EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Marti si miercuri 9-10 mai 2017 va avea loc in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai simpozionul stiintific intitulat Acad. Ionel Haiduc la 80 de ani – o viata inchinata stiintei. Evenimentele din data de 10.05 sunt grupate sub tema Modern Aspects in Inorganic and Organometallic Chemistry. Intre oaspeti se vor numara reprezentanti ai Academiei Romane, Societatii de Chimie din Romania, colegi de la universitati din Germania, Marea Britanie, SUA, Franta, Brazilia, Malaezia. Detalii se gasesc la adresa http://www.chem.ubbcluj.ro/~ccsoom/symposium/

Agentia  universitara a Francofoniei, Biroul Europa Centrala si de Est lanseaza  apelul de scriere de proiecte adresat institutiilor membre din regiune in vederea organizarii de scoli de vara doctorale. Scopul  apelului este de a sustine demersul universitatilor vizand formarea actorilor competenti  din toate domeniile prin organizarea de actiuni de formare pentru cercetare si prin cercetare. Data limita a competitiei este 31 mai 2017. Pentru mai multe informatii, consultati site-ul: https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/appel-projets-soutien-lorganisation-des-ecoles-det/

In data de 8 mai 2017, ProQuest impreuna cu Asociatia Universitatilor, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare si Bibliotecilor Centrale Universitare din Romania Anelis Plus si S.C. E-NFORMATION S.R.L, organizeaza Seminarul cu tema: Sinergia resurselor ProQuest – ProQuest Central si ProQuest Dissertations and Theses – pentru cercetare si studiu – Cluj-Napoca ce va avea loc la Biblioteca Centrala Universitara Lucian Blaga Cluj-Napoca.

Ministerul Cercetarii si Inovarii impreuna cu agentiile de finantare care asigura conducerea de programe/subprograme din cadrul Planului National de Cercetare – Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2015 – 2020 (PNCDI III), UEFISCDI, ROSA si IFA, doresc extinderea bazei de potentiali evaluatori.  Astfel, au adresat invitatia de a face parte din baza unica de selectie a expertilor evaluatori utilizati in procesele de evaluare a proiectelor CDI nationale, prin completarea profilului de expertiza in platforma www.brainmap.ro.  Selectia domeniului de expertiza se face din domeniile de specializare inteligenta/prioritate publica (conform Strategiei Nationale de CDI 2014-2020) si/sau din domeniile existente la European Research Council. Persoanele care detin deja un cont in platforma vor trebui sa isi actualizeze informatiile existente.

UBB-NTT DATA Advanced Fellowship din cadrul Institutului STAR-UBB a fost castigat de cercetator stiintific III Loredana Mihalca, de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor.

Vineri, 5 mai, la Facultatea de Istorie si Filosofie are loc conferinta Seminarului de Antropologie Istorica in care se prezinta volumul Corpul politic in cultura europeana a Profesorului Alexandru Florin Platon de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. In aceeasi zi, Scoala Doctorala de Filosofie organizeaza conferinta anuala a doctoranzilor cu tema Demersuri inovative in cercetarea filosofica.

In zilele de 8-9 mai 2017, are loc la Regensburg, workshop-ul ”Elites, Groups, Networks. Collective actors in Central and Southeast Europe from the 18th to mid-20th centuries”, organizat in parteneriat de catre: Universitatea Babes-Bolyai (Centrul de Studiere a Populatiei si Facultatea de Istorie si Filosofie), Graduiertenschule fur Ost- und Sudost-Europaforschung (Universitat Regensburg si Ludwig-Maximilians- Universitat Munchen) si Leibniz-Institut fur Ost- und Sudost-Europaforschung. Workshop-ul este integrat unui demers mai larg de cercetare a elitelor epocii moderne in Transilvania, desfasurat in cadrul proiectelor PN-II-ID-PCE-2011-3-0040 si PN-II-RU-TE-2014-4-0263.

In data de 8 mai, la Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului va avea loc prezentarea Agriculture towards a more sustainable development model: the case of wallonia (South of Belgium) sustinuta de Prof. Philippe Burny, Agro BioTech, Gembloux, University of Liege, Belgium, organizata in cadrul proiectului de cooperare bilaterala The creation of a model for the evaluation of food quality from the point of view of consumer health and environment protection.

Scoala Doctorala Studii de Hungarologie organizeaza Conferinta Stiintifica a Doctoranzilor, in data de 12 mai. La conferinta vor fi prezentate lucrari apartinand mai multor discipline, precum lingvistica, literatura, etnografie si jurnalistica.

Scoala doctorala de Studii lingvistice si literare a Facultatii de Litere organizeaza in perioada 12-13 mai 2017 o conferinta interdisciplinara, adresata doctoranzilor din domeniile socio-umane din cadrul UBB, pe tema Falii, rupturi, discontinuitati.

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a organizat miercuri, 3 mai 2017, conferinta „(Re)institutionalizarea sociologiei in Romania comunista. Actori, procese, institutii” sustinuta de dr. Stefan Bosomitu, cercetator stiintific la IICCMER, Bucuresti.

Miercuri, 3 mai 2017, a avut loc in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai o prezentare a produselor si serviciilor cu potential de utilizare in activitatile specifice domeniului securitatii nationale (securitatea informatiei, inteligenta artificiala, interfata om-masina) in cadrul primului concurs national de inovare in domeniul securitatii nationale, PatriotFest2017 (www.patriotfest.ro). Concursul este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP in parteneriat cu ONG-ul New Strategy Center.

Luni, 10 aprilie 2017, la Casa de Cultura a Studentilor, sub egida Organizatiei Crestine „Agape. Pretuim Familia”, Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofana, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca a sustinut conferinta: Procesul lui Iisus – din trecut si de azi. A avut loc si un microrecital: Cuvintele Patimilor al Mariei si Petronelei Talos.

In cadrul Salonului Studentesc de Arta Religioasa, editia a XXXV-a, organizat de Casa de Cultura a Studentilor din Petrosani in perioada 13-23 aprilie 2017, studenti si masteranzi membri ai Centrului de Creatie si Cercetare Continua „Sfantul Evanghelist Luca” al Facultatii de Teologie Ortodoxa, sub coordonarea Asist. univ. dr. Marius-Dan Ghenescu au prezentat proiectul expozitional: Noul timp. Vernisajul a avut loc joi 13 aprilie.

Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca a fost gazda, etapei nationale a olimpiadei de Religie pentru Seminariile si Liceele Teologice Ortodoxe, in perioada 18-22 aprilie 2017. Presedintele comisiei a fost Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul facultatii. Olimpiada de religie s-a desfasurat cu binecuvantarea IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, care a fost prezent in mijlocul elevilor atat la inceputul competitiei, cat si la premierea castigatorilor.

Sambata, 22 aprilie 2017, Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca a savarsit slujba parastasului la mormantul marelui compozitor Gheorghe Dima din Cimitirul central al Clujului, la care au participat profesorii si studentii Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” si ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca. A devenit o traditie, inceputa in timpul pastoririi Episcopului Nicolae Ivan si continuata astazi cu binecuvantarea IPS Parinte Mitropolit Andrei, ca in preajma zilei de 23 aprilie, cand il sarbatorim pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, sa se oficieze slujba parastasului in memoria celui care a slujit cu daruire invatamantul teologic si muzical din Cluj, compozitorul Gheorghe Dima.

In perioada 26-28 aprilie 2017, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca s-au desfasurat lucrarile conferintei internationale: Sfantul si Marele Sinod – eveniment eshatologic sau normalitate canonica ? Deschiderea lucrarilor s-a bucurat de prezenta IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si a d-lui Acad. Prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, Rectorul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, care au rostit alocutiuni. La conferinta au participat teologi si canonisti de prestigiu din tara si strainatate: Pr. prof. univ. dr. VIOREL IONITA (Geneva), Prof. univ. dr. ALEXANDER RENTEL (St. Vladimir Theological Seminary, New York), Pr. prof. univ. dr. CONSTANTIN RUS (Facultatea de Teologie Ortodoxa, Arad) Pr. conf. univ. dr. IRIMIE MARGA (Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu), Prof. univ. dr. ANDRZEJ KUZMA (Varsovia), Conf. univ. dr. RASTKO JOVIC (Facultatea de Teologie Ortodoxa Belgrad), Arhim. lect. univ. Dr. VENIAMIN GOREANU (Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti) Pr. conf. univ.dr. PATRICIU VLAICU (Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, organizatorul principal al conferintei), Protos. Nathanael Neacsu (Iasi), Pr. lect. univ. dr. CRISTIAN SONEA (Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca), Lect. univ. dr. IULIAN-MIHAI CONSTANTINESCU (Facultatea de Teologie Ortodoxa din Craiova), Dr. Ionut Mavrichi (Patriarhia Romana), Asist. univ. drd. Razvan Persa, Pr. lect. univ. dr. EMILIAN IUSTINIAN ROMAN (Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi), Conf. univ. dr. PANTELIS KALAITZIDIS (Volos, Grecia), Prof. univ. dr. JAMBUL ALEXEI KSHUTASHVILI (Facultatea de Teologie Ortodoxa din Tibilisi, Georgia). Ca moderatori au fost cooptati profesorii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca: Pr. prof. univ. dr. VASILE STANCIU, Pr. prof. univ. dr. IOAN CHIRILA Pr. prof. univ. dr. STEFAN ILOAIE, Pr. prof. univ. dr. STELIAN TOFANA Pr. prof. univ. dr. ALEXANDRU MORARU, Pr. prof. univ. dr. IOAN VASILE LEB SI Pr. conf. univ.dr. PATRICIU VLAICU. Lucrarile conferintei s-au desfasurat cu binecuvantarea IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

Vineri, 28 aprilie 2017, Pr. prof. univ. dr. VIOREL IONITA (Geneva) a sustinut la Facultatea de Teologie Ortodoxa din  Cluj-Napoca conferinta cu titlul: Sfantul si Marele Sinod Panortodox si Studiul Teologiei in Europa.


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
BUTA Mircea Gelu, ARHIVELE BISTRITEI. FASCICULA 5 – MIHAI VITEAZUL, APARATOR AL CRESTINATATII
Alexandra COTOC, LANGUAGE AND IDENTITY IN CYBERSPACE. A MULTIDISCIPLINARY APPROACH
(ed.) Rudolf Graf, Veronika Zwing, OSTERREICHISCH-SIEBENBURGISCHE KULTURBEITRAGE SCHRIFTENREIHE DER OSTERREICH-BIBLIOTHEK CLUJ-NAPOCA – KLAUSENBURG – KOLOZSVAR BAND 7
ZSOMBOR Bartos-Elekes, BEVEZETES A TERKEPESZETBE (Cartografie) (re-editare)
Angelica PUSCAS, DIN ISTORIA CULTURII SI CIVILIZATIEI. Suport de curs
Daria IOAN, MANUAL DE FOTOGRAFIE
Iosif Marin BALOG, MIRAJUL AURULUI. ECONOMIE SI SOCIETATE IN CADRILATERUL AURIFER AL APUSENILOR (1750-1914)
CORECTIE LA ORDINEA AUTORILOR (POZITIE TRECUTA IN NEWSLETTERUL DE SAPTAMANA TRECUTA): DRAGAN Mihaela, SCHELLBERG Bernhard, PITIC Diana, BOTOS Vlad, MUREȘAN Mariana, POP Zenovia Cristiana, IVANA Diana, METZ Daniel, AUSZUGE DER BETRIEBSWIRTSCHAFTLICHEN LEHRE (e-book)


ARTICOLE APARUTE

Libal, A.; Nisoli, C.; Reichhardt, C.; Reichhardt, C. J. Olson
Dynamic Control of Topological Defects in Artificial Colloidal Ice
SCIENTIFIC REPORTS
Volume: 7  Article Number: 651
DOI: 10.1038/s41598-017-00452-w
Published: APR 5 2017
Accession Number: WOS:000398370400008

Radu, T.; Iacovita, C.; Benea, D.; Turcu, R.
X-Ray Photoelectron Spectroscopic Characterization of Iron Oxide Nanoparticles
APPLIED SURFACE SCIENCE
Volume: 405  Pages: 337-343
DOI: 10.1016/j.apsusc.2017.02.002
Published: MAY 31 2017
Accession Number: WOS:000397362400040

Biro, Tamas S.; Neda, Zoltan
Equilibrium distributions in entropy driven balanced processes
PHYSICA A-STATISTICAL MECHANICS AND ITS APPLICATIONS
Volume: 474  Pages: 355-362
DOI: 10.1016/j.physa.2017.02.001
Published: MAY 15 2017
Accession Number: WOS:000397371400035

Bunoiu, Renata; Precup, Radu; Varga, Csaba
MULTIPLE POSITIVE STANDING WAVE SOLUTIONS FOR SCHRODINGER EQUATIONS WITH OSCILLATING STATE-DEPENDENT POTENTIALS
COMMUNICATIONS ON PURE AND APPLIED ANALYSIS
Volume: 16  Issue: 3  Pages: 953-972
DOI: 10.3934/cpaa.2017046
Published: MAY 2017
Accession Number: WOS:000397828200012

Florescu, G.; Hutchinson, S. M.; Kern, Z.; Mindrescu, M.; Cristea, I. A.; Mihaila, D.; Lokas, E.; Feurdean, A.
Last 1000 years of environmental history in Southern Bucovina, Romania: A high resolution multi-proxy lacustrine archive
PALAEOGEOGRAPHY PALAEOCLIMATOLOGY PALAEOECOLOGY
Volume: 473  Pages: 26-40
DOI: 10.1016/j.palaeo.2017.01.047
Published: MAY 1 2017
Accession Number: WOS:000398645600003

Galka, Mariusz; Aunina, Liene; Feurdean, Angelica; Hutchinson, Simon; Kolaczek, Piotr; Apolinarska, Karina
Rich fen development in CE Europe, resilience to climate change and human impact over the last ca. 3500 years
PALAEOGEOGRAPHY PALAEOCLIMATOLOGY PALAEOECOLOGY
Volume: 473  Pages: 57-72
DOI: 10.1016/j.palaeo.2017.02.030
Published: MAY 1 2017
Accession Number: WOS:000398645600005

Gyulavari, Tamas; Pap, Zsolt; Kovacs, Gabor; Baia, Lucian; Todea, Milica; Hernadi, Klara; Vereb, Gabor
Peroxo group enhanced nanorutile as visible light active photocatalyst
CATALYSIS TODAY
Volume: 284  Pages: 129-136
DOI: 10.1016/j.cattod.2016.11.012
Published: APR 15 2017
Accession Number: WOS:000395844900018

Fodor, Sz.; Kovacs, G.; Hernadi, K.; Danciu, V.; Baia, L.; Pap, Zs.
Shape tailored Pd nanoparticles’ effect on the photocatalytic activity of commercial TiO2
CATALYSIS TODAY
Volume: 284  Pages: 137-145
DOI: 10.1016/j.cattod.2016.11.011
Published: APR 15 2017
Accession Number: WOS:000395844900019

Red, Balazs; Kiss, Gabriella Ilona; Gyulavari, Tamas; Baan, Kornelia; Magyari, Klara; Hernadi, Klara
Carbon sphere templates for TiO2 hollow structures: Preparation, characterization and photocatalytic activity
CATALYSIS TODAY
Volume: 284  Pages: 160-168
DOI: 10.1016/j.cattod.2016.11.038
Published: APR 15 2017
Accession Number: WOS:000395844900022

Moldovan, Simona; Roiban, Lucian; Georgescu, Dumitru; Baia, Lucian; Ersen, Ovidiu
Thermal evolution of silver nanoparticles onto porous TiO2 nanostructures
CATALYSIS TODAY
Volume: 284  Pages: 221-228
DOI: 10.1016/j.cattod.2016.12.025
Published: APR 15 2017
Accession Number: WOS:000395844900029

Young, E. D.; Kohl, I. E.; Lollar, B. Sherwood; Etiope, G.; Rumble, D., III; Li, S.; Haghnegahdar, M. A.; Schauble, E. A.; McCain, K. A.; Foustoukos, D. I.; Sutclife, C.; Warr, O.; Ballentine, C. J.; Onstott, T. C.; Hosgormez, H.; Neubeck, A.; Marques, J. M.; Perez-Rodriguez, I.; Rowe, A. R.; LaRowe, D. E.; Magnabosco, C.; Yeung, L. Y.; Ash, J. L.; Bryndzia, L. T.
The relative abundances of resolved (CH2D2)-C-12 and (CH3D)-C-13 and mechanisms controlling isotopic bond ordering in abiotic and biotic methane gases
GEOCHIMICA ET COSMOCHIMICA ACTA
Volume: 203  Pages: 235-264
DOI: 10.1016/j.gca.2016.12.041
Published: APR 15 2017
Accession Number: WOS:000396795100014

Dinarvand, Saeed; Hosseini, Reza; Pop, Loan
Axisymmetric mixed convective stagnation-point flow of a nanofluid over a vertical permeable cylinder by Tiwari-Das nanofluid model
POWDER TECHNOLOGY
Volume: 311  Pages: 147-156
DOI: 10.1016/j.powtec.2016.12.058
Published: APR 15 2017
Accession Number: WOS:000396947000017

David, Oana A.; Capris, David; Jarda, Alexandra
Online Coaching of Emotion-Regulation Strategies for Parents: Efficacy of the Online Rational Positive Parenting Program and Attention Bias Modification Procedures
FRONTIERS IN PSYCHOLOGY
Volume: 8  Article Number: 500
DOI: 10.3389/fpsyg.2017.00500
Published: APR 4 2017
Accession Number: WOS:000398175300001

Valenas, Sergiu P.; Szentagotai-Tatar, Aurora; Grafton, Ben; Notebaert, L; Miu, Andrei C.; MacLeod, Colin
Prediction of pre-exam state anxiety from ruminative disposition: The mediating role of impaired attentional disengagement from negative information
BEHAVIOUR RESEARCH AND THERAPY
Volume: 91  Pages: 102-110
DOI: 10.1016/j.brat.2017.01.014
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000397072600012

Indolean, Cerasella; Maicaneanu, Andrada; Cristea, Vasile-Mircea
Prediction of Cu(II) Biosorption Performances on Wild Mushrooms Lactarius piperatus using Artificial Neural Networks (ANN) Model
CANADIAN JOURNAL OF CHEMICAL ENGINEERING
Volume: 95  Issue: 4  Pages: 615-622
DOI: 10.1002/cjce.22703
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000398079200001

Soflau, Radu; David, Daniel O.
A Meta-Analytical Approach of the Relationships Between the Irrationality of Beliefs and the Functionality of Automatic Thoughts
COGNITIVE THERAPY AND RESEARCH
Volume: 41  Issue: 2  Pages: 178-192
DOI: 10.1007/s10608-016-9812-y
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000396340600003

Hir, Janos; Venczel, Marton; Codrea, Vlad; Roessner, Gertrud E.; Angelone, Chiara; Ostende, Lars W. van den Hoek; Rosina, Valentina V.; Kirscher, Uwe; Prieto, Jerome
Badenian and Sarmatian s. str. from the Carpathian area: Taxonomical notes concerning the Hungarian and Romanian small vertebrates and report on the ruminants from the Felsotarkany Basin
COMPTES RENDUS PALEVOL
Volume: 16  Issue: 3  Pages: 312-332
DOI: 10.1016/j.crpv.2016.11.006
Published: APR-MAY 2017
Accession Number: WOS:000398065300010

Cebotari, Sorin; Cristea, Marius; Moldovan, Ciprian; Zubascu, Florin
Renewable energy’s impact on rural development in northwestern Romania
ENERGY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT
Volume: 37  Pages: 110-123
DOI: 10.1016/j.esd.2017.02.002
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000397701000011

Susko, Michele L.; Bloom, Michael S.; Neamtiu, Iulia A.; Appleton, Allison A.; Surdu, Simona; Pop, Cristian; Fitzgerald, Edward F.; Anastasiu, Doru; Gurzau, Eugen S.
Low-level arsenic exposure via drinking water consumption and female fecundity – A preliminary investigation
ENVIRONMENTAL RESEARCH
Volume: 154  Pages: 120-125
DOI: 10.1016/j.envres.2016.12.030
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000395617600017

Zaharia, Ionela
For God and/or emperor: Habsburg Romanian military chaplains and wartime propaganda in camps for returning POWs
EUROPEAN REVIEW OF HISTORY-REVUE EUROPEENNE D HISTOIRE
Volume: 24  Issue: 2  Pages: 288-304
DOI: 10.1080/13507486.2016.1257578
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000396055100009

Blaga, Oana M.; Brinzaniuc, Alexandra; Rus, Ioana A.; Chereches, Razvan M.; Wallis, Anne Baber
Smoking and Smoking Cessation During Pregnancy. An Analysis of a Hospital Based Cohort of Women in Romania
JOURNAL OF COMMUNITY HEALTH
Volume: 42  Issue: 2  Pages: 333-343
DOI: 10.1007/s10900-016-0259-6
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000396308700015

Diudea, Mircea V.; Rosenfeld, Vladimir R.
The truncation of a cage graph
JOURNAL OF MATHEMATICAL CHEMISTRY
Volume: 55  Issue: 4  Pages: 1014-1020
DOI: 10.1007/s10910-016-0716-6
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000396054200006

Dippong, Thomas; Levei, Erika Andrea; Cadar, Oana; Goga, Firuta; Borodi, Gheorghe; Barbu-Tudoran, Lucian
Thermal behavior of CoxFe3-xO4/SiO2 nanocomposites obtained by a modified sol-gel method
JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY
Volume: 128  Issue: 1  Pages: 39-52
DOI: 10.1007/s10973-016-5930-8
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000396056500004

Cardinali, Tiziana; Precup, Radu; Rubbioni, Paola
Heterogeneous Vectorial Fixed Point Theorems
MEDITERRANEAN JOURNAL OF MATHEMATICS
Volume: 14  Issue: 2
DOI: 10.1007/s00009-017-0888-8
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000396095300049

Luput, Lavinia; Licarete, Emilia; Sesarman, Alina; Patras, Laura; Costelalupei, Marius; Banciu, Manuela
Tumor-associated macrophages favor C26 murine colon carcinoma cell proliferation in an oxidative stress-dependent manner
ONCOLOGY REPORTS
Volume: 37  Issue: 4  Pages: 2472-2480
DOI: 10.3892/or.2017.5466
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000398138900065

Mansur, Syahira; Ishak, Anuar; Pop, Ioan
Stagnation-point flow towards a stretching/shrinking sheet in a nanofluid using Buongiorno’s model
PROCEEDINGS OF THE INSTITUTION OF MECHANICAL ENGINEERS PART E-JOURNAL OF PROCESS MECHANICAL ENGINEERING
Volume: 231  Issue: 2  Pages: 172-180
DOI: 10.1177/0954408915585047
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000396206300011

Pasca, H.; Andreev, A. V.; Adamian, G. G.; Antonenko, N. V.
PHYSICAL ORIGIN OF THE TRANSITION FROM SYMMETRIC TO ASYMMETRIC FISSION FRAGMENT CHARGE DISTRIBUTION
ACTA PHYSICA POLONICA B
Volume: 48  Issue: 3  Pages: 431-440
DOI: 10.5506/APhysPolB.48.431
Published: MAR 2017
Accession Number: WOS:000398717500029

Sfica, Lucian; Croitoru, Adina-Eliza; Iordache, Iulian; Ciupertea, Antoniu-Flavius
Synoptic Conditions Generating Heat Waves and Warm Spells in Romania
ATMOSPHERE
Volume: 8  Issue: 3  Article Number: 50
DOI: 10.3390/atmos8030050
Published: MAR 2017
Accession Number: WOS:000398734800008

Burghelea, Manuela; Verellen, Dirk; Dhont, Jennifer; Hung, Cecilia; Gevaert, Thierry; Van den Begin, Robbe; Collen, Christine; Poels, Kenneth; Tournel, Koen; Boussaer, Marlies; Jaudet, Cyril; Reynders, Truus; Simon, Viorica; de Ridder, Mark
Treating patients with Dynamic Wave Arc: First clinical experience
RADIOTHERAPY AND ONCOLOGY
Volume: 112  Issue: 3  Pages: 347-351
DOI: 10.1016/j.radonc.2017.01.006
Published: MAR 2017
Accession Number: WOS:000397691500004

Popita, Gabriela-Emilia; Baciu, Calin; Redey, Akos; Frunzeti, Nicolae; Ionescu, Artur; Yuzhakova, Tatiana; Popovici, Antoanela
LIFE CYCLE ASSESSMENT (LCA) OF MUNICIPAL SOLID WASTE MANAGEMENT SYSTEMS IN CLUJ COUNTY, ROMANIA
ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL
Volume: 16  Issue: 1  Pages: 47-58
Published: JAN 2017
Accession Number: WOS:000399094900006

Dulama, Maria Eliza; Ilovan, Oana-Ramona; Magdas, Ioana
THE FORESTS OF ROMANIA IN SCIENTIFIC LITERATURE AND IN GEOGRAPHY. TEACHERS’ PERCEPTIONS AND ACTIONS
ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL
Volume: 16  Issue: 1  Pages: 169-186
Published: JAN 2017
Accession Number: WOS:000399094900019

Girbovan, Anamaria; Sur, Genel; Samasca, Gabriel; Lupan, Iulia
Dysbiosis a risk factor for celiac disease
MEDICAL MICROBIOLOGY AND IMMUNOLOGY
Volume: 206  Issue: 2  Pages: 83-91
DOI: 10.1007/s00430-017-0496-z
Published: APR 2017
Accession Number: WOS:000398589600001


ALTE PUBLICATII
Zsolt, Pap; Malato, Sixto
Mat. for photocatalysis Preface
CATALYSIS TODAY
Volume: 284  Pages: 1-2
DOI: 10.1016/j.cattod.2017.01.049
Published: APR 15 2017
Accession Number: WOS:000395844900001


SUSTINERI TEZE DE ABILITARE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerea-publica-a-tezelor-de-abilitare/)
4 MAI 2017, ORA 10
CANDIDAT          DUMITRU MEGHESAN
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL             UNIVERSITATEA DIN ORADEA
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    TEOLOGIE
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE           FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXA, STR. EPISCOP NICOLAE IVAN F.N., SALA 212
TITLUL TEZEI DE ABILITARE          LOGOSITATEA CREATIEI (THE LOGOSITY OF CREATION)
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE: PR. PROF. UNIV. DR. STEFAN BUCHIU, UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI, PR. PROF. UNIV. DR. CRISTINEL IOJA, UNIVERSITATEA „AUREL VLAICU” DIN ARAD, PR. PROF. UNIV. DR. VALER BEL, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA

4 MAI 2017, ORA 11:30
CANDIDAT          VASILE VLAD
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL             UNIVERSITATEA „AUREL VLAICU” DIN ARAD
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    TEOLOGIE
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE           FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXA, STR. EPISCOP NICOLAE IVAN F.N., SALA 212
TITLUL TEZEI DE ABILITARE          TEOLOGIA MORALA CA VIAȚA IN HRISTOS. VIATA DUHOVNICEASCA CA VIATA LITURGICA (ECLEZIALA) INTR-O LUME POSTMODERNA.
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE: PR. PROF. UNIV. DR. IOAN – CRISTINEL TESU, UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IASI, PR. PROF. UNIV. DR. CRISTINEL IOJA, UNIVERSITATEA „AUREL VLAICU” DIN ARAD, PR. PROF. UNIV. DR. STEFAN ILOAIE, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA

5 MAI 2017, ORA 9:30
CANDIDAT          ANDREI SIPERCO
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL             UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    ISTORIE
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE           FACULTATEA DE ISTORIE SI FILOSOFIE, STR. MIHAIL KOGALNICEANU NR. 1 (CLADIREA CENTRALA A UNIVERSITATII), ETAJUL 3, SALA 310
TITLUL TEZEI DE ABILITARE          EVOLUTIA CARIEREI ACADEMICE SI PROFESIONALE
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE: PROF. UNIV. DR. LAURENTIU VLAD, UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI, PROF. UNIV. DR. ALEXANDRU – FLORIN PLATON, UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IASI, PROF. UNIV. DR. TOADER NICOARA, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
10 MAI 2017, 12:00
FACULTATEA     Psihologie și Științe ale Educației
LOCUL SUSȚINERII          Sala 19
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT Shay Efrat
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT        Jewish Holocaust learning program as forming moral attitudes among Jewish-Israeli high school students
DOMENIUL DE DOCTORAT          Psihologie
Conducator/Conducatori de doctorat:
Prof. univ. dr. BABAN Adriana   (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

10 MAI 2017, 12:00
FACULTATEA     Studii Europene
LOCUL SUSTINERII          Sala Robert Schuman
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT RUS Ciprian Vasile
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT        EUROPA DE SUD-EST GENERATOARE SI EXPORTATOARE DE TERORISM?
DOMENIUL DE DOCTORAT          Relatii internationale si studii europene
Conducator/Conducatori de doctorat:  Prof. univ. dr. PUSCAS Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

12 MAI 2017, 12:00
FACULTATEA  Sociologie si Asistenta Sociala
LOCUL SUSTINERII  sala 217, sediul facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT CREMENE Cosmin Sergiu
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT        VIATA COTIDIANA REFLECTATA IN PRESA LOCALA Studiu de caz: Municipiul Vulcan din Valea Jiului
DOMENIUL DE DOCTORAT          Sociologie
Conducator/Conducatori de doctorat:  Prof. univ. dr. VEDINAS Traian  (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

12 MAI 2017, 11:00
FACULTATEA     Biologie si Geologie
LOCUL SUSTINERII          sala Eugen A. Pora (Facultatea de Biologie si Geologie)
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT MIRESCU Stefan – Claudiu
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT        METODE BIOFIZICE SI CITOLOGICE DE SCREENING IN STARI FIZIOLOGICE SI PATOLOGICE
DOMENIUL DE DOCTORAT          Biologie
Conducator/Conducatori de doctorat:
Prof. univ. dr. DAVID Leontin    (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)
Prof. univ. dr. TARBA Corneliu  (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

12 MAI 2017, 10:00
FACULTATEA     Sociologie si Asistenta Sociala
LOCUL SUSTINERII          sala 217, sediul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT COSTINAS Ovidiu
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT        Identitati si tendinte de dezvoltare rurala in sate de sub Muntele Ses
DOMENIUL DE DOCTORAT          Sociologie
Conducator/Conducatori de doctorat:  Prof. univ. dr. VEDINAS Traian  (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)