UEFISCDI a anuntat lansarea competitiei 2019 pentru Proiecte colaborative de cercetare din cadrul Programului Cercetare asociat Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021.

Acest instrument de finantare urmareste sustinerea cooperarii intre cercetatorii din Romania si Norvegia, fiind, de asemenea, un mijloc de stimulare a participarii cercetatorilor romani in competitiile europene pentru finantarea cercetarii.

Propunerile de proiect se pot depune pana la data de 16 decembrie 2019, prin intermediul platformei de depunere www.uefiscdi-direct.ro

Informatiile apelului, precum si documentele de apel, pot fi consultate la https://uefiscdi.gov.ro/eea-grants-proiecte-colaborative-de-cercetare

Alte informatii utile:

Participantii la competitie: organizatii de cercetare din Romania si Norvegia; parteneri in proiecte pot fi atat organizatii de cercetare cat si companii private. Proiectele se depun in consortii formate din cel putin o entitate din Romania si una din Norvegia. Coordonatorul de proiect (Project promoter), care va depune propunerea din partea consortiului, trebuie sa fie din Romania. Un cercetator care are rolul de Principal Investigator (PI) in alt proiect finantat in competitia EEA Grants din 2018 nu poate participa si la aceasta competitie in calitate de PI.

Competitia va finanta proiecte de cercetare fundamentala/aplicativa care se incadreaza in urmatoarele arii tematice: energie, mediu, sanatate, stiinte sociale si umaniste (inclusiv studii de gen si incluziune sociala), TIC si biotehnologii, fiind incurajata interdisciplinaritatea.

Bugetul total al competitiei este de 24.687.500 euro. Cel putin 10% din el este alocat tematicii “Roma inclusion and empowerment”.

FINANTARE/proiect: minim 500.000 euro, maxim 1.200.000 euro.

DURATA maxima de derulare a proiectelor va fi de 36 de luni (cu posibilitate de prelungire inca 6-9 luni fara fonduri suplimentare).

Persoane de contact CMCS-UBB: Alina Marcoci – alina.marcoci@ubbcluj.ro / tel: 0264-405300 int 5123 si Bianca Irimie – bianca.irimie@ubbcluj.ro / tel: 0264-405300 int 5110.