EuroNanoMed III are drept scop promovarea competitivităţii actorilor din zona europeana a nanomedicinei, prin sprijinirea colaborărilor trans-naţionale şi multidisciplinare în domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologice prin intermediul proiectelor cu participanţi din mediul academic, comunitătilor de sănătate publică şi industrie (în special IMMuri).
Nanomedicina, aplicaţia nanotehnologiei pentru sănătate, este un domeniu în dezvoltare rapidă cu un potenţial mare pentru îmbunătăţirea soluţiilor de diagnosticare şi terapie a numeroaselor maladii.

Depunerea și evaluarea se vor face în două etape (pre-propuneri și propuneri finale). Consorțiile pre-propunerilor câștigătoare vor fi invitate să depună propunerea finală de proiect care va fi evaluată de către experți independenți pe baza criteriilor de selecție. Procedura de peer-review a propunerilor finale se bazează pe criteriile de evaluare ale H2020.

Instituțiile care aplică pentru finanțare trebuie să fie eligibile conform regulilor naționale de finanțare ale țărilor din care fac parte.
Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, întreprinderi mari), organizații de cercetare (institute de cercetare, universități, etc.).

Proiectele vor fi finanțate pe o perioadă de maxim 3 ani.

Anunț apel: http://www.euronanomed.net/joint-calls/9th-joint-call-2018/
Site proiect: http://www.euronanomed.net/
Link pachet de informații național ERANET/ERANET Cofund: aici