OPORTUNITATI DE FINANTARE

A fost lansat proiectul suport pentru sustinerea aplicantilor din Romania la evenimente fizice de brokeraj (matchmaking) organizate exclusiv pentru clusterele din Pilonul II-Horizon Europe, care au ca scop facilitarea in gasirea de noi parteneri si/sau de a intra in parteneriate deja formate pentru propuneri de proiecte in clusterele Pilonului II din Horizon Europe. Prin acest proiect suport, puteti primi pana la 1000 Euro/persoana, sub forma rambursarii costurilor dumneavoastra de calatorie si cazare la un eveniment de matchmaking pentru care ati primit accept de participare din partea organizatorilor evenimentului. Rambursarea cheltuielilor se face dupa principiul “primul venit”, pana la epuizarea fondului alocat (70000 Euro). Proiectul suport se deruleaza in perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2025 prin intermediul UEFISCDI. Mai multe informatii se gasesc la adresa www.ncp.uefiscdi.ro/travel-grants.


CONFERINTE, SESIUNI DE COMUNICARI, EVENIMENTE STIINTIFICE

(calendar evenimente stiintifice UBB: https://cercetare.ubbcluj.ro/events/)

Vineri, 10 noiembrie 2023, de la ora 12.00 la Muzeul Tarii Crisurilor Oradea, in sala de expozitii temporare de la etajul III a institutiei muzeale din Str. Armatei Romane nr.1/A, va avea loc vernisajul expozitiei „Microcosmos: natura vazuta la microscopul electronic” si conferinta „Microscopia electronica, o poarta catre microcosmosul inaccesibil cu ochiul liber: o tehnica imagistica ce a schimbat felul in care intelegem azi medicina si stiintele naturii” sustinuta de Conf. dr. Lucian Barbu. Expozitia va fi deschisa pe perioada 10 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024 (https://mtariicrisurilor.ro/microcosmos-natura-vazuta-la-microscopul-electronic/). Acestea reprezinta un proiect realizat in parteneriat de catre Centrul de Microscopie Electronica „C. Craciun” al Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, impreuna cu Muzeul Tarii Crisurilor Oradea – Complex Muzeal, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare a Tehnologiilor Izotopice si Moleculare (INCDTIM) Cluj-Napoca, Facultatea de Biologie si Geologie a UBB, Consiliul Judetean Bihor si Primaria Municipiului Oradea.

In data de 10 noiembrie 2023, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor organizeaza conferinta internationala „ICEBM2023 – International Conference on Economics and Business Management, ed. 6”. Informatii suplimentare  se gasesc la https://www.icebm.ro/.

Gradina Botanica „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va redeschide la finalul acestei saptamani sectorul amenajat special pentru persoanele cu deficiente de vedere, care vor putea atinge plantele si vor putea citi in sistem Braille descrierea acestora. Deschiderea si prezentarea spatiului vor avea loc vineri, 10 noiembrie 2023, de la ora 10.30, in prezenta rectorului UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a prorectorilor UBB si a presedintelui Asociatiei Nevazatorilor din Romania – filiala Judeteana Cluj, dl. Florentin-Cristian Radulescu.

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin programul UBBMed, si Academia Romana, prin Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru”, au creat „Centrul National de Competente pentru un Stil de viata Sanatos”. Centrul va fi co-coordonat de profesorii Daniel David si Nicolae Hancu. Centrul va avea sediul la UBB si un punct de lucru la Institutul din Bucuresti. Activitatile vor fi focalizate pe cercetare-dezvoltare-inovare (CDI), dar si pe educatie continua avansata si servicii inovative/consultanta catre societate bazate pe rezultatele CDI. Informatii suplimentare se gasesc la https://news.ubbcluj.ro/ubbmed-si-academia-romana-co-fondeaza-centrul-national-de-competente-pentru-un-stil-de-viata-sanatos/.

Directia Patrimoniu Cultural Universitar a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Galeria „Paul Sima”, organizeaza vernisajul expozitiei de arta „Gradinile Edenului”, coordonata de catre artista Manuela Botis. Expozitia reuneste 133 de lucrari realizate de catre prescolari si elevi din scolile clujene, cu scop caritabil, in vederea extinderii Centrului de ingrijiri paliative „Sfantul Nectarie” Cluj-Napoca. „Tematica centrala este motivul Gradinii Edenului, lucrarile osciland intre reprezentari naive, realiste, expresive si chiar abstracte. Astfel, expozitia are aspectul si calitatea unui puzzle divers, colorat si, in ansamblu, unitar”, declara organizatorii. Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 10 noiembrie 2023, de la ora 13:00, in spatiul Galeriei „Paul Sima” (Clubul Casei Universitarilor, str. Emmanuel de Martonne nr. 1). Expozitia poate fi vizitata pana luni, 27 noiembrie 2023, de luni pana vineri, in intervalul orar 15:00-17:00. Intrarea este libera.

Facultatea de Litere a Universitatii Babes-Bolyai Cluj Napoca in colaborare cu Centrul Clujean pentru Studii Indiene al UBB organizeaza luni, 13 noiembrie 2023, ora 14:00, in sala Popovici, conferinta cu titlul „Dystopia and responses to it during and after the pandemic”, sustinuta de Pradipta Mukherjee, Associate Professor, Department of English, Vidyasagar College for Women, University of Calcutta si Debasish Lahiri, Assistant Professor, Department of English, Lalbaba College, University of Calcutta. Conferinta va fi urmata de lansarea volumului Legiunea scrisorilor pierdute de Debasish Lahiri, traducere de Constantin Severin, Editura Ideea Europeana, Bucuresti, 2023. Informatii suplimentare la https://ubbcultural.ubbcluj.ro/event/conferinta-si-lansare-de-carte-la-facultatea-de-litere-ubb/.

In data de 14 noiembrie 2023, intre orele 10.00-17.30, la Facultatea de Teologie Reformata si Muzica  are loc  „International Conference on Music Management and Music Mediation 2nd edition on: Audience Development and Community Engagement in the Musical Arts”. Prelegerile vor fi in limba engleza.

Directia Patrimoniu Cultural Universitar a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Sala Liviu Vlad, va invita la vernisajul expozitiei ARTYO – Mara Popa, realizata in colaborare cu Departamentul de Pictura al Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca. Universul pictural al artistei exploreaza relatia dintre memorie si realitate, dintre certitudine si posibilitate. Lucrarile sale introduc privitorul intr-un spatiu alternativ, in care timpul nu exista. Elementele compozitionale si personajele plutesc intr-un vid nedefinit si instabil, centrat pe imaginea cartofului incoltit, ca sursa de energie si de viata. Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 14 noiembrie 2023, de la ora 18:00, in spatiul Salii Liviu Vlad (Calea Motilor nr. 11, etaj 5, sala 509). Expozitia poate fi vizitata pana vineri, 8 decembrie 2023, de luni pana vineri, in intervalul orar 15:00–17:00. Intrarea este libera.

In 14 noiembrie 2023, Facultatea de Istorie si Filosofie gazduieste prelegerea „O marturie rara despre studiile de la facultatea de arte din Cracovia: caietele lui Iodocus de Ziegenhals” sustinuta de Dl. Mihai Maga, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca. Evenimentul face parte din seria de conferinte care ilustreaza viata stiintifica din cadrul Centrului de Filosofie Antica si Medievala al UBB si sunt asociate, in majoritatea lor, cu proiecte in derulare. Detalii la https://hiphi.ubbcluj.ro/fam/conferintele-centrului-fam.

Centrul Metacritic de Studii Literare Avansate organizeaza in data de 15 noiembrie 2023 atelierul organizat de Mihnea Balici, doctorand al Facultatii de Litere, critic literar si poet. Acest workshop este finantat prin proiectul Doctoral Advanced Fellowship (CNFIS-FDI-2023-F-0214). Mai multe detalii se gasesc la https://centrulmetacritic.wordpress.com/evenimente/workshop-autofictionalizarea-migratiei-in-literatura-romana/.

In data de 16 noiembrie 2023, in cadrul seriei de seminarii STAR-UBB despre gravitatie, cosmologie si astrofizica, va avea loc prezentarea cu titlul: „Status and future of 21-cm cosmology”, sustinuta de catre Dr. Andrei Mesinger, Scuola Normale Superiore, Pisa, Italy. Mai multe informatii se gasesc la link-ul: https://starubb.institute.ubbcluj.ro/gca/.

Facultatea de Studii Europene organizeaza in data de 16 noiembrie 2023  webinarul cu tema „Cooperare Teritoriala Europeana” sustiunut de Dalila Ciuclan, coordonator proiecte internationale la Primaria Cluj-Napoca. Detalii la https://euro.ubbcluj.ro/intalnirile-fse-cu-comunitatea-cooperare-teritoriala-europeana/.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud, Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mures si Centrul Clujean pentru Studii Indiene al Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca organizeaza Conferinta „Niste doctori prin India”, sustinuta de prof. dr. Andrei Daniel Mihalca si dr. Razvan Couti care va avea loc joi, 16 noiembrie 2023, ora 17, in Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, strada Memorandumului, nr. 21. Informatii suplimentare se gasesc la  https://ubbcultural.ubbcluj.ro/event/conferinta-niste-doctori-prin-india/.

Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei gazduieste in data de 17 noiembrie 2023 conferinta „Abordari didactice actuale si de perspectiva in invatamantul primar si prescolar”. Informatii detaliate se gasesc la https://edu.conference.ubbcluj.ro/.

In perioada 6-7 noiembrie 2023, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat Simpozionul international de Teologie, Istorie, Muzicologie si Arta, cu tema: Mai avem nevoie de batrani? Batranete si intelepciune, psalmodie si armonie, incadrat in tematica anului 2023, declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ca „An omagial al pastoratiei persoanelor varstnice” si „Anul comemorativ al imnografilor si cantaretilor bisericesti (psalti)”.


ARTICOLE APARUTE

Title: Search for direct pair production of supersymmetric partners of t leptons in the final state with two hadronically decaying t leptons and missing transverse momentum in proton-proton collisions at p vs=13 TeV

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: PHYSICAL REVIEW D  (revista indexata Nature Index) Volume: 108  Issue: 1  Article Number: 012011  DOI: 10.1103/PhysRevD.108.012011  Published: JUL 19 2023

Accession Number: WOS:001058584100001

ISSN: 2470-0010

eISSN: 2470-0029

Title: Search for <i>CP</i> violation in t(t)over-bar H and tH production in multilepton channels in proton-proton collisions at √s=13 TeV

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: JOURNAL OF HIGH ENERGY PHYSICS  (revista indexata Nature Index) Issue: 7  Article Number: 092  DOI: 10.1007/JHEP07(2023)092  Published: JUL 12 2023

Accession Number: WOS:001061773800001

ISSN: 1029-8479

Title: Measurement of the differential t(t)over-bar production cross section as a function of the jet mass and extraction of the top quark mass in hadronic decays of boosted top quarks

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: EUROPEAN PHYSICAL JOURNAL C  (revista indexata Nature Index) Volume: 83  Issue: 7  Article Number: 560  DOI: 10.1140/epjc/s10052-023-11587-8  Published: JUL 3 2023

Accession Number: WOS:001062453000001

ISSN: 1434-6044

eISSN: 1434-6052

Title: Measurements of Higgs boson production in the decay channel with a pair of τ leptons in proton-proton collisions at √<i>s</i>=13 TeV

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: EUROPEAN PHYSICAL JOURNAL C (revista indexata Nature Index) Volume: 83  Issue: 7  Article Number: 562  DOI: 10.1140/epjc/s10052-023-11452-8  Published: JUL 4 2023

Accession Number: WOS:001066617100001

ISSN: 1434-6044

eISSN: 1434-6052

Title: Search for Higgs Boson and Observation of Z Boson through Their Decay into a Charm Quark-Antiquark Pair in Boosted Topologies in Proton-Proton Collisions at p s=13 TeV

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: PHYSICAL REVIEW LETTERS (revista indexata Nature Index) Volume: 131  Issue: 4  Article Number: 041801  DOI: 10.1103/PhysRevLett.131.041801  Published: JUL 26 2023

Accession Number: WOS:001063206900003

ISSN: 0031-9007

eISSN: 1079-7114

Title: Search for light Higgs bosons from supersymmetric cascade decays in pp collisions at √s=13TeV

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: EUROPEAN PHYSICAL JOURNAL C (revista indexata Nature Index) Volume: 83  Issue: 7  Article Number: 571  DOI: 10.1140/epjc/s10052-023-11581-0  Published: JUL 6 2023

Accession Number: WOS:001062398300004

ISSN: 1434-6044

eISSN: 1434-6052

Title: Search for narrow resonances in the b-tagged dijet mass spectrum in proton-proton collisions at p s=13 TeV

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: PHYSICAL REVIEW D  (revista indexata Nature Index) Volume: 108  Issue: 1  Article Number: 012009  DOI: 10.1103/PhysRevD.108.012009  Published: JUL 13 2023

Accession Number: WOS:001062044600001

ISSN: 2470-0010

eISSN: 2470-0029

Title: Constraints on anomalous Higgs boson couplings to vector bosons and fermions from the production of Higgs bosons using the tt final state

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: PHYSICAL REVIEW D  (revista indexata Nature Index)  Volume: 108  Issue: 3  Article Number: 032013  DOI: 10.1103/PhysRevD.108.032013  Published: AUG 16 2023

Accession Number: WOS:001062081100001

ISSN: 2470-0010

eISSN: 2470-0029

Title: Search for the exotic decay of the Higgs boson into two light pseudoscalars with four photons in the final state in proton-proton collisions at √<i>s</i>=13 TeV

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: JOURNAL OF HIGH ENERGY PHYSICS  (revista indexata Nature Index) Issue: 7  Article Number: 148  DOI: 10.1007/JHEP07(2023)148  Published: JUL 19 2023

Accession Number: WOS:001061915800001

ISSN: 1029-8479

Title: CMS PYTHIA 8 colour reconnection tunes based on underlying-event data

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: EUROPEAN PHYSICAL JOURNAL C (revista indexata Nature Index)  Volume: 83  Issue: 7  Article Number: 587  DOI: 10.1140/epjc/s10052-023-11630-8  Published: JUL 10 2023

Accession Number: WOS:001071186900001

ISSN: 1434-6044

eISSN: 1434-6052

Title: Measurement of the top quark pole mass using t (t)over-bar+jet events in the dilepton final state in proton-proton collisions at √s=13 TeV

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: JOURNAL OF HIGH ENERGY PHYSICS  (revista indexata Nature Index) Issue: 7  Article Number: 077  DOI: 10.1007/JHEP07(2023)077  Published: JUL 10 2023

Accession Number: WOS:001062447200001

ISSN: 1029-8479

Title: <SUP> </SUP>Search for new heavy resonances decaying to WW, WZ, ZZ, WH, or ZH boson pairs in the all-jets final state in proton-proton collisions at √s=13 TeV

Author(s): Tumasyan, A (Tumasyan, A.); Adam, W (Adam, W.); Andrejkovic, JW (Andrejkovic, J. W.); […] Horvath, D (Horvath, D.) […]

Group Author(s): CMS Collaboration

Source: PHYSICS LETTERS B  Volume: 844  Article Number: 137813  DOI: 10.1016/j.physletb.2023.137813  Early Access Date: JUL 2023   Published: SEP 10 2023

Accession Number: WOS:001053536800001

ISSN: 0370-2693

eISSN: 1873-2445

Title: <i>DE IUDEIS</i> ” REFERENCES TO JEWS AND JUDAISM IN THOMAS EBENDORFER’S <i>SENTENCES</i> COMMENTARY

Author(s): Curut, I (Curut, Ioana)

Source: RECHERCHES DE THEOLOGIE ET PHILOSOPHIE MEDIEVALES  Volume: 90  Issue: 1  Pages: 111-172  DOI: 10.2143/RTPM.90.1.3291868  Published: 2023

Accession Number: WOS:001080391100004

ISSN: 1370-7493

eISSN: 1783-1717

Title: A new clustering method based on multipartite networks

Author(s): Lung, RI (Lung, Rodica-Ioana)

Source: PEERJ COMPUTER SCIENCE  Volume: 9  Article Number: e1621  DOI: 10.7717/peerj-cs.1621  Published: OCT 13 2023

Accession Number: WOS:001087717100001

eISSN: 2376-5992

Title: A complex of cobalamin with an organic peroxide

Author(s): Lehene, M (Lehene, Maria); Zagrean-Tuza, C (Zagrean-Tuza, Cezara); Hadade, N (Hadade, Niculina); Aghion, A (Aghion, Andreea); Septelean, R (Septelean, Raluca); Iancu, SD (Iancu, Stefania D.); Branzanic, AMV (Branzanic, Adrian M. V.); Silaghi-Dumitrescu, R (Silaghi-Dumitrescu, Radu)

Source: NEW JOURNAL OF CHEMISTRY  DOI: 10.1039/d3nj03307d  Early Access Date: SEP 2023

Accession Number: WOS:001067395400001

ISSN: 1144-0546

eISSN: 1369-9261

Title: BIOSTRATIGRAPHY AND PALEOENVIRONMENTAL ANALYSIS OF THE LOWER MIOCENE QOM FORMATION (JAAM AREA, CENTRAL IRANIAN BASIN)

Author(s): Lázár, B (Lazar, Botond); Falahatgar, M (Falahatgar, Mostafa); Sarfi, M (Sarfi, Mehdi); Kallanxhi, ME (Kallanxhi, Madalina-Elena); Balc, R (Balc, Ramona); Silye, L (Silye, Lorand)

Source: RIVISTA ITALIANA DI PALEONTOLOGIA E STRATIGRAFIA  Volume: 129  Issue: 3  Pages: 609-628  DOI: 10.54103/2039-4942/18651  Published: NOV 2023

Accession Number: WOS:001088626000001

ISSN: 0035-6883

eISSN: 2039-4942

Title: State-of-the-art and future perspectives in infertility diagnosis: Conventional<i> versus</i> nanotechnology-based assays

Author(s): Andone, BA (Andone, Bianca-Astrid); Handrea-Dragan, IM (Handrea-Dragan, Iuliana M.); Botiz, I (Botiz, Ioan); Boca, S (Boca, Sanda)

Source: NANOMEDICINE-NANOTECHNOLOGY BIOLOGY AND MEDICINE  Volume: 54  Article Number: 102709  DOI: 10.1016/j.nano.2023.102709  Published: NOV 2023

Accession Number: WOS:001086591000001

ISSN: 1549-9634

eISSN: 1549-9642

Title: Dual-emissive solid-state histidine-stabilized gold nanoclusters for applications in white-light generation

Author(s): Zetes, M (Zetes, Markus); Hada, AM (Hada, Alexandru-Milentie); Todea, M (Todea, Milica); Gaina, LI (Gaina, Luiza Ioana); Astilean, S (Astilean, Simion); Craciun, AM (Craciun, Ana-Maria)

Source: NANOSCALE ADVANCES  Volume: 5  Issue: 21  Pages: 5810-5818  DOI: 10.1039/d3na00555k  Published: OCT 24 2023

Accession Number: WOS:001084984600001

ISSN: 2516-0230

Title: INITIAL COEFFICIENTS AND FEKETE-SZEGO INEQUALITIES FOR FUNCTIONS RELATED TO VAN DER POL NUMBERS (VPN)

Author(s): Murugusundaramoorthy, G (Murugusundaramoorthy, Gangadharan); Bulboaca, T (Bulboaca, Teodor)

Source: MATHEMATICA SLOVACA  Volume: 73  Issue: 5  Pages: 1183-1196  DOI: 10.1515/ms-2023-0087  Published: OCT 1 2023

Accession Number: WOS:001083635700007

ISSN: 0139-9918

eISSN: 1337-2211

Title: Effect of Zeolite Mineral on the Formulation of a Wood-plastic Composite

Author(s): Mejia-Gonzalez, U (Mejia-Gonzalez, Uziel); Nedelcu, D (Nedelcu, Dorian); Salgado, JC (Salgado, Javier Cruz); Francisco-Marquez, M (Francisco-Marquez, Misaela)

Source: MATERIALE PLASTICE  Volume: 60  Issue: 3  Pages: 11-18  DOI: 10.37358/MP.23.3.5671  Published: SEP 2023

Accession Number: WOS:001083326000002

ISSN: 0025-5289

eISSN: 2668-8220

Title: Long-term exposure to elevated temperature leads to altered gene expression in a common bloom-forming cyanobacterium

Author(s): Briddon, CL (Briddon, Charlotte L.); Miclaus, M (Miclaus, Mihai); Hegedues, A (Hegedues, Adriana); Nicoara, M (Nicoara, Maria); Chiriac, MC (Chiriac, Maria-Cecilia); Druga, B (Druga, Bogdan)

Source: LIMNOLOGY AND OCEANOGRAPHY  DOI: 10.1002/lno.12448  Early Access Date: OCT 2023

Accession Number: WOS:001085620800001

ISSN: 0024-3590

eISSN: 1939-5590

Title: The economic and social determinants of vaccine hesitancy in Romania during the COVID-19 pandemic

Author(s): Boga, B (Boga, Balazs); Marko, B (Marko, Balazs); Racz, BG (Racz, Bela-Gergely)

Source: ACTA OECONOMICA  Volume: 73  Issue: 3  Pages: 419-442  DOI: 10.1556/032.2023.00024  Published: SEP 2023

Accession Number: WOS:001084794700005

ISSN: 0001-6373

eISSN: 1588-2659

Title: The Association between Mindful Parenting, and Internalizing and Externalizing Symptoms in Adolescence

Author(s): Royuela-Colomer, E (Royuela-Colomer, Estibaliz); Orue, I (Orue, Izaskun); Visu-Petra, L (Visu-Petra, Laura); Fernández-González, L (Fernandez-Gonzalez, Liria)

Source: JOURNAL OF CHILD AND FAMILY STUDIES  DOI: 10.1007/s10826-023-02704-y  Early Access Date: OCT 2023

Accession Number: WOS:001087498300001

ISSN: 1062-1024

eISSN: 1573-2843

Title: Modelling taxpayers’ behaviour based on prediction of trust using sentiment analysis

Author(s): Coita, IF (Coita, Ioana-Florina); Belbe, S (Belbe, Stefana (Stefana)); Mare, C (Mare, Codruta (Codruta)); Osterrieder, J (Osterrieder, Joerg); Hopp, C (Hopp, Christian)

Source: FINANCE RESEARCH LETTERS  Volume: 58  Article Number: 104549  DOI: 10.1016/j.frl.2023.104549  Early Access Date: OCT 2023   Part: C  Published: DEC 2023

Accession Number: WOS:001088484300001

ISSN: 1544-6123

eISSN: 1544-6131

Title: The role of knowledge and interpersonal competences in the development of civic and public engagement and entrepreneurial intention

Author(s): Cegarra-Navarro, JG (Cegarra-Navarro, Juan Gabriel); Vatamanescu, EM (Vatamanescu, Elena-Madalina); Dabija, DC (Dabija, Dan-Cristian); Nicolescu, L (Nicolescu, Luminita)

Source: INTERNATIONAL ENTREPRENEURSHIP AND MANAGEMENT JOURNAL  DOI: 10.1007/s11365-023-00910-0  Early Access Date: OCT 2023

Accession Number: WOS:001083532100001

ISSN: 1554-7191

eISSN: 1555-1938

Title: A Method of Lower and Upper Solutions for Control Problems and Application to a Model of Bone Marrow Transplantation

Author(s): Parajdi, LG (Parajdi, Lorand Gabriel); Precup, R (Precup, Radu); Haplea, IS (Haplea, Ioan Stefan)

Source: INTERNATIONAL JOURNAL OF APPLIED MATHEMATICS AND COMPUTER SCIENCE  Volume: 33  Issue: 3  Pages: 409-418  DOI: 10.34768/amcs-2023-0029  Published: SEP 1 2023

Accession Number: WOS:001084437100005

ISSN: 1641-876X

eISSN: 2083-8492

Title: Certain Interpolative Proximal Contractions, Best Proximity Point Theorems in Bipolar Metric Spaces with Applications

Author(s): Jahangeer, F (Jahangeer, Fahad); Alshaikey, S (Alshaikey, Salha); Ishtiaq, U (Ishtiaq, Umar); Lazar, TA (Lazar, Tania A.); Lazar, VL (Lazar, Vasile L.); Guran, L (Guran, Liliana)

Source: FRACTAL AND FRACTIONAL  Volume: 7  Issue: 10  Article Number: 766  DOI: 10.3390/fractalfract7100766  Published: OCT 2023

Accession Number: WOS:001089723600001

eISSN: 2504-3110

Title: Older than you think: using U-Pb calcite geochronology to better constrain basin-bounding fault reactivation, Inner Moray Firth Basin, western North Sea

Author(s): Tamas, A (Tamas, A.); Holdsworth, RE (Holdsworth, R. E.); Tamas, DM (Tamas, D. M.); Dempsey, ED (Dempsey, E. D.); Hardman, K (Hardman, K.); Bird, A (Bird, A.); Roberts, NMW (Roberts, N. M. W.); Lee, J (Lee, J.); Underhill, JR (Underhill, J. R.); McCarthy, D (McCarthy, D.); McCaffrey, KJW (McCaffrey, K. J. W.); Selby, D (Selby, D.)

Source: JOURNAL OF THE GEOLOGICAL SOCIETY  Volume: 180  Issue: 5  Article Number: jgs2022166  DOI: 10.1144/jgs2022-166  Published: SEP 29 2023

Accession Number: WOS:001079766600016

ISSN: 0016-7649

eISSN: 2041-479X

Title: Stability analysis for heat transfer flow in micropolar hybrid nanofluids

Author(s): Norzawary, NHA (Adilla Norzawary, Nur Hazirah); Soid, SK (Soid, Siti Khuzaimah); Ishak, A (Ishak, Anuar); Mohamed, MKA (Anuar Mohamed, Muhammad Khairul); Khan, U (Khan, Umair); Sherif, EM (Sherif, El-Sayed M.); Pop, I (Pop, Ioan)

Source: NANOSCALE ADVANCES  DOI: 10.1039/d3na00675a  Early Access Date: OCT 2023

Accession Number: WOS:001075024700001

ISSN: 2516-0230

Title: PREVALENCE OF CLOSTRIDIUM DIFFICILE ISOLATES IN BROILER CHICKENS- FIRST STUDY IN ROMANIA

Author(s): Beres, C (Beres, Corina); Tabaran, A (Tabaran, Alexandra); Colobatiu, LM (Colobatiu, Liora Mihaela); Reget, OL (Reget, Oana Lucia); Greapca, AS (Greapca, A. S.); Mihaiu, R (Mihaiu, Romolica); Mihaiu, M (Mihaiu, M.)

Source: REVISTA ROMANA DE MEDICINA VETERINARA  Volume: 33  Issue: 3  Pages: 86-88  Published: 2023

Accession Number: WOS:001086094600016

ISSN: 1220-3173

eISSN: 2457-7618


CARTI

Indolean Ion, Opinie, prudenta si cenzura, Filmul de actualitate in Romania comunista (1965–1989), Editura MEGA, 2023, ISBN 978-606-020-668-2


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA

Frasin Irina, Bodi George, Bulei Sonia, Vasiliu Codrin Dinu, Non-human Animals in Open Societies. Anthrozoology Studies, ISBN 978-606-37-1959-2 (e-book)

Fekete Monica, Popa Marius, ROMANIA CONTEXTA III. Eccesso e abuso nelle letterature romanze. Exces et abus dans les litteratures romanes. Exceso y abuso en las literaturas romanicas. Excesso e abuso nas literaturas romanicas, ISBN 978-606-37-1886-1, 978-606-37-1869-4

Fekete Monica, Riscritture cavalleresche nel romanzo italiano contemporaneo, ISBN 978-606-37-1502-0

Haragus Mihaela, Romanian Journal of Population Studies, vol. XVII, no. 1, 2023, ISSN 1843-5998


ALTE PUBLICATII

Title: From treatment resistance to sequential treatments of depression

Author(s): Cuijpers, P (Cuijpers, Pim)

Source: WORLD PSYCHIATRY  Volume: 22  Issue: 3  Pages: 418-419  DOI: 10.1002/wps.21138  Published: OCT 2023

Accession Number: WOS:001070347700014

ISSN: 1723-8617

eISSN: 2051-5545

Title: Editorial: Highlights in personality and social psychology: life satisfaction

Author(s): Russo-Netzer, P (Russo-Netzer, Pninit); Dabija, DC (Dabija, Dan-Cristian); Acevedo, BP (Acevedo, Bianca P.)

Source: FRONTIERS IN PSYCHOLOGY  Volume: 14  Article Number: 1289803  DOI: 10.3389/fpsyg.2023.1289803  Published: OCT 9 2023

Accession Number: WOS:001089916400001

ISSN: 1664-1078