EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Incepand cu 4 ianuarie 2018, Universitatea Babes-Bolyai (UBB) a fost inclusa, alaturi de alte sase universitati din Romania, in clasamentul Economics Schools Research Ranking, publicat anual de Tilburg University din Olanda. Conform editiei curente a clasamentului standard, bazata pe numarul de articole stiintifice publicate in perioada 2012-2016 in cele mai reprezentative si prestigioase reviste stiintifice din domeniul stiintelor economice, UBB se regaseste pe pozitia 772-911 dintr-un total de 1180 de universitati din intreaga lume care au fost incluse in clasament, fiind astfel cea mai bine pozitionata universitate din Romania in aceasta ierarhie valorica, alaturi de Academia de Studii Economice din Bucuresti. Tinand cont de faptul ca in lume exista in prezent circa 7.000 de institutii de invatamant superior in care se studiaza si cerceteaza in domeniul Economics (cf. International Association of Universities – World Higher Education Database), prin aceasta performanta UBB se pozitioneaza intre primele 11-13% institutii de invatamant superior ale lumii, prin prisma cercetarii in domeniul stiintelor economice. Economics Schools Research Ranking reprezinta unul dintre cele mai prestigioase clasamente sectoriale ale universitatilor din lume. Includerea in clasament nu depinde de dorinta universitatilor, fiind incluse in analiza, in vederea clasificarii, doar universitatile care reusesc sa-si dovedeasca vizibilitatea si impactul cercetarii in domeniul Economics prin publicarea de articole in revistele stiintifice regasite intr-o lista scurta a celor mai reprezentative si prestigioase publicatii la nivel global in domeniu (lista care cuprinde in prezent 35 de reviste stiintifice de profil).

ARACIS anunta un proces de selectie de experti in cadrul unor proiecte derulate de acesta. Detalii suplimentare la http://www.aracis.ro/?id=553 sau la CMCS al UBB (prin raspuns la acest email).

Scoala doctorala comunicare, relatii publice si publicitate organizeaza workshop-ul cu titlul: “Calitativ versus Cantitativ in Stiintele Comunicarii” vineri, 9 februarie 2018.

UBB a transmis catre Minister urmatorul Punct de vedere si propuneri asupra „Proiectului de metodologie pentru realizarea clasificarii universitatilor din Romania” aflat In consultare publica la Ministerul Educatiei Nationale (https://www.edu.ro/sites/default/files/proiect%20metodologie%20clasificare%20universitati.pdf)
„Eforturi precum cel al Proiectului, de a eficientiza si Imbunatati organizarea sistemului de Invatamant superior din Romania, sunt inerent complexe si necesita o munca grea din partea propunatorilor – In cazul de fata fiind un efort concertat din partea Bancii Mondiale (BM), Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii In Invatamantul Superior (ARACIS) si Ministerului Educatiei Nationale (MEN), pe baza informatiilor si propunerilor furnizate de foruri reprezentative precum Consiliul National al Rectorilor si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR). Apreciem din acest punct de vedere efortul. Din partea Universitatii Babes-Bolyai, propunem urmatoarele doua modificari esentiale:
1.    In ierarhia de definire a universitatilor nivelul primar de clasificare sa fie cel din legea In vigoare (Legea educatiei nationale nr. 1/2011 art. 193 alin. 4), „Universitatile se clasifica […] In 3 categorii: (a) universitati centrate pe educatie; (b) universitati de educatie si cercetare stiintifica sau universitati de educatie si creatie artistica; (c) universitati de cercetare avansata si educatie.”). Nuantarile propuse In Proiect asupra tipurilor de universitati (noua tipuri/categorii) In baza propunerilor Consiliului National al Rectorilor sunt binevenite dar se cuvin subsumate prevederilor legale – Intocmai ca nuantari si nu ca Inlocuire sau trecere In subsidiar a citatelor prevederi legale.
2.    Intrucat In 2016 MEN a elaborat cu sprijinul unor foruri internationale o sinteza complexa si exhaustiva a situarii universitatilor romanesti In cele mai prestigioase clasamente internationale („meta-ranking”), reeditata cu datele actualizate anual In 2017 de acelasi colectiv (de data aceasta cu sprijinul unei organizatii non-guvernamentale, Ad-Astra), Intrucat meta-rankingurile au fost realizate dupa o metodologie clara, transparenta si extrem de usor de aplicat din punct de vedere birocratic, propunem ca ele sa constituie baza/model pentru varianta finala propusa de prezentul Proiect – prin contrast cu modelele trecute de evaluare sau cu cele propuse In varianta curenta a proiectului, In care e necesara raportarea In maniera excesiv birocratica si superflua de catre universitati/facultati/departamente/cadre a unor date care erau In fapt In mare parte disponibile sub forma sintetica la nivel national prin cateva apasari de buton de mouse Intr-o baza de date precum InCites/Web of Knowledge, SciVal/Scopus, Nature Index sau altele.

Alte consideratii:
3.    O provocare centrala pentru un efort precum prezentul Proiect ar fi sa poata oferi o viziune clara, transparenta si usor de implementat sub aspectul finantarii. In varianta curenta se prefigureaza riscul unei imagini generoase prin comprehensivitate dar neclare In privinta ierarhizarii valorice si prin urmare deschisa pentru o alocare de fonduri esentialmente arbitrara. Credem ca acest aspect trebuie corectat In sensul de a asuma o semnificatie primordial calitativa a clasificarilor.
4.    Proiectul desfasoara un efort generos In Incercarea de a identifica un nou set de indicatori pentru evaluarea universitatilor, pe baza unor surse internationale. Se poate argumenta ca daca se face referire la surse internationale, atunci este mai comod un apel simplu si direct tocmai la rezultatele evaluarilor celor mai cunoscute si general acceptate clasificari internationale, fie direct fie, asa cum propunem la punctul 2 de mai sus, prin folosirea procedurii de meta-ranking. Din contra, raportul nu doar ca nu face acest lucru, ci evita complet vreo referire la acele clasificari: de exemplu, nu apare nicio referire la clasamente precum Times Higher Education (THE), QS sau ARWU. Credem ca acest aspect trebuie corectat In sensul celor specificate aici.
5.    In masa de indicatori numerici propusi de proiect, cei legati de calitate si mai ales de evaluarea calitativa din partea unor experti independenti fie sunt absenti fie risca sa devina irelevanti prin diluare Intr-un numar foarte mare de alti indicatori generalisti de tip „numar de… (studenti/programe/expozitii/etc)”. Credem ca acest aspect trebuie corectat prin plasarea explicita si clara de accent dominant pe indicatori valorici general acceptati la nivel international In cel mai competitiv sens. Indiferent care ar fi indicatorii, In spiritul Manifestului de la Leiden (Nature 2015, 520, 429-31) evaluarea trebuie sa fie facuta pe criterii calitative. Ea poate fi informata/ghidata de indicatori numerici, dar numai pana la un punct – dincolo de care este nevoie de asumarea unui verdict/calificativ de catre un for de experti (supusi si ei la randul lor, anterior, unor criterii de selectie profesionala atenta, via foruri de competenta si obiectivitate general recunoscute si acceptate la nivel national si international). Meta-rankingul mentionat/reiterat la punctul 2 face dealtfel apel inclusiv la astfel de evaluari (ex., prin folosirea cu rol important a evaluarilor calitative In clasamente precum QS sau THE).
6.    Proiectul propune Intre indicatorii numerici de calitate „numarul de publicatii”. Daca este sa urmam astfel de indicatori, atunci se poate argumenta ca el se cuvine nuantat prin luarea In considerare a impactului acestor publicatii (de exemplu prin numarul de citari raportat la rata citarilor din domeniul respectiv, sau prin locul pe care Il ocupa revista respectiva In clasamente de impact pe domeniu precum clasamentele compilate de Scimago, JCR sau Nature Index, sau prin numarul de biblioteci In care se regaseste cartea respectiva, sau altele). De asemenea, ar avea sens ca rolul de autor de corespondenta/creatie sa fie luat In considerare cu prioritate.
7.    Raportul citeaza Web of Science ca sursa propusa a „numarului de publicatii”. Se poate argumenta ca varianta propusa este incompleta din punct de vedere al majoritatii programelor de studiu/cercetare din Romania. Alte baze de date (Scopus, ERIH PLUS, dar si colectii de cataloage de biblioteci precum WorldCat, sau chiar Google Scholar pentru numarul de citari) ar fi necesare pentru acoperirea mai completa a domeniilor socio-umaniste.
8.    Ar fi de dorit ca, avand In vedere impactul predictibil al masurilor pe care le propune Proiectul, consultarea sa fi inclus sau sa includa pe viitor In maniera mai explicita trei actori esentiali: mediul academic (universitatile, Academia Romana) asupra ceea ce pot sau vor sau stiu sa ofere, organizatiile din mediul privat asupra lucrurilor de care au nevoie din partea universitatilor, respectiv organismele legislative asupra masurii In sunt dispuse sa Isi asume reforme de acest tip. In lipsa unei astfel de consultari, sau In eventualitatea In care ea s-ar face necoordonat (universitarii vorbind In numele angajatorilor, angajatorii vorbind despre organizarea interna a universitatilor sau despre misiunea universitatilor In societate, sau partidele politice/legislativul ne-vorbind nici macar cu propriii membri), succesul reformelor propuse de Proiect poate fi limitat.”


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
POP Izabela Luiza, MANAGEMENTUL SI DEZVOLTAREA SUSTENABILA A MUZEELOR (e-book)
GONDOR Mihaela, CULTURA FINANCIARA, SPIRITUL ANTREPRENORIAL SI EDUCATIA INOVATIVA. Culegere de texte, analize si studii de caz pentru studenti si antreprenori (e-book)
MIRCICA Nela, FILOSOFIE COGNITIVA SI ETICA FENOMENOLOGICA (e-book)
BATTES Karina, ECOLOGIE GENERALA. GHID DE LUCRARI PRACTICE (e-book)
CIMPEAN Mirela, BATTES Karina, MOMEU Laura, HIDROBIOLOGIE. APE CONTINENTALE. GHID DE LUCRARI PRACTICE (e-book)
MOMEU Laura, CIMPEAN Mirela, BATTES Karina, HIDROBIOLOGIE (e-book)
CIMPEAN Mirela, STUDIUL TAXONOMIC SI ECOLOGIC ASUPRA COMUNITATILOR DE ACARIENI ACVATICI (ACARI, HYDRACHNIDIA) DIN BAZINUL DE DRENAJ AL RAULUI SOMESUL MIC SI ROLUL LOR CA INDICATORI AI CALITATII APEI (e-book)
BATTES Karina, ECOLOGIA MICROCRUSTACEELOR PLANCTONICE (CRUSTACEA: CLADOCERA, COPEPODA) DIN BAZINE ACVATICE NATURALE (LACUL STIUCII) SI ARTIFICIALE (IAZUL TAGA MARE) (e-book)
PETER Eva, ZENEELMELET (e-book)
BRICIU Arabela, COMUNICAREA SI DISCURSUL POLITIC INTRE TEORIE SI PRACTICA (e-book)
CSANAD Albert Lorincz, SZOCIALPOLITIKAI ALAPOK ES A JOLETI PERSPEKTIVAK TERVESZTESE (e-book)
DUMBRAVA Partenie, LUCA Ionut Traian, POP Iustin A., CONTABILITATEA MODIFICARILOR PATRIMONIALE


ARTICOLE APARUTE
Menguer, Paloma K.; Vincent, Thomas; Miller, Anthony J.; Brown, James K. M.; Vincze, Eva; Borg, Soren; Holm, Preben Bach; Sanders, Dale; Podar, Dorina
Improving zinc accumulation in cereal endosperm using HvMTP1, a transition metal transporter
PLANT BIOTECHNOLOGY JOURNAL (FI –  7.443)
Volume: 16  Issue: 1  Pages: 63-71
DOI: 10.1111/pbi.12749
Published: JAN 2018
Accession Number: WOS:000423363300007

Pogacean, Florina; Coros, Maria; Magerusan, Lidia; Rosu, Marcela-Corina; Socaci, Crina; Gergely, Stefan; van Staden, Raluca-Ioana Stefan; Moldovan, Marioara; Sarosi, Codruta; Pruneanu, Stela
Sensitive detection of hydroquinone using exfoliated graphene-Au/glassy carbon modified electrode
NANOTECHNOLOGY
Volume: 29  Issue: 9  Article Number: 095501
DOI: 10.1088/1361-6528/aaa316
Published: MAR 2 2018
Accession Number: WOS:000423401000001

Pinzaru, Simona Cinta; Magdas, Dana Alina
Ag Nanoparticles Meet Wines: SERS for Wine Analysis
FOOD ANALYTICAL METHODS
Volume: 11  Issue: 3  Pages: 892-900
DOI: 10.1007/s12161-017-1056-2
Published: MAR 2018
Accession Number: WOS:000423200000027

Senila, Marin; Covaci, Eniko; Cadar, Oana; Ponta, Michaela; Frentiu, Maria; Frentiu, Tiberiu
Mercury speciation in fish tissue by eco-scale thermal decomposition atomic absorption spectrometry: method validation and risk exposure to methylmercury
CHEMICAL PAPERS
Volume: 72  Issue: 2  Pages: 441-448
DOI: 10.1007/s11696-017-0296-3
Published: FEB 2018
Accession Number: WOS:000423584300018

Gafta, Dan; Roman, Anamaria; Ursu, Tudor M.
Trends in single trait dispersion between early-mid successional stages: the importance of species pool extension and habitat scale
JOURNAL OF PLANT ECOLOGY
Volume: 11  Issue: 1  Pages: 103-113
DOI: 10.1093/jpe/rtw127
Published: FEB 2018
Accession Number: WOS:000423200400012

Moisescu, Ovidiu-Ioan
From perceptual corporate sustainability to customer loyalty: a multi-sectorial investigation in a developing country
ECONOMIC RESEARCH-EKONOMSKA ISTRAZIVANJA
Volume: 31  Issue: 1  Pages: 55-72
DOI: 10.1080/1331677X.2017.1421998
Published: JAN 18 2018
Accession Number: WOS:000423620700002

Ciocani, Vichi Eugenia
Searching for a Foil to Charicleia Heliodorus’ Aethiopica and the Homeric Hymns to Demeter
MNEMOSYNE
Volume: 71  Issue: 1  Pages: 58-74
DOI: 10.1163/1568525X-12342235
Published: 2018
Accession Number: WOS:000423342600005

Achim, Monica Violeta; Borlea, Sorin Nicolae; Mare, Codruta
Geocentric Behavior Dimension of the Organization’ Performance in the Context of Globalization
SOCIAL INDICATORS RESEARCH
Volume: 135  Issue: 1  Pages: 401-420
DOI: 10.1007/s11205-016-1478-z
Published: JAN 2018
Accession Number: WOS:000423357900019

Aktas, Ibrahim; Baricz, Arpad; Orhan, Halit
Bounds for radii of starlikeness and convexity of some special functions
TURKISH JOURNAL OF MATHEMATICS
Volume: 42  Issue: 1  Pages: 211-226
DOI: 10.3906/mat-1610-41
Published: 2018
Accession Number: WOS:000423158800019

Cupcea, George
TIMEKEEPING IN THE ROMAN ARMY
CLASSICAL QUARTERLY
Volume: 67  Issue: 2  Pages: 597-606
DOI: 10.1017/S0009838817000568
Published: DEC 2017
Accession Number: WOS:000423324300018

Cosma, C.; Balc, N.; Moldovan, M.; Morovic, L.; Gogola, P.; Miron-Borzan, C.
Post-processing of customized implants made by laser beam melting from pure Titanium
JOURNAL OF OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS
Volume: 19  Issue: 11-12  Pages: 738-747
Published: NOV-DEC 2017
Accession Number: WOS:000423251100009

Harko, Tiberiu; Lobo, Francisco S. N.; Saridakis, Emmanuel N.; Tsoukalas, Minas
Cosmological models in modified gravity theories with extended nonminimal derivative couplings
PHYSICAL REVIEW D
Volume: 95  Issue: 4  Article Number: 044019
DOI: 10.1103/PhysRevD.95.044019
Published: FEB 15 2017
Accession Number: WOS:000423512100001

Popa, D.; Varvara, S.; Bostan, R.; Moldovan, M.; Prodan, D.; Ungur, A.; Popa, M.
STUDY REGARDING THE INFLUENCE OF SOIL HUMIDITY ON FOUNDATIONS AND WALLS OF HERITAGE BUILDINGS
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY
Volume: 18  Issue: 4  Pages: 1560-1566
Published: 2017
Accession Number: WOS:000423283800030

Tiron-Tudor, A.; Nistor, C. S.; Oprisor, T.
CREATING SUSTAINABLE VALUE IN PUBLIC HIGHER EDUCATION: A ROMANIAN EXPERIENCE
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY
Volume: 18  Issue: 4  Pages: 1706-1714
Published: 2017
Accession Number: WOS:000423283800044

Dumitrascu, M.; Feleaga, L.; Bunget, O. C.; Popa, I. E.
STUDY ON THE INFLUENCE OF MACROECONOMIC VARIABLES ON REPRESENTATIVE INDEXES
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY
Volume: 18  Issue: 4  Pages: 1754-1764
Published: 2017
Accession Number: WOS:000423283800049

Breaz, Simon; Calugareanu, Grigore
Strongly inert subgroups of abelian groups
RENDICONTI DEL SEMINARIO MATEMATICO DELLA UNIVERSITA DI PADOVA
Volume: 138  Pages: 101-114
DOI: 10.4171/RSMUP/138-5
Published: 2017
Accession Number: WOS:000423291500005

Nistor, Camelia
EU Lobbying: Case Study on the Biofuels Lobbying Campaign
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 26  Pages: 33-42  Supplement: 1
Published: 2017
Accession Number: WOS:000422811700004

Elena-Marilenai, Porumb; Florina, Cristea Deac Cristina
Challenges and Recommendations in European Regional Policy in Romania’s Case
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 26  Pages: 43-53  Supplement: 1
Published: 2017
Accession Number: WOS:000422811700005

Rus, Adina Viorica; Bako, Elena Dana; Varvari, Stefana Alexandra Diana
Structural Changes of the Investment Capital in Transylvania
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 26  Pages: 55-66  Supplement: 1
Published: 2017
Accession Number: WOS:000422811700006

Rovinaru, Mihaela; Rovinaru, Flavius
A Historical Perspective on Transylvania’s Contribution to Interwar Romanian Industrial Development
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 26  Pages: 67-78  Supplement: 1
Published: 2017
Accession Number: WOS:000422811700007

Abrudan, Elena; Fofiu, Adela
Media Coverage of the EU Regional Policy Funds. Insights into Communicating Sustainability
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 26  Pages: 79-89  Supplement: 1
Published: 2017
Accession Number: WOS:000422811700008

Petrea, Rodica; Petrea, Danut; Irincu, Elena; Filimon, Luminita
Social Capital and Local Development in The Small Towns of Romania. Case Study: Sulina And Isaccea Town
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 26  Pages: 283-298  Supplement: 1
Published: 2017
Accession Number: WOS:000422811700023

Ilea, Veronica Ana; Otrocol, Diana
AN APPLICATION OF THE PICARD OPERATOR TECHNIQUE TO FUNCTIONAL INTEGRAL EQUATIONS
JOURNAL OF NONLINEAR AND CONVEX ANALYSIS
Volume: 18  Issue: 12  Pages: 2209-2217
Published: 2017
Accession Number: WOS:000422891900009

Batori, Anna
The Flux of Transmigrant Identities in Thomas Arslan’s Brothers and Sisters
ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE-FILM AND MEDIA STUDIES
Volume: 14  Issue: 1  Pages: 51-69
DOI: 10.1515/ausfm-2017-0003
Published: DEC 2017
Accession Number: WOS:000423093900003


VOLUME DE CONFERINTA / PROCEEDINGS
Catalano, Horatiu
E-Portfolio – a complementary assessment method in continuous training programs
Edited by: Vlada M; Albeanu G; Adascalitei A; Popovici M
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON VIRTUAL LEARNING, ICVL 2017  Book Series: Proceedings of the International Conference on Virtual learning
Pages: 214-217
Published: 2017
Accession Number: WOS:000419928200028

Magdas, Ioana Cristina; Buzila, Sanda-Raveca; Dulama, Maria Eliza; Ilovan, Oana-Ramona; Buzila, Leon
Primary Grades Teachers’ Perceptions of a Mathematics and Environmental Exploration Digital Textbook
Edited by: Vlada M; Albeanu G; Adascalitei A; Popovici M
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON VIRTUAL LEARNING, ICVL 2017  Book Series: Proceedings of the International Conference on Virtual learning
Pages: 218-223
Published: 2017
Accession Number: WOS:000419928200029

Author(s): Buzila, SR (Buzila, Sanda-Raveca); Ciascai, L (Ciascai, Liliana); Dulama, ME (Dulama, Maria Eliza); Ilovan, OR (Ilovan, Oana-Ramona); Kosinszki, SA (Kosinszki, Sorin-Alin)
Interactive Multimedia Learning Activities (IMLA) in a Digital Textbook
Edited by: Vlada M; Albeanu G; Adascalitei A; Popovici M
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON VIRTUAL LEARNING, ICVL 2017  Book Series: Proceedings of the International Conference on Virtual learning
Pages: 224-229
Published: 2017
Accession Number: WOS:000419928200030

Ioana-Maria, Campean
A Comparative Docimologic Perspective on the European and Romanian Education Landscape
Edited by: Vlada M; Albeanu G; Adascalitei A; Popovici M
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON VIRTUAL LEARNING, ICVL 2017  Book Series: Proceedings of the International Conference on Virtual learning
Pages: 230-235
Published: 2017
Accession Number: WOS:000419928200031

Iurean, Stanca-Maria
Social Learning Impact of 3D Computer Animated Movies for Children Means of Curricular Adaptations through Integrated Activities in Preparatory Classes
Edited by: Vlada M; Albeanu G; Adascalitei A; Popovici M
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON VIRTUAL LEARNING, ICVL 2017  Book Series: Proceedings of the International Conference on Virtual learning
Pages: 236-241
Published: 2017
Accession Number: WOS:000419928200032

Crisan, Gabriela Ileana; Albulescu, Ion
From STEM to STEAM through flipped classroom Imitation as a semantic mark
Edited by: Vlada M; Albeanu G; Adascalitei A; Popovici M
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON VIRTUAL LEARNING, ICVL 2017  Book Series: Proceedings of the International Conference on Virtual learning
Pages: 249-256
Published: 2017
Accession Number: WOS:000419928200034

Chisalita-Cretu, Maria-Camelia
Advocating for Bug Fixing. A Case Study
Edited by: Vlada M; Albeanu G; Adascalitei A; Popovici M
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON VIRTUAL LEARNING, ICVL 2017  Book Series: Proceedings of the International Conference on Virtual learning
Pages: 358-364
Published: 2017
Accession Number: WOS:000419928200050

Dina, Nicoleta Elena; Colnita, Alia; Leopold, Nicolae; Haisch, Christoph
Rapid single-cell detection and identification of bacteria by using surface-enhanced Raman spectroscopy
Edited by: Turner A; Tang A
BIOSENSORS 2016  Book Series: Procedia Technology
Volume: 27  Pages: 203-207
DOI: 10.1016/j.protcy.2017.04.086
Published: 2017
Accession Number: WOS:000419272600088


ALTE PUBLICATII
Neagota, Bogdan; Benga, Ileana; Benga, Oana
On the substantial contribution of “contempt” as a folk affect concept to the history of the European popular institution of charivari  (Editorial Material)
BEHAVIORAL AND BRAIN SCIENCES (FI – 14.2)
Volume: 40  Article Number: e244
DOI: 10.1017/S0140525X16000832
Published: 2017
Accession Number: WOS:000423000000171

David, Daniel; Cristea, Ioana; Hofmann, Stefan G.
Why Cognitive Behavioral Therapy Is the Current Gold Standard of Psychotherapy
FRONTIERS IN PSYCHIATRY
Volume: 9  Article Number: 4
DOI: 10.3389/fpsyt.2018.00004
Published: JAN 29 2018
Accession Number: WOS:000423547200001

Porumb, Elena Marilena; Negrescu, Victor
Regional Policies and the Internationalization of Local Actions in the European Context Foreword
TRANSYLVANIAN REVIEW
Volume: 26  Pages: 7-8  Supplement: 1
Published: 2017
Accession Number: WOS:000422811700001


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
19 FEBRUARIE 2018, 11:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula Ferdinand
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    CHELARU Valeria
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Legitimitatea post-imperiala a Rusiei in contextul conflictelor inghetate din Abhazia si Osetia de Sud
DOMENIUL DE DOCTORAT    Relatii internationale si studii europene
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. VESE Vasile (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

20 FEBRUARIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Litere
LOCUL SUSTINERII    sala Popovici
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    VOLKAN (cas. DEMETER) Julia
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    „Az orthodoxa eklezsia egyik meltatlan tanitoja”. Szathmarnemethi Mihaly magyar nyelvu konyvei: retorika- es teologiatorteneti megkozelites („Un invatator nevrednic al eclesiei orthodoxe [protestante] ”. Cartile in limba maghiara ale lui Szathmarnemethi Mihaly: abordare retorico-teologica)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Filologie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. GABOR Csilla (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)