MESAJ AL CONSILIULUI STIINTIFIC CATRE COMUNITATEA UBB PRIVIND VACCINAREA ANTI-COVID-19

Stimati colegi,

In contextul campaniei nationale actuale de vaccinare anti-COVID-19, pe care Consiliul Stiintific al UBB (inclusiv in baza experientei profesionale a membrilor sai) o sustine sustine fara rezerve, va supunem atentiei o serie de surse de informare/popularizare realizate prin eforturile comunitatii UBB:

www.facebook.com/UnivBabesBolyai/videos/414819896223393

www.facebook.com/UnivBabesBolyai/videos/310425793564619

www.ubbcluj.ro/ro/infoubb/covid19/deciziiubb/Ghid_UBB.pdf

www.facebook.com/UnivBabesBolyai/videos/2434827436814086

www.facebook.com/UnivBabesBolyai/videos/2286131851532039

bioge.ubbcluj.ro/a-covid-19-jarvany-miertek-es-mikentek/

www.facebook.com/bbtekolozsvar/videos/2074043362730054 www.facebook.com/bbtekolozsvar/videos/277951246851662 www.facebook.com/dark.side.of.public.health

www.facebook.com/csabadegi/videos/3265139473544635/ www.facebook.com/mozaiketv/videos/974892476350966 www.digi24.ro/emisiuni/tinerete-fara-batranete/tinerete-fara-batranete-1-august-17-30-1346759 www.viata-medicala.ro/stiri/sondaj-peste-80-dintre-pacientii-cu-cancer-s-au-confruntat-cu-un-nivel-crescut-de-stres-18531 https://maszol.ro/belfold/133963-romlott-a-daganatos-betegek-ellatasanak-min-sege-a-koronavirus-jarvany-miatt-romaniaban

https://www.europeancancer.org/2-standard/31-covid-19-resources

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/europai-szinten-megmozdultak-a-koronavirus-fenyegetettseg-kozben-magukra-maradt-rakos-paciensekert

Ele se adauga, desigur, resurselor nationale precum https://vaccinare-covid.gov.ro/

De asemenea, pentru colegii interesati de detalii, discutii sau lamuriri pe tema informatiilor citate mai sus, Consiliul sta la dispozitie prin intermediul membrilor si colaboratorilor sai Razvan Chereches (razvan.chereches@publichealth.ro, sanatate publica), Horia Banciu (horia.banciu@ubbcluj.ro, microbiologie/biologie moleculara), Alina Sesarman (alina.sesarman@ubbcluj.ro, biologie), Judit Papp (judit.papp@ubbcluj.ro, microbiologie), Csaba Degi (laszlo.degi@ubbcluj.ro, psiho-oncologie/sociologie), Anca Dobrean (anca.dobrean@ubbcluj.ro, psihologie), Niculina Hadade (niculina.hadade@ubbcluj.ro, chimie), Smaranda Cosma (smaranda.cosma@ubbcluj.ro, marketing), Radu Silaghi-Dumitrescu (radu.silaghi@ubbcluj.ro, chimie/biochimie).

Speram ca informatiile acestea pot fi utile nu doar pentru informare interna, ci si in implicarea membrilor comunitatii noastre in interactiunea cu restul societatii – acolo unde vocile care promoveaza neadevaruri („vaccinul nu e eficient”, „n-a fost testat”, „a fost creat inaintea bolii”, „modifica ADN-ul”, „contine cipuri”, „provoaca infertilitate”, „e suficient sa luam suplimente alimentare”, „pandemia nu exista”, „e doar o raceala”, „mastile nu opresc virusul, dar opresc oxigenul” etc.) raman prea putin contrabalansate de opiniile asumate, bazate pe dovezi stiintifice, ale profesionistilor cu experienta relevanta.

********************************************************

CONFERINTE, SESIUNI DE COMUNICARI, EVENIMENTE STIINTIFICE

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca obtine cea mai buna performanta intre universitatile romanesti la competitiile nationale de finantare a proiectelor de cercetare organizate de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) in anul 2020. Ciclul competitiilor pentru finantarea cercetarii stiintifice organizate de UEFISCDI s-a incheiat la sfarsitul anului 2020 prin anuntarea rezultatelor la nivel national pentru Proiectele de Cercetare Exploratorie (PCE), UBB reusind din nou cea mai buna performanta intre institutiile academice/universitare romanesti. Astfel, la nivel national UBB se claseaza pe prima pozitie atat in functie de numarul proiectelor castigate (29 proiecte finantate), cat si din punctul de vedere al valorii cumulate a acestora (aproximativ 7 milioane de euro). In ceea ce priveste domeniile de cercetare reprezentate in competitie, UBB a depus si castigat proiecte in toate ariile majore de cercetare, cea mai buna performanta fiind obtinuta de cadrele didactice si cercetatorii UBB din domeniul stiintelor sociale si economice, unde rata de succes a finantarii proiectelor a fost de 45,45%, un numar de 10 dintre cele 22 de proiecte finantate la nivel national fiind depuse de UBB. Mai multe detalii la: https://news.ubbcluj.ro/ubb-cea-mai-buna-performanta-intre-universitatile-romanesti-la-competitiile-nationale-de-finantare-a-proiectelor-de-cercetare/

 

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca ocupa din nou prima pozitie dintre universitatile din Romania incluse in cel mai recent clasament international al universitatilor, clasamentul URAP (University Ranking by Academic Performance). Dat publicitatii in cursul lunii decembrie, clasamentul URAP al universitatilor, ultimul clasament international acreditat de IREG publicat in 2020, include UBB pe 902 la nivel international. Mai multe detalii la: https://news.ubbcluj.ro/ubb-incheie-anul-pe-prima-pozitie-in-tara-in-cel-mai-recent-clasament-international-al-universitatilor-urap/

 

Prof. univ. dr. Daniel David, presedintele in exercitiu al Consiliului National al Rectorilor si rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, si domnul Horia Onita, presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, au organizat joi, 7 ianuarie 2021, o conferinta de presa pe tema Programului de guvernare in educatie (invatamant superior) si cercetare. In cadrul conferintei au fost analizate masurile propuse in programul guvernamental si s-au discutat modalitati posibile de planificare, armonizare si monitorizare a implementarii acestora, pentru a fi in folosul studentilor, al cadrelor didactice si al cercetatorilor, dar si al societatii in general. Mai multe detalii la: https://news.ubbcluj.ro/event/conferinta-de-presa-pe-tema-programului-de-guvernare-in-educatie-invatamant-superior-si-cercetare-la-ubb/

 

Prof. univ. dr. Alexandru Kristaly de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor a primit din partea Asociatiei Ad Astra Premiul de Excelenta in Cercetare pentru cercetatori cu o experienta mai mare de 7 ani si afiliere in Romania, in domeniul matematica si informatica.

 

Doua cercetatoare de la Universitatea Babes-Bolyai, dr. Sanda Boca (Institutului de Cercetari Intredisciplinare in Bio-Nano-Stinte) si dr. Alina Sesarman (Departamentul de Biologie Moleculara si Biotehnologie, Facultatea de Biologie), se numara printre castigatoarele de anul acesta al burselor L’Oreal UNESCO “Femeile in stiinta”. Lansat in Romania in 1999, programul de burse private L’Oréal – UNESCO Pentru Femeile din Stiinta premiaza cercetatoare cu varste de maximum 40 de ani, care activeaza in domeniile Stiinte Fizice sau Stiintele Vietii si care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in Romania. Desemnarea celor patru castigatoare ale burselor in valoare de 47.000 lei fiecare se face in urma unui proces riguros de selectie, realizat de nume prestigioase din comunitatea stiintifica din Romania.

 

Facultatea de Teologie Reformata a organizat in data de 15 ianuarie 2021 doua evenimente: “Uj utak a vallastanitasban” (Noi drumuri in educatia religioasa), organizat de Dr. Gorbai Gabriella si Dr. Pusok Sarolta, respectiv “Online organologia muhely” (Workshop de organologie) in 11, 14 si 15 ianuarie 2021, organizat de Dr. Miklos Noemi.

 

Prin efortul Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” s-a digitalizat continutul seriilor mai vechi din revistele Studia UBB. Acestea sunt disponibile la adresa: https://www.bcucluj.ro/ro/resursele-bibliotecii/bibliografie-cursuri.

Linkul spre revistele UBB este: https://public-view.bcucluj.ro/login.php . Accesul se poate realiza pe baza barcodului din permisul de biblioteca.

 

Incepand din 12 ianuarie 2021 pana in data de 10 martie 2021, toate cadrele didactice, toti cercetatorii si toti doctoranzii UBB au acces complet la serviciile Writefull. Aceste servicii sunt utile in corectarea gramaticala, ameliorarea exprimarilor si identificarea lipsurilor privind referintele bibliografice, in cadrul lucrarilor stiintifice in curs de elaborare, in limba engleza. Serviciile Writefull constau in:

 Writefull for Word – un add-in pentru Word, care permite corectarea gramaticala a textelor si ameliorarea exprimarilor specifice lucrarilor stiintifice elaborate in limba engleza.
 Writefull Cite  o platforma online care permite identificarea fragmentelor dintr-o lucrare stiintifica elaborata carora le lipsesc referintele bibliografice necesare.

 Writefull Revise – o platforma online care permite corectarea gramaticala a textelor elaborate in limba engleza. 

 Writefull Overleaf  un add-in pentru browserul Chrome, care permite corectarea gramaticala a textelor si ameliorarea exprimarilor specifice lucrarilor stiintifice elaborate in limba engleza, in cazul fisierelor de tip LaTeX.

 

Web of Science va organiza in urmatoarea perioada trei sesiuni. Programul lor este redat mai jos, iar detaliile de inregistrare pot fi gasite in pagina fiecarui eveniment.

18 ianuarie – Web of Science pentru incepatori

https://www.e-nformation.ro/events/webex-web-of-science-web-of-science-pentru-incepatori-ian-2021

27 ianuarie – Datele de finantare in Web of Scien

https://www.e-nformation.ro/events/webex-web-of-science-datele-de-finantare-in-web-of-science-ian-2021

29 ianuarie – Gestionarea catalogului de biblioteca cu instrumentele Web of Science

https://www.e-nformation.ro/events/webex-web-of-science-gestionarea-catalogului-de-biblioteca-cu-web-of-science-ian-2021

 

In urmatoarele saptamani, Elsevier va organiza o serie de ateliere online desfasurate pe platforma BrightTalk, care va vor ajuta sa intelegeti instrumentele de analiza si gestionare a cercetarii. Ca intotdeauna, participarea la seminariile web este gratuita si deschisa tuturor. Mai jos puteti gasi tabelul cu link-uri catre toate evenimentele.

Title

Date

Hour

Link BT

Expert Lookup – find experts in minutes

21/01/21

11:00 CET

Link

New functionalities in Scopus

28/01/21

11:00 CET

Link

New functionalities in SciVal

04/02/21

11:00 CET

Link

Modern repository: journal publishing, OA management, research data

11/02/21

11:00 CET

Link

How to start your adventure with SciVal?

18/02/21

11:00 CET

Link

UN Sustainable Development Goals – how to analyze bibliometric indicators?

25/02/21

11:00 CET

Link

How easy is it to publish a magazine and reach a wide audience?

04/03/21

11:00 CET

Link

20 Cool Things to do with Institutional Repository

11/03/21

11:00 CET

Link

How to work with the author profile and preprints in Scopus?

18/03/21

11:00 CET

Link

SciVal for researchers – cooperation, how to look for collaborators?

25/03/21

11:00 CET

Link

 

********************************************************

CARTI

Title: De Ardentissimo Amore: Between Rape and Adultery – a Sixteenth-century Trial

Author(s): Chira, A (Chira, Alexandra)

Edited by: Mielke C; Znorovszky AB

Source: SAME BODIES, DIFFERENT WOMEN: OTHER WOMEN IN THE MIDDLE AGES AND THE EARLY MODERN PERIOD  Book Series: History and Art  Volume: 2  Pages: 195-215  Published: 2019 

Accession Number: WOS:000573419100013

Book DOI: 10.22618/TP.HAA.20192

 

Title: Metal-Metal Multiple Bonding in Dimetallaboranes

Author(s): Lupan, A (Lupan, Alexandru); King, RB (King, R. Bruce)

Edited by: Hosmane NS; Eagling R

Source: HANDBOOK OF BORON SCIENCE: WITH APPLICATIONS IN ORGANOMETALLICS, CATALYSIS, MATERIALS AND MEDICINE, VOL 1: BORON IN ORGANOMETALLIC CHEMISTRY  Pages: 1-20  Published: 2019 

Accession Number: WOS:000587700400004

Book DOI: 10.1142/q0130-vol1

********************************************************

TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA

Gardan Gabriel-Viorel,Romanii ortodocsi din America. Documente. Vol. II, ISBN 978‐973‐610‐696‐5, 978‐606‐37‐0968‐5 (e-book)

 

Brusanowski Paul, Autonomia si constitułionalismul in dezbaterile privind unificarea Bisericii Ortodoxe Romane (1919-1925), ISBN 978-606-37-0918-0 (e-book)

 

Brusanowski Paul, Reforma constitułionala din Biserica Ortodoxa a Transilvaniei intre 1850-1925, ISBN 978-606-37-0917-3 (e-book)

 

Vlaicu Patriciu Dorin, Implinirea omului in viata de familie, ISBN 978-606-37-0992-0 (e-book)

 

Szigeti Attila, Langage et temps dans la phenomenologie de Levinas, ISBN 978-606-37-0973-9 (e-book)

 

Bibart Adrian Vasile, Viziunea inaugurala a lui Iezechiel in lectura crestina, ISBN 978‐606‐37‐0972‐2 (e-book)

 

Brasai Ovidiu Dorian, Mesianism si eshatologie in Zaharia 9‐14, ISBN 978‐606‐37‐0977‐7 (e-book)

 

Bodogai Simona Ioana, Asistenta sociala a persoanelor varstnice. Metode actuale si constructie planificata, ISBN 978‐606‐37‐0956‐2 (e-book)

 

Beuran Rares, Revolutia din 1989, Cluj-Napoca. Reflectii fotografice, ISBN 978‐606‐37‐0983‐8 (e-book)

 

Poletti Giorgio, Learning‐Teaching Process Supported by Interactive and Multimedia Resources Development of interactivity, accessibility and usability as elements for increasing the skills of the level of learning and specific skills in secondary school students, ISBN 978‐606‐37‐0947‐0 (e-book)

 

Mihut Florica, Interculturalitate si dinamism social in Dobrogea contemporana, ISBN 978-606-37-0857-2

 

Esi Marius Costel, Didactica intre intelegerea stiintifica si sustenabilitatea in practica, ISBN 978-606-37-0932-6

 

Anca Monica Iuliana, Activitatile independente in studiul pedagogiei la nivel liceal : perspectiva invatarii strategice, ISBN 978-606-37-0933-3

 

Nae Adrian, Zece ani de pro-europenism la Chisinau (2009-2019) : provocari, realizari, restante : studiu asupra partidismului contemporan din Republica Moldova, ISBN 978-606-37-0925-8

 

Fekete Monica, Damian Iulian Mihai, Convergenze culturali: umanesimo e spazio romeno (secoli XIV-XVI): Atti del Convegno di Studio (Cluj-Napoca, 24-25 maggio 2018), ISBN 978-606-37-0710-0

 

Chichinesdi Gavril Teofil, Pozitia Decalogului in credinta iudaica si valoarea sa de astazi, ISBN 978-606-37-0879-4

 

De Rosa Francesca, La costruzione del metalinguaggio: la terminologia linguistica nella rivista AIΩN, ISBN 978-606-37-0884-8

 

Sandu Antonio, Frunza Ana, Huidu Alexandra, Perceptia sociala asupra valorilor etice in regiunea de Nord-Est a Romaniei, ISBN 978-606-37-0903-6

 

Molnar Janos, Buzogany Dezso, Zamfir Korinna, Noda Mozes, A tudas osvenyen II. Doktoranduszok Tudomanyos Szesszioja, ISBN 978-606-37-0674-5 ,978-606-37-0948-7

 

Har Nicolae, Sesiunea Stiintifica Anuala “Ion Popescu Voitesti”. Rezumate 2020, ISSN 2285-7974

 

David Oana Alexandra, Journal of Evidenced-Based Psychotherapies, Vol. 20, No. 2/2020, ISSN 2360-0853

 

Buldus Codruta, Evaluarea pacientului in kinetoterapie, ISBN: 978-606-37-0889-3

********************************************************

ARTICOLE APARUTE

Title: Paradise lost? Pesticide pollution in a European region with considerable amount of traditional agriculture

Author(s): Schreiner, VC (Schreiner, Verena C.); Link, M (Link, Moritz); Kunz, S (Kunz, Stefan); Szocs, E (Szoecs, Eduard); Scharmuller, A (Scharmueller, Andreas); Vogler, B (Vogler, Bernadette); Beck, B (Beck, Birgit); Battes, KP (Battes, Karina P.); Cimpean, M (Cimpean, Mirela); Singer, HP (Singer, Heinz P.); Hollender, J (Hollender, Juliane); Schafer, RB (Schaefer, Ralf B.)

Source: WATER RESEARCH  (FI – 9.13) Volume: 188  Article Number: 116528  DOI: 10.1016/j.watres.2020.116528  Published: JAN 1 2021 

Accession Number: WOS:000599515700012

 

Title: The pulmonary toxicity of carboxylated or aminated multi-walled carbon nanotubes in mice is determined by the prior purification method

Author(s): Taylor-Just, AJ (Taylor-Just, Alexia J.); Ihrie, MD (Ihrie, Mark D.); Duke, KS (Duke, Katherine S.); Lee, HY (Lee, Ho Young); You, DJ (You, Dorothy J.); Hussain, S (Hussain, Salik); Kodali, VK (Kodali, Vamsi K.); Ziemann, C (Ziemann, Christina); Creutzenberg, O (Creutzenberg, Otto); Vulpoi, A (Vulpoi, Adriana); Turcu, F (Turcu, Flaviu); Potara, M (Potara, Monica); Todea, M (Todea, Milica); van den Brule, S (van den Brule, Sybille); Lison, D (Lison, Dominique); Bonner, JC (Bonner, James C.)

Source: PARTICLE AND FIBRE TOXICOLOGY (FI – 7.546)  Volume: 17  Issue: 1  Article Number: 60  DOI: 10.1186/s12989-020-00390-y  Published: DEC 26 2020 

Accession Number: WOS:000595751700002

 

Title: Contrast-enhanced harmonic versus standard endoscopic ultrasound-guided fine-needle aspiration in solid pancreatic lesions: a single-center prospective randomized trial

Author(s): Seicean, A (Seicean, Andrada); Samarghitan, A (Samarghitan, Andrada); Bolboaca, SD (Bolboaca, Sorana D.); Pojoga, C (Pojoga, Cristina); Rusu, I (Rusu, Ioana); Rusu, D (Rusu, Daniel); Sparchez, Z (Sparchez, Zeno); Gheorghiu, M (Gheorghiu, Marcel); Al Hajjar, N (Al Hajjar, Nadim); Seicean, R (Seicean, Radu)

Source: ENDOSCOPY  (FI – 7.341) Volume: 52  Issue: 12  Pages: 1084-1090  DOI: 10.1055/a-1193-4954  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000592173900025

 

Title: Comparability of Raman Spectroscopic Configurations: A Large Scale Cross-Laboratory Study

Author(s): Guo, SX (Guo, Shuxia); Beleites, C (Beleites, Claudia); Neugebauer, U (Neugebauer, Ute); Abalde-Cela, S (Abalde-Cela, Sara); Afseth, NK (Afseth, Nils Kristian); Alsamad, F (Alsamad, Fatima); Anand, S (Anand, Suresh); Araujo-Andrade, C (Araujo-Andrade, Cuauhtemoc); Askrabic, S (Askrabic, Sonja); Avci, E (Avci, Ertug); Baia, M (Baia, Monica); Baranska, M (Baranska, Malgorzata); Baria, E (Baria, Enrico); de Carvalho, LAEB (Batista de Carvalho, Luis A. E.); de Bettignies, P (de Bettignies, Philippe); Bonifacio, A (Bonifacio, Alois); Bonnier, F (Bonnier, Franck); Brauchle, EM (Brauchle, Eva Maria); Byrne, HJ (Byrne, Hugh J.); Chourpa, I (Chourpa, Igor); Cicchi, R (Cicchi, Riccardo); Cuisinier, F (Cuisinier, Frederic); Culha, M (Culha, Mustafa); Dahms, M (Dahms, Marcel); David, C (David, Catalina); Duponchel, L (Duponchel, Ludovic); Duraipandian, S (Duraipandian, Shiyamala); El-Mashtoly, SF (El-Mashtoly, Samir F.); Ellis, DI (Ellis, David, I); Eppe, G (Eppe, Gauthier); Falgayrac, G (Falgayrac, Guillaume); Gamulin, O (Gamulin, Ozren); Gardner, B (Gardner, Benjamin); Gardner, P (Gardner, Peter); Gerwert, K (Gerwert, Klaus); Giamarellos-Bourboulis, EJ (Giamarellos-Bourboulis, Evangelos J.); Gizurarson, S (Gizurarson, Sveinbjorn); Gnyba, M (Gnyba, Marcin); Goodacre, R (Goodacre, Royston); Grysan, P (Grysan, Patrick); Guntinas-Lichius, O (Guntinas-Lichius, Orlando); Helgadottir, H (Helgadottir, Helga); Grosev, VM (Grosev, Vlasta Mohacek); Kendall, C (Kendall, Catherine); Kiselev, R (Kiselev, Roman); Kolbach, M (Kolbach, Micha); Krafft, C (Krafft, Christoph); Krishnamoorthy, S (Krishnamoorthy, Sivashankar); Kubryck, P (Kubryck, Patrick); Lendl, B (Lendl, Bernhard); Loza-Alvarez, P (Loza-Alvarez, Pablo); Lyng, FM (Lyng, Fiona M.); Machill, S (Machill, Susanne); Malherbe, C (Malherbe, Cedric); Marro, M (Marro, Monica); Marques, MPM (Marques, Maria Paula M.); Matuszyk, E (Matuszyk, Ewelina); Morasso, CF (Morasso, Carlo Francesco); Moreau, M (Moreau, Myriam); Muhamadali, H (Muhamadali, Howbeer); Mussi, V (Mussi, Valentina); Notingher, I (Notingher, Ioan); Pacia, MZ (Pacia, Marta Z.); Pavone, FS (Pavone, Francesco S.); Penel, G (Penel, Guillaume); Petersen, D (Petersen, Dennis); Piot, O (Piot, Olivier); Rau, JV (Rau, Julietta, V); Richter, M (Richter, Marc); Rybarczyk, MK (Rybarczyk, Maria Krystyna); Salehi, H (Salehi, Hamideh); Schenke-Layland, K (Schenke-Layland, Katja); Schlucker, S (Schluecker, Sebastian); Schosserer, M (Schosserer, Markus); Schutze, K (Schuetze, Karin); Sergo, V (Sergo, Valter); Sinjab, F (Sinjab, Faris); Smulko, J (Smulko, Janusz); Sockalingum, GD (Sockalingum, Ganesh D.); Stiebing, C (Stiebing, Clara); Stone, N (Stone, Nick); Untereiner, V (Untereiner, Valerie); Vanna, R (Vanna, Renzo); Wieland, K (Wieland, Karin); Popp, J (Popp, Juergen); Bocklitz, T (Bocklitz, Thomas)

Source: ANALYTICAL CHEMISTRY (FI – 6.785)  Volume: 92  Issue: 24  Pages: 15745-15756  DOI: 10.1021/acs.analchem.0c02696  Published: DEC 15 2020 

Accession Number: WOS:000600095600011

 

Title: Effects of charismatic leadership and rewards on individual performance

Author(s): Meslec, N (Meslec, Nicoleta); Curseu, PL (Curseu, Petru L.); Fodor, OC (Fodor, Oana C.); Kenda, R (Kenda, Renata)

Source: LEADERSHIP QUARTERLY (FI – 6.642) Volume: 31  Issue: 6  Article Number: 101423  DOI: 10.1016/j.leaqua.2020.101423  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000598549500004

 

Title: A structural health monitoring Python code to detect small changes in frequencies

Author(s): Nedelcu, D (Nedelcu, Dorian); Gillich, GR (Gillich, Gilbert-Rainer)

Source: MECHANICAL SYSTEMS AND SIGNAL PROCESSING (FI – 6.471)  Volume: 147  Article Number: 107087  DOI: 10.1016/j.ymssp.2020.107087  Published: JAN 15 2021 

Accession Number: WOS:000572359600008

 

Title: A leverage points perspective on social networks to understand sustainability transformations: evidence from Southern Transylvania

Author(s): Lam, DPM (Lam, David P. M.); Martin-Lopez, B (Martin-Lopez, Berta); Horcea-Milcu, AI (Horcea-Milcu, Andra I.); Lang, DJ (Lang, Daniel J.)

Source: SUSTAINABILITY SCIENCE (FI – 5.301)  DOI: 10.1007/s11625-020-00881-z  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000595382600001

 

Title: Schofield sequences in the Euclidean case

Author(s): Szanto, C (Szanto, Csaba); Szollosi, I (Szollosi, Istvan)

Source: JOURNAL OF PURE AND APPLIED ALGEBRA  Volume: 225  Issue: 5  Article Number: 106586  DOI: 10.1016/j.jpaa.2020.106586  Published: MAY 2021 

Accession Number: WOS:000600833200009

 

Title: Kannan’s fixed point approximation for solving split feasibility and variational inequality problems

Author(s): Berinde, V (Berinde, Vasile); Pacurar, M (Pacurar, Madalina)

Source: JOURNAL OF COMPUTATIONAL AND APPLIED MATHEMATICS  Volume: 386  Article Number: 113217  DOI: 10.1016/j.cam.2020.113217  Published: APR 2021 

Accession Number: WOS:000597152400004

 

Title: Non-hamiltonian graphs in which every e dge-contracte d subgraph is hamiltonian

Author(s): Fabrici, I (Fabrici, Igor); Madaras, T (Madaras, Tomas); Timkova, M (Timkova, Maria); Van Cleemput, N (Van Cleemput, Nico); Zamfirescu, CT (Zamfirescu, Carol T.)

Source: APPLIED MATHEMATICS AND COMPUTATION  Volume: 392  Article Number: 125714  DOI: 10.1016/j.amc.2020.125714  Published: MAR 1 2021 

Accession Number: WOS:000594701700018

 

Title: Fuzzy characterization and classification of bacteria species detected at single-cell level by surface-enhanced Raman scattering

Author(s): Dina, NE (Dina, Nicoleta Elena); Gherman, AMR (Gherman, Ana Maria Raluca); Colnita, A (Colnita, Alia); Marconi, D (Marconi, Daniel); Sarbu, C (Sarbu, Costel)

Source: SPECTROCHIMICA ACTA PART A-MOLECULAR AND BIOMOLECULAR SPECTROSCOPY  Volume: 247  Article Number: 119149  DOI: 10.1016/j.saa.2020.119149  Published: FEB 15 2021 

Accession Number: WOS:000601063000015

 

Title: An evaluation of different bio-inspired feature selection techniques on multivariate calibration models in spectroscopy

Author(s): El-Zeiny, MB (El-Zeiny, Mohamed B.); Zawbaa, HM (Zawbaa, Hossam M.); Serag, A (Serag, Ahmed)

Source: SPECTROCHIMICA ACTA PART A-MOLECULAR AND BIOMOLECULAR SPECTROSCOPY  Volume: 246  Article Number: 119042  DOI: 10.1016/j.saa.2020.119042  Published: FEB 5 2021 

Accession Number: WOS:000592412800033

 

Title: The efficacy of mindfulness meditation apps in enhancing users’ well-being and mental health related outcomes: a meta-analysis of randomized controlled trials

Author(s): Gal, E (Gal, Eva); Stefan, S (Stefan, Simona); Cristea, IA (Cristea, Ioana A.)

Source: JOURNAL OF AFFECTIVE DISORDERS  Volume: 279  Pages: 131-142  DOI: 10.1016/j.jad.2020.09.134  Published: JAN 15 2021 

Accession Number: WOS:000600680800018

 

Title: Measurement Invariance of the ADHD Rating Scale-IV Home and School Versions Across Age, Gender, Clinical Status, and Informant

Author(s): Dobrean, A (Dobrean, Anca); Pasarelu, CR (Pasarelu, Costina-Ruxandra); Balazsi, R (Balazsi, Robert); Predescu, E (Predescu, Elena)

Source: ASSESSMENT  Volume: 28  Issue: 1  Pages: 86-99  DOI: 10.1177/1073191119858421  Published: JAN 2021 

Accession Number: WOS:000603602900007

 

Title: Survival of water rail Rallus aquaticus (Aves, Rallidae) embryos exposed to experimental flooding

Author(s): Stermin, AN (Stermin, Alexandru N.); David, A (David, Alin)

Source: JOURNAL OF VERTEBRATE BIOLOGY  Volume: 70  Issue: 1  Article Number: 20069  DOI: 10.25225/jvb.20069  Published: JAN 2021 

Accession Number: WOS:000599257400001

 

Title: A Review on Botswana Coal Potential from a Pyrolysis and Gasification Perspective

Author(s): Makoba, M (Makoba, Mmoloki); Botha, DE (Botha, Daniel Erich); Rapoo, MT (Rapoo, Mpho Thabang); Szabo, LZ (Szabo, Laszlo Zsolt); Shomana, T (Shomana, Thapelo); Agachi, PS (Agachi, Paul Serban); Muzenda, E (Muzenda, Edison)

Source: PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING  Volume: 65  Issue: 1  Pages: 80-96  DOI: 10.3311/PPch.12909  Published: 2021 

Accession Number: WOS:000589928200009

 

Title: Polymorphism in the metal-organic hybrid (PhCH2NEt3)(2)[CoBr4]: Synthesis, crystal structures and physico-chemical characterizations

Author(s): Dgachi, S (Dgachi, Souad); Turnbull, MM (Turnbull, Mark M.); Mezzadri, F (Mezzadri, Francesco); Norquist, AJ (Norquist, Alexander J.); Soran, A (Soran, Albert); Boonmak, J (Boonmak, Jaurrsup); Nemes, G (Nemes, Gabriela); Naili, H (Naili, Houcine)

Source: INORGANICA CHIMICA ACTA  Volume: 514  Article Number: 119997  DOI: 10.1016/j.ica.2020.119997  Published: JAN 1 2021 

Accession Number: WOS:000588151400027

 

Title: Effect of amorphous SiO2 matrix on structural and magnetic properties of Cu0.6Co0.4Fe2O4/SiO2 nanocomposites

Author(s): Dippong, T (Dippong, Thomas); Levei, EA (Levei, Erika Andrea); Cadar, O (Cadar, Oana); Deac, IG (Deac, Iosif Grigore); Lazar, M (Lazar, Mihaela); Borodi, G (Borodi, Gheorghe); Petean, I (Petean, Ioan)

Source: JOURNAL OF ALLOYS AND COMPOUNDS  Volume: 849  Article Number: 156695  DOI: 10.1016/j.jallcom.2020.156695  Published: DEC 30 2020 

Accession Number: WOS:000573234800006

 

Title: Halogen bonding between entirely negative fluorine atoms? Evidence from the crystal packing of some gold(i) and gold(iii) complexes with extensively fluorinated m-terphenyl ligands and triphenylphosphane

Author(s): Sava, A (Sava, Alexandru); Kegyes, KT (Kegyes, Krisztina T.); Popus, BT (Popus, Bianca T.); Dan, BC (Dan, Bernadette C.); Silvestru, C (Silvestru, Cristian); Rat, CI (Rat, Ciprian I.)

Source: CRYSTENGCOMM  Volume: 22  Issue: 48  Pages: 8285-8289  DOI: 10.1039/d0ce00671h  Published: DEC 28 2020 

Accession Number: WOS:000600787700001

 

Title: Self-compassion and social anxiety in late adolescence: Contributions of self-reflection and insight

Author(s): Stefan, CA (Stefan, Catrinel A.); Cheie, L (Cheie, Lavinia)

Source: SELF AND IDENTITY  DOI: 10.1080/15298868.2020.1861082  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000598923400001

 

Title: Two inertial subgradient extragradient algorithms for variational inequalities with fixed-point constraints

Author(s): Ceng, LC (Ceng, L. C.); Petrusel, A (Petrusel, A.); Qin, X (Qin, X.); Yao, JC (Yao, J. C.)

Source: OPTIMIZATION  DOI: 10.1080/02331934.2020.1858832  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000599386000001

 

Title: Understanding Derrida, understanding modernism

Author(s): Mihalycsa, E (Mihalycsa, Erika)

Source: TEXTUAL PRACTICE  DOI: 10.1080/0950236X.2020.1857095  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000597850100001

 

Title: Unsteady axisymmetric flow and heat transfer of a hybrid nanofluid over a permeable stretching/shrinking disc

Author(s): Khashi’ie, NS (Khashi’ie, Najiyah Safwa); Arifin, NM (Arifin, Norihan M.); Pop, I (Pop, Ioan)

Source: INTERNATIONAL JOURNAL OF NUMERICAL METHODS FOR HEAT & FLUID FLOW  DOI: 10.1108/HFF-07-2020-0421  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000597994700001

 

Title: Membership change and group cognitive complexity: the moderating role of normative interventions

Author(s): Hojbota, AM (Hojbota, Ana-Maria); Rusu, A (Rusu, Andrei); Curseu, PL (Curseu, Petru Lucian); Constantin, T (Constantin, Ticu)

Source: KNOWLEDGE MANAGEMENT RESEARCH & PRACTICE  DOI: 10.1080/14778238.2020.1848363  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000596229400001

 

Title: Cost-sensitive learning for profit-driven credit scoring

Author(s): Petrides, G (Petrides, George); Moldovan, D (Moldovan, Darie); Coenen, L (Coenen, Lize); Guns, T (Guns, Tias); Verbeke, W (Verbeke, Wouter)

Source: JOURNAL OF THE OPERATIONAL RESEARCH SOCIETY  DOI: 10.1080/01605682.2020.1843975  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000597701200001

 

Title: COVID-19 and orientations towards solidarity: the cases of Spain, Hungary, and Romania

Author(s): Voicu, B (Voicu, Bogdan); Peral, EB (Peral, Edurne Bartolome); Rusu, H (Rusu, Horatiu); Rosta, G (Rosta, Gergely); Comsa, M (Comsa, Mircea); Vasile, OM (Vasile, Octavian-Marian); Coromina, L (Coromina, Lluis); Tufis, C (Tufis, Claudiu)

Source: EUROPEAN SOCIETIES  DOI: 10.1080/14616696.2020.1852439  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000596296100001

 

Title: Regional homogeneity and degree of centrality in social jetlag and sleep deprivation and their correlations with appetite: a resting-state fMRI study

Author(s): Nechifor, RE (Nechifor, Ruben Emanuel); Popita, C (Popita, Cristian); Bala, C (Bala, Cornelia); Vonica, C (Vonica, Camelia); Ciobanu, D (Ciobanu, Dana); Roman, G (Roman, Gabriela); Mocan, A (Mocan, Andreia); Sima, D (Sima, Diana); Inceu, G (Inceu, Georgeta); Craciun, A (Craciun, Anca); Pop, RM (Pop, Raluca Maria); Craciun, C (Craciun, Cristian); Rusu, A (Rusu, Adriana)

Source: BIOLOGICAL RHYTHM RESEARCH  DOI: 10.1080/09291016.2020.1854991  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000596251000001

 

Title: Post-Mortem Diagnosis and Autopsy Findings in SARS-CoV-2 Infection: Forensic Case Series

Author(s): Keresztesi, AA (Keresztesi, Arthur-Atilla); Perde, F (Perde, Filip); Ghita-Nanu, A (Ghita-Nanu, Andreea); Radu, CC (Radu, Carmen-Corina); Negrea, M (Negrea, Mihai); Keresztesi, G (Keresztesi, Gabriela)

Source: DIAGNOSTICS  Volume: 10  Issue: 12  Article Number: 1070  DOI: 10.3390/diagnostics10121070  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000602105200001

 

Title: Screeners vs. Non-screeners for Colorectal Cancer among People over 50 Years of Age: Factual and Psychological Discriminants

Author(s): Ciuca, A (Ciuca, Andrada); Moldovan, R (Moldovan, Ramona); Pintea, S (Pintea, Sebastian); Dumitrascu, DL (Dumitrascu, Dan L.); Baban, A (Baban, Adriana)

Source: JOURNAL OF GASTROINTESTINAL AND LIVER DISEASES  Volume: 29  Issue: 4  Pages: 529-537  DOI: 10.15403/jgld-2263  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000598486100011

 

Title: What is the Impact of the Proportion of Solid Necrotic Content on the Number of Necrosectomies during EUS-Guided Drainage using Lumen-Apposing Metallic Stents of Pancreatic Walled-off Necrosis?

Author(s): Seicean, A (Seicean, Andrada); Pojoga, C (Pojoga, Cristina); Mostean, O (Mostean, Ofelia); Bolboaca, SD (Bolboaca, Sorana D.); Ilie, M (Ilie, Madalina); Rimbas, M (Rimbas, Mihai); Gheorghiu, M (Gheorghiu, Marcel); Lucaciu, L (Lucaciu, Laura); Bartos, A (Bartos, Adrian); Al Hajjar, N (Al Hajjar, Nadim); Sandru, V (Sandru, Vasile); Constantinescu, G (Constantinescu, Gabriel); Seicean, R (Seicean, Radu)

Source: JOURNAL OF GASTROINTESTINAL AND LIVER DISEASES  Volume: 29  Issue: 4  Pages: 623-628  DOI: 10.15403/jgld-3128  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000598486100023

 

Title: European Cancer Organisation Essential Requirements for Quality Cancer Care (ERQCC): Lung cancer

Author(s): Berghmans, T (Berghmans, Thierry); Lievens, Y (Lievens, Yolande); Aapro, M (Aapro, Matti); Baird, AM (Baird, Anne-Marie); Beishon, M (Beishon, Marc); Calabrese, F (Calabrese, Fiorella); Degi, C (Degi, Csaba); Bolton, RCD (Delgado Bolton, Roberto C.); Gaga, M (Gaga, Mina); Lovey, J (Lovey, Jozsef); Luciani, A (Luciani, Andrea); Pereira, P (Pereira, Philippe); Prosch, H (Prosch, Helmut); Saar, M (Saar, Marika); Shackcloth, M (Shackcloth, Michael); Tabak-Houwaard, G (Tabak-Houwaard, Geertje); Costa, A (Costa, Alberto); Poortmans, P (Poortmans, Philip)

Source: LUNG CANCER  Volume: 150  Pages: 221-239  DOI: 10.1016/j.lungcan.2020.08.017  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000598669200016

 

Title: Subclasses of Multivalent Analytic Functions Associated with a q-Difference Operator

Author(s): Ali, EE (Ali, Ekram Elsayed); Bulboaca, T (Bulboaca, Teodor)

Source: MATHEMATICS  Volume: 8  Issue: 12  Article Number: 2184  DOI: 10.3390/math8122184  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000602017500001

 

Title: Greening the Financial System in USA, Canada and Brazil: A Panel Data Analysis

Author(s): Batrancea, I (Batrancea, Ioan); Batrancea, L (Batrancea, Larissa); Rathnaswamy, MM (Rathnaswamy, Malar Maran); Tulai, H (Tulai, Horia); Fatacean, G (Fatacean, Gheorghe); Rus, MI (Rus, Mircea-Iosif)

Source: MATHEMATICS  Volume: 8  Issue: 12  Article Number: 2217  DOI: 10.3390/math8122217  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000602084000001

 

Title: Bioprospecting for Novel Halophilic and Halotolerant Sources of Hydrolytic Enzymes in Brackish, Saline and Hypersaline Lakes of Romania

Author(s): Ruginescu, R (Ruginescu, Robert); Gomoiu, I (Gomoiu, Ioana); Popescu, O (Popescu, Octavian); Cojoc, R (Cojoc, Roxana); Neagu, S (Neagu, Simona); Lucaci, I (Lucaci, Ioana); Batrinescu-Moteau, C (Batrinescu-Moteau, Costin); Enache, M (Enache, Madalin)

Source: MICROORGANISMS  Volume: 8  Issue: 12  Article Number: 1903  DOI: 10.3390/microorganisms8121903  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000602508600001

 

Title: Magnetic Nanoparticles with Dual Surface Functions-Efficient Carriers for Metalloporphyrin-Catalyzed Drug Metabolite Synthesis in Batch and Continuous-Flow Reactors

Author(s): Balogh-Weiser, D (Balogh-Weiser, Diana); Decsi, B (Decsi, Balazs); Krammer, R (Krammer, Reka); Dargo, G (Dargo, Gergo); Ender, F (Ender, Ferenc); Mizsei, J (Mizsei, Janos); Berkecz, R (Berkecz, Robert); Gyarmati, B (Gyarmati, Benjamin); Szilagyi, A (Szilagyi, Andras); Totos, R (Totos, Robert); Paizs, C (Paizs, Csaba); Poppe, L (Poppe, Laszlo); Balogh, GT (Balogh, Gyorgy T.)

Source: NANOMATERIALS  Volume: 10  Issue: 12  Article Number: 2329  DOI: 10.3390/nano10122329  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000602607100001

 

Title: Religious Call in Eastern Orthodox Spirituality: A Theo-Phenomenological Approach

Author(s): Turcan, N (Turcan, Nicolae)

Source: RELIGIONS  Volume: 11  Issue: 12  Article Number: 653  DOI: 10.3390/rel11120653  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000602380100001

 

Title: Hiemenz flow over a shrinking sheet in a hybrid nanofluid

Author(s): Waini, I (Waini, Iskandar); Ishak, A (Ishak, Anuar); Pop, I (Pop, Ioan)

Source: RESULTS IN PHYSICS  Volume: 19  Article Number: 103351  DOI: 10.1016/j.rinp.2020.103351  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000604198900002

 

Title: Hunting for Toxic Industrial Chemicals: Real-Time Detection of Carbon Disulfide Traces by Means of Ion Mobility Spectrometry

Author(s): Bocos-Bintintan, V (Bocos-Bintintan, Victor); Ratiu, IA (Ratiu, Ileana Andreea)

Source: TOXICS  Volume: 8  Issue: 4  Article Number: 121  DOI: 10.3390/toxics8040121  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000601745500001

 

Title: Constraints on the hydrogeochemistry and origin of the CO2-rich mineral waters from the Eastern Carpathians – Transylvanian Basin boundary (Romania)

Author(s): Kis, BM (Kis, Boglarka-Mercedesz); Baciu, C (Baciu, Calin); Zsigmond, AR (Zsigmond, Andreea-Rebeka); Kekedy-Nagy, L (Kekedy-Nagy, Ladislau); Karman, K (Karman, Krisztina); Palcsu, L (Palcsu, Laszlo); Mathe, I (Mathe, Istvan); Harangi, S (Harangi, Szabolcs)

Source: JOURNAL OF HYDROLOGY  Volume: 591  Article Number: 125311  DOI: 10.1016/j.jhydrol.2020.125311  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000599757800030

 

Title: Determination of Neonicotinoids in Honey Samples Originated from Poland and Other World Countries

Author(s): Ligor, M (Ligor, Magdalena); Bukowska, M (Bukowska, Malgorzata); Ratiu, IA (Ratiu, Ileana-Andreea); Gadzala-Kopciuch, R (Gadzala-Kopciuch, Renata); Buszewski, B (Buszewski, Boguslaw)

Source: MOLECULES  Volume: 25  Issue: 24  Article Number: 5817  DOI: 10.3390/molecules25245817  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000603249200001

 

Title: Is There Sustainable Development after Mining? A Case Study of Three Mining Areas in the Apuseni Region (Romania)

Author(s): Botezan, C (Botezan, Camelia); Constantin, V (Constantin, Veronica); Meltzer, M (Meltzer, Monika); Radovici, A (Radovici, Andrei); Pop, A (Pop, Alina); Alexandrescu, F (Alexandrescu, Filip); Stefanescu, L (Stefanescu, Lucrina)

Source: SUSTAINABILITY  Volume: 12  Issue: 23  Article Number: 9791  DOI: 10.3390/su12239791  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000597928100001

 

Title: Elemental Composition, Antioxidant and Antibacterial Properties of Some Wild Edible Mushrooms from Romania

Author(s): Fogarasi, M (Fogarasi, Melinda); Diaconeasa, ZM (Diaconeasa, Zorita Maria); Pop, CR (Pop, Carmen Rodica); Fogarasi, S (Fogarasi, Szabolcs); Semeniuc, CA (Semeniuc, Cristina Anamaria); Farcas, AC (Farcas, Anca Corina); Tibulca, D (Tibulca, Dorin); Salagean, CD (Salagean, Claudiu-Dan); Tofana, M (Tofana, Maria); Socasi, SA (Socasi, Sonia Ancuta)

Source: AGRONOMY-BASEL  Volume: 10  Issue: 12  Article Number: 1972  DOI: 10.3390/agronomy10121972  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000601652800001

 

Title: Chronic Rhinosinusitis: MALDI-TOF Mass Spectrometry Microbiological Diagnosis and Electron Microscopy Analysis; Experience of the 2nd Otorhinolaryngology Clinic of Cluj-Napoca, Romania

Author(s): Jeican, II (Jeican, Ionut Isaia); Tudoran, LB (Tudoran, Lucian Barbu); Florea, A (Florea, Adrian); Flonta, M (Flonta, Mirela); Trombitas, V (Trombitas, Veronica); Apostol, A (Apostol, Anda); Dumitru, M (Dumitru, Mihai); Aluas, M (Aluas, Maria); Junie, LM (Junie, Lia Monica); Albu, S (Albu, Silviu)

Source: JOURNAL OF CLINICAL MEDICINE  Volume: 9  Issue: 12  Article Number: 3973  DOI: 10.3390/jcm9123973  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000602100700001

 

Title: A Family of Derivative Free Optimal Fourth Order Methods for Computing Multiple Roots

Author(s): Kumar, S (Kumar, Sunil); Kumar, D (Kumar, Deepak); Sharma, JR (Sharma, Janak Raj); Jantschi, L (Jantschi, Lorentz)

Source: SYMMETRY-BASEL  Volume: 12  Issue: 12  Article Number: 1969  DOI: 10.3390/sym12121969  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000602457100001

 

Title: Global land grab: Toward a country typology for future land negotiations

Author(s): Petrescu, DC (Petrescu, Dacinia Crina); Hartel, T (Hartel, Tibor); Petrescu-Mag, RM (Petrescu-Mag, Ruxandra Malina)

Source: LAND USE POLICY  Volume: 99  Article Number: 104960  DOI: 10.1016/j.landusepol.2020.104960  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000594489100006

 

Title: Using Behavioral Nudges to Engage Pregnant Women in a Smoking Cessation Trial: An Online Field Quasi-Experiment

Author(s): Blaga, OM (Blaga, Oana M.); Fratila, TD (Fratila, Teodora D.); Meghea, CI (Meghea, Cristian I.)

Source: HEALTHCARE  Volume: 8  Issue: 4  Article Number: 531  DOI: 10.3390/healthcare8040531  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000601487700001

 

Title: Hybrid nanofluid flow induced by an exponentially shrinking sheet

Author(s): Waini, I (Waini, Iskandar); Ishak, A (Ishak, Anuar); Pop, I (Pop, Ioan)

Source: CHINESE JOURNAL OF PHYSICS  Volume: 68  Pages: 468-482  DOI: 10.1016/j.cjph.2019.12.015  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000599429400007

 

Title: The Impact of Industrial Investments on Land Use and Smallholder Farmers’ Livelihoods in Ethiopia

Author(s): Debela, DD (Debela, Diriba Dadi); Stellmacher, T (Stellmacher, Till); Azadi, H (Azadi, Hossein); Kelboro, G (Kelboro, Girma); Lebailly, P (Lebailly, Philippe); Ghorbani, M (Ghorbani, Mehdi)

Source: LAND USE POLICY  Volume: 99  Article Number: 105091  DOI: 10.1016/j.landusepol.2020.105091  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000594488500003

 

Title: Traditional Foods at the Click of a Button: The Preference for the Online Purchase of Romanian Traditional Foods during the COVID-19 Pandemic

Author(s): Petrescu-Mag, RM (Petrescu-Mag, Ruxandra Malina); Vermeir, I (Vermeir, Iris); Petrescu, DC (Petrescu, Dacinia Crina); Crista, FL (Crista, Florin Laurentiu); Banatean-Dunea, I (Banatean-Dunea, Ioan)

Source: SUSTAINABILITY  Volume: 12  Issue: 23  Article Number: 9956  DOI: 10.3390/su12239956  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000597506800001

 

Title: Magnetization Lifetimes Prediction and Measurements Using Long-Lived Spin States in Endogenous Molecules

Author(s): Teleanu, F (Teleanu, F.); Tuta, C (Tuta, C.); Cucoanes, A (Cucoanes, A.); Vasilca, S (Vasilca, S.); Vasos, PR (Vasos, P. R.)

Source: MOLECULES  Volume: 25  Issue: 23  Article Number: 5495  DOI: 10.3390/molecules25235495  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000597446600001

 

Title: Recent advances in surface-enhanced Raman spectroscopy based liquid biopsy for colorectal cancer (Review)

Author(s): Avram, L (Avram, Lucretia); Stefancu, A (Stefancu, Andrei); Crisan, D (Crisan, Dana); Leopold, N (Leopold, Nicolae); Donca, V (Donca, Valer); Buzdugan, E (Buzdugan, Elena); Craciun, R (Craciun, Rares); Andras, D (Andras, David); Coman, I (Coman, Ioan)

Source: EXPERIMENTAL AND THERAPEUTIC MEDICINE  Volume: 20  Issue: 6  Article Number: 213  DOI: 10.3892/etm.2020.9342  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000595267100089

 

Title: Ultrasound-assisted Strecker synthesis of novel 2-(hetero)aryl-2-(arylamino)acetonitrile derivatives

Author(s): Gal, E (Gal, Emese); Gaina, L (Gaina, Luiza); Petkes, H (Petkes, Hermina); Pop, A (Pop, Alexandra); Cristea, C (Cristea, Castelia); Vodnar, GDC (Barta, Gabriel); Vodnar, DC (Vodnar, Dan Cristian); Silaghi-Dumitrescu, L (Silaghi-Dumitrescu, Luminita)

Source: BEILSTEIN JOURNAL OF ORGANIC CHEMISTRY  Volume: 16  Pages: 2929-2936  DOI: 10.3762/bjoc.16.242  Published: NOV 30 2020 

Accession Number: WOS:000600433400002

 

Title: Aeolian-alluvial interactions at Formentera (Balearic Islands, Western Mediterranean): The late Pleistocence evolution of a costal system

Author(s): del Valle, L (del Valle, Laura); Fornos, JJ (Fornos, Joan J.); Pomar, F (Pomar, Francesc); Pons, GX (Pons, Guillem X.); Timar-Gabor, A (Timar-Gabor, Alida)

Source: QUATERNARY INTERNATIONAL  Volume: 566  Special Issue: SI  Pages: 271-283  DOI: 10.1016/j.quaint.2020.05.010  Published: NOV 20 2020 

Accession Number: WOS:000599818200004

 

Title: Aeolian-alluvial interactions at Formentera (Balearic Islands, Western Mediterranean): The late Pleistocence evolution of a costal system

Author(s): del Valle, L (Valle, Laura del); Fornos, JJ (Fornos, Joan J.); Pomar, F (Pomar, Francesc); Pons, GX (Pons, Guillem X.); Timar-Gabor, A (Timar-Gabor, Alida)

Source: QUATERNARY INTERNATIONAL  Volume: 566  Special Issue: SI  Pages: 271-283  DOI: 10.1016/j.quaint.2020.05.010  Published: NOV 20 2020 

Accession Number: WOS:000600370900006

 

Title: Investigation of the novelty of latent functionally thermal fluids as alternative to nanofluids in natural convective flows

Author(s): Haddad, Z (Haddad, Zoubida); Iachachene, F (Iachachene, Farida); Abu-Nada, E (Abu-Nada, Eiyad); Pop, I (Pop, Ioan)

Source: SCIENTIFIC REPORTS  Volume: 10  Issue: 1  Article Number: 20257  DOI: 10.1038/s41598-020-77224-6  Published: NOV 20 2020 

Accession Number: WOS:000594656800017

 

Title: How Joannites’ economy eradicated primeval forest and created anthroecosystems in medieval Central Europe

Author(s): Lamentowicz, M (Lamentowicz, Mariusz); Marcisz, K (Marcisz, Katarzyna); Guzowski, P (Guzowski, Piotr); Galka, M (Galka, Mariusz); Diaconu, AC (Diaconu, Andrei-Cosmin); Kolaczek, P (Kolaczek, Piotr)

Source: SCIENTIFIC REPORTS  Volume: 10  Issue: 1  Article Number: 18775  DOI: 10.1038/s41598-020-75692-4  Published: NOV 19 2020 

Accession Number: WOS:000594631700001

 

Title: Late Holocene droughts and cave ice harvesting by Ancestral Puebloans

Author(s): Onac, BP (Onac, Bogdan P.); Baumann, SM (Baumann, Steven M.); Parmenter, DS (Parmenter, Dylan S.); Weaver, E (Weaver, Eric); Sava, TB (Sava, Tiberiu B.)

Source: SCIENTIFIC REPORTS  Volume: 10  Issue: 1  Article Number: 20131  DOI: 10.1038/s41598-020-76988-1  Published: NOV 18 2020 

Accession Number: WOS:000595721900051

 

Title: The Relationship between Hormones, Glucose, and Oxidative Damage Is Condition and Stress Dependent in a Free-Living Passerine Bird

Author(s): Vagasi, CI (Vagasi, Csongor I.); Toth, Z (Toth, Zsofia); Penzes, J (Penzes, Janka); Pap, PL (Pap, Peter L.); Ouyang, JQ (Ouyang, Jenny Q.); Lendvai, AZ (Lendvai, Adam Z.)

Source: PHYSIOLOGICAL AND BIOCHEMICAL ZOOLOGY  Volume: 93  Issue: 6  Pages: 466-476  DOI: 10.1086/711957  Published: NOV 1 2020 

Accession Number: WOS:000587675100001

 

Title: SHARP UNCERTAINTY PRINCIPLES ON GENERAL FINSLER MANIFOLDS

Author(s): Huang, LB (Huang, Libing); Kristaly, A (Kristaly, Alexandru); Zhao, W (Zhao, Wei)

Source: TRANSACTIONS OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY  Volume: 373  Issue: 11  Pages: 8127-8161  DOI: 10.1090/tran/8178  Published: NOV 2020 

Accession Number: WOS:000588753400018

 

Title: Inventory and State-of-Conservation Survey Model for Railway Heritage: The Case of Turda-Abrud (Romania)

Author(s): Coroiu, R (Coroiu, Ruxandra); David, DC (David, Dragomir-Cosmin); Coroiu, O (Coroiu, Octavian); Ciupan, C (Ciupan, Cornel)

Source: INDUSTRIAL ARCHAEOLOGY REVIEW  Volume: 42  Issue: 2  Pages: 114-125  DOI: 10.1080/03090728.2020.1798105  Published: JUL 2 2020 

Accession Number: WOS:000598581800002

 

Title: THE ROLE OF NT PRO-BNP IN THE EVALUATION OF DIABETIC PATIENTS WITH HEART FAILURE

Author(s): Fringu, FI (Fringu, F., I); Sitar-Taut, AV (Sitar-Taut, A., V); Caloian, B (Caloian, B.); Zdrenghea, D (Zdrenghea, D.); Comsa, D (Comsa, D.); Gusetu, G (Gusetu, G.); Pop, D (Pop, D.)

Source: ACTA ENDOCRINOLOGICA-BUCHAREST  Volume: 16  Issue: 2  Pages: 183-191  DOI: 10.4183/aeb.2020.183  Published: APR-JUL 2020 

Accession Number: WOS:000597111200010

 

Title: Implicit elliptic equations via Krasnoselskii-Schaefer type theorems

Author(s): Precup, R (Precup, Radu)

Source: ELECTRONIC JOURNAL OF QUALITATIVE THEORY OF DIFFERENTIAL EQUATIONS  Issue: 87  DOI: 10.14232/ejqtde.2020.1.87  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000601303600001

 

Title: TECHNO-ECONOMIC AND ENVIRONMENTAL ASSESSMENT OF HYDROGEN PRODUCTION BASED ON NATURAL GAS STEAM REFORMING PROCESS

Author(s): Galusnyak, S (Galusnyak, Stefan); Petrescu, L (Petrescu, Letitia); Cormos, CC (Cormos, Calin-Cristian)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 65  Issue: 4  Pages: 7-19  DOI: 10.24193/subbchem.2020.4.01  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000601368800001

 

Title: ASSESSMENT OF FLEXIBLE CARBON CAPTURE AND UTILIZATION OPTIONS APPLIED TO GASIFICATION PLANTS

Author(s): Petrescu, L (Petrescu, Letitia); Dinca, C (Dinca, Cristian); Cormos, CC (Cormos, Calin-Cristian)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 65  Issue: 4  Pages: 21-34  DOI: 10.24193/subbchem.2020.4.02  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000601368800002

 

Title: NOVEL POLYDIOXANONE – PLURONIC 127 OXYTOCIN IMPREGNATED MESH, PRELIMINARY STUDY OF OXYTOCIN RELEASE IN VITRO

Author(s): Miron, AE (Miron (Lungu), Andreea Elena); Moldovan, M (Moldovan, Marioara); Prodan, D (Prodan, Doina); Vlassa, M (Vlassa, Mihaela); Moldovan, M (Moldovan, Madalina); Roman, RC (Roman, Rares Calin); Badea, ME (Badea, Mindra Eugenia)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 65  Issue: 4  Pages: 63-72  DOI: 10.24193/subbchem.2020.4.05  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000601368800005

 

Title: RADIOCARBON DATING OF A VERY LARGE GRANDIDIER BAOBAB, THE GIANT OF BEVOAY

Author(s): Patrut, A (Patrut, Adrian); Patrut, RT (Patrut, Roxana T.); Pock-Tsy, JML (Pock-Tsy, Jean-Michel Leong); Woodborne, S (Woodborne, Stephan); Rakosy, L (Rakosy, Laszlo); Ratiu, IA (Ratiu, Ileana-Andreea); Bodis, J (Bodis, Jeno); Danthu, P (Danthu, Pascal)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA  Volume: 65  Issue: 4  Pages: 151-158  DOI: 10.24193/subbchem.2020.4.12  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000601368800012

 

Title: Evidence of hybridization between Galatella villosa and G. linosyris, and a taxonomic reappraisal of the hybrid G. xsubvillosa

Author(s): Takacs, A (Takacs, Attila); Zsolyomi, T (Zsolyomi, Tamas); Molnar, VA (Molnar, V. Attila); Jordan, S (Jordan, Sandor); Sennikov, AN (Sennikov, Alexander N.); Vincze, O (Vincze, Orsolya); Sramko, G (Sramko, Gabor)

Source: PRESLIA  Volume: 92  Issue: 4  Pages: 375-390  DOI: 10.23855/preslia.2020.375  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000600545400003

 

Title: Benthic foraminiferal assemblages from maximum flooding surface J30, Middle Jurassic Dhruma Formation, Central Saudi Arabia

Author(s): Kaminski, MA (Kaminski, Michael A.); Amao, AO (Amao, Abduljamiu O.); Babalola, LO (Babalola, Lamidi O.); Balc, R (Balc, Ramona); Chan, SA (Chan, Septriandi A.); Gull, HM (Gull, Hafiz M.); Khamsin, AB (Khamsin, Ali Bu); Malik, MH (Malik, Muhammad H.)

Source: STRATIGRAPHY  Volume: 17  Issue: 4  Pages: 279-292  DOI: 10.29041/strat.17.4.279-292  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000599462200002

 

Title: SEASONAL VARIATION OF BLOOD BIOMARKERS IN HUCHEN, HUCHO HUCHO (ACTINOPTERYGII: SALMONIFORMES: SALMONIDAE) REARED IN CAPTIVITY

Author(s): Ihut, A (Ihut, Andrada); Raducu, C (Raducu, Camelia); Cocan, D (Cocan, Daniel); Munteanu, C (Munteanu, Camelia); Luca, IT (Luca, Ionut Traian); Uiuiu, P (Uiuiu, Paul); Latiu, C (Latiu, Calin); Rus, V (Rus, Vasile); Miresan, V (Miresan, Vioara)

Source: ACTA ICHTHYOLOGICA ET PISCATORIA  Volume: 50  Issue: 4  Pages: 381-390  DOI: 10.3750/AIEP/02836  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000598766700002

 

Title: A mixed version for a Fuchs’ Lemma

Author(s): Breaz, S (Breaz, Simion)

Source: RENDICONTI DEL SEMINARIO MATEMATICO DELLA UNIVERSITA DI PADOVA  Volume: 144  Pages: 61-71  DOI: 10.4171/RSMUP/56  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000598374000006

 

Title: RESILIENCE IN TIMES OF PANDEMIC: IS THE PUBLIC PROCUREMENT LEGAL FRAMEWORK FIT FOR PURPOSE?

Author(s): Farca, LA (Farca, Laura-Alexandra); Dragos, DC (Dragos, Dacian C.)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW OF ADMINISTRATIVE SCIENCES  Special Issue: SI  Pages: 60-79  DOI: 10.24193/tras.SI2020.4  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000592999200004

 

Title: POST-PANDEMIC CITY: HISTORICAL CONTEXT FOR NEW URBAN DESIGN

Author(s): Mir, V (Mir, Veaceslav)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW OF ADMINISTRATIVE SCIENCES  Special Issue: SI  Pages: 94-108  DOI: 10.24193/tras.Sl2020.6  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000592999200006

 

Title: RULE OF LAW IN TOUGH TIMES – A CASE STUDY ON THE ROMANIAN SANCTIONING POLICY DURING THE COVID-19 PANDEMIC

Author(s): Stefan, L (Stefan, Laura); Grama, C (Grama, Cezara)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW OF ADMINISTRATIVE SCIENCES  Special Issue: SI  Pages: 121-148  DOI: 10.24193/tras.SI2020.8  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000592999200008

 

Title: ADAPTIVE AND TURBULENT GOVERNANCE. WAYS OF GOVERNING THAT FOSTER RESILIENCE. THE CASE OF THE COVID-19 PANDEMIC

Author(s): Ticlau, T (Ticlau, Tudor); Hintea, C (Hintea, Cristina); Andrianu, B (Andrianu, Bianca)

Source: TRANSYLVANIAN REVIEW OF ADMINISTRATIVE SCIENCES  Special Issue: SI  Pages: 167-182  DOI: 10.24193/tras.SI2020.10  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000592999200010

 

Title: Asymptotic Regularity, Fixed Points and Successive Approximations

Author(s): Berinde, V (Berinde, Vasile); Rus, IA (Rus, Ioan A.)

Source: FILOMAT  Volume: 34  Issue: 3  Pages: 965-981  DOI: 10.2298/FIL2003965B  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000596731800019

 

Title: Analysis of Dual Solutions of Unsteady Micropolar Hybrid Nanofluid Flow over a Stretching/Shrinking Sheet

Author(s): Roy, NC (Roy, Nepal Chandra); Hossain, MA (Hossain, Md Anwar); Pop, J (Pop, Joan)

Source: JOURNAL OF APPLIED AND COMPUTATIONAL MECHANICS  Volume: 7  Issue: 1  Pages: 19-33  DOI: 10.22055/JACM.2020.34686.2457  Published: WIN 2021 

Accession Number: WOS:000597799000003

 

Title: Corporate governance and financial performance: evidence from Romania

Author(s): Pintea, MO (Oana Pintea, Mirela); Pop, AM (Pop, Andreea Madalina); Gavriletea, MD (Dan Gavriletea, Marius); Sechel, IC (Sechel, Ioana Cristina)

Source: JOURNAL OF ECONOMIC STUDIES  DOI: 10.1108/JES-07-2020-0319  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000599208000001

 

Title: The “Liturgy after the Liturgy” and Deep Solidarity. The Orthodox Understanding of Christian Witness and its Implications for Human Society

Author(s): Sonea, C (Sonea, Cristian)

Source: MISSION STUDIES  Volume: 37  Issue: 3  Special Issue: SI  Pages: 452-477  DOI: 10.1163/15733831-12341741  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000600840200009

 

Title: Why Can’t AI Understand Images as Man Does?

Author(s): Codoban, A (Codoban, Aurel)

Source: POSTMODERN OPENINGS  Volume: 11  Issue: 4  Pages: 174-182  DOI: 10.18662/po/11.4/228  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000600615200009

 

Title: Artificial Intelligence and Mind-reading Machines- Towards a Future Techno-Panoptic Singularity

Author(s): Schussler, AE (Schussler, Aura-Elena)

Source: POSTMODERN OPENINGS  Volume: 11  Issue: 4  Pages: 334-346  DOI: 10.18662/po/11.4/239  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000600615200020

 

Title: New Results on Start-Points for Multi-Valued Maps

Author(s): Gaba, YU (Gaba, Yae Ulrich); Karapinar, E (Karapinar, Erdal); Petrusel, A (Petrusel, Adrian); Radenovic, S (Radenovic, Stojan)

Source: AXIOMS  Volume: 9  Issue: 4  Article Number: 141  DOI: 10.3390/axioms9040141  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000601519200001

 

Title: STYLE AT THE SCALE OF THE CANON. A STYLOMETRIC ANALYSIS OF 100 ROMANIAN NOVELS PUBLISHED BETWEEN 1920 AND 1940

Author(s): Modoc, E (Modoc, Emanuel); Gardan, D (Gardan, Daiana)

Source: METACRITIC JOURNAL FOR COMPARATIVE STUDIES AND THEORY  Volume: 6  Issue: 2  Pages: 48-63  DOI: 10.24193/mjcst.2020.10.03  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000598229900003

 

Title: On some Hall polynomials over a quiver of type (D)over-tilde(4)

Author(s): Szanto, C (Szanto, Csaba); Szollosi, I (Szollosi, Istvan)

Source: ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE-MATHEMATICA  Volume: 12  Issue: 2  Pages: 395-404  DOI: 10.2478/ausm-2020-0028  Published: NOV 2020 

Accession Number: WOS:000597405600014

 

Title: The Syntactic Doubling of Relative-interrogative and Indefinite (Temporal, Modal and Quantitative Adverbials) through Corresponding Alterity Adverbials in Present-day Romanian

Author(s): Chircu, A (Chircu, Adrian)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 65  Issue: 4  Pages: 75-90  DOI: 10.24193/subbphilo.2020.4.04  Published: OCT-DEC 2020 

Accession Number: WOS:000590383500005

 

Title: Vocative Nominal Address Forms and the Expression of Social Relations in Romanian, Portuguese, and French

Author(s): Teletin, A (Teletin, Andreea); Manole, V (Manole, Veronica)

Source: STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI PHILOLOGIA  Volume: 65  Issue: 4  Pages: 383-400  DOI: 10.24193/subbphilo.2020.4.23  Published: OCT-DEC 2020 

Accession Number: WOS:000590383500024

 

Title: Experiments on Rough Sets Clustering with Various Similarity Measures

Author(s): Szederjesi-Dragomir, A (Szederjesi-Dragomir, Arnold); Gaceanu, RD (Gaceanu, Radu D.); Pop, HF (Pop, Horia F.); Sarbu, C (Sarbu, Costel)

Source: IPSI BGD TRANSACTIONS ON INTERNET RESEARCH  Volume: 16  Issue: 2  Special Issue: SI  Pages: 75-83  Published: JUL 2020 

Accession Number: WOS:000594731700011

 

Title: Exploring nightlife in the university city of Cluj-Napoca (Romania): a mixed methods research study

Author(s): Adorean, EC (Adorean, Emanuel Cristian); Nofre, J (Nofre, Jordi); Ilovan, OR (Ilovan, Oana-Ramona); Gligor, V (Gligor, Viorel)

Source: FENNIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF GEOGRAPHY  Volume: 198  Issue: 1-2  Pages: 180-195  DOI: 10.11143/fennia.90011  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000596505400020

 

Title: Spherical encounters of the Anthropocene: from Telescope to Kaleidoscope

Author(s): Muntean, A (Muntean, Adela)

Source: EKPHRASIS-IMAGES CINEMA THEORY MEDIA  Volume: 24  Issue: 2  Pages: 144-166  DOI: 10.24193/ekphrasis.24.8  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000599927900008

 

Title: Cinema as Eco-critical Criticism: Can Movies Represent the Conscience of the Anthropocene?

Author(s): Pop, D (Pop, Doru)

Source: EKPHRASIS-IMAGES CINEMA THEORY MEDIA  Volume: 24  Issue: 2  Pages: 225-242  DOI: 10.24193/ekphrasis.24.12  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000599927900012

 

Title: Restrictive factor and extension factor

Author(s): Sandor, J (Sandor, Jozsef); Atanassov, KT (Atanassov, Krassimir T.)

Source: NOTES ON NUMBER THEORY AND DISCRETE MATHEMATICS  Volume: 26  Issue: 2  Pages: 34-46  DOI: 10.7546/nntdm.2020.26.2.34-46  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000594863000003

 

Title: KNOWLEDGE AND BEHAVIORS REGARDING THE USE OF ANTIBIOTICS: A DESCRIPTIVE CROSSS-SECTIONAL SURVEY IN ROMANIA

Author(s): Iove, MB (Iove, Mihai-Bogdan)

Source: ARCHIV EUROMEDICA  Volume: 10  Issue: 1  Pages: 21-24  DOI: 10.35630/2199-885X/2020/10/3  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000598307100005

 

Title: The Self-Portrait of Censorship in Socialist Romania

Author(s): Malita, L (Malita, Liviu)

Source: CAIETELE ECHINOX  Volume: 39  Pages: 23-38  DOI: 10.24193/cechinox.2020.39.02  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000595602800003

 

Title: A BIOGRAPHY OF CENSORSHIP IN ROMANIA: ADRIAN MARINO, LIVIU MALI.A, LILIANA COROBCA

Author(s): Cesereanu, R (Cesereanu, Ruxandra)

Source: CAIETELE ECHINOX  Volume: 39  Pages: 39-49  DOI: 10.24193/cechinox.2020.39.03  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000595602800004

 

Title: COMMUNIST CENSORSHIP AND POETIC DERISION

Author(s): Croitoru, C (Croitoru, Corina)

Source: CAIETELE ECHINOX  Volume: 39  Pages: 50-60  DOI: 10.24193/cechinox.2020.39.04  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000595602800005

 

Title: Masterpieces in an Inferno. Censorship in Cold War Translation Experiences (Micaela Ghithornescu’s and Antoaneta Ralian’s Memoirs)

Author(s): Fatu-Tutoveanu, A (Fatu-Tutoveanu, Andrada)

Source: CAIETELE ECHINOX  Volume: 39  Pages: 61-76  DOI: 10.24193/cechinox.2020.39.05  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000595602800006

 

Title: On the Fringes of the Classless Society: Notes on Constantin Stoiciu’s Film Scripts

Author(s): Toderici, R (Toderici, Radu)

Source: CAIETELE ECHINOX  Volume: 39  Pages: 127-136  DOI: 10.24193/cechinox.2020.39.09  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000595602800010

 

Title: STUDY ON THE ECONOMIC EFFICIENCY OF SLOPE CONSOLIDATION BY DIFFERENT METHODS

Author(s): Voevod, M (Voevod, Mihai); Moldovan, M (Moldovan, Maria); Ranta, O (Ranta, Ovidiu); Dirja, M (Dirja, Marcel); David, A (David, Adriana); Micle, S (Micle, Svetlana); Topan, C (Topan, Calin); Tenter, A (Tenter, Ancuta)

Source: SCIENTIFIC PAPERS-SERIES A-AGRONOMY  Volume: 63  Issue: 2  Pages: 55-59  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000596730700007

 

Title: Reading and writing curriculum -based assessment at the end of preparatory class- validation study

Author(s): Hategan, CB (Hategan, Carolina Bodea); Talas, D (Talas, Dorina); Trifu, RN (Trifu, Raluca Nicoleta)

Source: JOURNAL OF EDUCATIONAL SCIENCES & PSYCHOLOGY  Volume: 10  Issue: 2  Pages: 11-21  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000598642500002

 

Title: Online university education during the COVID-19 pandemic. How efficient are the adapted instruction models?

Author(s): Dulama, ME (Dulama, Maria Eliza); Ilovan, OR (Ilovan, Oana-Ramona)

Source: JOURNAL OF EDUCATIONAL SCIENCES & PSYCHOLOGY  Volume: 10  Issue: 2  Pages: 92-111  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000598642500008

 

Title: Mapping Literature Through Quantitative Instruments. The Case of Current Romanian Literary Studies

Author(s): Gardan, D (Gardan, Daiana); Modoc, E (Modoc, Emanuel)

Source: INTERLITTERARIA  Volume: 25  Issue: 1  Pages: 52-65  DOI: 10.12697/IL.2020.25.1.6  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000592226200006

 

Title: The natural dynamics of the population in the Carpathian Mountain Space at the beginning of the 20th century (1901-1910). Case Study: Apuseni Mountains (Romania)

Author(s): Madalin-Sebastian, L (Madalin-Sebastian, Lung)

Source: ERIA-REVISTA CUATRIMESTRAL DE GEOGRAFIA  Volume: 40  Issue: 2  Pages: 207-222  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000592530400004

 

Title: Digital Resources for Medical Interpreting Training: A New Role for Trainers?

Author(s): Llopis, AN (Nevado Llopis, Almudena); Pelea, A (Pelea, Alina); Bobaila, I (Bobaila, Iulia)

Source: SENDEBAR-REVISTA DE TRADUCCION E INTERPRETACION  Issue: 31  Pages: 547-567  DOI: 10.30827/sendebar.v31i0.11525  Published: JAN-DEC 2020 

Accession Number: WOS:000596033300026

*******************************************************

VOLUME DE CONFERINTA / PROCEEDINGS

Title: SYNERGETIC OBSERVATIONS BY GROUND-BASED AND SPACE LIDAR SYSTEMS AND AERONET SUN-RADIOMETERS: A STEP TO ADVANCED REGIONAL MONITORING OF LARGE SCALE AEROSOL CHANGES

Author(s): Chaikovsky, A (Chaikovsky, Anatoli); Bril, A (Bril, Andrey); Dubovik, O (Dubovik, Oleg); Fedarenka, A (Fedarenka, Anton); Goloub, P (Goloub, Philippe); Hu, QY (Hu, Qiaoyun); Lopatin, A (Lopatin, Anton); Lapyonok, T (Lapyonok, Tatyana); Miatselskaya, N (Miatselskaya, Natallia); Torres, B (Torres, Benjamin); Fuertes, D (Fuertes, David); Peshcharankou, V (Peshcharankou, Vladislau); Podvin, T (Podvin, Thierry); Popovici, I (Popovici, Ioana); Liu, D (Liu, Dong); Li, ZQ (Li, Zhengqiang); Soupiona, O (Soupiona, Ourania); Mylonaki, M (Mylonaki, Maria); Mona, L (Mona, Lucia); Giunta, A (Giunta, Aldo); Papagiannopoulos, N (Papagiannopoulos, Nikolaos); Perrone, MR (Perrone, Maria Rita); Romano, S (Romano, Salvatore); Balis, D (Balis, Dimitris); Siomos, N (Siomos, Nikolaos); Voudouri, KA (Voudouri, Kalliopi-Artemis); Belegante, L (Belegante, Livio); Nicolae, D (Nicolae, Doina); Ene, D (Ene, Dragos); Ajtai, N (Ajtai, Nicolae); Stefanie, H (Stefanie, Horatiu); Amiridis, V (Amiridis, Vassilis); Tsekeri, A (Tsekeri, Alexandra); Bortoli, D (Bortoli, Daniele); Costa, MJ (Costa, Maria Joao); Mattis, I (Mattis, Ina); Rocadenbosch, F (Rocadenbosch, Francesc); Rodriguez-Gomez, A (Rodriguez-Gomez, Alejandro); Sicard, M (Sicard, Michael); Fernandez, AJ (Fernandez, Alfonso J.); Molero, F (Molero, Francisco); Althausen, D (Althausen, Dietrich); Baars, H (Baars, Holger); Rascado, JLG (Guerrero Rascado, Juan Luis); Ortiz-Amezcua, P (Ortiz-Amezcua, Pablo); Oltra, JAB (Benavent Oltra, Jose Antonio); Bedoya-Velasquez, AE (Esteban Bedoya-Velasquez, Andres); Roman, R (Roman, Roberto); Alados-Arboledas, L (Alados-Arboledas, Lucas); Balin, Y (Balin, Yurii); Kokhanenko, G (Kokhanenko, Grigorii); Penner, I (Penner, Ivan); Chen, B (Chen, Boris); Sverdlik, L (Sverdlik, Leonid); Milinevsky, G (Milinevsky, Genadi); Sugimoto, N (Sugimoto, Nobuo); Shimizu, A (Shimizu, Atsushi); Nishizawa, T (Nishizawa, Tomoaki); Kudo, R (Kudo, Rei); Sano, I (Sano, Itaru); Yasunari, TJ (Yasunari, Teppei J.); Irie, H (Irie, Hitoshi); Takemura, T (Takemura, Toshihiko); Kim, SW (Kim, Sang-Woo); Anh, NX (Nguyen Xuan Anh); Thanh, PX (Pham Xuan Thanh); Pietruczuk, A (Pietruczuk, Aleksander); Stachlewska, IS (Stachlewska, Iwona S.); Sannino, A (Sannino, Alessia); Wang, X (Wang, Xuan); Boselli, A (Boselli, Antonela)

Edited by: Liu D; Wang Y; Wu Y; Gross B; Moshary F

Source: 29TH INTERNATIONAL LASER RADAR CONFERENCE (ILRC 29)  Book Series: EPJ Web of Conferences  Volume: 237  Article Number: 02035  DOI: 10.1051/epjconf/202023702035  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000591371500051

 

Title: ASSESSING THE LONG TERM STABILITY OF THE DEPOLARIZATION CONSTANT FOR THE CLUJ STATION

Author(s): Stefanie, H (Stefanie, H.); Ajtai, N (Ajtai, N.); Radovici, A (Radovici, A.); Ene, D (Ene, D.); Belegante, L (Belegante, L.)

Edited by: Liu D; Wang Y; Wu Y; Gross B; Moshary F

Source: 29TH INTERNATIONAL LASER RADAR CONFERENCE (ILRC 29)  Book Series: EPJ Web of Conferences  Volume: 237  Article Number: 08006  DOI: 10.1051/epjconf/202023708006  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000591371500151

 

Title: Subsystem Inheritance and Composition in Complex Systems

Author(s): Crisan, I (Crisan, Ioan)

Book Group Author(s): IEEE

Source: 2020 10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCED COMPUTER INFORMATION TECHNOLOGIES (ACIT)  Pages: 478-482  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000593848900101

*******************************************************

ALTE PUBLICATII

Title: Understanding Derrida, understanding modernism

Author(s): Mihalycsa, E (Mihalycsa, Erika)

Source: TEXTUAL PRACTICE  DOI: 10.1080/0950236X.2020.1857095  Early Access Date: DEC 2020  

Accession Number: WOS:000597850100001

 

Title: Electronic Nicotine Delivery Systems Use and Cigarette Smoking Frequency and Intensity Among Young Adult Smokers

Author(s): Meghea, CI (Meghea, Cristian I.)

Source: JAMA NETWORK OPEN  Volume: 3  Issue: 11  Article Number: e2016121  DOI: 10.1001/jamanetworkopen.2020.16121  Published: NOV 24 2020 

Accession Number: WOS:000595939400002

 

Title: Enumerations: data and literary study

Author(s): Taranu, A (Taranu, Ana)

Source: METACRITIC JOURNAL FOR COMPARATIVE STUDIES AND THEORY  Volume: 6  Issue: 2  Pages: 174-178  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000598229900010

 

Title: Close Reading with Computers. Textual Scholarship, Computational Formalism and David Mitchell’s Cloud Atlas

Author(s): Al Refaei, S (Al Refaei, Salma)

Source: METACRITIC JOURNAL FOR COMPARATIVE STUDIES AND THEORY  Volume: 6  Issue: 2  Pages: 179-184  DOI: 10.21627/9781503609372  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000598229900011

 

Title: Authenticity, Sense and Non-Sense. Interwar Romanian Theories in European Context

Author(s): Lupascu-Dobos, E (Lupascu-Dobos, Emanuel)

Source: METACRITIC JOURNAL FOR COMPARATIVE STUDIES AND THEORY  Volume: 6  Issue: 2  Pages: 192-196  Published: DEC 2020 

Accession Number: WOS:000598229900012

 

Title: Universities in Imperial Austria, 1848-1918. A Social History of a Multilingual Space.

Author(s): Stan, AM (Stan, Ana-Maria)

Source: CIAN-REVISTA DE HISTORIA DE LAS UNIVERSIDADES  Volume: 23  Issue: 2  Pages: 366-374  Published: 2020 

Accession Number: WOS:000595547200011

*******************************************************
SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)

FACULTATEA       Chimie si Inginerie Chimica

LOCUL SUSTINERII            Accesul referentilor si publicului se face pe platforma digitala Microsoft Teams, respectiv: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ab73886d48c634fd38d839a401e28b7a7%40thread.tacv2/1608109507532?context=%7b%22Tid%22%3a%225a4863ed-40c8-4fd5-8298-fbf

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    PERHAITA Ioana Mihaela

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT          NOI SILICATI DE TIP APATIT CU PROPRIETATI LUMINESCENTE SI ELECTRICE

DOMENIUL DE DOCTORAT            Chimie

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Prof. univ. dr. ing. TOSA Monica – Ioana (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Prof. univ. dr. MURESAN Liana – Maria (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

 

14 IANUARIE 2021, 12:00

FACULTATEA       Chimie si Inginerie Chimica

LOCUL SUSTINERII            Accesul referentilor si publicului se face pe platforma digitala MS Teams, respectiv: https://teams.microsoft.com/l/meetup- join/19%3a55627d4fad0d483fa12eb31533ae fdef%40thread.tacv2/1607619093872?conte xt=%7b%22Tid%22%3a%225a4863ed- 40c8-4fd5-8298- fb

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    RADU Luana – Flavia

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT          Studii computationale in chimia metalacarbonililor

DOMENIUL DE DOCTORAT            Chimie

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Prof. univ. dr. GROSU Ion (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Prof. univ. dr. SILAGHI – DUMITRESCU Radu (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

 

11 IANUARIE 2021, 10:00

FACULTATEA       Istorie si Filosofie

LOCUL SUSTINERII            Accesul referentilor si publicului se face pe platforma digitala ZOOM Meeting respectiv: https://us02web.zoom.us/j/4352959776 (link) Meeting ID: 435 295 9776

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BICSOK Zoltan

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT          Csik-Gyergyo-Kaszonszek nemesi csaladjainak pecsetanyaga (16–19. szazad) (Materialul sigilar al familiilor nobiliare din Scaunul Ciuc-Giurgeu-Casin (sec. 16–19))

DOMENIUL DE DOCTORAT            Istorie

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Prof. univ. dr. SIPOS Gabor (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Prof. univ. dr. RUSZ-FOGARASI Eniko (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

 

6 IANUARIE 2021, 14:00

FACULTATEA       Studii Europene

LOCUL SUSTINERII            Accesul referentilor si publicului se face pe platforma digitala ZOOM, respectiv:https://us02web.zoom.us/j/2525758641?pwd=TEJTNFR0TFU1Uys4QnpmOHkxdERCUT09 Meeting ID:2525758641, Password:fsecluj

AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    BAVOUSET Benoit

TITLUL TEZEI DE DOCTORAT          LES RELATIONS FRANCO-ROUMAINES DANS LE DOMAINE LA SANTE Deux siecles de politiques de cooperation fragmentee (RELATIILE FRANCO-ROMANE IN DOMENIUL SANATATII Doua secole de politica de cooperare fragmentata)

DOMENIUL DE DOCTORAT            Stiinte politice

COMISIA DE DOCTORAT Presedinte:

Conf. univ. dr. CORPADEAN Adrian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

Conducator/Conducatori de doctorat:

Prof. univ. dr. MISCOIU Sergiu (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)