OPORTUNITATI DE FINANTARE
Institutul STAR-UBB deschide competitia 2017 pentru aplicatii academice in cadrul urmatoarelor programe  dedicate cadrelor didactice/cercetatorilor si studentilor: (1) Advanced Fellowships Interne; (2) Advanced Fellowship Externe; (3) UBB Student Fellowships pentru Doctoratul European. Mai multe informatii cu privire la competitiile deschise se gasesc la adresa: http://starubb.institute.ubbcluj.ro/index.php/2017/06/21/invitatie-aplicatii-pentru-fellowships-in-cadrul-institutului-star-ubb/.


EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
In cadrul Adunarii Generale a Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, care a avut loc vineri, 16 iunie 2017, la Bucuresti, domnul prof. univ. dr. ing. Alexandru Ozunu, decanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Mediului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, a fost primit membru corespondent al acestui for stiintific, ca urmare a activitatii sale din domeniul stiintei si ingineriei.

Castigatorul UBB-AEGON Advanced Fellowship a fost ales in persoana domnului lector univ. dr. Silviu Matu (echipa Matu et al.), de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din UBB.

Au fost anuntate rezultatele competitiei nationale de proiecte institutionale (FDI) ale universitatilor la Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (http://www.cnfis.ro/rezultate-evaluare-fdi-2017/). UBB a obtinut in total cele mai bune clasari dintre toate universitatile finantate – si este una dintre foarte putinele care au castigat proiecte in toate cele 8 domenii.

Universitatea Babes-Bolyai, in parteneriat cu Spherik Accelerator (https://spherikaccelerator.com/) va organiza luni, 26 iunie 2017, de la ora 16.00, in Aula Magna, un dialog despre drumul de la idee sau rezultat al cercetarii spre crearea unui produs si statutul de antreprenor, precum si despre oportunitatile oferite de un accelerator antreprenorilor care doresc sa isi dezvolte, intr-un timp scurt, o afacere in zona Tech. Evenimentul este organizat in contextul strategiei Universitatii Babes-Bolyai cu privire la valorificarea integrata a tuturor celor trei componente ale cunoasterii: cercetarea, predarea/invatarea si serviciile oferite mediului socio-economic/comunitatii. UBB este membru fondator al acceleratorului Spherik, urmarind incurajarea cadrelor didactice/de cercetare si studentilor sa-si transfere expertiza academica si ideile inovatoare in servicii catre mediul socio-economic-comunitate, prin dezvoltarea de afaceri (prin Start-up, Spin-off etc.).

Senatul Romaniei – Comisia de Politica Externa, Universitatea Babes-Bolyai si Institutul Francez Cluj organizeaza vineri, 23 iunie, Masa Rotunda cu tema „Perspective transversale asupra dinamicii relatiilor franco-romane. Sezonul Cultural Romania-Franta”. Evenimentul, care va avea loc la Facultatea de Studii Europene, va reuni responsabili ai relatiilor bilaterale franco-romane, decidenti politici, specialisti francezi si romani, reprezentanti ai universitatilor clujene si ai mediului de afaceri francez si romanesc. Un punct important al dezbaterii va fi legat de modalitatile concrete de valorificare a Sezonului Cultural Romania-Franta, in prezenta Comisarului Romaniei, dl. Andrei Tarnea.

Universitatea Babes-Bolyai a organizat joi, 22 iunie 2017, in Aula Magna a UBB, ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa, domnului Prof. dr. Xavier Pascual Fuertes, INEFC Barcelona (Instituto Nacional de Educacion Fisica de Catalunya – Universitat de Barcelona), antrenor principal al lotului national masculin de handbal al Romaniei. Titlul va fi acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul UBB pentru contributia importanta adusa reasezarii handbalului masculin romanesc pe harta elitei mondiale, pentru competenta profesionala de exceptie si pentru indrumarea tinerei generatii spre inalte performante sportive. Laudatio va fi prezentata de Conf. dr. Leon Gombos.

Primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu prof. Rada Flavia Mihalcea, cetatean de onoare al municipiului, organizeaza cea de-a treia editie a concursului ”Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie”, care isi propune recunoasterea tinerilor cercetatori din domeniul stiintei si ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelenta si au adus contributii extraordinare in domeniul lor de specialitate si societatii. Anul acesta Premiul I a fost castigat de Cosmin Farcau, Facultatea de Fizica si ICI-BNS ale UBB. De asemenea, una dintre cele trei mentiuni speciale a fost acordata colegei Sanda Boca-Farcau, tot de la ICI-BNS al UBB.

Miercuri, 21 iunie 2017, a avut loc o prezentare sustinuta de dna Prof. Maria Roth, de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, cu tema „Sanatatea – ca drept al copiilor. Principii europene si practici romanesti” in cadrul Atelierului Multidisciplinar si Interuniversitar de Filosofie si Antropologie Medicala.

Cercul Critical Thinking in Frontiers Science organizat din anul 2005 in jurul Institutului International de Psihoterapie (http://www.psychotherapy.ro) din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, l-a avut ca invitat miercuri, 21 iunie 2017, pe prof. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti. Prof. dr. Mircea Dumitru a sustinut in cladirea Avalon, conferinta cu titlul „Explicarea stiintifica a mintii: testabilitatea stiintifica intre verificabilitate si falsificabilitate – concept vs metoda“.

Luni, 19 iunie 2017, a avut loc conferinta de presa sustinuta de reprezentantii conducerii Universitatii Babes-Bolyai pe tema problemelor cercetarii universitare romanesti. Temele principale ale conferintei au vizat: Redefinirea UBB ca universitate de tip world-class, Redefinirea relatiei dintre Universitatea Babes-Bolyai si mediul socio-economic/comunitatea locala, Pozitia UBB in clasamentele universitare internationale si realizari recente de exceptie in cercetare, Regandirea predarii/invatarii la UBB, Probleme legate de finantarea cercetarii universitare in Romania.

Centrul pentru Studii Internationale, din cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii a Universitatii Babes-Bolyai, in parteneriat cu Centrul pentru Studiul Democratiei si Centrul pentru Diplomatie Publica, organizeaza vineri, 23 iunie 2017, a V-a editie a „Forumului de Diplomatie Publica. Imaginea Romaniei pe plan extern. De la probleme la solutii pe termen lung”.

Universitatea Babes-Bolyai a castigat proiecte in valoare de aproximativ 3 milioane de lei pentru prevenirea abandonului scolar si sprijinirea tinerilor in alegerea viitoarei cariere. Proiectele au fost aprobate in urma competitiei deschise pentru finantarea unor programe de vara de tip punte (scoli de vara) in cadrul proiectului ROSE, Schema de granturi pentru universitati. In cadrul competitiei deschise, UBB a castigat 8 sub-proiecte dintr-un total de 69 de sub-proiecte depuse la nivel de tara. Toate cele 8 sub-proiecte depuse se adreseaza elevilor de liceu, carora UBB doreste, prin intermediul acestor fonduri, sa le ofere ocazia unei experiente universitare timpurii si sa ii ajute in alegerea unei rute educationale si profesionale cat mai potrivite. Proiectul ROSE este un proiect finantat de Banca Mondiala si implementat, la nivel national, de Unitatea de Management a Proiectelor cu Finantare Externa din cadrul Ministerului Educatiei Nationale. Acesta este un proiect implementat la nivel national care se adreseaza atat liceelor, cat si universitatilor.

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul UBB a organizat miercuri, 21 iunie 2017, lansarea cartii „Rulling Ideas. How Global Neoliberalism Goes Local” – Cornel Ban (Boston University). La eveniment au luat cuvantul Prof. dr. Gabriel Badescu (FSPAC), Conf. dr. Cristian Litan (FSEGA), Lect. dr. Norbert Petrovici (FSAS) si Lect. dr. Anca Simionca (FSAS). Evenimentul a fost moderat de catre Lect. dr. Cristina Rat.

Consiliul Studentilor din UBB a premiat vineri, 16 iunie 2017, in cadrul Galei Excellentia, profesorii si studentii tuturor celor 21 de facultati din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, care s-au remarcat prin rezultate deosebite si aprecieri din partea membrilor comunitatii academice.

In perioada 26-30 iunie 2017 va avea loc conferinta „13th Annual Meeting of The International Academy of Mathematical Chemistry”, Conference topics: Chemistry of Nanomaterials, Bio-Nanomaterials, Physics of Nanomaterials, Mathematics of Nanostructures, Marketing and Economy in Nanotechnology.

In perioada 28 iunie – 1 iulie 2017 se va desfasura la Cluj-Napoca Congresul International „The 9th International Congress of Cognitive Psychotherapy /Al noualea Congres international de Psihoterapie Cognitiva. Congresul este organizat de catre Asociatia Internationala de Psihoterapie Cognitiva, Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania in colaborare cu Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie/Institutul International de Studii Avansate de Psihoterapie si Sanatate Mentala Aplicata si reuneste liderii mondiali actuali din domeniul psihologiei clinice/consilierii/psihoterapiilor validate stiintific, cu accent pe psihoterapiile cognitive si comportamentale (CBT).

La Facultatea de Business vor avea loc, miercuri, 28 iunie 2017, prezentarile Human Resource Management Practices in Hospitality Companies – Susana Silva PhD si Knowledge Model Crowdsourcing Innovation Intermediaries – Candida Silva, PhD.nferinta internationala: “The 9th International Congress of Cognitive Psychotherapy”

Vineri, 16 iunie 2017, Centrul de Studii Biblice al UBB a organizat conferinta cu tema: Religie si drepturile omului. Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila, presedintele Senatului UBB a sustinut referatul: Bazele biblice ale drepturilor omului: o dezbatere focalizata pe drept si demnitate.

Vineri, 16 iunie 2017, in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai, a avut loc Gala de Decernare a Premiilor Excellentia editia a V-a, evenimentul, organizat de Consiliul Studentilor din Univeritatea Babes-Bolyai. Titlul de profesor excellentia din partea Consiliului Studentilor din Univeritatea Babes-Bolyai, la propunerea studentilor Facultatii de Teologie Ortodoxa, in semn de apreciere si recunostinta pentru prestatia didactica deosebita, pentru implicarea si dedicarea dovedite in indeplinirea misiunii de educare si formare a studentilor, i s-a acordat parintelui protos. lect. univ. dr. Benedict Vesa. Titlul de student excellentia i s-a acordat d-lui Darius Ionut Sorin Echim, studentul senator al facultatii.

Diac. asist. univ. dr. Olimpiu Nicolae Benea a sustinut vineri, 16 iunie 2017, la Protopopiatul Dej, la invitatia protoiereului Ioan Buftea, conferinta duhovniceasca cu tema: Accentul parenetic al Epistolei catre Evrei.

Marti, 20 iunie 2017, in organizarea Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj, a avut loc lansarea cartii: Intelectuali imbisericiti a Prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, aparuta la Editura Fundatiei Anastasia (editor Sorin Dumitrescu), Au vorbit: IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei Andreicut, Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila, scriitorul Adrian Popescu, scriitorul si jurnalistul Zorin Diaconescu si Pr. drd. Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud.


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
FLUIERARU Tatiana-Ana, MICHEL TOURNIER OU COMMENT PASSER DE LA METAPHYSIQUE AU ROMAN (e-book)
GOZO Zeno, ETICA IN PSIHOLOGIE. PSIHOLOGIA ETICII
BOT Lucian Zenoviu, DINAMICA UNITATII ECLAZIALE. COMUNIUNEA SI COMUNITATILE
BUTA Mircea Gelu, ARHIVELE BISTRITEI, Fascicula RELATII INTERCONFESIONALE IN TRANSILVANIA
ZSOLDOS MARCHIS Iuliana, SZOVEGES FELADATOK AZ ELEMI OSZTALYOKBAN
SOOS Anna, RETI Tamas (editori), BERKE Jozsef (redactor sef), XXIII. MULTIMEDIA IN EDUCATION. CONFERENCES, XXIII. MULTIMEDIA AS OKTATASBAN. KONFERENCIA, XXIII. MULTIMEDIA IN EDUCATIE. CONFERINTA


ARTICOLE APARUTE
Lupan, Alexandru; Attia, Amr A. A.; King, R. Bruce
Unusual dimetallaborane cluster polyhedra and their skeletal bonding
COORDINATION CHEMISTRY REVIEWS  (factor de impact 13,324)
Volume: 345  Pages: 1-15
DOI: 10.1016/j.ccr.2016.11.001
Published: AUG 15 2017
Accession Number: WOS:000402873300001

Nasui, M.; Mos, R. B.; Gabor, M. S.; Petrisor, T., Jr.; Tomolea, A.; Ware, E.; Goga, F.; Mesaros, A.; Ciontea, L.
New versatile synthesis for low dimension superparamagnetic YBa2Cu3O7-x nanoparticles
CERAMICS INTERNATIONAL
Volume: 43  Issue: 12  Pages: 8845-8849
DOI: 10.1016/j.ceramint.2017.04.018
Published: AUG 15 2017
Accession Number: WOS:000402584900042

Covaci, Eniko; Senila, Marin; Ponta, Michaela; Darvasi, Eugen; Petreus, Dorin; Frentiu, Maria; Frentiu, Tiberiu
Methylmercury determination in seafood by photochemical vapor generation capacitively coupled plasma microtorch optical emission spectrometry
TALANTA
Volume: 170  Pages: 464-472
DOI: 10.1016/j.talanta.2017.04.036
Published: AUG 1 2017
Accession Number: WOS:000402343200063

Precup, Radu; Pucci, Patrizia; Varga, Csaba
A THREE CRITICAL POINTS RESULT IN A BOUNDED DOMAIN OF A BANACH SPACE AND APPLICATIONS
DIFFERENTIAL AND INTEGRAL EQUATIONS
Volume: 30  Issue: 7-8  Pages: 555-568
Published: JUL-AUG 2017
Accession Number: WOS:000402781000004

Mahalov, Alex; Luca, Ionut Traian
Minimax rule for energy optimization
COMPUTERS & FLUIDS
Volume: 151  Pages: 35-45
DOI: 10.1016/j.compfluid.2016.08.014
Published: JUN 27 2017
Accession Number: WOS:000402357700004

Nan, A.; Bunge, A.; Circu, M.; Petran, A.; Hadade, N. D.; Filip, X.
Poly(benzofuran-co-arylacetic acid) – a new type of highly functionalized polymers
POLYMER CHEMISTRY
Volume: 8  Issue: 22  Pages: 3504-3514
DOI: 10.1039/c7py00523g
Published: JUN 14 2017
Accession Number: WOS:000402732500013

Pap, Peter L.; Vincze, Orsolya; Wekerle, Beatrix; Daubner, Timea; Vagasi, Csongor I.; Nudds, Robert L.; Dyke, Gareth J.; Osvath, Gergely
A phylogenetic comparative analysis reveals correlations between body feather structure and habitat
FUNCTIONAL ECOLOGY
Volume: 31  Issue: 6  Pages: 1241-1251
DOI: 10.1111/1365-2435.12820
Published: JUN 2017
Accession Number: WOS:000402642900008

Bizo, Maria L.; Nietzsche, Sandor; Mansfeld, Ulrich; Langenhorst, Falko; Majzlan, Juraj; Goettlicher, Joerg; Ozunu, Alexandru; Formann, Steffi; Krause, Katrin; Kothe, Erika
Response to lead pollution: mycorrhizal Pinus sylvestris forms the biomineral pyromorphite in roots and needles
ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH
Volume: 24  Issue: 16  Pages: 14455-14462
DOI: 10.1007/s11356-017-9020-7
Published: JUN 2017
Accession Number: WOS:000402748300049

Kucera, Michal; Silye, Lorand; Weiner, Agnes K. M.; Darling, Kate; Luebben, Birgit; Holzmann, Maria; Pawlowski, Jan; Schoenfeld, Joachim; Morard, Raphael
Caught in the act: anatomy of an ongoing benthic-planktonic transition in a marine protist
JOURNAL OF PLANKTON RESEARCH
Volume: 39  Issue: 3  Pages: 436-449
DOI: 10.1093/plankt/fbx018
Published: MAY-JUN 2017
Accession Number: WOS:000402613800006

Botar, Cristian C.; Toth, Arpad A.; Klisuric, Olivera R.; Niciforovic, Dijana D.; Cirilovic, Viktorija A. Vucaj; Till, Viktor E.
Dynamic simulation and Doppler Ultrasonography validation of blood flow behavior in Abdominal Aortic Aneurysm
PHYSICA MEDICA-EUROPEAN JOURNAL OF MEDICAL PHYSICS
Volume: 37  Pages: 1-8
DOI: 10.1016/j.ejmp.2017.03.021
Published: MAY 2017
Accession Number: WOS:000402484200001

Cebotari, Sorin; Benedek, Jozsef
Renewable Energy Project as a Source of Innovation in Rural Communities: Lessons from the Periphery
SUSTAINABILITY
Volume: 9  Issue: 4  Article Number: 509
DOI: 10.3390/su9040509
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000402090300032

Abbas, Said; Benchohra, Mouffak; Petrusel, Adrian
ULAM STABILITY FOR HILFER TYPE FRACTIONAL DIFFERENTIAL INCLUSIONS VIA THE WEAKLY PICARD OPERATORS THEORY
FRACTIONAL CALCULUS AND APPLIED ANALYSIS
Volume: 20  Issue: 2  Pages: 384-398
DOI: 10.1515/fca-2017-0020
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000402383800005

Salajan, Florin D.; Duffield, Stacy K.; Glava, Adina E.; Glava, Catalin C.
A comparative study of two pre-service teacher preparation programmes in the USA and Romania
COMPARE-A JOURNAL OF COMPARATIVE AND INTERNATIONAL EDUCATION
Volume: 47  Issue: 4  Pages: 483-498
DOI: 10.1080/03057925.2016.1246955
Published: 2017
Accession Number: WOS:000402645700004

Tefas, Lucia Ruxandra; Sylvester, Bianca; Tomuta, Ioan; Sesarman, Alina; Licarete, Emilia; Banciu, Manuela; Porfire, Alina
Development of antiproliferative long-circulating liposomes co-encapsulating doxorubicin and curcumin, through the use of a quality-by-design approach
DRUG DESIGN DEVELOPMENT AND THERAPY
Volume: 11  Pages: 1605-1621
DOI: 10.2147/DDDT.S129008
Published: 2017
Accession Number: WOS:000402273100001

Dabija, Dan-Cristian; Postelnicu, Catalin; Dinu, Vasile; Mihaila, Alin
Stakeholders’ perception of sustainability orientation within a major Romanian University
INTERNATIONAL JOURNAL OF SUSTAINABILITY IN HIGHER EDUCATION
Volume: 18  Issue: 4  Pages: 533-553
DOI: 10.1108/IJSHE-10-2015-0169
Published: 2017
Accession Number: WOS:000402916000005

Tibori-Szabo, Zoltan
Memorialization of the Holocaust in Transylvania during the early post-war period
SOUTHEAST EUROPEAN AND BLACK SEA STUDIES
Volume: 17  Issue: 2  Special Issue: SI  Pages: 281-299
DOI: 10.1080/14683857.2017.1324262
Published: 2017
Accession Number: WOS:000402984900008

Dabija, Dan-Cristian; Babut, Raluca; Dinu, Vasile; Lugojan, Madalina Ioana
CROSS-GENERATIONAL ANALYSIS OF INFORMATION SEARCHING BASED ON SOCIAL MEDIA IN ROMANIA
TRANSFORMATIONS IN BUSINESS & ECONOMICS
Volume: 16  Issue: 2  Pages: 248-270
Published: 2017
Accession Number: WOS:000402941200015

Negut, Alexandra; Jurma, Anda Maria; David, Daniel
Virtual-reality-based attention assessment of ADHD: ClinicaVR: Classroom-CPT versus a traditional continuous performance test
CHILD NEUROPSYCHOLOGY
Volume: 23  Issue: 6  Pages: 692-712
DOI: 10.1080/09297049.2016.1186617
Published: 2017
Accession Number: WOS:000402669700005

Ilea, Veronica Ana; Otrocol, Diana
AN APPLICATION OF THE PICARD OPERATOR TECHNIQUE TO FUNCTIONAL INTEGRAL EQUATIONS
JOURNAL OF NONLINEAR AND CONVEX ANALYSIS
Volume: 18  Issue: 3  Pages: 405-413
Published: 2017
Accession Number: WOS:000402492300005


VOLUME DE CONFERINTA / PROCEEDINGS
Bork, Dominik; Buchmann, Robert; Hawryszkiewycz, Igor; Karagiannis, Dimitris; Tantouris, Nikolaos; Walch, Michael
Edited by: Chen J; Yang LT
Using Conceptual Modeling to Support Innovation Challenges in Smart Cities
PROCEEDINGS OF 2016 IEEE 18TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON HIGH PERFORMANCE COMPUTING AND COMMUNICATIONS; IEEE 14TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON SMART CITY; IEEE 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON DATA SCIENCE AND SYSTEMS (HPCC/SMARTCITY/DSS)
Pages: 1317-1324  DOI: 10.1109/HPCC-SmartCity-DSS.2016.213
Published: 2016
Accession Number: WOS:000401700900176


ALTE PUBLICATII
Bejan, Brindusa-Mariana
Peace Marketing
AMFITEATRU ECONOMIC
Volume: 19  Issue: 45  Pages: 416-427
Published: MAY 2017
Accession Number: WOS:000402483200018


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
1 IULIE 2017, 11:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    sala 212 (VASILE PETRASCU)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LAPUSTE Nicolae
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Misiune si marturie crestina ortodoxa contemporana in Canada
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. BEL Valer (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

1 IULIE 2017, 09:00
FACULTATEA    Teologie Ortodoxa
LOCUL SUSTINERII    sala 212 (Vasile Petrascu)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    CODREANU Lucian Nicodim
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Caracterul kenotic si duhovnicesc al misiunii crestine
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Pr. Prof. univ. dr. BEL Valer (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

30 IUNIE 2017, 11:30
FACULTATEA    Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
LOCUL SUSTINERII    sala 118, FSEGA
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BUTOI Alexandru
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Contributions to cloud computing service availability and data security (Contributii la disponibilitatea serviciilor si securitatea datelor in cloud computing)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Cibernetica si statistica
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. TOMAI Nicolae (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)