OPORTUNITATI DE FINANTARE
UEFISCDI anunta lansarea competitiei pentru apelul BioDivScen 2017 din cadrul programului ERA-NET/ERA-NET COFUND respectiv a competitiei pentru depunerea de propuneri de proiecte CDI orientate spre dezvoltarea de produse, servicii si procese inovatoare Romania-Israel. Pentru cea de-a doua competitie UBB poate participa doar pentru a asista tehnologic si stiintific participantul roman, care trebuie sa fie in mod obligatoriu un IMM sau companie ( detalii asupra competitiilor se gasesc la  https://uefiscdi.ro/biodivscen si  https://uefiscdi.ro/proiecte-eureka-traditional-network-eureka-cluster-si-eurostars).


EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Universitatea Babes-Bolyai organizeaza marti, 24 octombrie, ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa acordat domnului Prof. dr. Roger Eugene HAMLIN, Michigan State University, East Lansing, SUA. Titlul este acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul UBB. Laudatio va fi prezentata de Prof. dr. Calin Emilian Hintea, Decan FSPAC.

Universitatea Babes-Bolyai organizeaza miercuri, 25 octombrie, ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa acordat domnului Dr. Michael O’NEILL, Nottingham Trent University, UK. Titlul este acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Studii Europene  din cadrul UBB. Laudatio va fi prezentata de Conf. dr. Adrian Corpadean.

Universitatea Babes-Bolyai organizeaza miercuri, 25 octombrie, ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa domnului Prof. univ. dr. Alexandru Herlea, fost ministru al Guvernului Romaniei. Titlul este acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Studii Europene  din cadrul UBB. Laudatio va fi prezentata de Lect. dr. Radu ALBU-COMANESCU.

Universitatea Babes-Bolyai organizeaza joi, 26 octombrie, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa acordat domnului Prof. dr. Fazakas Sandor, de la Debreceni Reformatus Hittudomanyi Egyetem. Titlul este acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Teologie Reformata din cadrul UBB. Laudatio va fi prezentata de Conf. univ. dr. Lukacs Olga.

Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai organizeaza vineri, 20 octombrie, dezbaterea cu tema „Integritate, Curaj  si Incredere”, organizata cu ocazia absolvirii cursului postuniversitar „Integritate Publica si Politici Publice Anticoruptie” de catre primele doua promotii ale programului.

Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes-Bolyai gazduieste vineri, 20 octombrie 2017, dezbaterea „Perspectivele relatiei transatlantice si pozitionarea strategica a Romaniei. Obiectivele Romaniei la Summitul NATO din 2018”, organizata de Grupul de Reflectie si Analiza Internationala CITADEL.

Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai organizeaza sambata, 21 octombrie 2017,  cea de-a IX-a editie a Zilei Portilor Deschise. Evenimentul le ofera vizitatorilor posibilitatea vizionarii unor experimente traditionale spectaculoase desfasurate atat in aer liber, cat si in incinta unor laboratoare cu dotare de ultima generatie. Publicul se va putea bucura de o serie de prezentari pe teme de mare interes preluate din viata cotidiana.

Miercuri, 25 octombrie, va avea loc o prezentare cu tema Violenta importiva copiilor – o abordare de sanatate publica, sustinuta de catre doamna Prof. Univ. Dr. Maria Roth, de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Babes-Bolyai. Prezentarea are loc in cadrul Atelierului MULTIDISCIPLINAR SI INTERUNIVERSITAR de Filosofie si Antropologie Medicala. Atelierul este un centru de excelenta acreditat in cadrul Centrului de Filosofie Aplicata de la Facultatea de Filosofie a UBB si se desfasoara sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, in colaborare cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, fiind un cadru informal de discutii multi si transdiciplinare, focalizate pe chestiuni considerate ca apartinand medicinii, dar care se afla ,de fapt, la confluenta diferitelor specialitati ce studiaza omul (filosofia, psihologia, sociologia, antropologia, istoria, dreptul, teologia, literatura etc.) si care sunt rareori, sau cu prea multa precautie, abordate in acest fel.

Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a Universitatii Babes-Bolyai a lansat miercuri, 18 octombrie 2017, proiectul  „Implementarea sistemelor de videoconferinta”. Proiectul este finantat de Agentia de Cooperare si Coordonare Turca (TİKA) a Guvernului Republicii Turcia, iar la eveniment au participat: rectorul Universitatii  Babes-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, ambasadorul Republicii Turcia in Romania, Excelenta Sa Osman Koray Ertas, precum  si coordonatorul Oficiului de Coordonare Programe Bucuresti al TIKA, Haci Ahmet Dastan.

Directia Patrimoniu Cultural Universitar si Muzeul de Istorie al Universitatii Babes-Bolyai au organizat miercuri, 18 octombrie 2017, conferinta de presa cu tema „UBB si Centenar ROMANIA 2014-2020”. Conferinta a fost dedicata activitatilor desfasurate in perioada 2014-2017 cu privire la Centenarul Primului Razboi Mondial si al Marii Uniri, precum si proiectelor din anii urmatori. A fost discutata maniera in care este pregatita, la nivel central si local, importanta aniversare din toamna anului 2018. Evenimentul, la care au luat cuvantul acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, respectiv prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul UBB, a fost urmat de vernisajul expozitiei Prin putine cuvinte… Carti postale in Primul Razboi Mondial.

Directia Patrimoniu Cultural Universitar a Universitatii Babes-Bolyai a organizat joi, 19 octombrie 2017, prezentarea cartii „Despre cultura de ieri si romanii de azi. Convorbiri cu academicianul Razvan Theodorescu”, realizata de Narcis Dorin Ion. Volumul cuprinde o serie de convorbiri purtate pe parcursul anului 2015, la Academia Romana, cu academicianul Razvan Theodorescu, constituind o adevarata biografie a reputatului istoric si om politic. Istoricul Narcis Dorin Ion a fost director al Directiei Muzee, Colectii, Arte Vizuale din Ministerul Culturii si Cultelor (2002-2003) si director general al Muzeului National Bran (2003-2016), iar din aprilie 2016 este director general al Muzeului National Peles din Sinaia. Evenimentul s-a desfasurat joi, 19 octombrie 2017, cu participarea acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai, a acad. prof. dr. Razvan Theodorescu, a acad. dr. Marius Porumb, a autorului, dr. Narcis Dorin Ion si a lui Ovidiu Enculescu, reprezentantul editurii.

Universitatea Babes-Bolyai a gazduit luni, 16 octombrie 2017, o serie de manifestari dedicate Zilelor Minoritatii Germane la Cluj. Programul zilei de luni a fost deschis de prelegerea cu tema „Germanii din Romania si istoria lor intre flux si reflux”, sustinuta, in limba romana, de prof. univ. dr. Rudolf Graf, prorectorul Universitatii Babes-Bolyai pentru linia de studii in limba germana, relatia cu universitatile de limba germana, resurse umane si doctorate. Tot luni, 16 octombrie 2017, la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor a avut loc vernisajul expozitiei cu tema „Minoritatea germana din Romania – trecut si prezent in Europa unita”, expozitie care va fi deschisa de dr. Paul-Jurgen Porr, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania. La deschiderea oficiala a Zilelor Minoritatii Germane la Cluj au luat cuvantul acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Hans Erich Tischler – consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, dr. Paul-Jurgen Porr – presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania, conf. dr. Razvan Mustata – decanul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, Radu Nebert, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Cluj, conf. dr. Wilfried Schreiber, vicepresedintele Forumului Democrat al Germanilor din Cluj.

Facultatea de Istorie si Filosofie, Departamentul de Studii Internatioanale si Istorie Contemporana organizeaza in perioada 20-22 OCTOMBRIE 2017  Conferinta: Politica si politici. Istorie, implementare si strategii pentru viitor, organizata in parteneriat cu Asociatia Tineretul ONU din Romania (UN Youth), filiala Cluj-Napoca. Conferinta isi propune sa devina un laborator de cercetare care sa ofere tinerilor cercetatori oportunitatea de a-si perfectiona abordarile metodologice si de cercetare in domeniile istorie, relatii internationale, studii europene si stiinte politice.

Facultatea de Istorie si Filosofie organizeaza in perioada 23-26 OCTOMBRIE 2017 Conferintele si prelegerile publice sustinute de d-na Prof. dr. Blanca RODRIGUEZ-LOPEZ (Universitatea Complutense din Madrid), care in perioada 23 octombrie – 2 noiembrie 2017 va desfasura un stagiu de cercetare la Centrul de Filosofie Aplicata, Facultatea de Istorie si Filosofie. Stagiul de cercetare este facilitat de programul “External Advanced Fellowship” si este oferit de Institutul STAR UBB, in colaborare cu Consiliul Stiintific al UBB.

Departamentul de Istorie antica si arheologie va fi co-organizator al conferintei Arheologia Mithraismului. Noi perspective, ce va avea loc in perioada 26-28 octombrie 2017.

In 27 octombrie 2017 va avea loc editia 3 a conferintei internationale “Economics and Business Management”, organizata de catre Departamentul de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor in Limba Maghiara al FSEGA.

Facultatea de Studii Europene organizeaza in zilele de 26 si 27 octombrie 2017 conferinta internationala Disintegration and Integration in East-Central Europe – 4th Edition The future of the European Union from a historical perspective.

In data de 6 octombrie, la Universitatea din Angers, Franta, s-a desfasurat reuniunea finala din cadrul  proiectului tripartit Romania-Franta-Republica Moldova intitulat Disparitati demografice in spatiile rurale (DISRUR). Ea s-a derulat sub forma unui seminar international cu titlul Developpement rural en Europe, Roumanie, France, la care au participat, cu prezentarea de lucrari stiintifice aferente domeniului, cercetatori din cadrul Centrului de Geografie Regionala al Universitatii Babes-Bolyai (Prof.dr. Pompei Cocean – coodonatorul proiectuluil, CS III dr. Ana-Maria Pop, Lector dr. Lelia Papp, Lector dr. Nicoleta David, Asist. univ.dr. Gheorghe-Gavrila Hognogi, Dr. Alexandra Potra), ai Universitatii de Vest din Timisoara (Prof. dr. Nicolae Popa, Dr. Alexandru  Bogdan), Franta (Prof. dr. C. Pichet, Dr. J. Prugneau, Dr. E. Bioteau) si Maroc  (Dr. M. al Hannani). S-a apreciat ca scopul proiectului a fost pe deplin atins, schimbul de bune practici privitoare la studierea regiunilor rurale defavorizate imbogatind arsenalul de metode si mijloace al cercetatorilor implicati in proiectul susmentionat.

Sambata, 14 octombrie 2017, in cadrul manifestarilor dedicate Anului Comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului a avut loc la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, cu participarea PS Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, conferinta intitulata: Prinos de cinstire adus marturisitorilor credintei ortodoxe din temnitele comuniste, sustinuta de Conf. univ. dr. Radu Preda, presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si a Memoriei Exilului Romanesc (IICCMER) si scriitorul Marcel Petrisor. Cu aceasta ocazie d-lui Preda i-a fost conferita “Crucea Voievodala Maramures eana”, cea mai inalta distinctie a Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Marti, 17 octombrie 2017, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca si Centrul de Dialog intre Teologie si Filosofie al Universitatii Babes-Bolyai a organizat conferinta cu titlul: Reductia fenomenologica si teologia, sustinuta de lect. univ. dr. dr. Nicolae Turcan.

Joi, 19 octombrie 2017, la Casa de Cultura a Studentilor, sub egida Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului si a Organizatiei Crestine „Agape. Pretuim Familia”, a avut loc conferinta: De ce pro si contra familiei naturale. Interese, ideologii, consecinte, sustinuta de Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofana. Invitat special a fost d-na avocat Ana Corina Sacrieru.


CARTI
Ashrafi, Ali Reza; Diudea, Mircea V.
Distance, Symmetry, and Topology in Carbon Nanomaterials Preface
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: V-V
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600001
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Diudea, Mircea V.; Szefler, Beata
Omega Polynomial in Nanostructures
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 13-31
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_2
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600003
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Ashrafi, Ali Reza; Koorepazan-Moftakhar, Fatemeh; Diudea, Mircea V.
Distance Under Symmetry: (3,6)-Fullerenes
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 51-60
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_4
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600005
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Diudea, Mircea V.; Parvan-Moldovan, Atena; Koorepazan-Moftakhar, Fatemeh; Ashrafi, Ali Reza
Topological Symmetry of Multi-shell Clusters
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 61-82
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_5
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600006
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Yarahmadi, Zahra; Diudea, Mircea V.
Further Results on Two Families of Nanostructures
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 83-93
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_6
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600007
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Diudea, Mircea V.; Saheli, Mahboubeh
Cluj Polynomial in Nanostructures
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 103-132
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_8
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600009
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Gholaminezhad, Farzaneh; Diudea, Mircea V.
Graphene Derivatives: Carbon Nanocones and CorSu Lattice: A Topological Approach
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS  Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 133-146
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_9
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600010
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Zhizhin, G. V.; Khalaj, Z.; Diudea, M. V.
Geometrical and Topological Dimensions of the Diamond
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 167-188
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_12
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600013
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Ghorbani, Modjtaba; Diudea, Mircea V.
Mathematical Aspects of Omega Polynomial
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 189-216
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_13
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600014
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Putz, Mihai V.; Ori, Ottorino; Diudea, Mircea V.; Szefler, Beata; Pop, Raluca
Bondonic Chemistry: Spontaneous Symmetry Breaking of the Topo-reactivity on Graphene
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 345-389
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_20
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600021
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Bolboaca, Sorana D.; Jantschi, Lorentz
Counting Distance and Szeged (on Distance) Polynomials in Dodecahedron Nano-assemblies
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 391-408
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_21
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600022
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3

Nagy, Csaba L.; Nagy, Katalin; Diudea, Mircea V.
Tetrahedral Nanoclusters
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 409-421
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_22
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600023
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3
Jantschi, Lorentz; Bolboaca, Sorana D.; Janezic, Dusanka
Cyclic Carbon Polyynes
Edited by: Ashrafi AR; Diudea MV
DISTANCE, SYMMETRY, AND TOPOLOGY IN CARBON NANOMATERIALS
Book Series: Carbon Materials-Chemistry and Physics
Volume: 9  Pages: 423-436
DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3_23
Published: 2016
Accession Number: WOS:000399247600024
Book DOI: 10.1007/978-3-319-31584-3


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
BUZALIC Alexandru, POPESCU Ionut Mihai, Spe salvi. Credinta, Increderea si speranta (e-book)
BUZALIC Alexandru, Crepusculul civilizatiilor. Metaanaliza spiritualitatii tranzitiilor culturale (e-book)
VAIDAHAZAN Remus Cristian, Instruirea asistata de calculator in educatie fizica si sport si kinetoterapie (Managementul surselor bibliografice si colectie de aplicatii necesare cadrelor didactice, antrenorilor si kinetoterapeutilor) (e-book)
MANZATU Carmen-Andreea, Eliminarea poluantilor organici si anorganici prin procesele de fitoremediere (e-book)
ACHIM Monica Violeta, Coruptia si economia subterana. Teorii si studii (e-book)
VLAD Daciana, Pour une « grammaire » du polemique. Etude des marqueurs d’un regime discursif agonal, ISBN 978-606-37-0207-5 (e-book)
SABAU Cristian Florin, Cercetarea lui „Isus istoric”: de la H. S. Reimarus la Joseph Ratzinger /Benedict al XVI-lea (e-book)
HATOS Adrian, CHIPEA Floare, Bihorul in Europa. Local, national si european in transformarile sociale regionale din perioada 1996-2015 (e-book)
IONESCU Toader, George Baritiu. Monografie. Partea I (e-book)
IONESCU Toader, George Baritiu. Monografie. Partea II-a (e-book)
IONESCU Toader, George Baritiu. Monografie. Partea a III-a (e-book)
ALBU Alin, Studii de istorie bisericeasca cu privire la Alba Iulia medievala (e-book)
SALAJAN Loretta C., Discoursing on ‘European’ identity. A Study of Romania’s national identity and foreign policy in 1990-1996 (e-book)
MANDRESCU Gheorghe, Anuarul institutului de studii italo-roman XII (e-book)
CSAKANY Csilla, Figura bufonului in campul estetic muzical al modernismului. Ipostaze valorice (e-book)
CSEGEDI Sandor, BATRANCEA Ioan A., Fiscalitate si echilibru in business
ROJNEAC Vasile, Sfantul Niceta de Remesiana. Viata si activitatea
BACTER Claudia, Dizabilitatea neuro-motorie la copil. Modalitati de interventie
FAICIUC Lucia, The Dynamics of the Mental Representations in the Deductive Reasoning Processes
FRENTIU Rodica, Limbajul poetic – act creator si actualitate culturala. Modelul cultural japonez. Editia a II-a revazuta si revizuita
GAIE Stefan, Arta. O introducere
MANZATU Carmen-Andreea, Eliminarea poluantilor organici si anorganici prin procesele de fitoremediere
BATRANCEA Ioan A., GABAN Lucian, CSEGEDI Sándor, Performanta si rating in business
NISTOR Cristina, STEFANESCU Cristina-Alexandrina, CORDOS George-Silviu, CRISAN Andrei-Razvan, OPRISOR Tudor, Strategie de imbunatatire a raportarilor din sectorul public in contextul tendintelor internationale. Strategy for improving public sector reporting in the context of international trends
IRIMIE Ion, Legea entropiei – lege a ”drumului in jos”
BUTA Mircea Gelu, Arhivele Bistritei, anul II, fascicula 3 (7), Medicii si istoria
coord. STAN Ana-Maria, Personalitati ale Universitatii Babes-Bolyai, volumul IV, Isidor Todoran
PATULEA Calin Daniel, Lutero e la lettera ai Romani. Dal conflitto alla comunione/ Luther si scrisoarea catre Romani. De la conflict la comuniune


ARTICOLE APARUTE
Jako, Szabolcs; Lupan, Alexandru; Kun, Attila-Zsolt; King, R. Bruce
Paramagnetism in Metallacarboranes: The Polyhedral Chromadicarbaborane Systems
INORGANIC CHEMISTRY
Volume: 56  Issue: 18  Pages: 11059-11065
DOI: 10.1021/acs.inorgchem.7601422
Published: SEP 18 2017
Accession Number: WOS:000411549400026

Sekania, Michael; Appelt, Wilhelm H.; Benea, Diana; Ebert, Hubert; Vollhardt, Dieter; Chioncel, Liviu
Scaling behavior of the Compton profile of alkali metals
PHYSICA A-STATISTICAL MECHANICS AND ITS APPLICATIONS
Volume: 489  Pages: 18-27
DOI: 10.1016/j.physa.2017.07.018
Published: JAN 1 2018
Accession Number: WOS:000412613900003

Coconet, Tiberiu; Marcus, Andrei
Remarks on the extended Brauer quotient
JOURNAL OF ALGEBRA
Volume: 491  Pages: 78-89
DOI: 10.1016/j.jalgebra.2017.08.004
Published: DEC 1 2017
Accession Number: WOS:000411915600004

Leopold, Loredana Florina; Todor, Istvan Szabolcs; Diaconeasa, Zorita; Rugina, Dumitrita; Stefancu, Andrei; Leopold, Nicolae; Coman, Cristina
Assessment of PEG and BSA-PEG gold nanoparticles cellular interaction
COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Volume: 532  Pages: 70-76
DOI: 10.1016/j.colsurfa.2017.06.061
Published: NOV 5 2017
Accession Number: WOS:000412065600011

Diaconeasa, Z.; Rugina, D.; Coman, C.; Socaciu, C.; Leopold, L. F.; Vulpoi, A.; Tabaran, F.; Suciu, M.; Mesaros, A.; Popa, L. Mirea; Pop, O. L.; Simon, S.; Pintea, A.
New insights regarding the selectivity and the uptake potential of nanoceria by human cells
COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Volume: 532  Pages: 132-139
DOI: 10.1016/j.colsurfa.2017.05.081
Published: NOV 5 2017
Accession Number: WOS:000412065600019

Ives, Bob; Alama, Madalina; Mosora, Liviu Cosmin; Mosora, Mihaela; Grosu-Radulescu, Lucia; Clinciu, Aurel Ion; Cazan, Ana-Maria; Badescu, Gabriel; Tufis, Claudiu; Diaconu, Mihaela; Dutu, Amalia
Patterns and predictors of academic dishonesty in Romanian university students
HIGHER EDUCATION
Volume: 74  Issue: 5  Pages: 815-831
DOI: 10.1007/s10734-016-0079-8
Published: NOV 2017
Accession Number: WOS:000412457000005

Pop, Flaviu
A note on cosilting modules
JOURNAL OF ALGEBRA AND ITS APPLICATIONS
Volume: 16  Issue: 11  Article Number: 1750218
DOI: 10.1142/S0219498817502188
Published: NOV 2017
Accession Number: WOS:000412324100018

Attia, Amr A. A.; Lupan, Alexandru; King, R. Bruce
Novel non-spherical deltahedra in tritungstaboranes related to the experimentally known (Cp3W3)-W-star(H)B8H8
NEW JOURNAL OF CHEMISTRY
Volume: 41  Issue: 19  Pages: 10640-10651
DOI: 10.1039/c7nj01801k
Published: OCT 7 2017
Accession Number: WOS:000411768600018

Deak, Noemi; Moraru, Ionut-Tudor; Saffon-Merceron, Nathalie; Madec, David; Nemes, Gabriela
Reactivity of Bis(sulfonyl) O,C,O-Chelated Metallylenes in Cycloaddition with ortho-Benzoquinone: An Experimental and Computational Study
EUROPEAN JOURNAL OF INORGANIC CHEMISTRY
Issue: 36  Pages: 4214-4220
DOI: 10.1002/ejic.201700756
Published: OCT 2 2017
Accession Number: WOS:000412121100004

Jamaludin, Anuar; Nazar, Roslinda; Pop, Ioan
Three-dimensional mixed convection stagnation-point flow over a permeable vertical stretching/shrinking surface with a velocity slip
CHINESE JOURNAL OF PHYSICS
Volume: 55  Issue: 5  Pages: 1865-1882
DOI: 10.1016/j.cjph.2017.08.006
Published: OCT 2017
Accession Number: WOS:000411954700011

Nasir, Nor Ain Azeany Mohd; Ishak, Anuar; Pop, Ioan
Stagnation-point flow and heat transfer past a permeable quadratically stretching/shrinking sheet
CHINESE JOURNAL OF PHYSICS
Volume: 55  Issue: 5  Pages: 2081-2091
DOI: 10.1016/j.cjph.2017.08.023
Published: OCT 2017
Accession Number: WOS:000411954700031

Olenici, Adriana; Blanco, Saul; Borrego-Ramos, Maria; Momeu, Laura; Baciu, Calin
Exploring the effects of acid mine drainage on diatom teratology using geometric morphometry
ECOTOXICOLOGY
Volume: 26  Issue: 8  Pages: 1018-1030
DOI: 10.1007/s10646-017-1830-3
Published: OCT 2017
Accession Number: WOS:000412308100002

Lake, Matthew J.; Harko, Tiberiu
Can Superconducting Cosmic Strings Piercing Seed Black Holes Generate Supermassive Black Holes in the Early Universe?
FORTSCHRITTE DER PHYSIK-PROGRESS OF PHYSICS
Volume: 65  Issue: 10-11  Article Number: 1600121
DOI: 10.1002/prop.201600121
Published: OCT 2017
Accession Number: WOS:000412462400006

Breaz, Simion; Pop, Flaviu
Cosilting Modules
ALGEBRAS AND REPRESENTATION THEORY
Volume: 20  Issue: 5  Pages: 1305-1321
DOI: 10.1007/s10468-017-9688-x
Published: OCT 2017
Accession Number: WOS:000412121200013

Papp, Delia Cristina; Cociuba, Ioan; Baciu, Calin; Cozma, Alexandra
Origin and Geochemistry of Mine Water and its Impact on the Groundwater and Surface Running Water in Post-mining Environments: Zlatna Gold Mining Area (Romania)
AQUATIC GEOCHEMISTRY
Volume: 23  Issue: 4  Pages: 247-270
DOI: 10.1007/s10498-017-9321-y
Published: AUG 2017
Accession Number: WOS:000412448800003

Bellini, Clement; Carpentier, Jean-Francois; Dorcet, Vincent; Silvestru, Anca; Sarazin, Yann
Heteroleptic lead(II)-halide complexes supported by a bulky iminoanilide ligand
MAIN GROUP METAL CHEMISTRY
Volume: 40  Issue: 3-4  Pages: 73-80
DOI: 10.1515/mgmc-2017-0033
Published: AUG 2017
Accession Number: WOS:000412127900003

Molea, A.; Popescu, V.; Popescu, G. L.; Suciu, R. C.; Dinescu, A.; Moldovan, M.
Synthesis and characterisation of titanium dioxide nanoparticles sensitised with natural chlorophyll dye extracted from Mentha leaves
JOURNAL OF OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS
Volume: 19  Issue: 3-4  Pages: 272-277
Published: MAR-APR 2017
Accession Number: WOS:000411913200023

Sevastre-Berghian, Alexandra C.; Fagarasan, Vlad; Toma, Vlad A.; Baldea, Ioana; Olteanu, Diana; Moldovan, Remus; Decea, Nicoleta; Filip, Gabriela A.; Clichici, Simona V.
Curcumin Reverses the Diazepam-Induced Cognitive Impairment by Modulation of Oxidative Stress and ERK 1/2/NF-kappa B Pathway in Brain
OXIDATIVE MEDICINE AND CELLULAR LONGEVITY
Article Number: 3037876
DOI: 10.1155/2017/3037876
Published: 2017
Accession Number: WOS:000411942900001

Pascu, Andrada; Timar-Gabor, Alida; Kadari, Ahmed; Simon, Viorica
STRUCTURE, THERMOLUMINESCENCE CHARACTERISTICS AND KINETIC PARAMETERS OF GADOLINIUM DOPED BOROSILICATE VITROCERAMIC SYSTEM
REVISTA ROMANA DE MATERIALE-ROMANIAN JOURNAL OF MATERIALS
Volume: 47  Issue: 3  Pages: 309-314
Published: 2017
Accession Number: WOS:000411922800004


ALTE PUBLICATII
Stefanink, Bernd; Balacescu, Ioana
Translation Hermeneutics. Historical and systematic Groundwork
META
Volume: 62  Issue: 1  Pages: 230-231
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000412211200016


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
25 OCTOMBRIE 2017, 12:00
FACULTATEA    Fizica
LOCUL SUSTINERII    Amfiteatrul Victor Marian
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    VLAD Iulia – Elena
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    NON-THERMAL ATMOSPHERIC PRESSURE PLASMAS IN CONTACT WITH LIQUIDS FOR PRACTICAL APPLICATIONS (PLASMA NON-TERMICA LA PRESIUNE ATMOSFERICA IN CONTACT CU MEDII LICHIDE PENTRU APLICATII PRACTICE)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Fizica
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. ANGHEL Sorin – Dan (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 OCTOMBRIE 2017, 10:00
FACULTATEA    Stiinta si Ingineria Mediului
LOCUL SUSTINERII    Amfiteatrul Iustinian Petrescu
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    DIODIU Raluca
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Contributii la studiul evaluarii concentratiei de aldehide si acizi organici din locuinte si birouri
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinta mediului
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. COPOLOVICI Lucian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

27 OCTOMBRIE 2017, 12:00
FACULTATEA    Sociologie si Asistenta Sociala
LOCUL SUSTINERII    sediul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala (in spatele Amfiteatrului)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    GLEIZER Miriam
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Creating a Collective Identity: The Case of Two Ideologically Different Communities
DOMENIUL DE DOCTORAT    Sociologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. POPESCU Livia (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

31 OCTOMBRIE 2017, 12:00
FACULTATEA    Geografie
LOCUL SUSTINERII    sala 57
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    GAMAN George
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Turism si dezvoltare policentrica. Studiu de caz: Moinesti, Targu Ocna si Slanic Moldova
DOMENIUL DE DOCTORAT    Geografie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. POPESCU Rodica Claudia (Academia de Studii Economice din Bucuresti)

31 OCTOMBRIE 2017, 12:00
FACULTATEA    Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii
LOCUL SUSTINERII    Amfiteatrul 101
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Voina Andreea – Nicoleta
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Women’s Representation and Discourse in Contemporary Politics. Case Study: Romania & the United States of America (Reprezentarea si discursul femeilor in politica contemporana. Studiu de caz: Romania si Statele Unite ale Americii)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte politice
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. FRUNZA Sandu (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)