OPORTUNITATI DE FINANTARE
A fost lansat apelul BiodivHealth 2018 din cadrul programului ERA-NET/ERA-NET COFUND. Apelul vizeaza sprijinirea proiectelor de cercetare transnationale care abordeaza impreuna problemele legate de biodiversitate si sanatatea animala, umana si/sau a plantelor la diferite niveluri relevante, spatiale si temporale, intr-un efort de sustinere a luarii deciziilor bazate pe dovezi stiintifice. Mai multe informatii cu privire la competitie se gasesc la https://uefiscdi.ro/biodivhealth.

S-a lansat apelul comun ERA-GAS2 2018 (ERA-NET Cofund pentru Monitorizarea si reducerea emisiilor de gaz cu efect de sera provenite din agricultura si silvicultura / Monitoring & Mitigation of Greenhouse gases from Agri- and Silvi-culture), din cadrul programului ERA-NET/ERA-NET COFUND.  Obiectivul apelului comun din 2018 este de a contribui la dezvoltarea de noi tehnologii, solutii si sisteme de reducere a intensitatii EGS (emisiilor de gaz de sera) a sistemelor de productie animala (cu exceptia animalelor de acvacultura sau de blana) in Europa si in afara acesteia. Informatii despre competitie se gasesc la https://uefiscdi.ro/era-gas2.

A fost lansat apelul CoBioTech 2018 din cadrul programului ERA-NET/ERA-NET COFUND. Scopul acestui apel este de a contribui la transformarea economiei globale de la dependenta de materiile prime fosile la o bio-economie durabila. Mai multe informatii cu privire la competitie se gasesc la https://uefiscdi.ro/era-cobiotech.


EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Universitatea Babes-Bolyai, impreuna cu Institutul de Istorie George Baritiu al Academiei Romane si Centrul de Studii Transilvane, organizeaza in perioada 18-20 octombrie 2018, conferinta internationala „Sfarsitul unei lumi. Primul Razboi Mondial si geneza unei noi ordini”, o manifestare stiintifica de amploare desfasurata sub egida Zilelor Academice Clujene. Deschiderea oficiala a conferintei a avut loc joi, 18 octombrie 2018, in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai.
Directia Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, prin Muzeul de Istorie al UBB, a organizat joi, 18 octombrie 2018, vernisajul expozitiei „Ultimele zile ale Austro-Ungariei, primele zile ale Romaniei Mari. Metamorfoze transilvanene”. Expozitia a fost dedicata unei perioade de o efervescenta aparte (octombrie-decembrie 1918), spectaculoasa prin aglomerarea si ritmul evenimentelor. Evenimentul a avut loc in cadrul conferintei internationale „Sfarsitul unei lumi. Primul Razboi Mondial si geneza unei noi ordini/ The End of an Era: World War One and the Birth of a New World Order”.

UBB isi mentine in anul 2018 statutul de cea mai buna institutie de invatamant superior din Romania in cercetarea din domeniul ”Economics”, conform clasamentului realizat anual de catre Tilburg University (Economics Schools Research Ranking). Potrivit editiei curente a clasamentului standard, bazate pe numarul de articole stiintifice publicate in perioada 2013-2017 in cele mai reprezentative si prestigioase reviste stiintifice din domeniul ”Economics”, UBB se regaseste in intervalul 683-765 dintr-un total de 1185 de universitati din intreaga lume care au fost incluse in clasament, fiind astfel cea mai bine pozitionata universitate din Romania in aceasta ierarhie valorica. Tinand cont de faptul ca in lume exista in prezent circa 7.000 de institutii de invatamant superior in care se studiaza si cerceteaza domeniul ”Economics” (cf. International Association of Universities – World Higher Education Database), prin aceasta performanta UBB se pozitioneaza in primele 10-11% institutii de invatamant superior ale lumii, prin prisma cercetarii in acest domeniu.

Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai va gazdui, in perioada 18-20 octombrie 2018, cel de-al 23-lea colocviu international franco-roman pe tema stiintelor informatiei si ale comunicarii, Humanum 2018. Evenimentul va reuni specialisti de la universitati din Romania si Franta care vor dezbate, pe parcursul celor trei zile, problemele actuale cu care se confrunta comunicarea in mediul digital si nu numai.

Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii organizeaza joi, 25 octombrie 2018, ceremonia de inaugurare a Institutului pentru Studii de Holocaust si Genocid. Institutul se doreste a fi un puternic centru de resurse pentru educatie si cercetare in domeniu, biblioteca, colectiile sale de documente originale, microfilmate si digitale fiind realizate cu sprijinul substantial al Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii (US Holocaust Memorial Museum, Washington, DC) si al unor persoane fizice din tara si din strainatate.

In perioada 18-19 octombrie 2018 se desfasoara la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica Zilele Academice Clujene, sectiunea Chimie.

Institutul de Cercetari Europene si Facultatea de Teatru si Film, sub egida Institutului StarUBB organizeaza joi, 25 octombrie, la Facultatea de Studii Europene, un eveniment despre “Serviciile financiare în sfera publică audiovizuală europeană” invitat, cercetatorul Constantin Parvulescu de la St. Gallen University din Elveția, moderator Dr. Claudiu Turcus  de la Facultatea de Teatru si Film a UBB.

Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai organizeaza in perioada 26-27 octombrie 2018 Conferinta nationala a doctoranzilor in drept penal si procedura penala.

In cadrul proiectului Communities, statutes and political ideology in Roman Dacia, Centrul de Studii Romane organizeaza conferinta: Comunitati, statute si ideologie in Dacia si Moesia in perioada 19-20 octombrie 2018.

Sambata, 20 octombrie 2018, la Facultatea de Istorie si Filosofie va avea loc Sesiunea de comunicari a Scolii doctorale de Relatii internationale si Studii de securitate.

In cadrul seriei de Conferinte ale Centrului de Filosofie Antica si Medievala, va avea loc in data de 23 octombrie, conferinta De la intelectul lui Anaxagoras la Primul Motor al Fizicii aristotelice sustinuta de Prof. dr. Alexander Baumgarten (UBB Cluj).

In 18 octombrie 2018, dl. Ahmed M. SAYED MUSTAFA, de la University of Warwick, a sustinut o prezentare cu tema “The moderating role of work meaningfulness and self-sacrificing disposition on the relationship between work-family conflict and emotional exhaustion” in cadrul sesiunii de toamna a Cluj Economics and Business Seminar Series (CEBSS).

In data de 22 octombrie 2018, la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, dl. James M. O’Donnell, de la Huntington University (SUA), va sustine o prelegere, urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri, pe tema consecintelor crizei economice din 2008, a modului in care specialistii s-au raportat, au analizat si previzionat perioada care a urmat acesteia si potentialele crize economice viitoare.

In perioada 26-27 octombrie 2018 va avea loc editia 11 a conferintei internationale “Marketing – From Information to Decision”, organizata de catre Departamentul de Marketing al FSEGA. Evenimentul va reuni cadre didactice universitare, cercetatori, studenti si reprezentanti ai mediului de afaceri care vor impartasi rezultatele unor cercetari relevante in domeniul marketingului. Vor fi analizate si dezbatute provocarile cu care marketerii si mediul de afaceri, in general, se confrunta in prezent, precum si solutiile posibile pe care le au la indemana specialistii din organizatii.

In perioada 12-14 octombrie 2018, la Beclean, a avut loc Conferinta Internationala Educatie, religie, familie in societatea contemporana, editia a II-a, organizata de Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Departamentul de Stiinte ale Educatiei, in parteneriat cu Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului si Protopopiatul Ortodox Beclean. La eveniment au participat peste 200 de persoane: preoti, teologi, profesori, specialisti din domeniul educatiei. Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca a fost reprezentata de presedintele Senatului Universitatii „Babes-Bolyai”, Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila.

In cursul lunii octombrie au avut loc in cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului Conferintele preotesti de toamna 2018, prezidate de IPS Arhiepiscop si Mitropolit ANDREI, cu tema unica la nivelul intregii Patriarhii Romane: Anul comemorativ al fauritorilor Marii Uniri si anul omagial al unitatii de credinta si neam. Pentru clericii din Protopopiatele Cluj I si Cluj II, Conferinta semestriala de toamna a avut loc luni, 15 octombrie 2018 in Aula Campusului Teologic Ortodox „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca si a fost prezentata de Acad. Prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Presedintele Academiei Romane si Rectorul Unviersitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca a organizat in zilele de 15 si 16 octombrie 2018 un master class de pictura bizantina. Invitat a fost dl. Alexandru Nicolau membru al Comisiei de pictura bisericeasca a Patrtiarhiei Romane. Programul a cuprins prezentarea: De ce si cum in deprinderea mestesugului, demonstratie practica: realizarea unui fragment de fresca si analiza stilistica a unor icoane – detalii si ansamblu. Despre iconografia picturii murale.

Marti 16 octombrie 2018, in Aula Magna a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca a avut loc Festivitatea de deschidere a Zilelor Academice Clujene. Intre invitati s-au numarat IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei al Clujului, Acad. Ioan Aurel Pop, Rectorul Universitatii “Babes-Bolyai” si Presedinte al Academiei Romane, Acad. Emil Burzo, Presedintele Filialei clujene a Academiei Romane. Intalnirea a fost incununata cu sustinerea unui concert de muzica romaneasca de catre Corul de Camera “Psalmodia Transylvanica” al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, dirijat de Parintele Decan Vasile Stanciu.

Joi 16 octombrie 2018, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca si Centrul de Dialog intre Teologie si Filosofie al Universitatii Babes-Bolyai a organizat conferinta cu titlul: “Iubirea la parintele Staniloae. O deschidere teo-fenomenologica” sustinuta de lect. univ. dr. Nicolae Turcan.


CARTI
Graham, Ian; Hamada, Hidetaka; Kohr, Gabriela
Extremal Problems for Mappings with g-Parametric Representation on the Unit Polydisc in C-n
Edited by: Agranovsky M; Golberg A; Jacobzon F; Shoikhet D; Zalcman L
COMPLEX ANALYSIS AND DYNAMICAL SYSTEMS: NEW TRENDS AND OPEN PROBLEMS
Book Series: Trends in Mathematics
Pages: 141-167
DOI: 10.1007/978-3-319-70154-7_9
Published: 2018
Accession Number: WOS:000441574700010
Book DOI: 10.1007/978-3-319-70154-7


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
DAMIAN Claudiu-Cristian, HOCHMA – intelepciunea in cartile sapientiale ale Vechiului Testament (e-book)
GLIGOR Mihaela, ROMANIAN JOURNAL OF INDIAN STUDIES no. 2, 2018 (e-book)
DULAMA Maria Eliza, ILOVAN Oana-Ramona, TENDINTE ACTUALE IN PREDAREA SI INVATAREA GEOGRAFIEI. CONTEMPORARY TRENDS IN TEACHING AND LEARNING GEOGRAPHY volumul 16 (e-book)
PLESA Roxana, TEME ACTUALE DE SOCIOPSIHOLOGIA FAMILIEI (e-book)
BUZALIC Alexandru, POPESCU Ionut Mihai (editori), EDUCATIE SI CULTURA 225 DE ANI DE LA INFIINTAREA SEMINARULUI TEOLOGIC GRECO‐CATOLIC DIN ORADEA (e-book)


ARTICOLE APARUTE
Libal, Andras; Lee, Dong Yun; Ortiz-Ambriz, Antonio; Reichhardt, Charles; Reichhardt, Cynthia J. O.; Tierno, Pietro; Nisoli, Cristiano
Ice rule fragility via topological charge transfer in artificial colloidal ice
Source: NATURE COMMUNICATIONS  (FI-12.353)
Volume: 9  Article Number: 4146
DOI: 10.1038/s41467-018-06631-1
Published: OCT 8 2018
Accession Number: WOS:000446566800015

Hampel, Boglarka; Kovacs, Gabor; Czekes, Zsolt; Hernadi, Klara; Danciu, Virginia; Ersen, Ovidiu; Girleanu, Maria; Focsan, Monica; Baia, Lucian; Pap, Zsolt
Mapping the Photocatalytic Activity and Ecotoxicology of Au, Pt/TiO2 Composite Photocatalysts
ACS SUSTAINABLE CHEMISTRY & ENGINEERING (FI-6.14)
Volume: 6  Issue: 10  Pages: 12993-13006
DOI: 10.1021/acssuschemeng.8b02465
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000446413100047

Schimmelmann, Arndt; Ensminger, Scott A.; Drobniak, Agnieszka; Mastalerz, Maria; Etiope, Giuseppe; Jacobi, Robert D.; Frankenberg, Christian
Natural geological seepage of hydrocarbon gas in the Appalachian Basin and Midwest USA in relation to shale tectonic fracturing and past industrial hydrocarbon production
SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT
Volume: 644  Pages: 982-993
DOI: 10.1016/j.scitotenv.2018.06.374
Published: DEC 10 2018
Accession Number: WOS:000445164000101

Begy, R-Cs; Simon, H.; Kelemen, Sz; Preoteasa, L.
Investigation of sedimentation rates and sediment dynamics in Danube Delta lake system (Romania) by Pb-210 dating method
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL RADIOACTIVITY
Volume: 192  Pages: 95-104
DOI: 10.1016/j.jenvrad.2018.06.010
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000446289100011

Pal, S. K.; Bhattacharyya, S.; Pop, I
Effect of solid-to-fluid conductivity ratio on mixed convection and entropy generation of a nanofluid in a lid-driven enclosure with a thick wavy wall
INTERNATIONAL JOURNAL OF HEAT AND MASS TRANSFER
Volume: 127  Pages: 885-900
DOI: 10.1016/j.ijheatmasstransfer.2018.06.078  Part: A
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000445994000085

Rigo, Petra Renata; Darvay, Zsolt
Infeasible interior-point method for symmetric optimization using a positive-asymptotic barrier
COMPUTATIONAL OPTIMIZATION AND APPLICATIONS
Volume: 71  Issue: 2  Pages: 483-508
DOI: 10.1007/s10589-018-0012-4
Published: NOV 2018
Accession Number: WOS:000446314100008

Grosu, I.; Biter, T. -L.
Electronic heat capacity in disordered graphene systems
PHYSICS LETTERS A
Volume: 382  Issue: 41  Pages: 3042-3045
DOI: 10.1016/j.physleta.2018.07.037
Published: OCT 18 2018
Accession Number: WOS:000445719200009

Chifu, Cristian; Karapinar, Erdal; Petrusel, Gabriela
Qualitative Properties of the Solution of a System of Operator Inclusions in b-Metric Spaces Endowed with a Graph
BULLETIN OF THE IRANIAN MATHEMATICAL SOCIETY
Volume: 44  Issue: 5  Pages: 1267-1281
DOI: 10.1007/s41980-018-0089-7
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000446907600013

Inoan, Daniela Ioana; Kolumban, Jzsef
Existence Theorems for Inequality Systems
BULLETIN OF THE IRANIAN MATHEMATICAL SOCIETY
Volume: 44  Issue: 5  Pages: 1329-1336
DOI: 10.1007/s41980-018-0094-x
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000446907600018

Tyukodi, Botond; Vandembroucq, Damien; Maloney, Craig E.
Diffusion in Mesoscopic Lattice Models of Amorphous Plasticity
PHYSICAL REVIEW LETTERS
Volume: 121  Issue: 14  Article Number: 145501
DOI: 10.1103/PhysRevLett.121.145501
Published: OCT 1 2018
Accession Number: WOS:000446138000009

Moldovan, Marioara; Prodan, Doina; Sarosi, Codruta; Carpa, Rahela; Socaci, Crina; Rosu, Marcela-Corina; Pruneanu, Stela
Synthesis, morpho-structural properties and antibacterial effect of silicate-based composites containing graphene oxide/hydroxyapatite
MATERIALS CHEMISTRY AND PHYSICS
Volume: 217  Pages: 48-53
DOI: 10.1016/j.matchemphys.2018.06.055
Published: SEP 15 2018
Accession Number: WOS:000445980000007

Galka, Mariusz; Feurdean, Angelica; Hutchinson, Simon; Milecka, Krystyna; Tantau, Ioan; Apolinarska, Karina
Response of a spring-fed fen ecosystem in Central Eastern Europe (NW Romania) to climate changes during the last 4000 years: A high resolution multi-proxy reconstruction
PALAEOGEOGRAPHY PALAEOCLIMATOLOGY PALAEOECOLOGY
Volume: 504  Pages: 170-185
DOI: 10.1016/j.palaeo.2018.05.027
Published: SEP 1 2018
Accession Number: WOS:000446269900013

Burghele, B. D.; Cucos, A.; Papp, B.; Stetca, Florin A.; Mirea, I.; Constantin, S.
DISTRIBUTION OF RADON GAS IN ROMANIAN SHOW CAVES AND RADIATION SAFETY
RADIATION PROTECTION DOSIMETRY
Volume: 181  Issue: 1  Pages: 1-5
DOI: 10.1093/rpd/ncy091
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000446104900001

Dicu, T.; Burghele, B. D.; Lupulescu, D.; Cucos, A.
THE CHALLENGE IN USING THE RETROSPECTIVE ASSESSMENT OF RESIDENTIAL RADON CONCENTRATION
RADIATION PROTECTION DOSIMETRY
Volume: 181  Issue: 1  Pages: 20-25
DOI: 10.1093/rpd/ncy095
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000446104900005

Oniga, Ilioara; Puscas, Cristina; Silaghi-Dumitrescu, Radu; Olah, Neli-Kinga; Sevastre, Bogdan; Marica, Raluca; Marcus, Ioan; Sevastre-Berghian, Alexandra Cristina; Benedec, Daniela; Pop, Carmen Elena; Hanganu, Daniela
Origanum vulgare ssp vulgare: Chemical Composition and Biological Studies
MOLECULES
Volume: 23  Issue: 8  Article Number: 2077
DOI: 10.3390/molecules23082077
Published: AUG 2018
Accession Number: WOS:000445295500242

Cauuet, Beatrice; Tamas, Calin Gabriel; Boussicault, Matthieu; Munoz, Marguerite
Quantitative estimations and control of gold production in west-central Gaul in the Iron Age
MELANGES DE LA CASA DE VELAZQUEZ
Volume: 48  Issue: 1  Pages: 13-42
DOI: 10.4000/mcv.8174
Published: 2018
Accession Number: WOS:000446512400019

Dreanca, Alexandra; Neagu, Amalia Marina; Potarniche, A. V.; Blidaru, M.; Sarosi, Codruta; Moldovan, Marioara; Marcus, I.
CLASSIC AND MODERN APPLICATIONS OF POLYLACTIC ACID (PLA) WITHIN TISSUE ENGINEERING AND OTHER BIOMEDICAL DOMAINS
REVISTA ROMANA DE MEDICINA VETERINARA
Volume: 28  Issue: 2  Pages: 45-50
Published: 2018
Accession Number: WOS:000446509300007

Vasiu, Ioana; Vasiu, Lucian
Cybersecurity as an Essential Sustainable Economic Development Factor
EUROPEAN JOURNAL OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT
Volume: 7  Issue: 4  Pages: 171-178
DOI: 10.14207/ejsd.2018.v7n4p171
Published: 2018
Accession Number: WOS:000446113700015

Ionascu, Valeria; Brinzac, Monica; Coci, Anamaria Ioana
Assessing the Self-reported Level of Knowledge, of Romanian Parents with 4-12 Year Old Children, on Emergency Behavior
EUROPEAN JOURNAL OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT
Volume: 7  Issue: 3  Pages: 425-433
DOI: 10.14207/ejsd.2018.v7n3p425
Published: 2018
Accession Number: WOS:000446111400043

Paskucza, Szarita; Carpa, Rahela; Remizovschi, Alexei; Rusu, Teodor
RESEARCH ON SULPHUR-BACTERIA AND PHYSICAL-CHEMICAL PARAMETERS FROM SULPHUROUS WATERS OF JIBOU AREA
SCIENTIFIC PAPERS-SERIES E-LAND RECLAMATION EARTH OBSERVATION & SURVEYING ENVIRONMENTAL ENGINEERING
Volume: 7  Pages: 240-246
Published: 2018
Accession Number: WOS:000446219500042


VOLUME DE CONFERINTA / PROCEEDINGS
Jecan, Sergiu; Arba, Raluca; Rusu, Lucia; Mocanu, Irina
Personalized mHealth Monitoring for Elders Using MR@Old
Book Group Author(s): IEEE
2017 IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON E-HEALTH AND BIOENGINEERING CONFERENCE (EHB)  Book Series: E-Health and Bioengineering Conference
Pages: 309-312
Published: 2017
Accession Number: WOS:000445457500078

Awada, Imad Alex; Mocanu, Irina; Jecan, Sergiu; Rusu, Lucia; Florea, Adina Magda; Cramariuc, Oana; Cramariuc, Bogdan
Mobile@Old – An Assistive Platform for Maintaining a Healthy Lifestyle for Elderly People
Book Group Author(s): IEEE
2017 IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON E-HEALTH AND BIOENGINEERING CONFERENCE (EHB)  Book Series: E-Health and Bioengineering Conference
Pages: 591-594
Published: 2017
Accession Number: WOS:000445457500148

Grigore, Damian; Andreea, Teodor; Anca, Popescu Irina; Emilia, Creanga Dorina
Electron Paramagnetic Resonance Investigations of Ultraviolet Irradiated Prednisone
Book Group Author(s): IEEE
2017 IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON E-HEALTH AND BIOENGINEERING CONFERENCE (EHB)  Book Series: E-Health and Bioengineering Conference
Pages: 737-740
Published: 2017
Accession Number: WOS:000445457500184


SUSTINERI TEZE DE ABILITARE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerea-publica-a-tezelor-de-abilitare/)
22 NOIEMBRIE 2018, ORA 10
CANDIDAT    LILIANA CIASCAI
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL    UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    STIINTE ALE EDUCATIEI
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE    FACULTATEA DE PSIHOLOGIE SI STIINTE ALE EDUCATIEI, STR. SINDICATELOR NR. 7, SALA 11
TITLUL TEZEI DE ABILITARE    FACTORI CARE CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA EXPERTIZEI PROFESORULUI DE STIINTE (FACTORS WHICH CONTRIBUTE TO THE DEVELOPMENT OF SCIENCE TEACHER’S EXPERTISE)
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE:  1. PROF. UNIV. DR. CONSTANTIN CUCOS, UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IASI;  PROF. UNIV. DR. ION – OVIDIU PANISOARA, UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI; PROF. UNIV. DR. ION ALBULESCU, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
22 OCTOMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula Ferdinand
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    AUDINO Laura
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    I SOLDATI DI ORIGINE TRACICA E DI ORIGINE DACICA NELLE TRUPPE AUSILIARIE DELL’ESERCITO ROMANO (ALAE, COHORTES, NUMERI) Dal I al III sec. d.C.
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. PISO Ioan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

22 OCTOMBRIE 2018, 15:00
FACULTATEA    Teatru si Televiziune
LOCUL SUSTINERII    sala Cinema (41)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    KIRALY – NAGY O. Octavian Mircea (Mircea Kiraly)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Sincretisme in muzica de teatru si film Secolul XX – Evolutia tehnologica
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teatru si artele spectacolului
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. POPESCU Marian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca); Prof. univ. dr. PUSCAS Pavel (Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca)

22 OCTOMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Teatru si Televiziune
LOCUL SUSTINERII    Cinema
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    PAZGU Alexandra – Maria
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Dramaturgy as thinking: A deleuzian approach to thought creation in contemporary theatre forms
DOMENIUL DE DOCTORAT    Teatru si artele spectacolului
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. POPESCU Marian (Universitatea din Bucuresti); Prof. univ. dr. KUNST Bojana (Justus Liebig University Giessen, Germania)

25 OCTOMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Educatie Fizica si Sport
LOCUL SUSTINERII    Sala 6 (FEFS)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    LUKACS NORBERT CSABA
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Componentele motrice si de sanatate ale fitnessului fizic la elevi din ciclul gimnazial
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinta sportului si educatiei fizice
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. HANTIU Iacob (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

26 OCTOMBRIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Stiinta si Ingineria Mediului
LOCUL SUSTINERII    Sala A1.14
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    POP Ioana – Nicoleta
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    IMBUNATATIREA PERFORMANTELOR SISTEMELOR DE GESTIUNE A DESEURILOR MENAJERE. STUDIU DE CAZ: MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA (IMPROVING THE PERFORMANCE OF HOUSEHOLD WASTE MANAGEMENT SYSTEMS.CASE STUDY CLUJ-NAPOCA)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinta mediului
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BACIU Calin (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

26 OCTOMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Fizica
LOCUL SUSTINERII    Amfiteatrul „Augustin Maior”
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    FARCAS Alexandra
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Numerical simulations of complex biomolecular processes ( Simularea numerica a unor procese biomoleculare complexe )
DOMENIUL DE DOCTORAT    Fizica
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BEU Titus – Adrian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)