EVENIMENTE, SESIUNI DE COMUNICARI, CONFERINTE
Universitatea Babes-Bolyai este singura universitate romaneasca inclusa in sectiunea Inginerie & Tehnologie a clasamentului Times Higher Education pentru anul 2019. Clasamentul dat recent publicitatii cuprinde 903 universitati, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca situandu-se in intervalul 301-400. „Aceasta noua clasare ne arata ca exista premisele necesare pentru a face fata provocarilor perioadei 2021-2027, cand tema principala a Programului Cadru la nivelul Uniunii Europene va fi legata de inovare. In acest context, avem in vedere strategii specifice ale caror obiective sunt direct legate de aplicarea unor modele si de atingerea unor performante comparabile cu cele ale universitatilor de top din intreaga lume, universitati cu care am dovedit deja ca suntem capabili sa concuram in ciuda conditiilor potrivnice cu care se confrunta universitatile romanesti in ceea e priveste sustinerea performantei in cercetare. Unul dintre primii pasi pe care ii vom face in viitorul apropiat in aceasta directie vizeaza lansarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare-Inovare in Stiinte Naturale Aplicate, iar modelul la care ma raportez in mod concret este cel utilizat de Oxford University care, pastrandu-si profilul traditional si puternic de art&humanities&social, a reusit sa integreze foarte inteligent strategia STEM (Science/Technology/Engineering/ Mathematics), astfel incat a depasit in acest an, in domeniul inginerie&tehnologie, universitati de profil”, a afirmat prof. univ. dr.  Daniel David, prorectorul Universitatii Babes-Bolyai responsabil de cercetare, competitivitate-excelenta si publicatii stiintifice. Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai comprehensive si  prestigioase clasamente internationale de clasificare a universitatilor, luand in analiza criterii complexe legate de predare, cercetare, relatia cu mediul socio-economic si internationalizare.

Ambasada Austriei la Bucuresti prin Forumul Cultural Austriac, informeaza asupra ofertei de burse acordate de Ministerul Federal al Educatiei, Stiintei si Cercetarii din Austria pentru anul universitar 2018-2019; studentii, absolventii si oamenii de stiinta din Romania pot accesa programele „Franz Wefel”, „Richard Plaschka” si „Ernst Mach-Weltweit”, dosarele de candidatura depunadandu-se prin intermediul bazei de date „Austrian Database for Scholarships and research grants” – https://grants.at/en/.

Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai a inaugurat miercuri, 28 noiembrie 2018, un nou laborator didactic de nanotehnologie la sediul facultatii. Laboratorul este dotat cu echipamente si instrumente noi in valoare de 25.000 de euro, care fac posibila participarea studentilor de la specializarile chimie si inginerie chimica la laboratoare de nanotehnologie. Dotarea cu aparatele de masurat si cu echipamente a fost realizata de Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica cu ajutorul finantarii obtinute din partea fundatiei Pallas Athene Domus Educationis Alapitvany (PADE) din Ungaria. La inaugurarea acestui laborator au fost prezenti conf. dr. Anna Soos, prorector al Universitatii Babes–Bolyai, dr. Gabriela Nemes, decan al Facultatii de Chimie si Inginerie Chimica, conf. dr. Reka Barabas, prodecan al Facultatii de Chimie si Inginerie Chimica, si membrii consiliului de conducere al facultatii.

Facultatea de Matematica si Informatica a organizat conferinta invitata cu titlul: Fixed point theorems in partially ordered spaces and their applications sustinuta de Prof. dr. Jinlu Li, Shawnee State University, USA. Conferinta a avut loc in cadrul Seminarului de Operatori Neliniari si Ecuatii Diferentiale, joi, 6 decembrie 2018.

In cadrul Programului Advanced Fellowships Intern derulat prin Institutul STAR-UBB, domnul conf. dr. Horea Poenar va sustine in data de 7 decembrie 2018 conferinta Redrawing the Maps. Universalitate concreta, Egalitate, Emancipare. Excurs imaginativ.

Facultatea de Drept impreuna cu Centrul de Cercetari in Dreptul Proprietatii Intelectuale Aurelian Ionascu si AgroTransilvania Cluster organizeaza, in data de 7 decembrie 2018, conferinta nationala “Razboi si pace. Jocuri, marci, interese”.

In 13 decembrie 2018, Monica A. Zaharie, din cadrul Departamentului de Management al UBB-FSEGA, va sustine o prezentare cu tema “Mind the distances: international assignments and the performance of the MNCs subsidiaries in CEE countries” in cadrul sesiunii de toamna a Cluj Economics and Business Seminar Series (CEBSS).

Universitatea Babes-Bolyai gazduieste prezentarea cu titlul „Daca muncesti, moartea fuje! O viata intreaga intr-o poveste de boala”, sustinuta de dr. Elena Barbulescu, cercetator la Institutul „Arhiva de Folclor a Academiei Romane”- Filiala Cluj-Napoca. Intalnirea va avea loc in cadrul Atelierului Multidisciplinar si Interuniversitar de Filosofie si Antropologie Medicala, in data de 12 decembrie 2018.

Ultima intalnire din acest an a grupului Research in Cluj va avea loc in data de 10 decembrie, de la ora 20:00, si va fi gazduita de Wine notes, Calea Motilor nr. 13. Aceasta editie nu are o tematica de cercetare anume, ci este un prilej de a cunoaste alti cercetatori.

In perioada 28 noiembrie – 6 decembrie 2018 s-a desfasurat un ciclu de activitati sub egida Saptamana Facultatii de Teologie Ortodoxa, dedicat Centenarului Marii Uniri. Miercuri, 28 noiembrie 2018, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, a avut loc o seara culturala, intitulata Seara Ierarhilor: Episcopul ctitor Nicolae Ivan si Mitropolitul fondator Bartolomeu Anania. Au sustinut prelegeri dr. Mircea-Gheorghe Abrudan, cercetator stiintific la Institutul de Istorie „George Baritiu” al Academiei Romane din Cluj-Napoca si doctorand in cadrul Scolii doctorale de Teologie Isidor Todoran, care a vorbit despre personalitatea Episcopului Nicolae Ivan, cel care a facut demersurile, pentru infiintarea Academiei Teologice si Pr. dr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, care a adus in atentia auditoriului caracterul Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania, fondatorul Mitropoliei Clujului. Moderatorul si gazda evenimentului a fost Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa. Luni, 3 decembrie 2018 a avut loc lansarea cartii Cand adevarul poarta numele dragostei a Lect. univ. dr. Nicolae Turcan (au vorbit Pr. conf. univ. dr. Cristian Sonea si Pr. lect. univ. dr. Grigore Dinu Mos), lansarea colectiei Theologia et Philosophia, Ed. Eikon, coordonata de Centrul de Dialog intre Teologie si Filosofie al Universitatii Babes-Bolyai si lansarea revistei Diakrisis Yearbook of Theology and Philosophy editata de Centrul de Dialog intre Teologie si Filosofie (au vorbit Lect. univ. dr. Nicolae Turcan si Valentin Ajder). Marti, 4 decembrie 2018 a avut loc lansarea cartii Orasul – desert. Reflectii citadine despre parintii pustiei a dr. Paul Siladi (au vorbit: Arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa si Pr. lect. univ. dr. Razvan Persa si Pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru). Miercuri, 5 decembrie 2018, Pr. lect. univ. dr. Liviu Vidican-Manci a sustinut conferinta Prezenta si receptarea Parintelui Constantin Galeriu in agora virtuala. Secvente digitale la 100 de ani de la nasterea sa. Corul de Camera Psalmodia Transylvanica, dirijat de Pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu a sustinut un concert de colinde. Joi, 6 decembrie 2018, in capela facultatii, Sf. Liturghie a fost savarsita de IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, un sobor de preoti si diaconi profesori, cu participarea studentilor si a tuturor ostenitorilor Facultatii de Teologie Ortodoxă.

Duminica 2 decembrie 2018, Preasfintitul Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat Sfanta Liturghie la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, in fruntea unui sobor  de preoti. Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila, Presedintele Senatului Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca a rostit cuvantul de invatatura care a avut ca tema Evanghelia duminicii, a vindecarii orbului din Ierihon. La sfarsitul slujbei PS Episcop Iustin i-a oferit cea mai inalta distinctie a Episcopiei Maramuresului si Satmarului: Crucea „Sfantul Iosif  Marturisitorul din Maramures”, in semn de inalta apreciere pentru intreaga activitate de profesor si de slujitor al Sfantului Altar.

Joi, 6 decembrie 2018,  Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila, Presedintele al Senatului Universitatii Babes-Bolyai a fost invitatul Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani – Filiala Cluj-Napoca la o seara duhovniceasca, participand la slujba Vecerniei de la Catedrala Mitropolitana, la sfarsitul careia a rostit un cuvant de invatatura, iar apoi in Amfiteatrul Facultatii de Chimie s-a intalnit intr-un dialog cu tinerii. Tema intalnirii a fost: Mila, blandetea – putere sau slabiciune? (cu referire la virtutile Sfantului Ierarh Nicolae).


CARTI
Stan, Ana-Maria
The 1922-1923 Student Revolts at the University of Cluj, Romania From Local Anti-Semitic Academic Protests to National Events
Edited by: Dhondt P; Boran E
STUDENT REVOLT, CITY, AND SOCIETY IN EUROPE: FROM THE MIDDLE AGES TO THE PRESENT
Book Series: Routledge Studies in Cultural History
Volume: 52  Pages: 286-303
Published: 2018
Accession Number: WOS:000444120900022

Valente, Adriana; Tudisca, Valentina; Demurtas, Pietro; Sandu, Petru; Baba, Catalin Ovidiu; Durmishi, Ermelinda
Actors Engagement and Tailored Methods in Physical Education and Sport Curriculum as a Policy Lab
Book Author(s): Ferri, F (Ferri, F); Dwyer, N (Dwyer, N); Raicevich, S (Raicevich, S); Grifoni, P (Grifoni, P); Altiok, H (Altiok, H); Andersen, HT (Andersen, HT); Laouris, Y (Laouris, Y); Silvestri, C (Silvestri, C)
Group Author(s): DIYPES Consortium
RESPONSIBLE RESEARCH AND INNOVATION ACTIONS IN SCIENCE EDUCATION, GENDER AND ETHICS: CASES AND EXPERIENCES
Book Series: SpringerBriefs in Research and Innovation Governance
Pages: 9-13  DOI: 10.1007/978-3-319-73207-7_2
Published: 2018
Accession Number: WOS:000444540000003
Book DOI: 10.1007/978-3-319-73207-7


TITLURI NOI APARUTE LA PRESA UNIVERSITARA CLUJEANA
BETEA Lavinia, GHENDER Flavius, Identitate si cultura nationala in Romania Mare
BRUSANOWSKI Paul, Invatamantul confesional ortodox roman din Transilvania intre anii 1848-1918. Intre exigentele statului centralist si principiile autonomiei bisericesti. Vol. I (e-book)
BRUSANOWSKI Paul, Invatamantul confesional ortodox roman din Transilvania intre anii 1848-1918. Intre exigentele statului centralist si principiile autonomiei bisericesti. Vol. II (e-book)
MANDRESCU Gheorghe, Anuarul Institutului de studii italo-roman XIII. Annuario dell’Istituto di studi italo-romeno XIII (e-book)


ARTICOLE APARUTE
Molnar, Botond; Molnar, Ferenc; Varga, Melinda; Toroczkai, Zoltan; Ercsey-Ravasz, Maria
A continuous-time MaxSAT solver with high analog performance
NATURE COMMUNICATIONS  (FI-12.353)
Volume: 9  Article Number: 4864
DOI: 10.1038/s41467-018-07327-2
Published: NOV 19 2018
Accession Number: WOS:000450405900012

Stefancu, Andrei; Moisoiu, Vlad; Couti, Razvan; Andras, Iulia; Rahota, Razvan; Crisan, Dana; Pavel, Ioana E.; Socaciu, Carmen; Leopold, Nicolae; Crisan, Nicolae
Combining SERS analysis of serum with PSA levels for improving the detection of prostate cancer
NANOMEDICINE  (FI- 5.005)
Volume: 13  Issue: 19  Pages: 2455-2467
DOI: 10.2217/nnm-2018-0127
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000450853900006

Voinescu, Alexandra; David, Daniel
The Effect of Learning in a Virtual Environment on Explicit and Implicit Memory by Applying a Process Dissociation Procedure
INTERNATIONAL JOURNAL OF HUMAN-COMPUTER INTERACTION
Volume: 35  Issue: 1  Pages: 27-37
DOI: 10.1080/10447318.2018.1424102
Published: JAN 2 2019
Accession Number: WOS:000450410500002

Candea, Diana-Mirela; Szentagotai-Tatar, Aurora
The Impact of Self-Compassion on Shame-Proneness in Social Anxiety
MINDFULNESS
Volume: 9  Issue: 6  Pages: 1816-1824
DOI: 10.1007/s12671-018-0924-1
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000451176700013

Cruceriu, Daniel; Balacescu, Ovidiu; Rakosy, Elena
Calendula officinalis: Potential Roles in Cancer Treatment and Palliative Care
INTEGRATIVE CANCER THERAPIES
Volume: 17  Issue: 4  Pages: 1068-1078
DOI: 10.1177/1534735418803766
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000450322400007

Veres, Daniel; Tecsa, Viorica; Gerasimenko, Natalia; Zeeden, Christian; Hambach, Ulrich; Timar-Gabor, Alida
Short-term soil formation events in last glacial east European loess, evidence from multi-method luminescence dating
QUATERNARY SCIENCE REVIEWS
Volume: 200  Pages: 34-51
DOI: 10.1016/j.quascirev.2018.09.037
Published: NOV 15 2018
Accession Number: WOS:000449900900002


VOLUME DE CONFERINTA / PROCEEDINGS
Buchmann, Robert Andrei; Cinpoeru, Mihai; Harkai, Alisa; Karagiannis, Dimitris
Model-Aware Software Engineering A Knowledge-based Approach to Model-Driven Software Engineering
Edited by: Damiani E; Spanoudakis G; Maciaszek L
PROCEEDINGS OF THE 13TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON EVALUATION OF NOVEL APPROACHES TO SOFTWARE ENGINEERING
Pages: 233-240
DOI: 10.5220/0006694102330240
Published: 2018
Accession Number: WOS:000450506700020

Ghiran, Ana-Maria; Buchmann, Robert Andrei; Karagiannis, Dimitris
Towards a Framework of Techniques for Enabling Semantics-Driven Secondary Notation in Conceptual Models
Book Group Author(s): IEEE
2018 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON RESEARCH CHALLENGES IN INFORMATION SCIENCE (RCIS)
Book Series: International Conference on Research Challenges in Information Science
Published: 2018
Accession Number: WOS:000450067100045

Ghiran, Ana-Maria; Buchmann, Robert Andrei
Semantic Integration of Security Knowledge Sources
Book Group Author(s): IEEE
2018 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON RESEARCH CHALLENGES IN INFORMATION SCIENCE (RCIS)
Book Series: International Conference on Research Challenges in Information Science
Published: 2018
Accession Number: WOS:000450067100034

Bucur, Vlad; Dehelean, Catalin; Miclea, Liviu
Object Storage in the Cloud and Multi-cloud: State of the Art and the research challenges
Edited by: Miclea L; Stoian I
2018 IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON AUTOMATION, QUALITY AND TESTING, ROBOTICS (AQTR)
Book Series: IEEE International Conference on Automation Quality and Testing Robotics
Published: 2018
Accession Number: WOS:000450065900058

Contan, Andrei; Dehelean, Catalin; Miclea, Liviu
Test Automation Pyramid from Theory to Practice
Edited by: Miclea L; Stoian I
2018 IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON AUTOMATION, QUALITY AND TESTING, ROBOTICS (AQTR)
Book Series: IEEE International Conference on Automation Quality and Testing Robotics
Published: 2018
Accession Number: WOS:000450065900002

Dobra, Mirela; Sabau, Dora Laura; Anton, Mircea
Model-based observer design evaluation for x-y positioning systems
Edited by: Miclea L; Stoian I
2018 IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON AUTOMATION, QUALITY AND TESTING, ROBOTICS (AQTR)
Book Series: IEEE International Conference on Automation Quality and Testing Robotics
Published: 2018
Accession Number: WOS:000450065900067

Pop, Dan Tudor; Dehelean, Catalin; Miclea, Liviu
Communication systems for people with severe hearing loss
Edited by: Miclea L; Stoian I
2018 IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON AUTOMATION, QUALITY AND TESTING, ROBOTICS (AQTR)
Book Series: IEEE International Conference on Automation Quality and Testing Robotics
Published: 2018
Accession Number: WOS:000450065900009

Varhelyi, Melinda; Brehar, Marius; Cristea, Vasile-Mircea
Control Strategies for Wastewater Treatment Plants Aimed to Improve Nutrient Removal and to Reduce Aeration Costs
Edited by: Miclea L; Stoian I
2018 IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON AUTOMATION, QUALITY AND TESTING, ROBOTICS (AQTR)
Book Series: IEEE International Conference on Automation Quality and Testing Robotics
Published: 2018
Accession Number: WOS:000450065900048

Cojocar, Grigoreta-Sofia; Guran, Adriana-Mihaela
Poster: A Study Of Monitoring Crosscutting Concerns Implementation
Book Group Author(s): IEEE
PROCEEDINGS 2018 IEEE/ACM 40TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOFTWARE ENGINEERING – COMPANION (ICSE-COMPANION
Book Series: Proceedings of the IEEE-ACM International Conference on Software Engineering Companion
Pages: 169-170
DOI: 10.1145/3183440.3195080
Published: 2018
Accession Number: WOS:000450109000055

Cinpoeru, Mihai
Dereferencing Service for Navigating Enterprise Knowledge Structures from Diagrammatic Representations
Edited by: Abramowicz W
BUSINESS INFORMATION SYSTEMS WORKSHOPS, BIS 2017
Book Series: Lecture Notes in Business Information Processing
Volume: 303  Pages: 85-96
DOI: 10.1007/978-3-319-69023-0_9
Published: 2017
Accession Number: WOS:000450254400009


ALTE PUBLICATII
Cristea, I. A.; Naudet, F.; Shanks, D. R.; Hardwicke, T. E.
Post-retrieval Tetris should not be likened to a ‘cognitive vaccine’
MOLECULAR PSYCHIATRY  (FI-11.64)
Volume: 23  Issue: 10  Pages: 1972-1973
DOI: 10.1038/mp.2017.222
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000450896400001

Cordier, Christophe; McAllister, Marion; Serra-Juhe, Clara; Bengoa, Joana; Pasalodos, Sara; Bjornevoll, Inga; Feroce, Irene; Moldovan, Ramona; Paneque, Milena; Lambert, Debby
The recognition of the profession of Genetic Counsellors in Europe
EUROPEAN JOURNAL OF HUMAN GENETICS
Volume: 26  Issue: 12  Pages: 1719-1720
DOI: 10.1038/s41431-018-0260-x
Published: DEC 2018
Accession Number: WOS:000450614800001

Osibanjo, A. Omotayo; Olokundun, Maxwell; Bordean, Ovidiu; Adeniji, Anthonia; Odunayo, Salau; Ibidunni, Stephen
Data set on professional attraction and entrepreneurial intention of students in a selected Nigerian University
DATA IN BRIEF
Volume: 20  Pages: 215-218
DOI: 10.1016/j.dib.2018.06.009
Published: OCT 2018
Accession Number: WOS:000450242200030

Frunza, Sandu
Philosophical Counseling and the Practices of Dialogue in a World Built on Communication
POSTMODERN OPENINGS
Volume: 9  Issue: 3  Pages: 1-19
DOI: 10.18662/po/33
Published: SEP 2018
Accession Number: WOS:000451109900001

Faje, Florin
The making of the African road
SOCIAL ANTHROPOLOGY
Volume: 26  Issue: 4  Pages: 577-578
DOI: 10.1111/1469-8676.12571
Published: NOV 2018
Accession Number: WOS:000451122900015


SUSTINERI TEZE DE ABILITARE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerea-publica-a-tezelor-de-abilitare/)
14 DECEMBRIE 2018, ORA 10
CANDIDAT    CSABA – LEHEL SZANTO
INSTITUTIA LA CARE ESTE TITULAR CANDIDATUL    UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA
DOMENIUL DE DOCTORAT VIZAT PENTRU ABILITARE    MATEMATICA
LOCUL SUSTINERII PUBLICE A TEZEI DE ABILITARE    FACULTATEA DE MATEMATICA SI INFORMATICA, STR. MIHAIL KOGALNICEANU NR. 1, SALA 5/I (TIBERIU POPOVICIU, ETAJUL 1)
TITLUL TEZEI DE ABILITARE    RINGEL-HALL ALGEBRAS IN TAME CASES AND APPLICATIONS (ALGEBRE RINGEL-HALL IN CAZURI BLANDE SI APLICATII)
COMPONENTA COMISIEI DE ABILITARE: 1. PROF. UNIV. DR. SORIN DASCALESCU, UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI; 2. PROF. UNIV. DR. MATYAS DOMOKOS, UNIVERSITATEA CENTRAL-EUROPEANA DIN BUDAPESTA (CEU); 3. PROF. UNIV. DR. ANDREI MARCUS, UNIVERSITATEA „BABES – BOLYAI” DIN CLUJ-NAPOCA


SUSTINERI DOCTORATE (lista la http://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/)
12 DECEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii
LOCUL SUSTINERII    Sala T1
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    Boca Ionut Paul
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Productia si consumul filmelor seriale in era digitala
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale comunicarii
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. ABRUDAN Elena (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

13 DECEMBRIE 2018, 12:00
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala nr. 11
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    NAGHI (cas. NEGRU) G. Emilia – Gheorghina
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Strategii didactice de valorificare a dimensiunii de gen in educatia timpurie
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale educatiei
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. STAN Nicolae – Cristian (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

13 DECEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Psihologie si Stiinte ale Educatiei
LOCUL SUSTINERII    sala nr. 11
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    PANCU (cas. MARIN) Diana – Crina
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Modalitati de consolidare a parteneriatului educational scoala – familie in ciclul primar. Aplicatii pe baza teoriei inteligentelor multiple
DOMENIUL DE DOCTORAT    Stiinte ale educatiei
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. BOCOS – BINTINTAN Musata – Dacia     (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

14 DECEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor
LOCUL SUSTINERII    sala 118
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    GHETIE Florina Livia (COVACI)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    A Decentralized Multi-Issue Approach for Automated Supply Chain Formation (O abordare descentralizata, multi-parametru pentru formarea automata a lantului de aprovizionare)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Cibernetica si statistica
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. TOMAI Nicolae (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

14 DECEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Chimie si Inginerie Chimica
LOCUL SUSTINERII    Sala 97
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    HODISAN Ioana – Maria (cas. AMBROSIE)
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    BIOMATERIALE AVANSATE BAZATE PE PULBERI ANORGANICE BIOACTIVE SI MATRICI POLIMERICE NATURALE SAU SINTETICE CU APLICATII IN MEDICINA (ADVANCED BIOMATERIALS BASED ON BIOACTIVE INORGANIC POWDERS AND NATURAL OR SYNTHETIC POLYMERIC MATRICES WITH APPLICATIONS IN MEDICINE)
DOMENIUL DE DOCTORAT    Chimie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. TOMOAIA – COTISEL Maria (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)

14 DECEMBRIE 2018, 10:00
FACULTATEA    Istorie si Filosofie
LOCUL SUSTINERII    Aula Ferdinand
AUTORUL TEZEI DE DOCTORAT    MURESAN Marius
TITLUL TEZEI DE DOCTORAT    Destinatia Cotroceni Alegerile prezidentiale in Romania 1990-2014
DOMENIUL DE DOCTORAT    Istorie
Conducator/Conducatori de doctorat: Prof. univ. dr. SALAGEAN Marcela (Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca)