EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Institutul National  de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, Magurele (INCDFP) in colaborare cu Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului a Universitatii Babes-Bolyai organizeaza in perioada 20 – 25 mai 2017, expozitia Mobila despre Cutremure – MOBEE. Evenimentul se va desfasura in holul sediului Facultatii de Stiinta si Ingineria Mediului. Expozitia Mobila despre Cutremure – MOBEE reprezinta cel mai nou mijloc de informare cu privire la cauzele, caracteristicile si efectele cutremurelor, fiind rezultatul unui proiect national de cercetare inovator (www.mobee.info), care a adus laolalta seismologi (Institutul National pentru Fizica Pamantului), artisti grafici (Universitatea Nationala de Arte) si dezvoltatori de aplicatii IT.

In data de 25 mai, va avea loc in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai Decernarea titlului Doctor Honoris Causa doamnei dr. Gail Kligman, Distinguished Professor of Sociology si Associate Vice-Provost of the International Institute, University of California at Los Angeles.

Vineri, 26 mai 2017, va avea loc in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai ceremonia de decernare a titlului onorific de DOCTOR HONORIS CAUSA d-nei prof. univ. dr. Patrizia Pucci, Profesor al Universitatii Perugia, Italia. Laudatio va fi prezentata de Prof. univ. dr. Radu Precup de la Facultatea de Matematica si Informatica a UBB.

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin Institutul de Studii Avansate in Stiinta si Tehnologie (Institutul STAR-UBB  (http://starubb.institute.ubbcluj.ro/), va implementa in perioada imediat urmatoare impreuna cu compania EON Reality Inc. SUA (https://www.eonreality.com/), programul „Aplicatii de realitate virtuala pentru modificarea distorsiunilor cognitive implicate in sanatatea mintala” (VR-based Application for the Assessment and Modification of Cognitive Biases for Promoting Mental Health). Programul se va implementa in forma UBB-EON Advanced Fellowship in cadrul Institutului STAR-UBB, de catre un grup de psihologi de la Institutul International de Psihoterapie al UBB (http://www.psychotherapy.ro) si se va derula administrativ prin Oficiul de Management si Transfer Tehnologic si Cognitiv al UBB. Initiativa reprezinta un nou pas in redefinirea relatiei UBB cu comunitatea si mediul socio-economic, in logica universitatilor de cercetare avansata si educatie (world-class). UBB se proiecteaza astfel ca o universitate de cercetare avansata in care cunoasterea generata prin cercetare (cercetare-dezvoltare-inovare) fundamenteaza atat actul educational – intr-un model humboldtian al transmiterii cunostintelor in logica moderna a procesului de invatare-predare prin cercetare/descoperire, cat si serviciile catre mediul socio-economic – de tip inovativ si/sau de tip comunitar/educational (outreach). In aceasta noua paradigma s-au initiat deja o serie de parteneriate in forma unor Advanced Fellowships derulate in cadrul Institutului STAR-UBB, cu companii din tara (ex. NTT DATA) sau internationale, parteneriate care asigura, prin utilizarea cunoasterii inovative avansate in rezolvarea unor probleme practice complexe pe care le au colaboratorii UBB, oferind astfel un avantaj competitiv colaboratorilor. Prin acest prim demers, Institutul STAR-UBB devine o resursa de servicii inovative si in logica focalizarii pe beneficiar (de tip „bottom-up“), oferind servicii sau solutii inovative pentru problemele cu care se confrunta si pe care le ridica direct comunitatea si mediul socio-economic. Serviciile si solutiile nu sunt focalizate doar pe rezolvare de probleme, ci si pe optimizare si dezvoltare. Institutul STAR-UBB – Institutul de Stiinta si Tehnologie al UBB – este structura de excelenta a UBB, care reuneste expertiza avansata si domenii in care UBB este competitiva international. Noul rol pe care si-l asuma UBB prin Institutul STAR-UBB vine in completarea celui de stimulare a abordarii traditionale focalizate pe ofertant (de tip “top-down”), caracterizata prin propunerea unor servicii catre comunitate si mediul socio-economic in functie de expertiza existenta in UBB, potrivind sau dezvoltand astfel inovativ nevoi noi ale beneficiarului.

Marti, 16 mai, cu incepere de la ora 18.00, a avut loc, la Facultatea de Litere, conferinta “The Enlightenment and the invention of «humanity». History, anthropology, politics”, sustinuta de prof. univ. dr. Kontler Laszlo, unul dintre cei mai apreciati cercetatori ai culturii si literaturii iluminismului pe plan international, profesor la Central European University, Budapesta.

Centrul de Cercetari Literare si Enciclopedice al Facultatii de Litere (UBB) si Editura Scoala Ardeleana au organizat lansarea volumului „Literaturile romane postbelice” de Ion Simut (Colectia Scoala ardeleana de critica si istorie literara, 2017). Despre carte si autor au vorbit Calin Teutisan si Cosmin Borza. Evenimentul a avut loc joi, 18 mai 2017, la Facultatea de Litere.

Departamentul de Limba si Literatura Germana din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii Babes-Bolyai organizeaza vineri, 19 mai 2017, conferinta cu participare internationala „Sprachgestaltung und Ubersetzung als Kulturvermittlung ”(Language Design and Translation as Cultural Exchange). Evenimentul se va desfasura la Facultatea de Litere.

La Facultatea de Istorie si Filosofie continua seria de conferinte ale Centrului de Filosofie Antica si Medievala cu urmatoarele prezentari: in 22 mai – Valentina COVACI (Universiteit van Amsterdam) – Amantes barbaras nationes: Franciscanii din Ierusalim in secolele XIV–XV si 23 mai – Ioana BICAN (UBB Cluj) – Imposibila eliberare a versului de constrangerile sale.

Departamentul de Istorie Antica si Arheologie al Facultatii de Istorie si Filosofie a organizat conferinta “Despre productia locala si importurile de vin, ulei de masline si produse din peste in zona Pontica si a Dunarii de Jos (sec. I a.Chr. – VII p.Chr.)” sustinuta de dl. Dr. Andrei Opait (Toronto, Canada) ce a avut loc joi, 18 mai, in Aula Regele Ferdinand, iar in zilele de 22 si 23 mai, in acelasi loc va  fi invitat dl. Profesor Dr. Karl STROBEL de la Alpen-Adria Universitat Klagenfurt care va sustine prelegerile “Dacia in the 1st century a.d.” si “The geographical sources about the Danube region in antiquity”.

Vineri, 26 mai, ora 12.00 va avea loc la Clubul Casei Universitarilor prezentarea cartii Lo Strategicon adversum Turcos di Lampugnino Birago, editor Iulian Mihai Damian. Vor lua cuvantul Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop, Prof. Massimo Miglio, presedinte – Instituto Storico Italiano per il Medioevo, Prof. Cesare Alzati, membru de onoare al Academiei Romane, Lect. dr. Adinel Dinca si Lect. dr. Iulian Mihai Damian de la Universitatea Babes-Bolyai.

Departamentul de Psihopedagogie Speciala si Laboratorul de Cercetari Interdisciplinare a Diferentelor Individuale in Invatare (Learn-ID) din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai, in parteneriat cu Asociatia Be Inclusive Romania, organizeaza in 26 mai 2017, Conferinta Internationala ”Tulburarile de invatare: evidente stiintifice si abordari pragmatice”. Conferinta se adreseaza profesorilor psihopedagogi, profesorilor de sprijin, psihologi, logopezi, cadrelor didactice din invatamantul special si special integrat/inclusiv, specialistilor din domeniul educatiei interesati de domeniul tulburarilor/dificultatilor de invatare.

In perioada 26-27 mai 2017 va avea loc la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor a 10 a editie a conferintei internationale ”Managerial Challenges of the Contemporary Society”, organizata de catre Departamentul de Management si Departamentul de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor in Limba Germana. Evenimentul va reuni cercetatori, cadre didactice universitare si reprezentanti ai mediului de afaceri care vor impartasi idei si strategii inovative, precum si rezultatele unor cercetari relevante in domeniul managementului.

Miercuri 24 mai 2017, la Facultatea de Studii Europene va avea loc conferinta “La legitimite des elections en Afrique francophone”.

Marti, 23 mai, incepand cu ora 18.00 va avea loc la Facultatea de Teatru si Televiziune evenimentul intitulat: Abracadabra: An anti-lecture. An illustrated spoken digression on a lesser-known history of film culture & technologies of reverie. Invitat: David Ellis, film curator/ performer. Evenimentul va fi  sustinut de Close-Up Film Centre, London/  DIM Cinema Vancouver Canada.

Centrul de Cercetare in Psihologia Muncii si Organizationala din cadrul Departamentului de Psihologie al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, a organizat in data de 3 mai evenimentul “Inovatia in organizatiile moderne”, avand ca invitati practicieni, studenti si absolventi ai masteratului de Resurse Umane si Sanatate Organizationala. Evenimentul a fost deschis de o prezentare „state of the art”, sustinuta de directorul centrului de cercetare, prof. univ. dr. Petru Lucian CURSEU si a fost urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri ghidata de dr. Florina IORDACHE (People Engagement Manager, NTT DATA Romania) si dr. Carmen NICULA (Business Partner at HR4Business).

S-au deschis apelurile pentru burse individuale de cercetare Marie Sklodowska-Curie, cu termen de depunere 14 septembrie 2017. Scopul acestora este de a spori potentialul creativ si inovator al cercetatorilor experimentati, care doresc sa-si diversifice competentele individuale prin formare avansata in cadul unor mobilitati internationale si intersectoriale.  Bursele sunt destinate candidatilor cu doctorat sau cel putin 4 ani de experienta in cercetare din orice domeniu. Programul sprijina in particular reintoarcerea si reintegrarea cercetatorilor din afara Europei care au lucrat anterior aici (Reintegration Panel). De asemenea ajuta si la reluarea cariereri cercetatorilor care prezinta un potential deosebit (Career Restart Panel). Link-ul la apelul deschis MSCA-IF- 2017: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/msca-if-2017.html

Un nou program de granturi pentru cercetatorii interesati de istoria, rolul si impactul democratiei crestine asupra procesului de integrare europeana este disponibil, menit sa permita cercetatorilor interesati de democratia crestina si integrarea europeana sa-si largeasca cercetarea studiind sursele primare detinute la Arhivele Istorice ale Uniunii Europene la Florenta, la arhivele Grupului PPE de la Bruxelles si / sau la Konrad Adenauer Stiftung (KAS) din Sankt Augustin – Bonn. Castigatorii competitiei vor primi un grant de cercetare de 5.000 €. La competitie pot participa studenti postuniversitari (masteranzi si doctoranzi) si cercetatori postdoctorali sau cadre didactice universitare. Mai multe informatii sunt disponibile la http://www.eppgroup.eu/ro/news/Call-for-application—Postgraduate-Research-Grant%28s%29-on-Christian-Democracy-and-European-Integration.

Departamentul de Stiinte Politice din cadrul Facultatii de Stiinte Politice organizeaza programul postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua „Metode Aplicate de Cercetare Sociologica”, program care cuprinde o serie de cursuri de metodologia cercetarii cu un pronuntat caracter aplicat, sustinute de o echipa de profesori si practicieni cu experienta in domenii care presupun culegea si analiza datelor sociale. Cursurile se adreseaza mastranzilor, doctoranzilor, cercetatorilor, precum si celor a caror profesie presupune cunostinte despre tehnicile si metodele de cercetare sociala sau de piata. Durata programului este de 8 saptamani ( 5 iunie – 29 iulie 2017); pentru inscrieri, Cv-urile vor fi trimsie la adresa jiglau@fspac.ro.

UBB Bussines Speech Day (coordonator UBB: Conf. univ. dr. Emil Crisan) – Studentii cu idei de afaceri – unele derivate din cercetare-dezvoltare-inovare – inscrisi in programul Risky Business Student Challenge, lucreaza in prezent alaturi de mentori asociati Risky Business. Luni, 15 Mai, a avut loc o intalnire formala in cadrul careia s-au discutat principalele elemente necesare realizarii unei schite de plan de afaceri (Business Pitch). Joi, 25 Mai, de la ora 17.00 studentii isi vor expune rezultatele, in fata unui juriu format din oameni de afaceri.
In perioada 5-16 mai 2017, Corul de camera „Psalmodia Transylvanica“a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, dirijat de catre Pr. prof.univ.dr. Vasile Stanciu, decanul facultatii, a efectuat un turneu in Italia, sustinand o serie de concerte in: Udine, Bassano del Grappa etc.

Luni, 15 mai 2015, la Casa de Cultura a Studentilor, sub egida Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului si a Organizatiei Crestine „Agape. Pretuim Familia”, a avut loc conferinta: Ce mai spune Biblia omului de azi ? sustinuta de Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofana. Evenimentul a fost intregit de un moment artistic – o sceneta de teatru de o intensitate emotionala si de un dramatism cu totul aparte, legata de destinul vietii unui tanar. Sceneta a fost interpretata de actori de la Teatrul National din Medias.

In zilele de 16 si 17 mai 2017, in cadrul Programului “Scoala altfel” ”Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” care se desfasoara in invatamantul preuniversitar, Facultatea de Teologie Ortodoxa a organizat urmatoarele activitati: workshop pictura de icoana, incursiune in lumea cartilor (la Biblioteca Facultatii) si Sa cantam impreuna – worksop de muzica bisericeasca.

Miercuri, 17 mai 2017 in Aula Episcop Nicolae Ivan a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca a avut loc lansarea cartii Biblia si metalurgia – un capitol de arheologie biblica. Aceasta a fost prezentata de autor, profesorul si cercetatorul Miosa Strul de la Universitatea Ben Gurion din Beerseba (Israel), cuvantul introductiv a fost rostit de catre Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila, Presedintele Senatului Universitatii Babes-Bolyai..

Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca a organizat in 18 mai 2017 o sesiune de comunicari stiintifice la nivel licenta, master si doctorat, cu tema: Marturisirea credintei prin cuvant si arta in Biserica Ortodoxa Romana in perioada comunista. Manifestarea se incadreaza in seria de evenimente organizate cu prilejul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii noastre a lui 2017 ca „Anul omagial al iconarilor si pictorilor bisericesti si Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului” in Patriarhia Romana. Au sustinut referate aproape 60 de studenti, masteranzi, doctoranzi de la Facultatile de Teologie Ortodoxa din: Cluj-Napoca, Bucuresti, Iasi, Alba Iulia, Oradea, Craiova si Targoviste


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
CIORNEI Carmen-Marcela, ANALIZA POLITICILOR SOCIALE DE GARANTARE A VENITULUI MINIM SI COMBATERE A SARACIEI IN ROMANIA: 1996–2013
FLUIERARU Tatiana-Ana, THEME ET VARIATIONS LE MYTHE DE PHILOCTETE AU MOYEN AGE ET A LA RENAISSANCE
FLUIERARU Tatiana-Ana, THEME ET VARIATIONS LE MYTHE DE PHILOCTETE AUX XVIIe ET XVIIIe SIECLES
TOBOSARU Nicolae, DIPLOMATI AMERICANI IN ROMANIA (1989-2016). ANALIZE SI REFLECTII POLITICE SI STRATEGICE
BALOGH Iosif Marin, GRAF Rudolf, LUMPERDEAN Ioan, FENOMENE ECONOMICE SI FINANCIARE IN SPATIUL ROMANESC IN SECOLELE XIX-XXI. STUDII DE ECONOMIE REGIONALA


ARTICOLE APARUTE
Duda, Bogdan M.; Weindorf, David C.; Chakraborty, Somsubhra; Li, Bin; Man, Titus; Paulette, Laura; Deb, Shovik
Soil characterization across catenas via advanced proximal sensors
GEODERMA
Volume: 298  Pages: 78-91
DOI: 10.1016/j.geoderma.2017.03.017
Published: JUL 15 2017
Accession Number: WOS:000400228100008

Wild, Karol J.; Macavei, Bianca; Podea, Delia M.
Acceptance in Cognitive Behavioral Psychotherapies: Different or the Same?
JOURNAL OF RATIONAL-EMOTIVE AND COGNITIVE-BEHAVIOR THERAPY
Volume: 35  Issue: 2  Pages: 187-206
DOI: 10.1007/s10942-016-0250-2
Published: JUN 2017
Accession Number: WOS:000400233400006

Kohr, Mirela; Medkova, Dagmar; Wendland, W. L.
On the Oseen-Brinkman flow around an -dimensional solid obstacle
MONATSHEFTE FUR MATHEMATIK
Volume: 183  Issue: 2  Pages: 269-302
DOI: 10.1007/s00605-016-0981-2
Published: JUN 2017
Accession Number: WOS:000400451600004

Baldea, Ioana; Olteanu, Diana Elena; Filip, Adriana Gabriela; Cenariu, Mihai; Dudea, Diana; Tofan, Alina; Alb, Camelia; Moldovan, Marioara
Toxicity and efficiency study of plant extracts-based bleaching agents
CLINICAL ORAL INVESTIGATIONS
Volume: 21  Issue: 4  Pages: 1315-1326
DOI: 10.1007/s00784-016-1882-4
Published: MAY 2017
Accession Number: WOS:000399888600041

Samasca, Gabriel; Lerner, Aaron; Girbovan, Anamaria; Sur, Genel; Lupan, Iulia; Makovicky, Peter; Matthias, Torsten; Freeman, Hugh J.
Challenges in gluten-free diet in coeliac disease: Prague consensus
EUROPEAN JOURNAL OF CLINICAL INVESTIGATION
Volume: 47  Issue: 5  Pages: 394-397
DOI: 10.1111/eci.12755
Published: MAY 2017
Accession Number: WOS:000400164000008

Mezo, Istvan; Baricz, Arpad
Bounds for the asymptotic order parameter of the stochastic Kuramoto model
JOURNAL OF APPROXIMATION THEORY
Volume: 217  Pages: 1-14
DOI: 10.1016/j.jat.2017.02.001
Published: MAY 2017
Accession Number: WOS:000400230400001

Jang, Seulki; Kim, Eun Sook; Cao, Chunhua; Allen, Tammy D.; Cooper, Cary L.; Lapierre, Laurent M.; O’Driscoll, Michael P.; Sanchez, Juan I.; Spector, Paul E.; Poelmans, Steven A. Y.; Abarca, Nureya; Alexandrova, Matilda; Antoniou, Alexandros-Stamatios; Beham, Barbara; Brough, Paula; Carikci, Ilker; Ferreiro, Pablo; Fraile, Guillermo; Geurts, Sabine; Kinnunen, Ulla; Lu, Chang-qin; Lu, Luo; Moreno-Velazquez, Ivonne F.; Pagon, Milan; Pitariu, Horea; Salamatov, Volodymyr; Siu, Oi-ling; Shima, Satoru; Schulmeyer, Marion K.; Tillemann, Kati; Widerszal-Bazyl, Maria; Woo, Jong-Min
Measurement Invariance of the Satisfaction With Life Scale Across 26 Countries
JOURNAL OF CROSS-CULTURAL PSYCHOLOGY
Volume: 48  Issue: 4  Pages: 560-576
DOI: 10.1177/0022022117697844
Published: MAY 2017
Accession Number: WOS:000399920900007

Sorokowska, Agnieszka; Sorokowski, Piotr; Hilpert, Peter; Cantarero, Katarzyna; Frackowiak, Tomasz; Ahmadi, Khodabakhsh; Alghraibeh, Ahmad M.; Aryeetey, Richmond; Bertoni, Anna; Bettache, Karim; Blumen, Sheyla; Blazejewska, Marta; Bortolini, Tiago; Butovskaya, Marina; Castro, Felipe Nalon; Cetinkaya, Hakan; Cunha, Diana; David, Daniel; David, Oana A.; Dileym, Fahd A.; Dominguez Espinosa, Alejandra del Carmen; Donato, Silvia; Dronova, Daria; Dural, Seda; Fialova, Jitka; Fisher, Maryanne; Gulbetekin, Evrim; Akkaya, Aslihan Hamamcioglu; Hromatko, Ivana; Iafrate, Raffaella; Iesyp, Mariana; James, Bawo; Jaranovic, Jelena; Jiang, Feng; Kimamo, Charles Obadiah; Kjelvik, Grete; Koc, Firat; Laar, Amos; Lopes, Fivia de Araujo; Macbeth, Guillermo; Marcano, Nicole M.; Martinez, Rocio; Mesko, Norbert; Molodovskaya, Natalya; Moradi, Khadijeh; Motahari, Zahrasadat; Muehlhauser, Alexandra; Natividade, Jean Carlos; Ntayi, Joseph; Oberzaucher, Elisabeth; Ojedokun, Oluyinka; Bin Omar-Fauzee, Mohd Sofian; Onyishi, Ike E.; Paluszak, Anna; Portugal, Alda; Razumiejczyk, Eugenia; Realo, Anu; Relvas, Ana Paula; Rivas, Maria; Rizwan, Muhammad; Salkicevic, Svjetlana; Sarmany-Schuller, Ivan; Schmehl, Susanne; Senyk, Oksana; Sinding, Charlotte; Stamkou, Eftychia; Stoyanova, Stanislava; Sukolova, Denisa; Sutresna, Nina; Tadinac, Meri; Teras, Andero; Tinoco Ponciano, Edna Lucia; Tripathi, Ritu; Tripathi, Nachiketa; Tripathi, Mamta; Uhryn, Olja; Yamamoto, Maria Emilia; Yoo, Gyesook; Pierce, John D.
Preferred Interpersonal Distances: A Global Comparison
JOURNAL OF CROSS-CULTURAL PSYCHOLOGY
Volume: 48  Issue: 4  Pages: 577-592
DOI: 10.1177/0022022117698039
Published: MAY 2017
Accession Number: WOS:000399920900008

Popovici, Nicolae
A decomposition approach to vector equilibrium problems
ANNALS OF OPERATIONS RESEARCH
Volume: 251  Issue: 1-2  Pages: 105-115
DOI: 10.1007/s10479-015-1861-1
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000399807400007

Sharma, Rajesh; Ishak, Anuar; Pop, Ioan
Dual solution of unsteady separated stagnation-point flow in a nanofluid with suction: A finite element analysis
INDIAN JOURNAL OF PURE & APPLIED PHYSICS
Volume: 55  Issue: 4  Pages: 275-283
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000400123200005

Leonte, Denisa; Bencze, Laszlo Csaba; Totos, Robert; Zaharia, Valentin
HETEROCYCLES 41. SYNTHESIS AND CHARACTERISATION OF NEW THIAZOLE beta-AMINO ACIDS AND beta-AMINO ESTERS
FARMACIA
Volume: 65  Issue: 2  Pages: 207-213
Published: MAR-APR 2017
Accession Number: WOS:000400126800007

Szefler, Beata; Czelen, Przemyslaw; Diudea, Mircea V.
Understanding the Action of Indolizines as Biologically Active Moieties: A Molecular Dynamics Study
CURRENT COMPUTER-AIDED DRUG DESIGN
Volume: 13  Issue: 1  Pages: 22-29
DOI: 10.2174/1573409912666161004160827
Published: 2017
Accession Number: WOS:000399781400003

Buiga, Anuta; Stegerean, Roxana; Chis, Alexandru; Lazar, Dorina
PRICING OF THE TOURISM PRODUCT: A TOOL FOR ENTREPRENEURS TO ADAPT TO A FLEXIBLE MARKET
E & M EKONOMIE A MANAGEMENT
Volume: 20  Issue: 1  Pages: 172-186
DOI: 10.15240/tul/001/2017-1-012
Published: 2017
Accession Number: WOS:000400284400012

Leustean, Laurentiu; Nicolae, Adriana
A Note on an Alternative Iterative Method for Nonexpansive Mappings
JOURNAL OF CONVEX ANALYSIS
Volume: 24  Issue: 2  Pages: 501-503
Published: 2017
Accession Number: WOS:000400290200009

Pintea, Cornel; Trif, Tiberiu
The Monotonicity of Perturbed Gradients of Convex Functions
JOURNAL OF CONVEX ANALYSIS
Volume: 24  Issue: 2  Pages: 525-545
Published: 2017
Accession Number: WOS:000400290200012

Capraru, Bogdan; Moise, Norel Ionut; Mutu, Simona; Petria, Nicolae
FINANCIAL STABILITY AND CONCENTRATION: EVIDENCE FROM EMERGING EUROPE
TRANSFORMATIONS IN BUSINESS & ECONOMICS
Volume: 15  Issue: 3C  Pages: 376-395
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399865000004


ALTE PUBLICATII
Martin Rodriguez, Mariano
Self sacramental in the Spanish theater of the twentieth century: Recovery and transformation of the golden age
ANALES DE LA LITERATURA ESPANOLA CONTEMPORANEA
Volume: 42  Issue: 2  Pages: 489-495
Published: 2017
Accession Number: WOS:000399853300010


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
26 MAI 2017, 12:00
FACULTATEA    Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
LOCUL SUSTINERII    sala 501, sediul FSEGA
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    POP Izabela Luiza
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Managementul si dezvoltarea sustenabila a muzeelor
DOMENIUL DE DOCTORAT    Management
Conducator/Conducatori de doctorat:  Prof. univ. dr. BORZA Anca (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

26 MAI 2017, 14:00
FACULTATEA    Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
LOCUL SUSTINERII    sala 501, sediul FSEGA
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    SUCIU Andreea (cas. BUDEANU)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Strategii de management al serviciilor din cadrul centrelor de tratament si agrement
DOMENIUL DE DOCTORAT    Management
Conducator/Conducatori de doctorat:  Prof. univ. dr. BORZA Anca (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

23 MAI 2017, 12:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    DINIS Adriana – Ecaterina
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Types de demarches persuasives dans la publicite tv pour la telephonie mobile, a base d’un corpus trilingue: roumain, francais et anglais
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat:  Prof. univ. dr. FLOREA Ligia – Stela (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)