Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Așezare. Semne și locuri străvechi în contemporaneitate

24.02.2023 @ 10:00 am - 24.03.2023 @ 8:00 pm

Lucrări semnate de peste 40 de artiști plastici profesioniști clujeni, aflați în perioada de maturitate a creației, vor putea fi văzute, timp de o lună, în galeriile Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Manifestarea își propune să ofere o deschidere spre valorile culturale tradiționale, o legătură cu trecutul, care să atragă atenția tinerilor asupra înțelepciunii străbunilor și să îi facă mai puternici în deciziile lor viitoare.

La eveniment va fi prezent Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înalt preasfințitul Părinte Andrei, iar cuvântul de deschidere al expoziției va fi susținut de pr. conf. univ. Ioan Bizău, cunoscut specialist în artă modernă și contemporană, dar și în teologie liturgică, arta icoanei și arhitectură liturgică.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 24 februarie 2023, de ora 17:00, la Galeriile „Ermineia” (etajul 1) și „Imago” (etajul 2), din clădirea Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, str. Bisericii „Sfântul Toma”, nr. 2, Cluj-Napoca.

Details

Start:
24.02.2023 @ 10:00 am
End:
24.03.2023 @ 8:00 pm
Website:
https://ubbcultural.ubbcluj.ro/event/expozitia-asezare-semne-si-locuri-stravechi-in-contemporaneitate/

Organizer

Asociația culturală „Invizibil”, Asociația cultural „Chip și asemănare”, Departamentul de iconografie al Centrului de studii misionare și nomocanonice din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai”

Venue

Facultatea de Teologie Ortodoxă, Galeriile „Ermineia” și „Imago”
Bisericii „Sfântul Toma” nr. 2
Cluj-Napoca,
+ Google Map