EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a fost inclusa pe cea mai inalta pozitie din Romania intr-unul dintre clasamentele internationale majore ale anului 2018, ranking-ul US News Best Global Universities, realizat in spatiul academic american si dat recent publicitatii. Potrivit editiei curente a clasamentului, UBB se situeaza pe pozitia 575 la nivel mondial (https://www.usnews.com/education/best-global-universities/romania). La nivel national, UBB ocupa cea mai inalta pozitie din clasament, fiind urmata de Universitatea Politehnica din Bucuresti (pozitia 745 la nivel mondial), Universitatea din Bucuresti (pozitia 774 la nivel global), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi (situata, la nivel international, pe pozitia 1058), Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila (pozitia 1060 in clasamentul general), Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca (pozitia 1117), Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi (pozitia 1173) si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi (pozitia 1226). US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internationale care ierarhizeaza universitatile pe baza performantelor academice, dar si in functie reputatia globala si regionala a acestora. Clasamentul general US News Best Global Univesities include cele mai bune 1250 de universitati din 75 de tari ale lumii, ale caror performante au fost analizate in functie de 13 indicatori vizand reputatia globala si regionala a cercetarii, publicatiile si manifestarile stiintifice, impactul si numarul total al citarilor, colaborarile internationale.

Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului, prin Laboratorul de Incercari Radon „Constantin Cosma”, a organizat in data de 7 Noiembrie 2018, cu prilejul Zilei Internationale a Radonului, Masa rotunda intitulata „Cai si oportunitati de abordare a problemei radonului in contextul legislatiei in vigoare”.

Miercuri, 14 noiembrie 2018 are loc prezentarea „A penny for your thoughts: Ancient coin imagery and implications” sustinuta in cadrul seriei de intalniri Research in Cluj de catre Flora Kirk, bursier Fulbright in Romania. Evenimentul are loc de la ora 18.30 in cladirea Bosch de pe strada Somesului nr. 14, et. 4.

Vineri, 9 noiembrie 2018, Facultatea de Business gazduieste conferinta intitulata ”Bancile centrale, criza si postcriza. Romania si Uniunea Europeana incotro?”, sustinuta de Daniel Daianu.

In data de 14 noiembrie 2018, Facultatea de Studii Europene impreuna cu Cercul Studentesc de Analiza a Politicii Internationale organizeaza masa rotunda cu tema ”America in Decline in the Time of Trump and the Reaction from Europe”, avandu-i ca invitati pe Prof. Dr. Henry Steck si Prof. Dr. Craig Little de la State University of New York.

In data de 2 noembrie 2018, Grupul de reflectie si analiza internationala CITADEL si Think-Tank-ul „Casa Marii Negre” au organizat masa rotunda cu tema ” Romania si regiunea Marii Negre: Intalnirea Europei Centrale cu Rusia, Balcanii, Caucazul de Sud si Orientul Mijlociu”.

Joi, 8 noiembrie 2018, la Facultatea de Matematica si Informatica a avut loc conferinta ” Implicit parametrizations and applications in optimization and control”, sustinuta de Dr. Dan Tiba (cerc. st. 1, IMAR Bucuresti).

In perioada 8-9 noiembrie 2018, Facultatea de Drept in colaborare cu Uniunea Nationala a Notarilor Publici, Camera Notarilor Publici Cluj si Institutul Notarial Roman a organizat conferinta internationala ”In honorem Dan Chirica, Intre dogmatica dreptului si ratiunea practica.”

In cadrul seriei de Conferinte ale Centrului de Filosofie Antica si Medievala de la Facultatea de Istorie si Filosofie, va avea loc in data de 13 noiembrie 2018 conferinta ”Teoria stoica a divinatiei in Cicero, Despre Cicero”, sustinuta de Andrei Tudor Man (UBB Cluj). In data de 16 noiembrie 2018,  Florin Crismareanu  de la UAIC Iasi va sustine conferinta intitulata ”Eriugena, lector al scrierilor maximene”, iar Emanuel Grosu de la UAIC Iasi/UBB Cluj va sustine conferinta ”Modele cosmologice: Antichitatea greco-romana si inceputul erei crestine”.

Cenaclul UBB, sub coordonarea poetului Ion Muresan, a organizat marti, 13 noiembrie 2018, o noua intalnire care deschide seria unui nou sir de evenimente dedicate iubitorilor de literatura, scriitorilor si iubitorilor de lectura. La acest eveniment au citit proza Bianca Tamas si Gabriel Bota.

In cadrul seriei de Conferinte ale Departamentului de Istorie Antica si Arheologie va avea loc in data de 13 noiembrie 2018 conferinta ”Mapping and 3D models for the reconstruction of the archaeological sites and findings”, sustinuta de Prof. Dr. Maria Grazia D’Urso de la Universita degli Studi di Cassino e del Lazio Meridionale.

Seria Cluj Economics and Business Seminar continua cu sesiunea de toamna. In 15 noiembrie 2018, Darie Moldovan din cadrul Departamentului de Informatica Economica al UBB-FSEGA va sustine o prezentare cu tema “From predictive to prescriptive analytics in the era of Big Data”.

Facultatea de Studii Europene a organizat prima editie a Seminarului Hayek din acest an universitar, ȋn data de 7 noiembrie 2018. Seminarul Hayek se doreste a fi un cadru de dezbatere desfasurat pe parcursul intregului an universitar, iar conferintele sunt urmate de o sesiune de intrebari si dezbateri cu publicul interesat, documentarea prealabila asupra subiectului fiind recomandata, dar nu obligatorie.

In cadrul programului de tip Advanced Fellowship Intern derulat prin Institutul STAR-UBB, domnul Conf. univ. dr. Horea Poenar, va sustine vineri, 16 noiembrie, la Facultatea de Litere, conferinta Bad New Days. Universalitate, Globalizare, Planetaritate. Excurs analitic.

Proiectul de Parteneriat Strategic Erasmus+: Curriculum Inovator pentru Identitati Puternice intr-o Europa a Diversitatii (INSIDE) isi prezinta principalele rezultate. Proiectul a fost realizat in cadrul Departamentului de Psihologie al UBB (coord. lect. dr. Oana Negru-Subtirica). Cele trei resurse dezvoltate in cadrul INSIDE vizeaza identitatea tinerilor si pot fi accesate aici: https://inside.mruni.eu. 1) Curriculumul SIDE contine materiale si resurse de studiu pentru un curs la nivel universitar privind dezvoltarea identitatii tinerilor. SIDE a fost dezvoltat si testat intr-un curs universitar intensiv. 2) Doua compendii de lucrari stiintifice privind identitatea tinerilor in Europa au fost publicate in reviste stiintifice de varf:  Journal of Youth and Adolescence (2018, 47/4, numar special “Dezvoltarea identitatilor: resurse individuale si sociale”) si European Psychologist (2018, 23/4). 3) Resursele online I-TOOL cuprind prezentari, interviuri cu cercetatori, si cu alte resurse pentru cei interesati de dezvoltarea identitatii tinerilor. In 11 octombrie 2018, la Vilnius, Lituania, a avut loc conferinta internationala “Cum ne regasim in diversitate? Cum intelegem identitatea tinerilor”, cu participare a peste 100 de psihologi scolari, profesori, lucratori in domeniul tineretului din Lituania, Ucraina, Letonia, Rusia, Spania si Finlanda. Evenimentul a reunit cercetatori din Italia, Franta, Polonia, Romania, Olanda si Lituania in vederea multiplicarii rezultatelor proiectului. Partenerii din cadrul INSIDE sunt: Universitatea Babes-Bolyai (Romania); Universitatea din Bologna (Italia); Universitatea din Bordeaux (Franta); Universitatea Cardinal Stefan Wyszynski, Varsovia (Polonia); Asociatia Tolerant Youth (Lituania); si Universitatea Tehnica Kaunas (partener asociat, Lituania), impreuna cu Universitatea Mykolas Romeris (coordonator, Lituania).

In perioada 29-30 octombrie 2018, la Blaj, a avut loc Simpozionul International ”Romania 100.Biserica Statul si Binele Comun. Istorie si Teologie”. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Teologie Greco-Catolica impreuna cu Facultatea de Istorie si Filosofie si Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, Arhieparhia de Alba Iulia si Fagaras, Curia Arhiepiscopiei Majore Blaj.

Joi 1 noiembrie 2018, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca si Centrul de Dialog intre Teologie si Filosofie al UBB a organizat conferinta cu titlul: Credinta si evlavie sustinuta de Pr. prof. univ. dr. George Remete de la Facultatea de Teologie Ortodoxa  a Universitatii „1 Decembrie 1918”  din Alba Iulia, precedata de lansarea cartii Leacuri contra evlaviei. La eveniment – moderat de lect. univ. dr. Nicolae Turcan – a fost prezent Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, cadre universitare ale Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, studenti si credinciosi.

In perioada 2-3 noiembrie 2018 a avut loc, in organizarea Facultatatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, Conferinta Nationala a Doctoranzilor, cu tema: Unitate si identitate. Ortodoxia romanilor intre comuniunea rasariteana si dialogul cu Apusul. Au luat parte 36 de studenti-doctoranzi de la Facultatatile de Teologie Ortodoxa din Arad, Craiova, Alba Iulia, Oradea si Cluj-Napoca. In cadrul sesiunii inaugurale, au rostit alocutiuni: Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultatii. Cu aceasta ocazie a fost lansat primul numar al revistei doctroranzilor din cadrul Scolii Doctorale de Teologie Isidor Todoran a UBB, Studia Teologica Ortodoxa Doctoralia Napocensia.

In perioada 4-6 noiembrie 2018, la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca s-a desfasurat Simpozionul International de Teologie, Istorie, Muzicologie si Arta, intitulat Unitate si Identitate. Ortodoxia romanilor intre comuniunea rasariteana si dialogul cu Apusul. La eveniment au participat cinci ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, peste 120 de cadre didactice si cercetatori, clerici si mireni de diferite confesiuni – ortodocsi, catolici, protestanti – din tara si din strainatate. In cadrul deschiderii oficiale a lucrarilor, in calitate de gazda, pr. prof. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, a adresat un cuvant de bun venit participantilor. In prima sesiune de comunicari au sustinut prelegeri: Inaltpreasfintitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, a sustinut o prelegere intitulata: Ca toti sa fie una, in care a aratat „dorinta de a transpune, in cadrul evenimentului, starea de spirit a romanilor participanti la momentul astral de la 1 Decembrie 1918”. Preasfintitul Visarion, Episcopul Tulcii: Dobrogea, pamant dintotdeauna romanesc, Preasfintitul Petroniu, Episcopul Salajului: Comuniunea si solidaritatea romanilor cu Ortodoxia rasariteana, Preasfin¬titul Veniamin Goreanu, Episcopul Basarabiei de Sud: Con¬tributia Episcopului Dionisie Erhan la realizarea unirii Basarabiei cu tara-mama si Preasfintitul Timotei, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului: Biserica marturisitoare si Unirea de la 1 Decembrie 1918. In partea a doua a simpozionului, participantii au prezentat lucrari pe patru sectiuni: „Teologie”, „Istorico-Practice”, „Muzicologie si Arta Sacra”. De asemenea, in cadrul manifestarii stiintifice, pe holurile Facultatii a avut loc o expozitie de arta a cadrelor didactice de la specializarea Arta Sacra a Facultatii de Teologie Ortodoxa  (Prof. univ. dr. Marcel Gheorghe Muntean, Diac. conf. univ. dr. Marin Cotetiu, Lect. univ. dr. Claudia Cosmina Trif , Lect. univ. dr. Alin Razvan Trifa, Lect. univ. dr. Marius Dan Ghenescu si asist. univ. dr. Victoria Alina  Gradinar), intitulata: Icoana, simbol al unitatii de credinta romaneasca. In incheierea evenimentului marti, 6 noiembrie 2018, au fost prezentate concluziile, urmate de un concert festiv dedicat Centenarului Marii Uniri, cu participarea Corului de camera „Psalmodia Transylvanica” al Facultatii de Teologie Ortodoxa, dirijat de Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu si a Cvartetului de coarde Cantabile: Delia Rebrean – Vioara 1, Cosmina Salvan – Vioara 2, Andrada Calugar – Viola si Diana Stir – Violoncel. Simpozionul face parte din suita de manifestari stiintifice ale facultatii, proiectate pentru anul universitar 2018-2019, si se incadreaza in seria de evenimente organizate cu prilejul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii noastre, a anului 2018 ca „Anul omagial al unitatii de credinta si de neam si Anul comemorativ al fauritorilor Marii Uniri din 1918”, pe tot cuprinsul Patriarhiei Romane.

In perioada 6-9 noiembrie 2018, Facultatea de Teologie Ortodoxa Sf. Andrei Saguna din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu a organizat Simpozionul A face misiune dupa modelul lui Hristos, editia a VII-a, cu tema: Notiunea de ucenicie astazi in diferitele traditii crestine: o perspectiva istorica si misiologica. Pr. conf. univ. dr. Cristiasn Sonea  a prezentat comunicarea cu titlul: Formarea misionara in educatia teologica ortodoxa rasariteana in Romania de azi.


CARTI
Ovidiu Oltean, Remus Anghel, Christian Schuster: Reinventand germanitatea. Etnicizare,
mobilitate si imprumut cultural la marginea Europei. Bucuresti, Editura Tritonic,2018


ARTICOLE APARUTE
Rae, J. W. B.; Burke, A.; Robinson, L. F.; Adkins, J. F.; Chen, T.; Cole, C.; Greenop, R.; Li, T.; Littley, E. F. M.; Nita, D. C.; Stewart, J. A.; Taylor, B. J.
CO2 storage and release in the deep Southern Ocean on millennial to centennial timescales
NATURE (FI- 41.577)
Volume: 562  Issue: 7728  Pages: 569-+
DOI: 10.1038/s41586-018-0614-0
Published: OCT 25 2018
Accession Number: WOS:000448277800054

Janiaud, Perrine; Cristea, Ioana-Alinea; Ioannidis, John P. A.
Industry-funded versus non-profit-funded critical care research: a meta-epidemiological overview
INTENSIVE CARE MEDICINE  (FI- 15.008)
Volume: 44  Issue: 10  Pages: 1613-1627
DOI: 10.1007/s00134-018-5325-3
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000447967000002

Joy, Syed R. U.; Trufan, Eszter; Smith, Mark D.; Puscas, Cristina; Silaghi-Dumitrescu, Radu L.; Semeniuc, Radu F.
An unexpected mu(4)-oxido-bridged tetranuclear Cu(II) inverse coordination complex of a heptadentate bis(pyrazolyl)methane-based ligand: Synthesis, structure, spectroscopic properties, and catecholase activity
INORGANICA CHIMICA ACTA
Volume: 485  Pages: 190-199
DOI: 10.1016/j.ica.2018.10.005
Published: JAN 24 2019
Accession Number: WOS:000448409900023

Kedves, Endre-Zsolt; Szekely, Istvan; Baia, Lucian; Baia, Monica; Csavdari, Alexandra; Pap, Zsolt
The Comparison of the Photocatalytic Performance Shown by TiO2 and TiO2/WO3 Composites-A Parametric and Kinetic Study
JOURNAL OF NANOSCIENCE AND NANOTECHNOLOGY
Volume: 19  Issue: 1  Pages: 356-365
DOI: 10.1166/jnn.2019.15792
Published: JAN 2019
Accession Number: WOS:000447641700046

Toth, Zsejke-Reka; Pap, Zsolt; Danciu, Virginia; Cosoveanu, Veronica; Baia, Lucian; Kovacs, Gabor
Detailed Investigation of Phenol Degradation on Au/TiO2 Composite Materials
JOURNAL OF NANOSCIENCE AND NANOTECHNOLOGY
Volume: 19  Issue: 1  Pages: 407-413
DOI: 10.1166/jnn.2019.15793
Published: JAN 2019
Accession Number: WOS:000447641700053

Munteanu, Andreea; Ratiu, Lucia
Title: The Manager as Coach: Cross-Cultural Adaptation of an Instrument Assessing Managers’ Coaching Skills
JOURNAL OF RATIONAL-EMOTIVE AND COGNITIVE-BEHAVIOR THERAPY
Volume: 36  Issue: 4  Pages: 303-319
DOI: 10.1007/s10942-015-0221-z
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000448511100001

Radu, Luana-Flavia; Attia, Amr A. A.; Lupan, Alexandru; King, R. Bruce
Binuclear pentalene titanium carbonyls: Comparison with related cyclopentadienyltitanium carbonyls
INTERNATIONAL JOURNAL OF QUANTUM CHEMISTRY
Volume: 118  Issue: 22  Article Number: e25762
DOI: 10.1002/qua.25762
Published: NOV 15 2018
Accession Number: WOS:000448175700006

Horavath, Emoke; Hutanu, Adina; Chiriac, Liviu; Dobreanu, Minodora; Oradan, Alex; Nagy, Elod-Erno
Ischemic damage and early inflammatory infiltration are different in the core and penumbra lesions of rat brain after transient focal cerebral ischemia
JOURNAL OF NEUROIMMUNOLOGY
Volume: 324  Pages: 35-42
DOI: 10.1016/j.jneuroim.2018.08.002
Published: NOV 15 2018
Accession Number: WOS:000447819000005

Kristaly, Alexandru
Sharp uncertainty principles on Riemannian manifolds: the influence of curvature
JOURNAL DE MATHEMATIQUES PURES ET APPLIQUEES
Volume: 119  Pages: 326-346
DOI: 10.1016/j.matpur.2017.09.002
Published: NOV 2018
Accession Number: WOS:000448496600009

Leustean, Laurentiu; Nicolae, Adriana; Sipos, Andrei
An abstract proximal point algorithm
JOURNAL OF GLOBAL OPTIMIZATION
Volume: 72  Issue: 3  Pages: 553-577
DOI: 10.1007/s10898-018-0655-9
Published: NOV 2018
Accession Number: WOS:000448280900009

Precup, Radu; Rodriguez-Lopez, Jorge
Positive solutions for discontinuous problems with applications to phi-Laplacian equations
JOURNAL OF FIXED POINT THEORY AND APPLICATIONS
Volume: 20  Issue: 4  Article Number: UNSP 156
DOI: 10.1007/s11784-018-0636-0
Published: NOV 2018
Accession Number: WOS:000448280400001

Lucian, Gaban; Ema, Masca; Ioan, Morar Dan; Gheorghe, Fatacean; Andrei, Moscviciov
Statistical analysis of performance in SMEs
CURRENT SCIENCE
Volume: 115  Issue: 8  Pages: 1543-1549
DOI: 10.18520/cs/v115/i8/1543-1549
Published: OCT 25 2018
Accession Number: WOS:000448263900031

Keresztes, Lujza; Martinez Menendez, Jesus; Martin, Luis; Torok, Edina; Kolcsar, Levente-Peter
Description of a new species of Mediotipula from Albania, with consideration of the eastern Mediterranean as a diversity hotspot (Diptera, Tipulidae)
ZOOKEYS
Issue: 792  Pages: 99-115
DOI: 10.3897/zookeys.792.25683
Published: OCT 23 2018
Accession Number: WOS:000448208900006

Ticlau, Tudor Cristian; Moldovan, Bogdan Andrei; Hintea, Cristina Maria
Challenges of the Implementation of the European Charter of Local Self-Government in Romania’s Legislation
LEX LOCALIS-JOURNAL OF LOCAL SELF-GOVERNMENT
Volume: 16  Issue: 4  Pages: 873-893
DOI: 10.4335/16.4.873-893(2018)
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000448046400011

Surdea-Blaga, Bogdan
WHAT MAKES A CITY ATTRACTIVE FOR BUSINESS SERVICES CENTERS? CLUJ-NAPOCA CASE STUDY
TRANSYLVANIAN REVIEW OF ADMINISTRATIVE SCIENCES
Issue: 55E  Pages: 98-117
DOI: 10.24193/tras.55E.7
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000448125600007

Urs, Nicolae
E-GOVERNMENT DEVELOPMENT IN ROMANIAN LOCAL MUNICIPALITIES: A COMPLICATED STORY OF SUCCESS AND HARDSHIPS
TRANSYLVANIAN REVIEW OF ADMINISTRATIVE SCIENCES
Issue: 55E  Pages: 118-129
DOI: 10.24193/tras.55E.8
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000448125600008

Butiuc-Keul, Anca; Craciunas, Cornelia; Goia, Irina; Farkas, Anca; Jarda, Liliana; Cristea, Victoria
Genetic structure of populations of several endangered and endemic Dianthus species revealed by microsatellite markers
ACTA BOTANICA CROATICA
Volume: 77  Issue: 2  Pages: 181-188
DOI: 10.2478/botcro-2018-0022
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000448137400009

Szasz, Paul Lucian; Coman, Madalina; Curtiss, Joshua; Carpenter, Joseph K.; Hofmann, Stefan G.
Use of Multiple Regulation Strategies in Spontaneous Emotion Regulation
INTERNATIONAL JOURNAL OF COGNITIVE THERAPY
Volume: 11  Issue: 3  Pages: 249-261
DOI: 10.1007/s41811-018-0026-9
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000447511300001

Moldovan, Dorin Vasile; Cosma, Constantin; Molnar, Iulia Consuela; Muntean, Lavinia Elena
NATURAL RADIOACTIVITY OF SAND SAMPLES FROM TRANSYLVANIA AREA AND ASSESSMENT OF THE ENVIRONMENTAL RISKS ON CIVIL AND LIVESTOCK HOUSING
ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL
Volume: 17  Issue: 8  Pages: 1949-1953
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000448683900019

Juzsakova, Tatjana; Redey, Akos; Le Phuoc Cuong; Kovacs, Zsofia; Frater, Tamas; Csavdari, Alexandra; Raduly, Istvan; Lauer, Janos; Nemeth, Jozsef; Sebestyen, Viktor
DETERMINATION OF THE RARE EARTH METALS IN THE RED MUD FOR POSSIBLE UTILIZATION
ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL
Volume: 17  Issue: 8  Pages: 2001-2009
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000448683900024

Ramli, N.; Ahmad, S.; Pop, I
MHD forced convection flow and heat transfer of ferrofluids over a moving flat plate with uniform heat flux and second-order slip effects
SCIENTIA IRANICA
Volume: 25  Issue: 4  Pages: 2186-2197
DOI: 10.24200/sci.2017.4343
Published: JUL-AUG 2018
Accession Number: WOS:000448137000010

Patrut, Adrian; Patrut, Roxana T.; Rakosy, Laszlo; Ratiu, Ileana-Andreea; Lowy, Daniel A.; Bodis, Jeno; von Reden, Karl F.
RADIOCARBON DATING OF THE OLD ASH OF AITON, ROMANIA
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 3  Pages: 41-48
DOI: 10.24193/subbchem.2018.3.03
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448339300003

Petean, Ioan; Paltinean, Gertrud Alexandra; Mocanu, Aurora; Muntean, Dana Florina; Muresan, Liana; Arghir, George; Tomoaia-Cotisel, Maria
MICRO AND NANO ORGANIZATION OF ATMOSPHERIC PARTICULATE MATTER IN GRIGORESCU DISTRICT OF CLUJ-NAPOCA
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 3  Pages: 49-57
DOI: 10.24193/subbchem.2018.3.04
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448339300004

Dragan, Simion
MACROKINETIC INVESTIGATIONS OF DRY FLUE-GAS DESULFURIZATION PROCESS USING TGA TECHNIQUE
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 3  Pages: 59-72
DOI: 10.24193/subbchem.2018.3.05
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448339300005

Rapuntean, Sorin; Balint, Reka; Paltinean, Gertrud Alexandra; Tomoaia, Gheorghe; Mocanu, Aurora; Racz, Csaba-Pal; Horovitz, Ossi; Tomoaia-Cotisel, Maria
ANTIBACTERIAL ACTIVITY OF SILVER NANOPARTICLES OBTAINED BY CO-REDUCTION WITH SODIUM CITRATE AND TANNIC ACID
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 3  Pages: 73-85
DOI: 10.24193/subbchem.2018.3.06
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448339300006

Barabas, Reka; Rigo, Melinda; Eniszne-Bodogh, Margit; Moisa, Corina; Cadar, Oana
PREPARATION AND CHARACTERIZATION OF HYDROXYAPATITE BASED NANO-COMPOSITE BIOMORPHIC IMPLANTS
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 3  Pages: 137-154
DOI: 10.24193/subbchem.2018.3.11
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448339300011

Burca, Silvia; Indolean, Cerasella
IONIC EXCHANGE STUDIES FOR CORRECTING WATER QUALITY INDICATORS
STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA
Volume: 63  Issue: 3  Pages: 155-170
DOI: 10.24193/subbchem.2018.3.12
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448339300012

Motamednezhad, Ahmad; Bulboaca, Teodor; Analouei Adegani, Ebrahim; Dibagar, Nesa
Second Hankel determinant for a subclass of analytic bi-univalent functions defined by subordination
TURKISH JOURNAL OF MATHEMATICS
Volume: 42  Issue: 5  Pages: 2798-2808
DOI: 10.3906/mat-1710-106
Published: 2018
Accession Number: WOS:000447946800056

Bilasco, Stefan; Rosca, Sanda; Pacurar, Ioan; Moldovan, Nicolaie; Vescan, Iuliu; Fodorean, Ioan; Petrea, Danut
ROADS ACCESIBILITY TO AGRICULTURAL CROPS USING GIS TECHNOLOGY. METHODOLOGICAL APROACH
GEOGRAPHIA TECHNICA
Volume: 13  Issue: 2  Pages: 12-30
DOI: 10.21163/GT_2018.132.02
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000448465500002

Furtuna, Paula; Haidu, Ionel; Maier, Narcis
SYNOPTIC PROCESSES GENERATING WINDTHROWS. A CASE STUDY IN THE APUSENI MOUNTAINS (ROMANIA)
GEOGRAPHIA TECHNICA
Volume: 13  Issue: 2  Pages: 52-61
DOI: 10.21163/GT_2018.132.04
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000448465500004

Ivan, Kinga; Gagacka, Daria; Matecka, Paulina
AUTOMATED TOOL FOR THE EXTRACTION OF THE SURFACE PONDS BASED ON LIDAR DATA
GEOGRAPHIA TECHNICA
Volume: 13  Issue: 2  Pages: 89-96
DOI: 10.21163/GT_2018.132.07
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000448465500007

Baila, Adelina Patricia
SYNTACTIC FUNCTIONS VS SEMANTIC FUNCTIONS IN ROMANIAN GRAMMAR
DACOROMANIA
Volume: 23  Issue: 1  Pages: 17-26
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448668800002

Bocos, Cristina
THE CLASSIFICATION OF MAN/MEN COMPOUND NOUNS IN DOOM AND DOOM2. PHONOLOGICAL, MORPHOLOGICAL AND ORTHOGRAPHICAL FEATURES
DACOROMANIA
Volume: 23  Issue: 1  Pages: 27-37
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448668800003

Dalalau-Nasta, Lavinia
OBSERVATIONS CONCERNING THE SYNTACTIC FUNCTIONS OF THE NOUN PHRASE
DACOROMANIA
Volume: 23  Issue: 1  Pages: 38-46
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448668800004

Dragutoiu, Adela
THE PRINCIPLE OF THE UNIQUENESS OF SYNTACTIC FUNCTIONS IN ROMANIAN GRAMMAR
DACOROMANIA
Volume: 23  Issue: 1  Pages: 47-63
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448668800005

Indolean, Andreea-Teodora Tertea
FROM NOMINALIZATION IN PRIMARY LANGUAGE TO NOMINALIZATION IN METALANGUAGE
DACOROMANIA
Volume: 23  Issue: 1  Pages: 79-89
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448668800007

Tont, Anamaria Bianca Teusdea
INTERROGATIVE AND RELATIVE PRONOMINAL ADJECTIVES AS PRO-ADJECTIVES – A CERTITUDE?
DACOROMANIA
Volume: 23  Issue: 1  Pages: 90-99
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448668800008

Sandor, Jozsef
An inequality involving a ratio of zeta functions
NOTES ON NUMBER THEORY AND DISCRETE MATHEMATICS
Volume: 24  Issue: 3  Pages: 92-94
DOI: 10.7546/nntdm.2018.24.3.92-94
Published: 2018
Accession Number: WOS:000448478500011


ALTE PUBLICATII
Hernadi, Klara; Baia, Lucian; Pap, Zsolt; Sapi, Andras
A Special Section on Shape Tailored Nanocrystals in Catalysis
JOURNAL OF NANOSCIENCE AND NANOTECHNOLOGY
Volume: 19  Issue: 1  Pages: 277-279
DOI: 10.1166/jnn.2019.15767
Published: JAN 2019
Accession Number: WOS:000447641700041

Moher, David; Naudet, Florian; Cristea, Ioana A.; Miedema, Frank; Ioannidis, John P.; Goodman, Steven N.
New Principles for Assessing
ISSUES IN SCIENCE AND TECHNOLOGY
Volume: 35  Issue: 1  Pages: 20-23
Published: FAL 2018
Accession Number: WOS:000447682000006

Florea, Loredana; Gazdac, Cristian
Intangible Heritage
JOURNAL OF ANCIENT HISTORY AND ARCHAEOLOGY
Volume: 5  Issue: 3  Pages: 84-85
DOI: 10.14795/j.v5i3.343
Published: 2018
Accession Number: WOS:000447242100008


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
10 noiembrie 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala BOGREA
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT        MORARU Adrian – Valentin
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Critica civilizatiei romane moderne. Orizont antimodern in cultura romana intre 1848 si 1948
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. NICOARA Simona (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

13 noiembrie 2018, 10:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII     Sala 212
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT         JORZA Nicolae (Protos. NIFON)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Preotul hunedorean Ioan Sabau (1914-2009) – Paradigma de pastoratie contextuala – ( Priest Ioan Sabau from Hunedoara (1914-2009)– Paradigm of contextual pastorship – )
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Arhim. Prof. univ. dr. TIA Cristian (Teofil) (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

13 noiembrie 2018, 08:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    Sala 212
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT        SANDOR Matei – Stefan (Arhim. Siluan)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    PATOLOGIILE EXCESULUI IN ABORDARE PASTORALA (PATHOLOGIES OF THE ABUSE IN A PASTORAL APPROACH)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Arhim. Prof. univ. dr. TIA Cristian (Teofil) (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

16 noiembrie 2018, 10:00
FACULTATEA    Chimie si Inginerie Chimica
LOCUL SUSTINERII    Sala 97
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT        SACARA Ana – Maria
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Adsorbtia si detectia electrochimica a unor poluanti din solutii apoase ( Adsorption and electrochemical detection of certain pollutants from aqueous solutions Scientific)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Chimie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. MURESAN Liana – Maria (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

16 noiembrie 2018, 10:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT        ABRUDBÁNYAI – GYŐRI Tamás
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Az együttélés mintái egy vegyes lakosságú erdélyi faluban (Modele de convietuire interetnica intr-un sat transilvanean)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. KESZEG Vilmos (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

16 noiembrie 2018, 12:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    sala 131, Facultatea de Istorie si Filosofie
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT        MAVROPOL Andra
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Statutul ontologic al imaginii fotografice
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filosofie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. RATIU Dan Eugen (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)