEROCYCLES 43. SYNTHESIS, CHARACTERIZATION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF SOME THIAZOLE HYDROXYCHALCONES AND THEIR FLAVONOIDIC DERIVATIVES
FARMACIA
Volume: 66  Issue: 4  Pages: 663-673
DOI: 10.31925/farmacia.2018.4.16
Published: JUL-AUG 2018
Accession Number: WOS:000440983100015

Tertis, Mihaela; Bucsa, Monica; Mesesan, Gratiela; Pirnau, Adrian; Floare, Calin G.; Sandulescu, Robert; Cristea, Cecilia
DNA INTERCALATING ABILITY OF FOUR ACRIDINE-N-OXYDES DERIVATIVES INVESTIGATED BY SPECTRAL AND ELECTROCHEMICAL TECHNIQUES
FARMACIA
Volume: 66  Issue: 4  Pages: 688-696
DOI: 10.31925/farmacia.2018.4.19
Published: JUL-AUG 2018
Accession Number: WOS:000440983100018

Chiriac, L. B.; Todea, M.; Vulpoi, A.; Muresan-Pop, M.; Turcu, R. V. F.; Simon, S.
Freeze-drying assisted sol-gel-derived silica-based particles embedding iron: synthesis and characterization
JOURNAL OF SOL-GEL SCIENCE AND TECHNOLOGY
Volume: 87  Issue: 1  Pages: 195-203
DOI: 10.1007/s10971-018-4702-2
Published: JUL 2018
Accession Number: WOS:000439733500019

Petrescu-Mag, Ruxandra Malina; Petrescu, Dacinia Crina; Azadi, Hossein; Petrescu-Mag, Ioan Valentin
Agricultural land use conflict management-Vulnerabilities, law restrictions and negotiation frames. A wake-up call
LAND USE POLICY
Volume: 76  Pages: 600-610
DOI: 10.1016/j.landusepol.2018.02.040
Published: JUL 2018
Accession Number: WOS:000435619900056

Borbely, Stefan
Utopian Thinking in Transylvania: German and Hungarian Case Studies
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 2  Pages: 83-91
Published: SUM 2018
Accession Number: WOS:000440772100007

Hopartean, Ana Maria
Representations of History in Kazuo Ishiguro’s The Remains of the Day
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 2  Pages: 137-141
Published: SUM 2018
Accession Number: WOS:000440772100011

Todea, M.; Pop-Muresan, M.; Simon, S.; Eniu, D.
Thermal stability of anatase phase nanostructured in long time maturated sol-gel derived TiO2-SiO2 composite
OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS-RAPID COMMUNICATIONS
Volume: 12  Issue: 5-6  Pages: 342-346
Published: MAY-JUN 2018
Accession Number: WOS:000441824000019

Khojasteh, Samad Barri; Villar, Jose R.; Chira, Camelia; Gonzalez, Victor M.; de la Cal, Enrique
Improving Fall Detection Using an On-Wrist Wearable Accelerometer
SENSORS
Volume: 18  Issue: 5  Article Number: 1350
DOI: 10.3390/s18051350
Published: MAY 2018
Accession Number: WOS:000435580300049

Neag, Emilia; Malschi, Dana; Maicaneanu, Andrada
Isotherm and kinetic modelling of Toluidine Blue (TB) removal from aqueous solution using Lemna minor
INTERNATIONAL JOURNAL OF PHYTOREMEDIATION
Volume: 20  Issue: 10  Pages: 1049-1054
DOI: 10.1080/15226514.2018.1460304
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441646400010

Acu, Ana Maria; Muraru, Carmen Violeta; Radu, Voichita Adriana
ON THE MONOTONICITY OF q-SCHURER-STANCU TYPE POLYNOMIALS
MISKOLC MATHEMATICAL NOTES
Volume: 19  Issue: 1  Pages: 19-28
DOI: 10.18514/MMN.2018.1785
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441460300002

Radu, Voichita Adriana
QUANTITATIVE ESTIMATES FOR SOME MODIFIED BERNSTEIN-STANCU OPERATORS
MISKOLC MATHEMATICAL NOTES
Volume: 19  Issue: 1  Pages: 517-525
DOI: 10.18514/MMN.2018.1548
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441460300040

Petrusel, Adrian; Petrusel, Gabriela; Yao, Jen-Chih
VARIATIONAL ANALYSIS CONCEPTS IN THE THEORY OF MULTI-VALUED COINCIDENCE PROBLEMS
JOURNAL OF NONLINEAR AND CONVEX ANALYSIS
Volume: 19  Issue: 6  Pages: 935-958
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440962000006

Kassay, Gabor; Trinh Ngoc Hai; Nguyen The Vinh
COUPLING POPOV’S ALGORITHM WITH SUBGRADIENT EXTRAGRADIENT METHOD FOR SOLVING EQUILIBRIUM PROBLEMS
JOURNAL OF NONLINEAR AND CONVEX ANALYSIS
Volume: 19  Issue: 6  Pages: 959-986
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440962000007

Szefler, Beata; Czelen, Przemyslaw; Diudea, Mircea, V
DOCKING OF INDOLIZINE DERIVATIVES ON CUBE RHOMBELLANE FUNCTIONALIZED HOMEOMORPHS
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 2  Pages: 7-18
DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.01
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900001

Dippong, Thomas; Avram, Alexandra; Goga, Firuta
QSPR ANALYSIS OF A SET OF LIQUID CRYSTALS IN THE BENZYLIDENEANILINE CLASS ACCORDING TO THEIR TRANSITION TEMPERATURE
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 2  Pages: 19-30
DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.02
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900002

Ghirisan, Adina; Dragan, Simion; Cota, Constantin; Cioica, Nicolae; Nagy, Elena-Mihaela; Miclaus, Vasile
THE INFLUENCE OF TEMPERATURE AND DOLOMITE ADDITION ON THE DRYING KINETICS OF SUGAR BEET PULP (BETA VULGARIS L.)
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 2  Pages: 53-62
DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.05
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900005

Niculaescu, Carmen; Olar, Loredana; Stefan, Razvan; Todica, Mihai; Pop, Cornel-Viorel
XRD AND IR INVESTIGATIONS OF SOME COMMERCIAL POLYSTYRENE SAMPLES THERMALLY DEGRADED
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 2  Pages: 63-70
DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.06
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900006

Sucala, Diana; Sarosi, Codruta; Popa, Catalin; Cojocaru, Ileana; Moldovan, Marioara; Mohan, Aurel George
IN VITRO BEHAVIOUR OF NEW EXPERIMENTAL ADHESIVE SYSTEMS
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 2  Pages: 71-81
DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.07
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900007

Dreanca, Alexandra; Popescu, Radu A.; Neagu, Amalia; Enacrachi, George; Cimpoes, Iulia; Fit, Nicodim; Moldovan, Marioara; Dumitrescu, Laura Silaghi; Jurj, Anca; Berindan-Neagoe, Ioana; Marcus, Ioan
IN VITRO TESTING OF A POLYLACTIC POLYMER SYNTHESIZED FROM WHEY
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 2  Pages: 93-103
DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.09
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900009

Deak, Noemi; Septelean, Raluca; Moraru, Ionut-Tudor; Mallet-Ladeira, Sonia; Madec, David; Nemes, Gabriela
PALLADIUM AND RUTHENIUM DERIVATIVES STABILISED BY BIS-SULFONE LIGAND
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 2  Pages: 105-115
DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.10
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900010

Brem, Balazs; Colange, Q (Colange, Quentin); Gal, E (Gal, Emese); Porumb, D (Porumb, Dan); Cristea, C (Cristea, Castelia); Gaina, L (Gaina, Luiza); Lovasz, T (Lovasz, Tamas); Silaghi-Dumitrescu, L (Silaghi-Dumitrescu, Luminita)
(PHENOTHIAZINYL) VINYL-INDOLIUM CATIONIC DYES
Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 63  Issue: 2  Pages: 117-123  DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.11  Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900011

Lisandru, Tabita-Teodora; Bunea, Andrea; Fustos, Adrian; Dumitras, Adelina; Bunea, Claudiu-Ioan; Dan, Valentin Sebastian; Gal, Emese; Mitre, Viorel
CHROMATOGRAPHIC ANALYSIS OF CAROTENOIDS AND ANTHOCYANINS IN SWEET CHERRY AUTUMN LEAVES USED IN ORNAMENTAL LANDSCAPES
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 2  Pages: 143-155
DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.13
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900013

Farcas, Alexandra; Beu, Titus A.
COMPLEXATION OF DNA WITH CATIONIC POLYMERS
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 2  Pages: 165-172
DOI: 10.24193/subbchem.2018.2.15
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440849900015

Hamid, Rohana Abdul; Nazar, Roslinda; Pop, Ioan
Numerical solutions for unsteady boundary layer flow of a dusty fluid past a permeable stretching/shrinking surface with particulate viscous effect
INTERNATIONAL JOURNAL OF NUMERICAL METHODS FOR HEAT & FLUID FLOW
Volume: 28  Issue: 6  Pages: 1374-1391
DOI: 10.1108/HFF-05-2017-0187
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441017200007

Revnic, Cornelia; Abu-Nada, Eiyad; Grosan, Teodor; Pop, Ioan
Natural convection in a rectangular cavity filled with nanofluids: Effect of variable viscosity
INTERNATIONAL JOURNAL OF NUMERICAL METHODS FOR HEAT & FLUID FLOW
Volume: 28  Issue: 6  Pages: 1410-1432
DOI: 10.1108/HFF-06-2017-0244
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441017200009

Hafidzuddin, Mohd Ezad Hafidz; Nazar, Roslinda; Arifin, Norihan M.; Pop, Ioan
Unsteady flow and heat transfer over a permeable stretching/shrinking sheet with generalized slip velocity
INTERNATIONAL JOURNAL OF NUMERICAL METHODS FOR HEAT & FLUID FLOW
Volume: 28  Issue: 6  Pages: 1457-1470
DOI: 10.1108/HFF-11-2016-0440
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441017200011

Dengler, Juergen; Wagner, Viktoria; Dembicz, Iwona; Garcia-Mijangos, Itziar; Naqinezhad, Alireza; Boch, Steffen; Chiarucci, Alessandro; Conradi, Timo; Filibeck, Goffredo; Guarino, Riccardo; Janisova, Monika; Steinbauer, Manuel J.; Acic, Svetlana; Acosta, Alicia T. R.; Akasaka, Munemitsu; Allers, Marc-Andre; Apostolova, Iva; Axmanova, Irena; Bakan, Branko; Baranova, Alina; Bardy-Durchhalter, Manfred; Bartha, Sandor; Baumann, Esther; Becker, Thomas; Becker, Ute; Belonovskaya, Elena; Bengtsson, Karin; Benito Alonso, Jose Luis; Berastegi, Asun; Bergamini, Ariel; Bonini, Ilaria; Bruun, Hans Henrik; Budzhak, Vasyl; Bueno, Alvaro; Antonio Campos, Juan; Cancellieri, Laura; Carboni, Marta; Chocarro, Cristina; Conti, Luisa; Czarniecka-Wiera, Marta; De Frenne, Pieter; Deak, Balazs; Didukh, Yakiv P.; Diekmann, Martin; Dolnik, Christian; Dupre, Cecilia; Ecker, Klaus; Ermakov, Nikolai; Erschbamer, Brigitta; Escudero, Adrian; Etayo, Javier; Fajmonova, Zuzana; Felde, Vivian A.; Fernandez Calzado, Maria Rosa; Finckh, Manfred; Fotiadis, Georgios; Fracchiolla, Mariano; Ganeva, Anna; Garcia-Magro, Daniel; Gavilan, Rosario G.; Germany, Markus; Giladi, Itamar; Gillet, Francois; Giusso del Galdo, Gian Pietro; Gonzalez, Jose M.; Grytnes, John-Arvid; Hajek, Michal; Hajkova, Petra; Helm, Aveliina; Herrera, Mercedes; Hettenbergerova, Eva; Hobohm, Carsten; Huellbusch, Elisabeth M.; Ingerpuu, Nele; Jandt, Ute; Jeltsch, Florian; Jensen, Kai; Jentsch, Anke; Jeschke, Michael; Jimenez-Alfaro, Borja; Kacki, Zygmunt; Kakinuma, Kaoru; Kapfer, Jutta; Kavgaci, Ali; Kelemen, Andras; Kiehl, Kathrin; Koyama, Asuka; Koyanagi, Tomoyo F.; Kozub, Lukasz; Kuzemko, Anna; Kyrkjeeide, Magni Olsen; Landi, Sara; Langer, Nancy; Lastrucci, Lorenzo; Lazzaro, Lorenzo; Lelli, Chiara; Leps, Jan; Loebel, Swantje; Luzuriaga, Arantzazu L.; Maccherini, Simona; Magnes, Martin; Malicki, Marek; Marceno, Corrado; Mardari, Constantin; Mauchamp, Leslie; May, Felix; Michelsen, Ottar; Mesa, Joaquin Molero; Molnar, Zsolt; Moysiyenko, Ivan Y.; Nakaga, Yuko K.; Natcheva, Rayna; Noroozi, Jalil; Pakeman, Robin J.; Palpurina, Salza; Partel, Meelis; Paetsch, Ricarda; Pauli, Harald; Pedashenko, Hristo; Peet, Robert K.; Pielech, Remigiusz; Pipenbaher, Natasa; Pirini, Chrisoula; Pleskova, Zuzana; Polyakova, Mariya A.; Prentice, Honor C.; Reinecke, Jennifer; Reitalu, Triin; Pilar Rodriguez-Rojo, Maria; Rolecek, Jan; Ronkin, Vladimir; Rosati, Leonardo; Rosen, Ejvind; Ruprecht, Eszter; Rusina, Solvita; Sabovljevic, Marko; Maria Sanchez, Ana; Savchenko, Galina; Schuhmacher, Oliver; Skornik, Sonja; Sperandii, Marta Gaia; Staniaszek-Kik, Monika; Stevanovic-Dajic, Zora; Stock, Marin; Suchrow, Sigrid; Sutcliffe, Laura M. E.; Swacha, Grzegorz; Sykes, Martin; Szabo, Anna; Talebi, Amir; Tanase, Catalin; Terzi, Massimo; Tolgyesi, Csaba; Torca, Marta; Torok, Peter; Tothmeresz, Bela; Tsarevskaya, Nadezda; Tsiripidis, Ioannis; Tzonev, Rossen; Ushimaru, Atushi; Valko, Orsolya; van der Maarel, Eddy; Vanneste, Thomas; Vashenyak, Iuliia; Vassilev, Kiril; Viciani, Daniele; Villar, Luis; Virtanen, Risto; Kosic, Ivana Vitasovic; Wang, Yun; Weiser, Frank; Went, Julia; Wesche, Karsten; White, Hannah; Winkler, Manuela; Zaniewski, Piotr T.; Zhang, Hui; Ziv, Yaron; Znamenskiy, Sergey; Biurrun, Idoia
GrassPlot – a database of multi-scale plant diversity in Palaearctic grasslands
PHYTOCOENOLOGIA
Volume: 48  Issue: 3  Pages: 331-347
DOI: 10.1127/phyto/2018/0267
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440825400006

Breaz, Simion; Cimpean, Andrada
WEAKLY TRIPOTENT RINGS
BULLETIN OF THE KOREAN MATHEMATICAL SOCIETY
Volume: 55  Issue: 4  Pages: 1179-1187
DOI: 10.4134/BKMS.b170656
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440352900014

Kovacs, A.; Bican-Brisan, N.; Malos, C.; Torok, Z.; Botezan, C.; Ozunu, A.
NATECH RISK ASSESSMENT AT GAS EXPLOITATION WELL IN ROMANIA
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY
Volume: 19  Issue: 2  Pages: 656-666
Published: 2018
Accession Number: WOS:000438838100024

Prodan, D.; Filip, M.; Moldovan, M.; Perhaita, I.; Scurtu, F.; Dumitrescu, L. Silaghi; Dreanca, A.; Marcus, I.
PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISATION OF SOME NEW DAIRY BEVERAGES BASED ON LACTOSERUM
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY
Volume: 19  Issue: 2  Pages: 686-693
Published: 2018
Accession Number: WOS:000438838100028

Coros, M. M.; Popa, A. I.
STUDY REGARDING THE POTENTIAL OF WINE BUSINESSES AND TOURISM TO CONTRIBUTE TO SUSTAINABLE DEVELOPMENT IN ALBA COUNTY
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY
Volume: 19  Issue: 2  Pages: 727-737
Published: 2018
Accession Number: WOS:000438838100033

Pogacean, Florina; Rosu, Marcela-Corina; Coros, Maria; Magerusan, Lidia; Moldovan, Marioara; Sarosi, Codruta; Porav, Alin-Sebastian; Stefan-van Staden, Raluca-Ioana; Pruneanu, Stela
Graphene/TiO2-Ag Based Composites Used as Sensitive Electrode Materials for Amaranth Electrochemical Detection and Degradation
JOURNAL OF THE ELECTROCHEMICAL SOCIETY
Volume: 165  Issue: 8  Pages: B3054-B3059
DOI: 10.1149/2.0101808jes
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440250400010

Andries, Alin-Marius; Melnic, Florentina; Nistor, Simona
Effects of Macroprudential Policy on Systemic Risk and Bank Risk Taking
FINANCE A UVER-CZECH JOURNAL OF ECONOMICS AND FINANCE
Volume: 68  Issue: 3  Pages: 202-244
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439857800001

Dumitru, Oana A.; Forray, Ferenc L.; Fornos, Joan J.; Ersek, Vasile; Onac, Bogdan P.
Water isotopic variability in Mallorca: a path to understanding past changes in hydroclimate
HYDROLOGICAL PROCESSES
Volume: 31  Issue: 1  Pages: 104-116
DOI: 10.1002/hyp.10978
Published: JAN 1 2017
Accession Number: WOS:000441296100008

Fodorean, Florin-Gheorghe
How Much Do We Actually Know? A Comparison of the Organization of Preventive Archaeology in Romania and in Europe, 2000-15
PUBLIC ARCHAEOLOGY
Volume: 16  Issue: 2  Pages: 110-123
DOI: 10.1080/14655187.2017.1479081
Published: 2017
Accession Number: WOS:000440607900004

Maftei, Stefan-Sebastian
HUME AND SAINT-LAMBERT ON ARTS, LUXURY AND CIVILIZATION
ANALELE UNIVERSITATII BUCURESTI-FILOSOFIE-ANNALS OF THE UNIVERSITY OF BUCHAREST-PHILOSOPHY
Volume: 67  Issue: 1  Pages: 5-24
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441343000002

Sandor, Jozsef
On the Iyengar-Madhava Rao-Nanjundiah inequality and its hyperbolic version
NOTES ON NUMBER THEORY AND DISCRETE MATHEMATICS
Volume: 24  Issue: 2  Pages: 134-139
DOI: 10.7546/nntdm.2018.24.2.134-139
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441384100018

Stan, Adriana
A Moderate Formalism. The Bucharest Circle of Poetics and Stylistics
PHILOLOGICA JASSYENSIA
Volume: 14  Issue: 1  Pages: 121-129
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440382200008

Tcheka, C.; PlesaChicinas, R.; Maicaneanu, A.; Moussout, H.; NkuigueFotsing, P.; Harouna, M.; Domga, R.
Tetra-n-butylammonium bromide (TBAB) modified Cameroonian local clay material for adsorption of Crystal Violet dye from aqueous solution
MOROCCAN JOURNAL OF CHEMISTRY
Volume: 6  Issue: 3  Pages: 525-539
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440212300015

Miscoiu, Sergiu; Herta, Laura Maria
De facto, not de jure or De facto, hoc de jure? Incursions in the practice of interaction between state law and customary law in Romania
REVUE GENERAL DE DROIT
Volume: 48  Issue: 1  Pages: 203-236
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440018900007

Gaspar, Razvan Bogdan
COUNTERFEITING ROMAN SILVER COINS IN THE 1ST – 3RD CENTURIES A.D. STUDY ON ROMAN PROVINCES FROM MIDDLE DANUBE TO LOWER RHINE
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 5  Issue: 1  Pages: 40-114
DOI: 10.14795/j.v5i1.300
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439604000003

Kajanto, S.; Lukacs, A.
A note on the paper “Contraction mappings in b-metric spaces” by Czerwik
ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE-MATHEMATICA
Volume: 10  Issue: 1  Pages: 85-89
DOI: 10.2478/ausm-2018-0007
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000444476500007

Muresan, Horea; Oltean, Mihai
Fruit recognition from images using deep learning
ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE INFORMATICA
Volume: 10  Issue: 1  Pages: 26-42
DOI: 10.2478/ausi-2018-0002
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000443328300002

Florea, Loredana
SELLING CULTURE LEGAL CHALLENGES ON ONLINE AUCTIONS
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 5  Issue: 2  Pages: 64-68
DOI: 10.14795/j.v5i2.327
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439605100005


VOLUME DE CONFERINTA / PROCEEDINGS
Chisalita, Dora-Andreea; Petrescu, Letitia; Cormos, Ana-Maria; Cormos, Calin-Cristian
Assessing Energy and CO2 Emission Reduction from Ammonia Production by Chemical Looping as Innovative Carbon Capture Technology
Edited by: Friedl A; Klemes JJ; Radl S; Varbanov PS; Wallek T
28TH EUROPEAN SYMPOSIUM ON COMPUTER AIDED PROCESS ENGINEERING
Book Series: Computer Aided Chemical Engineering
Volume: 43  Pages: 1269-1274
DOI: 10.1016/B978-0-444-64235-6.50223-0
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441374200223

Szima, Szabolcs; Cormos, Ana-Maria; Cormos, Calin-Cristian
Flexible Hydrogen and Power Co – generation based on Dry Methane Reforming with Carbon Capture
Edited by: Friedl A; Klemes JJ; Radl S; Varbanov PS; Wallek T
28TH EUROPEAN SYMPOSIUM ON COMPUTER AIDED PROCESS ENGINEERING
Book Series: Computer Aided Chemical Engineering
Volume: 43  Pages: 1281-1286
DOI: 10.1016/B978-0-444-64235-6.50225-4
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441374200225

Benkoussas, Hana; Leonard, Gregoire; Burca, Madalina Ioana; Cormos, Ana-Maria
Dynamic simulation of a post-combustion CO2 capture pilot with assessment of solvent degradation
Edited by: Friedl A; Klemes JJ; Radl S; Varbanov PS; Wallek T
28TH EUROPEAN SYMPOSIUM ON COMPUTER AIDED PROCESS ENGINEERING
Book Series: Computer Aided Chemical Engineering
Volume: 43  Pages: 1341-1346
DOI: 10.1016/B978-0-444-64235-6.50235-7
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441374200235


ALTE PUBLICATII
David, Daniel; Marko, Balint
Political pressures on Romania’s research
NATURE  (FI-41.577)
Volume: 560  Issue: 7717  Pages: 167-167
DOI: 10.1038/d41586-018-05876-6
Published: AUG 9 2018
Accession Number: WOS:000441115200031

Samasca, Gabriel; Ajay, Ramesh; Sur, Daniel; Aldea, Cornel; Sur, Lucia; Floca, Emanuela; Sur, Genel; Lupan, Iulia; Torsten, Matthias; Aaron, Lerner
Polyautoimmunity – The missing ingredient
AUTOIMMUNITY REVIEWS  (FI-8.745)
Volume: 17  Issue: 8  Pages: 840-841
DOI: 10.1016/j.autrev.2018.03.008
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000441492800013

Morariu, Iuliu-Marius
Mission in Central and Eastern Europe: Realities, Perspectives, Trends
INTERNATIONAL REVIEW OF MISSION
Volume: 107  Issue: 1  Pages: 301-304
DOI: 10.1111/irom.12227
Published: JUN 2018
Accession Number: WOS:000438041300024

Hirsch, Sandra
The Turkish Wars of the 18th Century. Perceiving – Knowing – Remembering
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 2  Pages: 148-150
Published: SUM 2018
Accession Number: WOS:000440772100013

Morariu, Iuliu-Marius
The Origins of the First World War
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 27  Issue: 2  Pages: 153-154
Published: SUM 2018
Accession Number: WOS:000440772100015

Pavalache, Sebastian
The Architectonic of Morality
ANALELE UNIVERSITATII BUCURESTI-FILOSOFIE-ANNALS OF THE UNIVERSITY OF BUCHAREST-PHILOSOPHY
Volume: 67  Issue: 1  Pages: 259-263
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441343000015

Roman, Diana-Maria
Romanian language- assessment of linguistic competence in the primary cycle (EVRO-P5)
PHILOLOGICA JASSYENSIA
Volume: 14  Issue: 1  Pages: 339-341
Published: 2018
Accession Number: WOS:000440382200039

Ruscu, Ligia
Greece in the ancient world
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 5  Issue: 1  Pages: 145-146
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439604000006

Gaspar, Razvan Bogdan
What Makes Civilization? The Ancient Near East & the Future of the West
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 5  Issue: 1  Pages: 147-149
Published: 2018
Accession Number: WOS:000439604000007


SUSTINERI TEZE DE ABILITARE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerea-publica-a-tezelor-de-abilitare/)
13 SEPTEMBRIE 2018, ORA 10
CANDIDAT    MARIA – ELIZA DULAMA
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL    UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    STIINTE ALE EDUCATIEI
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE    FACULTATEA DE PSIHOLOGIE SI STIINTE ALE EDUCATIEI, STR. SINDICATELOR NR. 7, SALA 11
TITLUL TEZEI DE ABILITARE    DEMERSURI CREATIVE IN TEORIA SI METODOLOGIA FORMARII SI EVALUARII COMPETENTELOR IN SISTEMUL DE INVATAMANT (CREATIVE APPROACHES IN THE THEORY AND METHODOLOGY OF FORMING AND ASSESSING THE COMPETENCES IN THE EDUCATIONAL SYSTEM)
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE: 1. PROF. UNIV. DR. CARMEN – MIHAELA CRETU, UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IASI; 2. PROF. UNIV. DR. LUCIAN CIOLAN UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI; 3. PROF. UNIV. DR. ION ALBULESCU, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA

13 SEPTEMBRIE 2018, ORA 11:30
CANDIDAT    IULIANA – HORTENSIA ZSOLDOS – MARCHIS
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL    UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    STIINTE ALE EDUCATIEI
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE    FACULTATEA DE PSIHOLOGIE SI STIINTE ALE EDUCATIEI, STR. SINDICATELOR NR. 7, SALA 11
TITLUL TEZEI DE ABILITARE    PRESERVICE PRESCHOOL AND PRIMARY SCHOOL TEACHERS’ MATHEMATICAL COMPETENCIES, THEIR VIEW ON TEACHING MATHEMATICS AND THEIR ABILITIES TO INTEGRATE COMPUTERS IN EDUCATION (COMPETENTELE MATEMATICE ALE VIITORILOR PROFESORI DIN INVATAMANTUL PRESCOLAR SI PRIMAR, OPINIA LOR DESPRE PREDAREA MATEMATICII SI ABILITATILE LOR DE A INTEGRA CALCULATORUL IN EDUCATIE)
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE:    1. PROF. UNIV. DR. CARMEN – MIHAELA CRETU, UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IASI; 2. PROF. UNIV. DR. LUCIAN CIOLAN UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI; 3. PROF. UNIV. DR. ION ALBULESCU, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA

13 SEPTEMBRIE 2018, ORA 13
CANDIDAT    DORIN – CORNELIU OPRIS
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL    UNIVERSITATEA „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    STIINTE ALE EDUCATIEI
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE    FACULTATEA DE PSIHOLOGIE SI STIINTE ALE EDUCATIEI, STR. SINDICATELOR NR. 7, SALA 11
TITLUL TEZEI DE ABILITARE    VALORIFICAREA VALENTELOR FORMATIVE ALE RELIGIEI IN SUSTINEREA DEMERSURILOR EDUCATIONALE ALE SCOLII, FAMILIEI SI SOCIETATII (EMPLOYING THE FORMATIVE VALUES OF RELIGIOUS EDUCATION IN SUPPORTING THE EDUCATIONAL ENDEAVOURS OF THE SCHOOL, FAMILY AND SOCIETY)
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE: 1. PROF. UNIV. DR. CARMEN – MIHAELA CRETU, UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IASI; 2. PROF. UNIV. DR. LUCIAN CIOLAN UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI; 3. PROF. UNIV. DR. ION ALBULESCU, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA

17 SEPTEMBRIE 2018, ORA 9:30
CANDIDAT    MATHIAS BEER
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL    INSTITUT FUR DONAUSCHWABISCHE GESCHICHTE UND LANDESKUNDE IN TUBINGEN (INSTITUTUL PENTRU ISTORIE SI STUDII REGIONALE ALE SVABILOR DUNARENI), EBERHARD KARLS UNIVERSITAT TUBINGEN, GERMANIA
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    ISTORIE
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE    FACULTATEA DE ISTORIE SI FILOSOFIE, CLADIREA CENTRALA A UBB, STR. MIHAIL KOGALNICEANU NR. 1, SALA 306 (ETAJUL 3)
TITLUL TEZEI DE ABILITARE    HABILITATIONSSCHRIFT MIGRATION, MINDERHEIT, MEMORIA ZUGANGE ZUR GESCHICHTE DEUTSCHER MINDERHEITEN IN UND AUS SUDOSTEUROPA (MIGRATIE, MINORITATE, MEMORIE. CONCEPTE DE CERCETARE CU PRIVIRE LA ISTORIA MINORITATILOR GERMANE IN SI DIN SUD-ESTUL EUROPEI. MIGRATION, MINORITY, MEMORY. APPROACHES TO THE HISTORY OF GERMAN MINORITIES IN AND FROM SOUTH EASTERN EUROPE)
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE:    1. PROF. UNIV. DR. HARALD HEPPNER, INSTITUTUL DE ISTORIE DIN GRAZ (AUSTRIA); 2. PROF. UNIV. DR. VASILE DOCEA, UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMISOARA; 3. PROF. UNIV. DR. RUDOLF GRAF, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA

25 SEPTEMBRIE 2018, ORA 12:30
CANDIDAT    LEVENTE SZASZ
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL    UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    MANAGEMENT
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE    FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI GESTIUNEA AFACERILOR, STR. TEODOR MIHALI NR. 58-60, SALA 118
TITLUL TEZEI DE ABILITARE    OPERATIONS MANAGEMENT RESEARCH – FROM SINGLE UNIT STRATEGIES TO NETWORK OPERATIONS
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE:    1. PROF. UNIV. DR. GABRIELA TIGU, ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI; 2. PROF. UNIV. DR. ADRIANA GRIGORESCU, SCOALA NATIONALA DE STUDII POLITICE SI ADMINISTRATIVE DIN BUCURESTI; 3. PROF. UNIV. DR. ION POPA, ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI; SUPLEANT: PROF. UNIV. DR. ANCA BORZA, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
5 OCTOMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Chimie si Inginerie Chimica
LOCUL SUSTINERII    sala 97
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    GHERMAN Ana – Maria – Mihaela
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Artificial Neural Network Modelling of Parametrized Photo-Induced Generation of Gold Nanoparticles and their Temperature Dynamics (Modelarea cu retele neuronale artificiale a generarii foto-induse a nanopartculelor de aur si dinamica temperaturii acestora)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Inginerie chimica
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. ing. AGACHI Paul – Serban    (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

4 OCTOMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MARGINEAN Emil – Mircea
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    ASCETISM CONTEMPORAN LA PARINTII SOFRONIE SAHAROV, EMILIANOS SIMONOPETRITUL SI BASIL PENNINGTON. CONCEPTUALIZARE SI STUDIU COMPARAT
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. ANDREICUT Ioan ( IPS Andrei ) (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

3 OCTOMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Chimie si Inginerie Chimica
LOCUL SUSTINERII    Sala 48
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BREHAR Marius – Adrian
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Modelarea matematica a proceselor din statiile de epurare. Aplicatii ale modelului matematic ASM1 + ADM1
DOMENIUL DE DOCTORAT    Inginerie chimica
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. ing. AGACHI Paul – Serban    (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

30 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
LOCUL SUSTINERII    sala 118
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BERCEAN Radu Vlad
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Managementul financiar-contabil in exploatatiile agricole din Romania si unele tari europene
DOMENIUL DE DOCTORAT    Contabilitate
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. DUMBRAVA Partenie (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

29 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula Ferdinand
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Romat Sandor-Gyorgy
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Az Arpad-kori telepulesrendszer a del-kelet Nyirsegben es az Ermelleken (Habitatul epocii arpadiene din Campia Nirului si Campia Eriului)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. KOVACS Andrei (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

29 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula Ferdinand
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    NEMES Erika Timea
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    ERDELYI KOZEPKORI FALKEPEK VIZSGALATA: BOGOZ, GELENCE, SEPSIKILYEN – DARLAC, SZASZIVANFALVA, ALMAKEREK (INVESTIGATIA PICTURILOR MURALE MEDIEVALE DIN TRANSILVANIA: MUGENI, GHELINTA, CHILIENI – DARLOS, IGHISU-NOU, MALANCRAV)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. KOVACS Andrei (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

29 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Teatru si Televiziune
LOCUL SUSTINERII    sala Cinema
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BOARIU Ana (BERLOGEA Anca)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Un prophete a Tophet August Strindberg relit Jeremie
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teatru si artele spectacolului
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. GOLOGAN Daniela    (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)
Prof. univ. dr. Di PEDE Elena    (Universite de Lorraine, Franta)

29 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    PARASCHIV Nicoleta – Adina (cas. PANAIT)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Genre-Related Dimensions in Master Dissertations. An Interdisciplinary English-Medium Teacher Development Master Programme in Romania – A Case in Point – (Dimensiuni specifice de gen in disertatii de masterat. Studiu de caz: un program interdisciplinar in limba engleza, destinat profesorilor, in Romania.
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. ZDRENGHEA Mihai – Mircea (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

29 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BAUER Bela
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Ertekek es lehetosegek a multikulturalizmus koraban A hagyomanyos es az ujkultura, ujmuveltseg, ujmedia szerepe az ezredfordulon (Valori si posibilitati in era multiculturalismului Rolul culturii traditionale, a ”culturii noi”, a ”noii culturalizari”, a ”noii medii” la cumpana mileniului)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CSEKE Peter (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

29 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    TEOC Flavia – Cornelia
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Perspectiva sofianica in saga regelui Harald – studiu privind articularea sensului din unghiul textemelor kenning –
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BORCILA Mircea (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

29 SEPTEMBRIE 2018, 10:30
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Sala 310
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BODE Lucian – Nicolae
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Securitatea energetica si managementul resurselor la inceputul secolului XXI. Romania in context european actual.
DOMENIUL DE DOCTORAT    Relatii internationale si studii europene
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. IVAN Adrian Liviu (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

29 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
LOCUL SUSTINERII    sediul facultatii, sala 501
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BONTA Liana Antonela (cas. MITEA)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Rolul Bancii Centrale Europene si a Bancii Federale de Rezerve in gestionarea crizelor economice
DOMENIUL DE DOCTORAT    Economie si afaceri internationale
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. LUTAS Mihaela (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

29 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Sala 310
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    GRAD Marius – Nicolae
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    RECONSTRUCTIA SI DEMOCRATIZAREA ZONELOR POST-CONFLICT. ABORDARI SI PERSPECTIVE CONTEMPORANE.
DOMENIUL DE DOCTORAT    Relatii internationale si studii europene
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. VESE Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    TCACENCO Petra Denisa
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Imaginea limbii nationale in poezia romaneasca a secolului al XIX-lea
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BICAN Ioana (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala Pompiliu Teodor, str. Napoca nr. 11
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MARCOV Zoran
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    ARME BALCANICE DIN SECOLELE XVIII-XIX DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. GRAF Rudolf (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Sociologie si Asistenta Sociala
LOCUL SUSTINERII    sediul facultatii, sala PL7
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    TOBIAS Andrada
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Loisir ,,productiv” si ,,dezvoltarea sinelui”: O analiza a petrecerii timpului liber in Romania contemporana
DOMENIUL DE DOCTORAT    Sociologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. ROTARIU Traian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala 11
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MENASCHES Avi
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    School Management in the Light of Implementation of the European Foundation for Quality Management Managementul scolar in lumina implementarii viziunii Fundatiei Europene pentru Managementul Calitatii (EFQM)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale educatiei
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CHIS Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Matematica si Informatica
LOCUL SUSTINERII    sala 5/I Tiberiu POPOVICIU
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LUCA Traian – Ionut
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Bi-criteria optimization with applications in economy (Optimizare bi-criteriala cu aplicatii in economie)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Matematica
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. DUCA Dorel (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 13:00
FACULTATEA    Sociologie si Asistenta Sociala
LOCUL SUSTINERII    sediul facultatii, sala 317
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    GHEORGHE Maria Cristina
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Desistarea din comportamentul infractional. Probatiunea ca agent de sustinere a eforturilor de desistare
DOMENIUL DE DOCTORAT    Sociologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. POPESCU Livia (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala 11
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    KADUSI Ayala
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    The Contribution of an Educational Program (R.S.P) to the Development of Cognitive and Emotional Competencies for Transition to First Grade (Contributia unui program educational (R.S.P) la dezvoltarea competentelor cognitive si emotionale necesare pentru trecerea la clasa I)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale educatiei
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. STAN Cristian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    TATAR Erzsebet – Timea
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    A Marianum Romai Katolikus Tan – es Leanynevelo Intezet a kozossegi emlekezetben (Amintirea vietii scolare de la inceputul secolului 20. Cazul Institutului Romano-Catolic de Fete “Marianum” din Cluj)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat:  Prof. univ. dr. KESZEG Vilmos (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Teatru si Televiziune
LOCUL SUSTINERII    sala Cinema
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BERCEANU Ion Alexandru
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Spectacolul Violentei – de la putere hipnotica la responsabilitate sociala –
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teatru si artele spectacolului
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. GOLOGAN Daniela    (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Francois Chamoux
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    TRANDAFIR Raluca – Codruta
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    CONCEPTUL DE „NATURA” IN FILOSOFIA MATERIALISTA FRANCEZA A SECOLULUI AL XVIII-LEA
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filosofie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. MUSCA Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala Vasile Bogrea
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BERETEU Dinu – Ioan
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    DACII DIN NORDUL TRANSILVANIEI (BAZINUL SOMESAN IN SECOLELE II a. Chr. – I p. Chr.)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. PISO Ioan    (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Chimie si Inginerie Chimica
LOCUL SUSTINERII    Sala 97
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    PRUTEANU Lavinia – Lorena
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    SIMILARITATEA MOLECULARA IN INVESTIGAREA PROPRIETATILOR CHIMICE SI ACTIVITATILOR BIOLOGICE
DOMENIUL DE DOCTORAT    Chimie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. JANTSCHI Lorentz (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala 11, cladirea Pedagogica
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    SENTURK Necmettin
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    ASSESSMENT OF LEARNING AND THINKING SKILLS VIA PROJECT-BASED LEARNING (EVALUAREA INVATARII SI ABILITATILOR DE GANDIRE PRIN INVATARE BAZATA PE PROIECT)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale educatiei
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CHIS Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala Bratianu (cladirea Echinox)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MANOLACHI Aurel – Cristian
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Asasinatul politic in societatea romaneasca interbelica. Studiu de caz: Miscarea Legionara
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. NICOARA Toader (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Chimie si Inginerie Chimica
LOCUL SUSTINERII    Sala 48
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    STAN (cas. CHIOREAN) Nora
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Contributii la chimia unor clase de compusi element-organici ai seleniului, telurului si staniului
DOMENIUL DE DOCTORAT    Chimie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. ing. SILVESTRU Anca –Daniela (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Sala Pompiliu Teodor
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Kommer Alois – Richard
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Die offentliche Darstellung der Auswanderung der Rumӓniendeutschen zwischen den Jahren 1978-1992 (Imaginea emigrarii germanilor din Romania in presa anilor 1978-1992)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. GRAF Rudolf (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula „Ferdinand”
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Marius-Nicolae POP
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Armata Romana intre doua conflagratii (1914-1945): legislatie,organizare, operatiuni
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. NICOARA Simona (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Studii Europene
LOCUL SUSTINERII    sala Schuman
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Iaroslavschi Maria – Bianca
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Diplomatia culturala si perspectivele sale actuale: Protagonisti si Modele
DOMENIUL DE DOCTORAT    Relatii internationale si studii europene
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. PUSCAS Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 12:30
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula ,,Regele Ferdinand I”
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LUPU Cristian
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Invatatorimea romaneasca din Transilvania intre 1870-1918. Rolul ei pedagogic, social si national
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. NICOARA Simona (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 11:30
FACULTATEA    Studii Europene
LOCUL SUSTINERII    sala Schuman
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Salantiu Tiberiu – Tudor
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Analiza problemelor complexe in relatiile transnationale
DOMENIUL DE DOCTORAT    Relatii internationale si studii europene
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. PUSCAS Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Stiinta si Ingineria Mediului
LOCUL SUSTINERII    Amfiteatrul Iustinian Petrescu
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    KOVACS Larisa – Alexandra
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Abordarea integrata a riscului de tip NaTech in zone cu activitati de transport al gazelor naturale pe fondul instabilitatii terenului
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinta mediului
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. ing. OZUNU Alexandru (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

28 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala Vasile Bogrea
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    CIMPEANU Andrei – Nicolae
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Edificii publice in Sarmizegetusa
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. PISO Ioan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 08:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 401
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BURDET Onita
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    LEGUM ALLEGORIAE – UN POSIBIL PATTERN AL DISCURSULUI EXEGETIC IUDEO-ALEXANDRIN
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. CHIRILA Ioan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 105 (I. Bunea)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    SANDRU Anca
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    ISIHASM SI ISLAM IN SECOLUL AL XIV-LEA -CONTEXT ISTORIC SI TEOLOGIC-
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. LEB Ioan – Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 401
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BIBART Adrian – Vasile
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    VIZIUNEA INAUGURALA A LUI IEZECHIEL IN LECTURA CRESTINA
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. CHIRILA Ioan    (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala nr. 11
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    ANGHEL Diana
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Program de accelerare a dezvoltarii cognitive la prescolari. Aplicatii in domeniul experiential Stiinte
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale educatiei
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CHIS Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 401
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BRASAI Ovidiu Dorian
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    MESIANISM SI ESHATOLOGIE IN ZAHARIA 9-14
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. CHIRILA Ioan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MIHESTIAN Alin – Georgian – Constantin
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Viata nationala, bisericeasca si culturala a romanilor ortodocsi de pe Valea Bargaului (sec. XVIII – XX)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. MORARU Alexandru (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii
LOCUL SUSTINERII    Sala 101
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    NISTOR LAURA
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Fashion as a Communicative Phenomenon. Discourses about Clothing Consumption among Youth (Moda ca fenomen comunicational. Discursuri vestimentare la tineri)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale comunicarii
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. HOSU Ioan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    ROSCA Paul – Ersilian
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Relatiile dintre Biserica Ortodoxa Romana si Casa Regala a Romaniei intre anii 1918-1947
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. MORARU Alexandru (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 105 ( I. Bunea)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    OPREA Mircea – Bogdan
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    John Henry Newman si conceptia sa despre refacerea unitatii crestine
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. LEB Ioan – Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 16:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BOCSAN Ovidiu – Ioan
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    VIATA BISERICEASCA SI CULTURALA A ROMANILOR DIN BIHOR INTRE ANII 1849-1918
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. MORARU Alexandru (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala 11
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    NOAH Shalom
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    The Contribution of the Pre-Military Education Program to the Success of Its Graduates (Contributia programului educational premilitar la succesul absolventilor acestuia)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale educatiei
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CHIS Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

26 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MOLDOVAN Doru – Paul
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    DUMNEZEIREA LUI IISUS HRISTOS DIN CELE SAPTE ZICERI IOANINE
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. TOFANA Stelian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

26 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Teologie Reformata
LOCUL SUSTINERII    sala Karacsony Sandor
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    STINGHE Ioan
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    TREZIRE SI MISIUNE IN PIETISMUL GERMAN: MOSTENIREA IN BISERICA ADVENTISTA DE ZIUA A SAPTEA
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. MOLNAR Ioan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

26 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Studii Europene
LOCUL SUSTINERII    sala Schuman
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    RISHPI Orit
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Examining the legal job description of urban local authority council members for the development of a quality local governance model in the globalized world (Examinarea atributiilor legale ale membrilor consiliului autoritatii locale urbane in vederea dezvoltarii unui model de administratie publica locala in contextul globalizarii)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Relatii internationale si studii europene
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. PUSCAS Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

26 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MERCA Calin – Marin
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    SINODUL APOSTOLIC DIN IERUSALIM IN RELATARE LUCANICA (F.Ap. 15, 1-35). O SOLUTIE PENTRU UNITATEA CRESTINISMULUI PRIMAR?
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. TOFANA Stelian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

25 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (V. Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    ARDELEAN PAUL – TIBERIU
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Relevanta traditiei dirijorale in muzica bisericeasca din spatiul romanesc. Exigente metodologice, vocationale si spirituale ale dirijorului de cor bisericesc
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. STANCIU Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

25 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (V. Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BABOSAN ANDREI OVIDIU
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Cultura muzicala bisericeasca din Tara Lapusului. Traditie si continuitate.
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. STANCIU Vasile    (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

25 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Teologie Reformata
LOCUL SUSTINERII    sala Karacsony Sandor
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    NYARADI ZSOLT
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Elpusztult templomok es kapolnak a kozepkori es koraujkori Udvarhelyszeken (Biserici si capele abandonate de pe teritoriul Scaunului Odorhei din Evul Mediu si de la inceputul Epocii Moderne)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BUZOGANY Desideriu (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

25 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BAUMGARTEN RATIU Simina – Elena
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Utopie si antiutopie in perioada 1870-1918
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BRAGA Corin (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

25 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BABIAS – CIOBANU Anamaria
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Jon Fosse and the New Theatre
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. TOMESCU – BACIU Sanda (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

25 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
LOCUL SUSTINERII    sala 118
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LEHENE Cosmin – Florin
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Strategii de colaborare intre companii. Contributii privind cresterea performantelor relationate cu productivitatea si inovarea
DOMENIUL DE DOCTORAT    Management
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BORZA Anca (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

25 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
LOCUL SUSTINERII    sala 118
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LAZE Septimiu Ionut
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Oportunitatea si impactul proiectelor finantate prin fonduri europene
DOMENIUL DE DOCTORAT    Management
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. NISTOR Razvan Liviu (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

24 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    RACZ Eva – Maria
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    A kozszolgalati radio atalakulasa 1989 utan Esettanulmany: a Kolozsvari Radio (Transformarea radioului public dupa 1989)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CSEKE Peter (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

24 SEPTEMBRIE 2018, 09:30
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Sala MEDIA
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    PALL-SZABO FERENC DANIEL
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    EDUCATIA IEZUITA DIN CLUJ (1579-1690)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Acad. Prof.univ. dr. POP Ioan – Aurel (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

24 SEPTEMBRIE 2018, 10:30
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala Media
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    KOSA Alexandru
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    ORGANIZAREA MILITARA IN BANATUL MEDIEVAL, SECOLELE XIV – XVI
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Acad., Prof.univ. dr. POP Ioan – Aurel (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

24 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LUNGOCI Constantin – Sorin
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    „HRISTOS IMPARTASIT COPIILOR” – REDIVIVA CATEHIZARII PAROHIALE: CONTEXT, CONTINUT, STRATEGII DIDACTICE
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. GORDON Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

24 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 (Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BARBULESCU Ionut
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    COMUNICAREA NONVERBALA IN DISCURSUL LAIC SI IN PREDICA. STUDIU COMPARATIV
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. GORDON Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

22 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Geografie
LOCUL SUSTINERII    sala 43, Amfiteatrul de Geografie George VALSAN
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    IMRE (RADULY) Lenke
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    TURISMUL RURAL ṢI DEZVOLTAREA DURABILA ȊN COMPARTIMENTUL DEPRESIONAR SFANTU GHEORGHE
DOMENIUL DE DOCTORAT    Geografie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CIANGA Nicolae (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

21 SEPTEMBRIE 2018, 13:00
FACULTATEA    Fizica
LOCUL SUSTINERII    Sala Augustin Maior
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LUCHIAN Raluca – Andreea
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Experimental and computational spectroscopy applied to antiepileptic and anticancer drugs ( Spectroscopie experimentala si computationala aplicata unor medicamente antiepileptice si anticancerigene )
DOMENIUL DE DOCTORAT    Fizica
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CHIS Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

21 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    SZUSZAMI Zsuzsanna
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Kepzomuveszet es lapkultura az 1968 – as korszakvaltasban Muveszeti utkeresesek a romaniai magyar sajtoban 1965–1975 kozott (Schimbari de optica in artele plastice si presa culturala in epoca marcata de evenimentele politice din 1968 Cautari artistice, rolul criticii de arta din presa scrisa maghiara din Romania, intre 1965 – 1975)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CSEKE Peter (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

21 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BOSBICIU Nicolaie
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Creatorul si creatia fata in fata cu istoria in scrierile lui Mihail Bulgakov
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. VARTIC Ionel – Mircea (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

21 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Teologie Reformata
LOCUL SUSTINERII    sala Karacsony Sandor
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Rad Andras Laszlo
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    A vallasos kozeg hatasa az erdelyi protestans teologushallgatok palyavalasztasi motivaciojara (Influenta mediului religios asupra motivatiei vocationale a studentilor teologi protestanti din Transilvania)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. MOLNAR Janos (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

21 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Stiinta si Ingineria Mediului
LOCUL SUSTINERII    Amfiteatrul Iustinian Petrescu
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    ANECHITEI – DEACU Valentina
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Temporal limitation of luminescence dating: on the saturation of the optically stimulated luminescence (OSL) signal of quartz ( Investigatii privind saturatia semnalului obtinut prin luminescenta stimulata optic in datarea sedimentelor folosind cuart )
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinta mediului
Conducator/Conducatori de doctorat: Conf. univ. dr. GABOR Alida – Iulia (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

21 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Drept
LOCUL SUSTINERII    sala 113
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Singeorzan Daciana – Elena
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Contractul de ingrijiri medicale
DOMENIUL DE DOCTORAT    Drept
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CATANA Radu (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

21 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Fizica
LOCUL SUSTINERII    Amfiteatrul Augustin Maior
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    CZIPA Lorand – Szabolcs
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    EFECTE DE INTERFERENTA IN IONIZAREA MOLECULELOR DIATOMICE
DOMENIUL DE DOCTORAT    Fizica
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. NAGY Ladislau (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

21 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    Sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    ILIES (cas. HANDRU) Maria – Cristina
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Sintaxa culturala si literara a fricii in tranzitia de la modernitate la postmodernism
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BORBELY Stefan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

20 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala Chamoux, cladirea centrala
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MIRZA VASILE
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Marea Neagra in viziunea lui Gheorghe I. Bratianu
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filosofie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. PETREU (VARTIC) Rodica Marta (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

20 SEPTEMBRIE 2018, 15:30
FACULTATEA    Teatru si Televiziune
LOCUL SUSTINERII    sala Cinema
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    KOLLO Csongor Bela
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Towards a re-appreciation of the actor’s work on the ʿselfʾ: personal training as a potential spiritual discipline
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teatru si artele spectacolului
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. POPESCU Marian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

20 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula FERDINAND
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    IMECS – MAGDO ESZTER
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    A DUALIZMUS SZEZONALIS ES VAROSI FURDOKULTURAJANAK EPITESZETI EMLEKEI. BORSZEKFURDO ES AZ EGYKORI MAROSVASARHELYI GOZFURDO (MONUMENTE ARHITECTURALE ALE CULTURII BALNEARE SI ORASENESTI IN TIMPUL DUALISMULUI. STATIUNEA BORSEC SI BAIA DE ABURI DE ODINIORA DIN TARGU MURES)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. emeritus dr. KOVACS Andrei (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

20 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala POPOVICI
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    NICORIUC Beatrice Kristine
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Raumkonstruktionen in den werken von Herta Muller (Constructii spatiale in opera lui Herta Muller)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BALOGH Andras (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

19 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala 101
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MARSCHALKO (BACZO). Eszter Eniko
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    The Self – Regulatory Correlates of Undergraduate Academic Performance Facilitators, Risk Factors and Intervention Possibilities
DOMENIUL DE DOCTORAT    Psihologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. SZAMOSKOZI Stefan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

19 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala Lucian Blaga
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    OLTEAN (cas. ZBINCA) Loredana Anca
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    DESCHIDEREA SPRE CELALALT CA PARADIGMA A COMUNICARII DIALOGICE
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filosofie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CODOBAN Aurel (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

19 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Teatru si Televiziune
LOCUL SUSTINERII    sala Cinema
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LUPAN Raluca
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Distanta minim necesara fata de rol in spatii performative de dimensiuni mici
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teatru si artele spectacolului
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BACS Miklos (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

19 SEPTEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala Lucian Blaga
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BORS Mircea Sabin
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Arhiva, discurs si contemporaneitate De la practici material-discursive la difractiile discursivitatii
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filosofie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. CODOBAN Aurel (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

18 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Sala Bohm Karoly, cladirea centrala UBB
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LAZAR Zsolt
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Erzekiseg es nyelviseg Betekintes az erzekiseg es nyelviseg osszefuggeseibe M.M. Bahtyin, M. Merleau-Ponty es H-G. Gadamer koncepcioinak kapcsolodasi pontjain (Senzualitate si lingualitate Incursiune in conexiunile dintre senzualitate si lingualitate in punctele de tangenta ale conceptiilor lui M. M. Bahtin, M. Merleau-Ponty si H.-G. Gadamer)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filosofie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. VERESS Carol (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

17 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula Ferdinand
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    GIRIGAN Gabriel
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Convertirea la penticostalism a rudarilor din Filiasi in contextul postsocialismului romanesc
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. MITU Sorin (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

17 SEPTEMBRIE 2018, 09:00
FACULTATEA    Geografie
LOCUL SUSTINERII    Amfiteatrul de Geografie George VALSAN
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    COCHECI Vlad Nicolae
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Impactul schimbarilor demografice asupra functiei rezidentiale in Zona Metropolitana Cluj-Napoca
DOMENIUL DE DOCTORAT    Geografie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BENEDEK Jozsef (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

17 SEPTEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212 ( Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BUCHIU Eugen
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Principiile prozelitismului sectar si misiunea Bisericii
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. BEL Valer (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

17 SEPTEMBRIE 2018, 12:30
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala 11
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    SULEIMAN Widad
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Improving English Language Learning through Exploring the Profile of ‘Good’ English Learners among Secondary-School Arab Students in Northern Israel
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale educatiei
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BOCOS Musata-Dacia (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

17 SEPTEMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala 11
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    GOLDSTEIN Terry
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Towards a Nature – Orientated Kindergarten Curriculum in Israel – a Case Study Examining Social- Emotional Development of Young Children
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale educatiei
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. STAN Cristian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)