EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Universitatea Babes-Bolyai prin Facultatea de Istorie si Filosofie, Institutul de Istorie Orala, in parteneriat cu Universitatea din Islanda, a gazduit conferinta de incheiere a proiectului de cercetare The Untold Story. An Oral History of the Roma People in Romania (Povestea nespusa. O istorie orala a romilor din Romania), contract nr. 14SEE/30.06.2014, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE). Evenimentul a avut loc miercuri, 26 aprilie 2017, la sediul Facultatii de Istorie si Filosofie.

Facultatea de Stiinte Economice si Gesiunea Afacerilor in colaborare cu Risky Business, unul dintre acceleratoarele de afaceri cu cel mai mare succes in Cluj si in Transilvania, organizeaza competitia  RB Student Challenge UBB, adresata studentilor care doresc sa-si transforme ideea de afacere intr-un succes. Studentii pot beneficia de intalniri de pregatire a prezentarii ideilor, realizate de catre specialistii de la Risky Business la evenimentul din 25 Mai 2017. Termenul limita pentru inscriere este 5 mai 2017, detaliile competitiei putand fi accesate la adresa: http://riskybusiness.ro/studentchallenge/.

Vineri 5 mai 2017, la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica va avea loc Conferinta “ERRORS: Source of Disasters in Practice and Search Engine in Research” sustinuta de dl. Prof. Vasile Parvulescu de la Departamentul de Chimie Organica, Biochimie si Cataliza, Facultatea de Chimie, Universitatea din Bucuresti.

Miercuri 26 aprilie 2017, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a avut loc conferinta “Cercetare si cunoastere sociologica aplicata in proiecte educationale initiate de ONG-uri” sustinuta de Octavia Bors – Federatia “Coalitia pentru Educatie”, urmata de o discutie la masa rotunda pe tema “Expertiza sociologica in ONG-uri cu profil social” cu participarea unor absolventi ai Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala ce lucreaza in acest domeniu.

Joi, 27 aprilie 2017, la Facultatea de Istorie si Filosofie a avut loc conferinta ”CUSTODES CONFINIORUM. Arheologie si istorie la granita Regatului arpadian”, sustinuta de dl profesor dr. Zeno-Karl PINTER de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Vineri, 28 aprilie 2017, la Facultatea de Istorie si Filosofie a avut loc lansarea volumului ”ISTORIA COMUNISMULUI DIN ROMANIA, volumul III. Documente Nicolae Ceausescu (1972-1975)”, editat de Mihnea Berindei, Dorin Dobrincu, Armand Gosu.

Miercuri, 3 mai 2017, la Academia di Romania in Roma va avea loc lansarea volumului ”IMPERI E NAZIONI nell’Europa centro-orientale alla vigilia della Prima Guerra Mondiale”, coordonat de  Conf. dr. Ion Carja. Manifestarea este organizata in colaborare cu Istituto per la Storia del Risorgimento Italiano, Universitŕ Roma Tre, Istituto Storico Austriaco a Roma si Universitatea Babes-Bolyai.
Institutul de Studii Clasice din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie anunta lansarea cartii ”POTAISSA. L’arte romana in una citta della Dacia”, aparuta la editura L’Erma di Bretschneider, Roma 2016, autorul volumului fiind Prof. dr. Mihai Barbulescu de la Facultatea de Istorie si Filosofie.

Facultatea de Istorie si Filosofie gazduieste lansarea traducerii in limba romana a cartii lui Søren Kierkegaard, “Epilog nestiintific definitiv la Farame filozofice” (Editura Casa Cartii de Stiinta), urmata de o conferinta a profesorului George Pattison, expert in Kierkegaard. Evenimentul este organizat in cadrul Departamentului de Filosofie si va avea loc in 5 mai 2017.

In perioada 2-5 mai 2017, Facultatea de Istorie si Filosofie impreuna cu Muzeul National de Istorie a Transilvaniei  si Institutul de Arheologie si Istoria Artei al Academiei Romane organizeaza workshopul international ”Supply and Consumption of Terra Sigillata in Roman Dacia: State of Art. Terra Sigilata Database Training”.


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
METZ Daniel, IVANA Diana, POP Zenovia Cristiana, MURESAN Mariana, BOTOS Vlad, PITIC Diana, SCHELLBERG Bernhard, DRAGAN Mihaela, AUSZÜGE DER BETRIEBSWIRTSCHAFTLICHEN LEHRE (e-book)
Mircea Gelu BUTA, Anul II. Fascicula 1 (5) Mihai Viteazul, Aparator al Crestinatatii
DUMANESCU Luminita (ed.), Romanian Journal Of Population Studies, Vol. X, No. 2.
Cristian TISELITA, La Personne Humaine Et Son Ordination Naturelle À Dieu –  Une étude métaphysique de l’anthropologie de Jacques Maritain dans ses implications morales et politiques
Sorin MARTIAN, Epistolele Pauline – Exegeza si Teologie
Remus Cristian VAIDAHAZAN, Profilul practicantului de antrenament cu greutati ca activitate fizica de timp liber


ARTICOLE APARUTE
Board characteristics and firm performances in emerging economies. Lessons from Romania
Borlea, Sorin Nicolae; Achim, Monica Violeta; Mare, Codruta
ECONOMIC RESEARCH-EKONOMSKA ISTRAZIVANJA
Volume: 30  Issue: 1  Pages: 55-75
DOI: 10.1080/1331677X.2017.1291359
Published: 2017
Accession Number: WOS:000398181400004


ALTE PUBLICATII
Agonistics. Thinking the World Politically
Trif, Dana S.
ROMANIAN JOURNAL OF POLITICAL SCIENCE
Volume: 16  Issue: 2  Pages: 182-185
Published: WIN 2016
Accession Number: WOS:000396093400007